Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Verkoop je goud voor een eerlijke prijs

Home - Profile - Archives - Friends

Waarom is de goudprijs gedaald?

Posted on 23/7/2013 at 12:33 - 0 Comments - Post Comment - Link

Als u zich afvraagt waarom de prijs voor een gram goud opeens wat gedaald is, lees dan dit artikel. Voor sommige mensen die bang zijn dat hun gespaarde geld niet meer veilig is, is investeren in goud een goede optie. Als je kijkt naar de historie is de goudprijs alleen maar omhoog gegaan. Veel mensen hebben een goed gevoel bij de waarde van goud. Dit jaar neemt de goudprijs per gram een vlucht. Consumenten zijn dit jaar juist meer geïnteresseerd geworden in goud. DIt heeft waarschijnlijk deels met de crisis te maken.

Is China nu echt de boosdoener?

In China zijn een paar beleggers die voor deze prijsdaling verantwoordelijk kunnen worden gesteld. In April zijn door een bepaalde producent 2 keer meer sieraden gemaakt dan de maand daarvoor. Het is ook eigenlijk wel logisch dat de prijs hierdoor behoorlijk daalt. Gouden sieraden worden meer en meer verkocht en omgewisseld voor cash geld, maar daar is deze daling in de prijs niet aan toe te schrijven. Andere factoren spelen daarbij wel een grotere rol. 

Dat de Dollar krachtiger is geworden is ook een reden dat de prijs deels is ingezakt. Doordat de Amerikaanse Dollar sterk wordt, zal de Yen uit het opkomende China minder sterk zijn, dit kan ook een rol spelen. Er gaan over het edelmetaal echter ook nog enkele wilde verhalen rond (..dat is bij alle dingen waar geld mee verdient wordt aan de orde). Er wordt gespeculeerd dat de grote bank van Amerika de goudprijs per gram kunstmatig zo laag als mogelijk probeert te houden om de Dollar een aantrekkelijk munt te laten blijven. Er zijn geen bewijzen voor dit feit, en die zullen er waarschijnlijk ook nooit komen verwachten wij. De regel leert dat dit meestal slechts geruchten zijn en het daarbij blijft. 

Zal ik gaan belggen in goud? Dat is toch een goede investering?

Mensen met wat geld die graag willen beleggen in goud, doen dat eigenlijk altijd in papieren (het recht om er in te mogen handelen om precies te zijn). Bijvoorbeeld via een fonds. Als je een persoon bent die liever het goud meteen beet kunt pakken, dan heb je meerdere opties. Zo heb je de optie om een goudstaaf te kopen. Let er wel altijd op dat de goudbaar is uitgerust een LBMA keurmerk, zodat je er 100% zeker van bent dat je een juiste investering doet. Gaan beleggen of investeren in goud kan een prettig en veilig gevoel geven doordat de prijs van goud redelijk stabiel is gebleven dat afgelopen jaren. Mocht u in een oude lade nog wat gouden sieraden hebben liggen, dan kunt u er zeker wat mee verdienen. Als u in de regio Den Haag woonachtig bent, kies dan voor goud inkoop den haag bij een eerlijke dealer. Geen gesjoemel of een te lage prijs, maar gewoon een eerlijke prijs voor uw ouden sieraden.

 

 

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer