Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Vakantie Griekenland Home | Profile | Archives | Friends
Alles over je vakantie naar Griekenland

Het vasteland van Griekenland 6/12/2011

Naast de vele eilanden die het land rijk is, kent Griekenland ook een zeer interessant binnenland.
Ik persoonlijk ben verzot op Peloponessos, totaal niet uit te spreken of ook maar te noteren, maar wel een prachtig gedeelte van Griekenland. Het is het grootste schiereiland van Griekenland. Als je hier naartoe gaat, moet je absoluut een auto huren om rond te rijden. De afwisseling aan natuurgebieden is schitterend, ruige bergen, maar ook uitgestrekte velden en stranden.

Wat kun je allemaal doen op de Peloponessos?

Je kunt allerlei musea gaan bezoeken, zoals bijvoorbeeld het archelogisch museum Sparta. Verder moet je echt eens met het treintje mee. Deze trein rijdt door een rivierkloof en is echt een bijzondere ervaring. Verder raad ik je aan om te gaan raften en een wandeling te gaan maken in de Lousioskloof. Wat je ook echt moet doen, is een mountainbike huren en zowel de kuststrook als het Arcadische hoogland. Prachtig!

Ook voor een strandvakantie zit je goed op de Peloponessos. Aan de westkust vind ik ze zelf het fijnst. Lekker uitgerstrekt en niet zo druk. De stranden worden goed onderhouden en de zee is echt prachtig. Hier vind je een lijstje met enkele stranden waar je heerlijk kunt vertoeven.

We hebben inmiddels onze vakantie, een vakantiehuis, voor de zomer geboekt. We moeten alleen nog de vluchten vastleggen, maar willen hier nog even mee wachten om te kijken of de prijzen nog dalen. We hebben voor aankomende zomer een vakantiehuis op de Peloponnesos gehuurd, dus we zullen een vlucht moeten vinden naar Athene. Transavia heeft vaak aanbiedingen voor vluchten naar Athene, vanaf Amsterdam. Die zullen we de komende tijd dus in de gaten gaan houden.

Gr, Maurice

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De Griekse eilanden6/12/2011

Beste lezer,

Wil je lekker kunnen genieten van zon, zee en strand maar ook heel veel cultuur? Bezoek dan de Griekse Eilanden! Er zijn er echt ontzettend veel en wil je ze allemaal een keer bezocht hebben dan moet je hard aan het werk. Gelukkig kun je ook gaan eilandhoppen zodat je meerdere eilandjes in 1 vakantie hebt bezocht. De eilanden zijn onder te verdelen in verschillende eilandengroepen, de complete indeling vind je hier.

Ik persoonlijke vind de Ionische eilanden erg mooi. Hier vallen Corfu, Kefalonia, Kithira, Lefkas, Paxos en Zákynthos onder. Deze eilanden heb ik allemaal al ooit bezocht.  Ze liggen aan de Westkust van Griekenland en de reistijd is dus ook een stuk minder lang dan bijvoorbeeld de Egeische eilanden. Het mooie aan deze eilanden vind ik dat ze een stuk groener zijn en zelfs weelderig begroeid. De cultuur verschilt ook met die van de andere eilandengroepen en zelfs het vasteland van Griekenland. Ik kan je absoluut aanraden om een scooter te huren als je daar bent. Op die manier kun je heel snel over het eiland heen crossen en ben je toch lekker in de buitenlucht. Zákynthos vind ik een schitterend eiland. De natuur is er veelzijdig en de stranden zijn prachtig. Zo kent Zákynthos leuke baaitjes waar het rustig vertoeven is. De felblauwe zee valt goed op! Je kan met een ferryboot zelfs een dagtripje maken naar het vasteland.

Afgelopen jaar zijn wij op vakantie geweest naar Corfu, dit eiland is ook een Ionisch eiland. We hadden een groot vakantiehuis gehuurd in het binnenland. Op die manier kom je wel echt dichter bij het Griekse leven te staan. Ons vakantiehuis op Corfu lag vrij centraal en we hadden een auto gehuurd. Op die manier konden we alle kanten op en alle mooie plekjes van het eiland bezoeken. Een echte aanrader voor als je een vakantie vol zon, zee, strand, natuur en cultuur zoekt! Actievelingen zitten er ook goed want er is genoeg te doen!

Groet Maurice

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Welkom bij mijn Griekenlandblog6/12/2011

Hallo beste lezer,

Welkom bij mijn blog over Griekenland. Ik ben een fan van Griekenland en ga er ook ieder jaar zo vaak mogelijk naar toe. In het voorjaar en in de zomer sowieso al.

Griekenland is een heel groot land en kent vele eilanden. Zo veel, dat ik ze in al die jaren nog niet heb bezocht. Ze staan nog allemaal bij me op de planning en ik hoop ze in de komende jaren allemaal een keer bezocht te hebben.

Op deze blog wil ik jullie verhalen vertellen over mijn vakanties. Wat heb ik gedaan, wat heb ik ondernomen, wat vond ik leuk en raad ik jullie aan. Ik zal met jullie mijn ervaringen delen en jullie zijn vrij om te reageren of ook tips te geven. Misschien dat je iets aan de tips hebt voor je eigen vakantie naar Griekenland?

Heel veel leesplezier, Maurice

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer