Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Emiel zoekt naar werk

Wat maakt een sollicitatie gesprek tot een succes?

10:09, 25/10/2013 .. 0 comments .. Link

Wat maakt een sollicitatie gesprek tot een succes?

 

Dat is natuurlijk de vraag die iedere sollicitant zich stelt. We zijn nu 2 weken verder, van de 24 brieven die ik de afgelopen maand heb verstuurd zijn  er 9 die mij zonder gesprek hebben afgewezen.Voornamelijk zijn er teveel mensen die solliciteren en is de verwerking van het sollicitatie proces niet te doen. Dat er 150 reacties op 1 vacature zijn is ook heel veel.  Verder staat er regelmatig dat ze niet voor mij gekozen hebben omdat andere kandidaten beter in het profiel passen. Wat is er dan mis met mijn profiel, ik denk dat ik die functie prima kan.Van 3 heb ik niets meer gehoord en verwacht ik ook niets meer van, zelfs na een extra mailtje dat ik niets meer vernomen heb en wat de stand van zaken is, hoor ik niets meer. Nog opvallender, 2 bedrijven hebben mij sollicitatie nooit ontvangen. Beide via online sollicitatie formulieren. Dat doe ik dus niet meer. Ik zoek nu altijd eerst de gegevens van het bedrijf zelf op en geef de voorkeur aan een direct emailadres of verstuur ik het per post.

 

Door het hoge aantal afwijzingen ben ik me ook gaan realiseren dat het anders moet, waarin maak ik het verschil? Als eerste heb ik mijn CV opnieuw ingericht. Niet relevantie informatie eruit en alleen nog maar een korte beschrijving met de uitleg waarin ik het verschil heb gemaakt voor de functies die ik heb uitgeoefend. Eigenlijk is dat ook veel leuker om te beschrijven, dus vast ook om te lezen.De brief moet duidelijker, heel belangrijk …..  waar sta ik voor! De brief moet echt wel een nieuwsgierigheid opwekken waardoor ik op gesprek mag komen.Is de brief langsbrengen raadzaam? Ik weet het niet, maar kan het altijd proberen. De kans dat je de juiste persoon te spreken krijgt is heel klein, die zit natuurlijk 149 man af te wijzen. Dus denk ik aan beide, langsbrengen en een bevestigingsmail erachteraan met dezelfde informatie.

 

Ik heb nog eens de assessment resultaten (Birkman) uit de kast getrokken. Ondanks deze van 2010 zijn, zegt het heel veel over mijzelf en hopelijk voorkomt dit dat ik bij mijn “verbeterpunten” dichtsla (heb ik altijd moeite mee). Sowieso goed om jezelf weer eens helemaal door te lezen en te zien wat er is veranderd. Bovendien geeft dit ook mijn richting aan naar wat ik wil en vind, wat ik leuk vind om te doen en waar ik mee bezig wil zijn. Daar kun je gelijk het functie profiel naast leggen en vergelijken of de vacature bij je past.

 

Maar ook goed nieuws!!!!

Er zijn ook bedrijven die wel interesse hebben getoond.  Ik heb 4 gesprekken gehad en dat is toch best fijn. Ik zie gelijk ook het verschil in een sollicitatie gesprek en een interview met een recruiter.

Recruiters gaan anders tewerk, die luisteren niet naar wat je zegt, maar juist naar wat je niet zegt, wat gelijk aanvallend overkomt en waardoor je het gevoel hebt dat je de verdediging in moet gaan.  Hierdoor zeg je niet de dingen die je wil zeggen en stel je niet de vragen waar je een antwoord op wilt hebben. Dit zijn de minst leuke gesprekken, waardoor automatisch de klik mist. Heel eerlijk, geen reclame voor het bedrijf dat de interviews afneemt.

De andere gesprekken, de echte sollicitatie gesprekken wissel je informatie uit over jezelf en vraag je naar het bedrijf en de functie. Je tast af of de organisatie wat voor je is en of je daar wilt werken. Dat doet de andere partij ook, die kijken of je een aanvulling bent op hun bedrijf en in het team. Bij deze gesprekken kun je echt vertellen wie je bent en uitleggen waarom jij geschikt bent voor de functie, kortom is er een klik?

Of dit mijn sollicitaties tot een succes maakt, ik weet het niet, maar ik blijf het proberen! Tenslotte, ik zoek maar 1 baan!Hoe het ook alweer was

12:28, 8/10/2013 .. 2 comments .. Link

Vandaag is het zover, op zoek naar nieuwe uitdagingen en kansen.

Gisteren heb ik de laatste 4 overdrachten afgerond en ben er van overtuigd dat mijn collega’s goed voor mijn relaties zullen zorgen. Ik heb de afgelopen 6 jaar bij Bookit gewerkt, een lokale aanbieder van hotels en bungalowparken die via verschillende websites verkocht worden. De bekendste sites zijn Weekendjeweg.nl en bungalows.nl.

 Mijn functie was Sales & Distributie Manager en deze had 3 kerntaken:  

  1. De verantwoordelijkheid voor het aansluiten van nieuwe distributie kanalen, waaronder de Spoordeelwinkel van de NS, Boekvandaag.nl, Feriaz.nl etc. Eigenlijk ervoor zorgen dat het ruime en scherpe aanbod van Weekendjeweg.nl via andere websites verkocht konden worden.
  2. Ook was ik accountmanager voor 15 hotelketens waaronder Hilton, Bastion, Postillion, Park Plaza, Bilderberg etc. met als belangrijkste taak het samen bepalen van een verkoopstrategie en zorgen voor omzetgroei. Een lastige taak in ene krimpende markt, toch heb ik voor alle ketens keer op keer mijn doelen gehaald. Ik had mijzelf altijd als doel om de vragen en acties zo snel mogelijk uit te voeren en mijn accounts te laten denken dat zij de enige zijn die ik in mijn portfolio heb.
  3. De gesloten website van Weekndjeweg.nl was mijn trots. In 2 jaar tijd hebben we de gesloten omgeving weten uit te bereiden naar 85 bedrijven. Middels een logincode kun je bij een uniek aanbod komen die toegankelijk zijn voor bedrijfsverenigingen. Met behulp van de Marketing afdeling en de Account Managers weten we de bedrijven keer op keer te overvallen met mooie en scherpe aanbiedingen met kortingen tot wel 60% op de aanbiedingen van de reguliere website.  

En aan dit alles is per gisteren een eind gekomen. Bookit heeft besloten om 2 kantoren te gaan samenvoegen, daarmee komen een aantal functies te vervallen. Ik heb gekozen om een vertrek voorstel te accepteren waarbij ik de kans krijg om te gaan doen waar ik goed in ben en wat ik leuk vindt, namelijk het verwennen van gasten in de gastvrijheidsindustrie.  

De zin “het enige dat we niet verkopen is nee” wil maar niet uit mijn hoofd gaan. Dit geeft voor mij namelijk weer dat je het vermogen hebt om altijd naar het positieve te zoeken en een alternatief te hebben. Dat vergt creativiteit en mensenkennis en bezit je of niet. In mijn rijke verleden heb ik dit jaren lang toegepast en realiseerde dat een tevreden gast mij voldoening geeft. 

Ik ga nu zoeken naar nieuwe kansen en uitdagingen, vooral op het gebied van waar mijn hart ligt, namelijk gasten!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Wat maakt een sollicitatie gesprek tot een succes?
Hoe het ook alweer was

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer