Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
China economisch nieuws update (www.gripopchina.nl) Home | Profile | Archives | Friends
Een nieuwsblog met relevant nieuws over de economische ontwikkelingen in China en de betekenis die de Chinese binnenlandse economie heeft voor het herstel van de wereldhandel.

‘Export China stijgt met meer dan 45% in februari 2010’25/3/2010

BEIJING - De Chinese export is meer dan verwacht gestegen in februari, terwijl de invoer ook een sterke groei liet zien. De wereldeconomie laat dus ook tekenen van herstel zien naast de fors toenemende binnenlandse vraag in China.

                                                                                         China's export steeg net 45,7 procent ten opzichte van een jaar eerder in februari tot US 94,5 miljard dollar, een forse stijging in vergelijking met de 21 procent stijging in januari, aldus de General Administration of Customs.

China’s import steeg met 44,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009 tot US 86,9 miljard dollar, vergeleken met een maand eerder een stijging van 85,5 procent. Het Chinese handelsoverschot daalde tot US 7,6 miljard dollar van US 14,1 miljard dollar in januari en de US 18,4 miljard dollar in december 2009

"China's export presteert verrassend goed, beter dan onze verwachting ook al hadden we voor februari een sterke groei voorspeld op basis van de resultaten in februari 2009", zegt Chen Lu, analiste bij de Haitong Securities Co. Ze had een toename verwacht van tussen de 30 en 35 procent.

"De binnenlandse vraag zal krachtig blijven toenemen in de komende maanden, waardoor de import het groeitempo zal vasthouden dat we de laatsts maanden van vorig jaar hebben gezien”, aldus Chen.
www.gripopchina.nl 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

'Chinese economie groeit sterk door in 2010'9/3/2010

PEKING (AFN) -  De Chinese economie zal dit jaar weer sterk groeien. De economische groei komt naar verwachting uit op 10 procent tegen 8,7 procent in 2009. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zondag.

 

Volgens een onderzoeksinstituut van de Chinese regering zal de economie in het eerste kwartaal van dit jaar met 11 procent in omvang toenemen. In de volgende drie kwartalen komt de groei naar verwachting uit tussen de 9,5 en 10,2 procent. In het vierde kwartaal van 2009 ging de Chinese economie nog met 10,7 procent vooruit. Dat was de sterkste groei in twee jaar. In 2008 groeide de Chinese economie met 9,6 procent.

                                                                                 

Analisten verwachten dat China dit jaar Japan inhaalt als de op een na grootste economie ter wereld. De Chinese overheid kondigde onlangs wel maatregelen aan om de groei af te remmen om oververhitting van de economie te voorkomen en de inflatie onder de duim te houden.

www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

‘China verkoopt en produceert nu de meeste auto’s ter wereld’ 21/1/2010

 

BEIJING – China is in 2009 de Verenigde Staten gepasseerd als grootste autoproducent en afzetmarkt ter wereld heeft de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) gisteren bekend gemaakt. Jaarlijkse verkopen stegen met 46.15% tot 13.640.000 voertuigen en de productie steeg met 48.3% tot 13,79 miljoen eenheden.

                                                                                           

De verkoop van personenauto’s steeg met 52.93% tot 10.330.000 stuks en de productie bedroeg met 10.380.000 stuks 54.11 procent meer dan in 2008. De forse stijging in autoverkopen staan in schril contract met de autoverkopen in de VS, waar de teller bleef steken op 10.43 miljoen auto’s, een daling van 2.8 miljoen ten opzichte van 2008, als gevolg van de effecten van de wereldwijde financiële crisis.

                                                                                         

“De Chinese automarkt heeft nog steeds een enorm groeipotentieel aangezien de gemiddelde levensstandaard nog steeds stijgt en het gemiddelde autobezit nog steeds laag is. De Chinese auto industrie zal snel blijven groeien de komende decennia en is daarmee EEN van de Pijlers van de Chinese economie de komende jaren”, aldus het CAAM.

 

In januari 2008 maakte de Chinese regering een regeling bekend die inhield dat er een 5% belastingteruggave zou worden verstrekt voor de aanschaf van auto’s met een cilinderinhoud kleiner dan 1.6 liter. Dit ter stimulering van het verkopen van schonere en zuinigere auto’s. In niet stedelijke gebieden werden verkopen gestimuleerd door middel van een subsidie van 5.000 Rmb(US$ 735) voor auto’s met een cilinderinhoud kleiner of gelijk 1.3 liter.

 

De jaarlijkse aanschafbelasting leverde de Chinese schatkist in 2009 110 miljard yuan op. Een stijging van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder als direct gevolg van meer verkochte voertuigen.

“Naast de door de overheid verleende financiële prikkels is de belangrijkste onderliggende reden voor de fors toegenomen verkoop van auto’s in China het feit dat het gemiddelde besteedbaar inkomen fors is toegenomen”, aldus Yao Jingyuan, chief economist bij het Nationale Bureau voor de Statistiek.

                                                                                            Wereldwijde toonaangevende automerken hebben allen in China in 2009 een dubbelcijferige winstgroei laten zien en compenseren hiermee tegenvallende resultaten in de rest van de wereld.

www.gripopchina.nl

                                                                                                                                          

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

‘Chinese economie groeit met 9,5% in 2010’11/1/2010

                                                                                                                                  

BEIJING - De Chinese economie zal waarschijnlijk met 9,5 procent groeien in 2010 en daarmee het in 2009 verwachte groeicijfer voor 2010 overstijgen aangezien investeringen in onroerend goed toenemen en de inflatie beperkt blijft, maakte het vooraanstaande State Council Development Research Centre vrijdag 1 januari 2010 bekend in Beijing.

 

Voor 2010 blijven de vooruitzichten voor de wereldeconomie grimmig, maar er zal geen verdere teruggang te zien zijn volgens het rapport dat verscheen in de China Economic Times. ‘De economie zal blijven groeien omdat de vrije markt in 2010 de teruglopende overheids stimulerings maatregelen ruimschoots compenseert.’

Tegen een achtergrond van een ruime productiecapaciteit- en faciliteit, voorspellen wij dat in 2010 dat de CPI-inflatie-index waarschijnlijk minder dan 3 procent gaat bedragen.’ Het rapport borduurt voort op het verdere herstel van de Chinese economie dat de afgelopen maanden al door veel Chinese officials en experts verkondigd werd.

 

Het stimulatiepakket van de Chinese overheid ter waarde van 4 biljoen yuan, aangevuld door een record stijging aan bancaire kredietverlening, liet de Chinese economie in het 3e kwartaal van 2009, jaar op jaar gemeten, groeien met 8,9 procent.

 

‘Hoewel de regering de stimulatie-uitgaven in 2010 zal terugbrengen zullen de investeringen in onroerend goed in vergelijking met 2009 groeien met 30 tot 40 procent en daarmee uitgroeien tot een belangrijke drijvende kracht achter de groei van de Chinese economie’, aldus het rapport, geschreven door Zhang Liqun, macro-econoom van het State Council Development Research Centre, dat de regering adviseert.

 

China’s industriële productie nam in december 2009 toe door de toename van nieuwe orders, waarmee’ de inkoopmanagers index steeg tot 56.6, in november was dit 55.2, het hoogste niveau in de afgelopen 20 maanden.

 

Afgelopen zondag lichtte premier Wen Jiabao de vooruitzichten voor de Chinese economie in 2010 verder toe:’ Het is nu nog te vroeg om de stimuleringen vanuit de overheid helemaal stop te zetten en  tevens moeten ambtenaren zeer waakzaam zijn met betrekking tot de stijgende prijzen van onroerend goed en de toenemende inflatie.'

                                                                                        Sommige steden in China hebben de huizenprijzen dit jaar zien stijgen met ongeveer een derde, en onroerend goed investeringen in China versnelde tot en met november dit jaar met 17,8 procent gemeten over de eerste 11 maanden van 2009 ten opzichte van dezelfde periode in 2008.                                                           

                                                                                        Volgens Zhang blijven zullen investeringen in onroerend goed sterk blijven, ook als het groeiende aanbod van nieuwe woningen zal leiden tot het stabiliseren van de huizenprijzen in de 2e helft van 2010.

                                                                                 www.gripopchina.nl

                                                                                 

 

                                                                                      

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

'Chinese consumenten compenseren ruimschoots dalende exporten'23/12/2009

 

 

BEIJING - China’s grotere retailers meldde de afgelopen maand dat omzetten sterk bleven groeien, ondermeer dankzij een stijgende vraag naar auto's, aldus het Ministerie van Industrie en Informatie Technologie.

Het Ministerie onderzocht de prestaties van 50 retailers en constateerde dat in november de omzet steeg met 28,4 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 17,4 miljard yuan (US 2,54 miljard dollar).

Het groeitempo lag onder het record van oktober (35,71%), waarbij promoties tijdens de Oktober vakantie mensen stimuleerde tot het doen van grote aankopen.

De auto verkoop steeg met 97,3 procent in november, terwijl voedsel een stijging van 36,3 procent liet noteren.

China heeft het stimuleringspakket ter bevordering van de binnenlandse consumptie verlengd; beleidsmakers zeiden dat het land de subsidies voor kopers van zuinige auto's en huis huishoudelijke apparaten zal blijven aanbieden.

                                                                                           

De regering kondigde eerder deze week aan dat nu ook kopers die hun mobiele telefoons ‘updaten’ een korting krijgen van maximaal 10 procent, waarmee het "oud voor nieuw"-programma dat ondermeer de verkoop van airconditioners, koelkasten, wasmachines, televisietoestellen en computers stimuleert, is uitgebreid.

Het programma, gestart in september 2009, heeft tot een verkoop van huishoudelijke producten geleid van 10 miljard yuan (US 1,46 miljard dollar) in de afgelopen vier maanden, aldus het ministerie.

China's totale detailhandelsomzet in November 2009 kwam vijftien procent hoger uit dan een jaar. Minder dan de 16,2 procent groei in oktober, maar nog altijd een indicatie van snelle expansie van de consumentenuitgaven in China.

www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Unilever: ‘Omzetgroei in China jaarlijks minstens 15 procent’17/12/2009

                                                                                                                                   SHANGHAI - De producent van was- en levensmiddelen Unilever denkt de omzet in China jaarlijks met minimaal 15 procent te kunnen laten stijgen.

                                                                                               Dat heeft Alan Jope, Unilevers topman in China, woensdag gezegd tijdens een conferentie in Shanghai.

 

Unilever kampt in China in toenemende mate met lokale en internationale concurrenten. "Voor groei moet je in China zijn, dat zien anderen ook'', aldus Jope. Desondanks verwacht het concern de omzet flink op te kunnen voeren dankzij de toenemende welvaart in het land. Dit jaar bedroeg Unilevers omzet in China tot dusver 1 miljard dollar.

                                                                                          

"Er zijn voldoende kansen in China omdat de bestedingen per hoofd van de bevolking nog laag zijn. De verstedelijking en toenemende welvaart zullen de vraag een nieuwe impuls geven'', aldus Jope. 

www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

'Chinese internet verkopen stijgen dit jaar met 40 procent' 6/12/2009

 

SHANGHAI - Meer dan 87 miljoen Chinezen hebben in 2009 goederen via het internet aangeschaft. Dit zijn er 24 miljoen meer dan in 2008 en daarmee een stijging van 38,9 procent ten opzichte van vorig jaar, aldus een recent verschenen rapport van China Internet Network Information Center (CNNIC).

 

Meeste online kopers zijn studenten en kantoorpersoneel in de leeftijd van 18-30 jaar. Meer vrouwen dan mannen schaffen online producten aan. Kleding en gebruiksproducten voor in huis zijn het meest populair om via het internet aan te schaffen.

                                                                                        Volgens het rapport ‘China Online Shopping 2009’ is de consumenten waarde van de online aangeschafte producten in het eerste half jaar van 2009 uitgekomen op 17.5 miljard US$, waarbij 89 procent werd aangeschaft via consumenten websites als Taobao.com.

                                                                                           CNNIC verwacht dat voor geheel 2009 in China de aankopen via internet zullen uitkomen op 36.6 miljard US$.

www.gripopchina.nl   

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

China stimuleert detailhandelsverkopen in 2010 30/11/2009

                                                                                                                              

BEIJING - China zal ernaar streven om de detailhandelsverkopen in 2010 naar een hoger niveau duwen, zodat ze gaan bijdragen tot een nog groter deel van het bruto binnenlands product volgend jaar,aldus het Ministerie van Handel.

 

De regering erkent dat de binnenlandse consumptie in 2009 de belangrijkste motor voor de economische groei van China was, zei Jiang Zengwei, vice-minister van Handel, op een forum in Peking ter ontwikkeling en hervorming van China’s verkeersindustrie.

De Chinese economie groeide met 8,9 procent in het derde kwartaal van dit jaar, een versnelling ten opzichte van de 7,9 procent groei in het tweede kwartaal en 6,1 procent in het eerste kwartaal, volgens het Nationaal Bureau voor de Statistiek.

Het Ministerie van Handel zal maatregelen nemen om de consumptie op het platteland en in de steden te stimuleren en de economische groei te stuwen in 2010, aldus Jiang.
“Het ministerie zal het ‘nieuw voor oud’ programma uitbreiden waarin consumenten de mogelijkheid wordt geboden om hun oude auto's en huishoudelijke apparaten te vervangen door nieuwe te kopen tegen een korting.”

De voorspelling is dat detailhandelsverkopen in China in 2010 met 18,2 procent zullen groeien ten opzichte van dit jaar, gestimuleerd door binnenlandse consumptie en een autonome inkomensgroei, aldus een recent verschenen rapport van de in Peking gevestigde Renmin University.

www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

'Chinese economie stuwt wereldwijd economisch herstel'23/11/2009

CHINA'S sterke economische prestaties in oktober vormen een welkome bodem voor een wereldwijd economisch herstel. Analisten geloven dat China aan zijn huidige macro-economisch beleid vast zal houden om de geboekte economische vooruitgang verder vorm te geven en zo de wereldeconomie verder te stimuleren.

 

"De economische data van oktober overtreffen onze verwachtingen", aldus Li Maoyu, analist bij Changjiang Securities Co. “De uitvoer daalde in oktober in het langzaamste tempo van dit jaar, terwijl de industriële productie, investeringen in infrastructuur en detailhandelsverkopen allen sterk overeind bleven.”

                                                                                            

De Chinese export, de sector die het hardst getroffen werd door de wereldwijde financiële crisis, daalde 13,8 procent ten opzichte van een jaar eerder naar US 110,7 miljard dollar vorige maand. Na de daling van 15,2 procent in september, de kleinste daling tot nu toe dit jaar, aldus de General Administration of Customs.

China’s import daalde met in oktober met 6,4 procent tot US 86,7 miljard dollar in oktober. Het handelsoverschot steeg tot US $ 24 miljard in oktober vorig maand.

                                                                                        "China's kleinere invoer is het gevolg van de recente ingezette koers om de overcapaciteit in China te verminderen, naar aanleiding waarvan Chinese producenten minder grondstoffen inkopen van overzeese markten", zegt Xue Juni, analist bij CITIC Securities Co.
"Maar uit alle handelscijfers blijkt dat de interne vraag van maand tot maand sterker aantrekt. Dat helpt bij het economisch herstel, dat grotendeels afhankelijk blijft van een sterkere binnenlandse vraag."

In oktober, steeg China's industriële productie met 16,1 procent op jaarbasis, een stijging van 2,2 procentpunten ten opzichte van een maand eerder. Het was de zesde maand van steilere en snellere groei, aldus het Nationaal Bureau voor de Statistiek gisteren.

Winkelverkopen stegen met 16,2 procent in oktober, in vergelijking met een jaar eerder, tot 1,17 biljoen yuan, 0,7 procentpunt meer dan in de maand september.

China's economische prestaties hebben verschillende financiële instellingen gestimuleerd om hun prognoses voor het land te verhogen. Moody's Investors Service veranderde haar China vooruitzichten van stabiel naar positief, terwijl de Wereldbank haar voorspelling voor China’s economische groei dit jaar verhoogde tot 8,4 procent ten opzichte van een raming van 6,2 procent in juni.

Hoewel de cijfers betere vooruitzichten laten zien voor het herstel van China kan het land niet nu al het in 2008 ingezette fiscaal en monetair ontspanningsbeleid wijzigen, aldus analisten. "De sleutel voor een wereldwijd economisch herstel is het consumentenvertrouwen. Dat is de sleutel tot herstel, ook in China en het is dus nog te vroeg om te spreken over het uitvaren van een relatief losser beleid", zegt Wang Qing, een econoom Morgan Stanley.

                                                                                                    www.gripopchina.nl

 

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

PwC: 'Shanghai is snelst groeiende stad ter wereld in 2025’9/11/2009

                                                                                                                                      BEIJING - Van alle steden zal de economie van Shanghai naar verwachting de grootse groeier zijn in 2025 binnen de top 30 van grootste steden wereldwijd, gemeten naar Bruto binnenlands product (Bbp), aldus een recent verschenen onderzoeksrapport van PricewaterhouseCoopers.

                                                                                         

De stad zal van 2009 tot 2025 stijgen van plaats 25 naar plaats 9 in de mondiale ranglijst in termen van het bruto binnenlands product, aldus PwC. De economie van Shanghai zal naar verwachting in 2025 boven de US$ 692 miljard dollar uitkomen in termen van koopkracht, volgens het accountantskantoor. Hierbij is rekening gehouden met valutaverschillen en prijsniveaus tussen de verschillende grote steden wereldwijd.

"De mondiale economische bedrijvigheid is geconcentreerd in de grootste steden van de wereld," aldus John Hawksworth, hoofd van afdeling macro-economie van PwC. "Vooruitkijkend naar 2025, voorziet het rapport dat de voornamelijk de opkomst van de economieën in steden van emerging markets stevig doorzet."

Tussen 2008 en 2025, zullen economieën van steden als Shanghai, Beijing en Mumbai naar verwachting groeien met ongeveer 6 tot 7 procent per jaar, terwijl New York, Tokio, Chicago en Londen op een groei van zijn ongeveer 2 procent per jaar gemiddeld gaan uitkomen.

Shanghai is in met een zeer sterke groei tussen 2005 en 2008 in de Top 30 van sterkst groeiende steden ter wereld terecht gekomen. In 2008 was Beijing 38e gerangschikt, terwijl Guangzhou, in het zuiden van China, op de 44e plaats stond.

                                                                                        

De grootste 100 steden maakten in 2008 30% van de wereldeconomie uit. Binnen de Top 100 van snelst groeiende steden bedroeg het aantal steden uit opkomende economieën 39. In 2025 zal dit aantal stijgen uitkomen op 48 en daarmee op vrijwel op gelijke hoogte kome met het aantal steden uit ontwikkelde economieën (52).

www.gripopchina.nl0 Comments | Post Comment | Permanent Link

'Pijlers toekomstige ontwikkeling Shanghai zijn dienstverlening en innovatie' 1/11/2009
 

SHANGHAI- Zakelijke dienstverlening en innovatie/technologie moeten de komende jaren de basis vormen voor de economische groei in Shanghai, aldus burgemeester Han Zheng gisteren op een bijeenkomst van de 21ste International Business Leaders Advisory Council.

 

“De fundamentele manier om de economie te ondersteunen, is om dichterbij de mensen te komen en hun levens standaard te vergroten en zo de consumptieve vraag te vergroten”. "Nu het economische klimaat stabiliseert, is het is tijd voor ons en daarmee onze belangrijkste taak om tot economische veranderingen te komen", aldus Han.

 

"Shanghai moet verder bouwen aan haar service industrie en transformeren van een op productie gebaseerd groeimodel naar een op service gebaseerde economie, waarmee de afhankelijkheid van de export wordt verminderd".

                                                                 

Shanghai’s service-industrie groeide in de eerste 3 kwartalen met 14,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en overtreft daarmee de industriële sector, die slechts met 0,6 procent aantrok vanwege wereldwijde economische crisis.
De Shanghainese service-industrie is met een aandeel van 40 procent in de totale economie van de stad relatief klein in vergelijking met andere ontwikkelde Westerse steden. Shanghai streeft ernaar een wereldwijd financieel centrum te zijn in 2020.

                                                                                        

Tadashi Okamura, adviseur van de raad van bestuur bij Toshiba: “Shanghai staat op een economisch keerpunt; de crisis heeft ons een kans gegeven om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, we moeten inspanningen leveren om nieuwe technologieën te ontwikkelen, vooral innovaties die leiden tot nieuwe vraag op het gebied van milieutechnologie en energie-efficiëntie".
"Bedrijven moeten producten ontwikkelen die minder energie verbruiken, een langere levensduur hebben en sterk de productie van kooldioxide verminderen".

 

Terwijl Shanghai beweegt in de richting van een dienst geleide economie, moet het geen afbreuk doen aan de industriële productie, aldus de leden van het 21ste International Business Leaders Advisory Council op de bijeenkomst in het Pudong Shangri-La Hotel. “Maar, de industriële sector moet veranderen om meer waarde te creëren met toegevoegde producten en innovatie speelt daarbij een cruciale rol”.

De Shanghainese regering heeft 10 miljard yuan toegewezen(US 1,46 miljard dollar) aan een fonds voor technologische ontwikkeling en innovatie in de stad, waarbij geavanceerde industrieën zoals medische biologie, groene voertuigen scheepswerktuigbouw en nieuwe materialen zijn aangemerkt als hightech industrieën voor ontwikkeling die een beroep op dit fonds kunnen doen.

                                                                                                                         De economie van Shanghai heeft de groeivertraging achter zich gelaten in het 3e kwartaal van 2009. In het derde kwartaal steeg het bruto binnenlands product van de stad tot 9,8 procent ten opzichte van een jaar eerder, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de groei van 3,1 procent in het eerste kwartaal en 7,9 procent in het tweede kwartaal.

www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Chinese economie groeit met 8.9 procent in 3e kwartaal 200925/10/2009
 

BEIJING - De Chinese economie heeft in het 3e kwartaal van 2009 een forse groei laten zien van 8,9 procent, gevoed door het stimulatie pakket van de Chinese overheid ($ 586 miljard) en een snel oplopende welvaart en daarmee

samenhangende stijgende consumentenuitgaven.

 

De groei in de werelds op 2 na grootste economie versnelde na een groei van 7,9 procent in het tweede kwartaal. Voor de eerste negen maanden van het jaar bedroeg de groei 7,7 procent, aldus het Nationaal Bureau voor de Statistiek afgelopen donderdag op een persconferentie.  

De verwachting van het Nationaal Bureau voor de Statistiek is dat de economie ten minste de groeidoelstelling voor 2009 van 8 procent haalt.

China’s  detailhandelsverkopen stegen in het derde kwartaal van dit jaar met 15,1 procent vergeleken met dezelfde periode in 2008.

De industriële productie steeg met 8,7 procent in de eerste drie kwartalen van het jaar, en met 12,4 procent in de periode van juli-september een signaal dat de vraag aan het aantrekken is aldus het statistiek bureau.

 
Met het stimulatiepakket van de Chinese overheid; dat aangewend wordt om infrastructurele verbeteringen aan te brengen aan bijvoorbeeld spoorwegen en wegen wordt de binnenlandse economie gestimuleerd en de gevolgen van de afnemende export tegengegaan.

In combinatie met een stijgende uitgavenpatroon onder consumenten loopt China voorop met haar economische groei terwijl de VS, Japan en Europa nog immer weinig tekenen van economisch herstel laten zien.

 

China's economische groei ligt nog steeds op schema, maar er zal meer werk worden gemaakt aan het terugbrengen van de industriële overcapaciteit, het bevorderen van nieuwe industrieën en beteugelen van de werkloosheid.

"In de eerste drie kwartalen, versnelde het tempo van de economische groei snel," aldus de Raad van State zei in een verklaring na een ontmoeting met premier Wen Jiabao. "Maar tegelijkertijd zijn ons er ook duidelijk van bewust dat er nog steeds moeilijkheden bestaan in de  sociale ontwikkeling van ons land."

www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Autoverkopen China stijgen in september 2009 met 78 procent tot recordhoogte 18/10/2009

SHANGHAI - Autoverkopen in China stegen in september met 78%, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot een recordhoogte van 1,33 miljoen stuks. Dit jaar trokken de dagen voor de Oktober vakantie uitzonderlijk veel mensen naar de auto showrooms.

                                                                                           

De eerste 3 kwartalen van 2009 verkochten autofabrikanten in totaal totaal 9,66 miljoen voertuigen, een sprong van 34 procent vergeleken met 2008, waarmee nu al de totale verkoop van 9,38 miljoen voertuigen voor het geheel van 2008 werd overschreden, aldus de China Association of Automobile Manufacturers(CAAM).


Voor heel 2009 voorspelt de CAAM dat er in China 12 miljoen auto’s verkocht worden, hiermee zal China voor de eerste keer de Verenigde Staten als grootste automarkt ter wereld overtreffen. 

                                                                                           

De record verkopen in China hebben ook zeer bijgedragen aan de verkoopresultaten van buitenlandse fabrikanten.                        

Ford Motors liet weten dat haar verkopen in China met 32% zijn gestegen tot 316.639 auto’s in de eerste 9 maanden van 2009.

Verkopen van de joint-venture Chang’an Ford Mazda stegen zelfs met 104 procent in het 3e kwartaal tot 87.454 exemplaren.

                                                                                           

Het Duitse Volkswagen AG verkocht 37 procent meer auto’s, 1,06 miljoen stuks, in China en Hongkong de eerste 3 kwartalen van 2009. September 2009 liet voor Volkswagen zelfs een verkooprecord zien van 150.000 auto’s.

                                                                                      

China’s grootste auto producent, SAIC Motor Corp rapporteerde een winststijging  van 70 procent in de eerste 9 maanden van 2009 als gevolg van een omzetstijging van 47 procent, vergeleken met dezelfde periode in 2008.

www.gripopchina.nl

                                                                                           

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

IMF: China trekt de wereldeconomie uit het dal in 2010 3/10/2009
 

ISTANBUL (AFN) -  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de Chinese economie dit jaar groeit met 8,5 procent. De Aziatische groeigigant draagt volgens het IMF fors bij aan het herstel van de economie in de regio en daarmee aan het wereldwijde herstel. Tevens is voor 2010 een groei voorzien van 9 procent. Dat maakte het IMF donderdag bekend in het rapport World Economic Outlook.

De groeiverwachting voor China is een procentpunt hoger dan een voorspelling in juli. Ook ligt de prognose boven de verwachting van China zelf. Het land rekent dit jaar op een groei van de economie met 8 procent. Recente indicatoren laten een sterk herstel zien van de Aziatische economie “voorop gegaan door China, waar de groei in de eerste helft van 2009 op 7.1 procent uitkwam” aldus het IMF, donderdag 1 oktober jl. in Istanbul.

 

Het IMF heeft voor de wereld als geheel haar groeiverwachting voor 2010 bijgesteld tot 3.1 procent in plaats van 2.5%, daarmee is het einde van de wereldwijde recessie in zicht.

 

Het grote momentum wordt verwacht te komen van Azië dat de basis vormt voor een wereldwijd herstel, waarbij China de grote gangmaker is. De Chinese economie zal met 9 procent groeien in 2010, waarbij Azië als geheel een groeicijfer zal laten zien in 2009 van 5 procent en 6.8 procent in 2010.

Terwijl productie georiënteerde economieën als Zuid_Korea en Singapore een krimp lieten zien met een terugval in productie van ongeveer 25% aan het einde van 2008, hebben China en in mindere mate Indonesië en India geen recessie gekend de afgelopen periode.

www.gripopchina.nl
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Verkopen in China blijven stijgen door positieve verwachtingen Chinese consument 27/9/2009

  

SHANGHAI – Het stimuleringspakket van de Chinese overheid om de wereldwijde economische crisis het hoofd te kunnen bieden heeft Chinese consumenten ertoe aangezet meer uit te gaan geven. Met name het Chinese achterland neemt het voortouw, aldus een deze week door Mastercard gepubliceerd onderzoek.

                                                                                           

41 % van de stedelijke huishoudens en 53% van de plattelands-huishoudens geven aan dat zij de komende 12 maanden meer zullen gaan uitgeven, volgens Mastercard. Het onderzoek, gehouden in juli en augustus 2009, onder 6.300 respondenten vond plaats in de steden Shanghai, Beijing en Guangzhou en in de provincies Jiangsu, Shangdong en Shaanxi.

                                                                                    

‘Chinese huishoudens, zowel in de steden als op het platteland, beantwoorden hiermee het stimulatie pakket van de Chinese overheid wat tot doel heeft de economie te stimuleren,’ aldus Yuwa Wong, analyst bij Mastercard Asia Pacific. ‘Bankleningen zijn fors gestegen en hebben het gewenste effect op werkgelegenheid en stijging van de gemiddelde inkomens, met name in het Chinese achterland’.

                                                                                       Consumenten buiten de steden hebben grote verwachtingen van het economisch herstel en daarmee een stijging van hun inkomen. Ongeveer 81 procent van de ondervraagden op het platteland sprak de verwachting uit dat inkomens zullen stijgen. Het toegenomen vertrouwen in de economie wordt ook gebaseerd op de verwachting dat de economie buiten de verstedelijkte gebieden zich sneller zal ontwikkelen dan in de steden en dus ook de werkgelegenheid zal toenemen en zich stabiel zal ontwikkelen.                                                                      

 

Tot vorig jaar was de Chinese export altijd de motor van de economische groei in China. De Chinese Overheid probeert consumenten uitgaven te stimuleren om zo de dalende export het hoofd te kunnen bieden. De Centrale overheid biedt met name buiten de steden inwoners grote subsidies op huishoudelijke artikelen en auto’s.

                                                                                     

De Chinese economie groeide met 7.1% in het eerste halfjaar van 2009. Economen verwachten dat China zijn groeidoelstelling van 8% voor 2009 zal halen.

www.gripopchina.nl

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Winkelverkopen China laten grote stijging zien in Augustus 200914/9/2009
  

Winkelverkopen China laten grote stijging zien in augustus 2009

Beijing - China’s winkel verkopen stegen fors in de maand Augustus en compenseerde de dalende export. Winkelverkopen lieten een stijging zien van 15.4% in vergelijking met augustus 2008 en stegen tot US$ 147,8 biljoen, daarmee ook de 15.2% stijging in juli van dit jaar licht overtreffend, aldus het Chinese Nationaal Bureau van de Statistiek.

“Winkel verkopen zijn beter dan verwacht in augustus, daar waar we dachten dat deze hetzelfde niveau als in juli zouden laten zien” zei Chen Lu, een analist van Haitong Securities Co.

Met name de verkopen van duurzame goederen als auto’s televisies, ijskasten en wasmachines laten de laatste maanden significante stijgingen zien.                                                                                                 “We verwachten een verdere toenemende binnenlandse vraag en deze compenseert de dalende export. Bovendien creëert de binnenlandse vraag in China een betere basis voor de toekomstige economie van China”, aldus Wang Qing, econoom van Morgan Stanley.

 

China’s export liet een daling zien van 23.4% tot US$ 103.7 biljoen in augustus. “De vooruitzichten van de wereldeconomie zorgen voor onzekerheid mbt China’s im- en export. Een sterke binnenlandse vraag is daarom cruciaal en de beste basis voor de ontwikkeling van de Chinese economie” aldus Wang Qing.

China’s industriële productie in augustus 2009 steeg met 12.3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is de grootste stijging in 12 maanden. Investeringen stegen in de eerste 8 maanden van 2009 met 33% tot US$ 11.2 triljoen.

“Bijna alle cijfers zijn sterker dan verwacht en dat is een teken dat de binnenlandse vraag op niveau blijft en zorgt voor de economische groei van het land” aldus Li Maoyu, een analist van Changjiang Securities Co.

“De economische cijfers van januari tot en met augustus leggen een goede basis voor de doelstelling van de regering, het behalen van een 8% economische groei over heel 2009”, zei Li Ziaochao, woordvoerder van het Nationaal Bureau van de statistiek op een persconferentie in Beijing.

www.gripopchina.nl
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Top 500 Chinese bedrijven overtreft in winst en omzet Top 500 Amerikaanse bedrijven in 20088/9/2009
     

HANGZHOU- De gezamenlijke winst van de Top 500 Chinese bedrijven overtrof in 2008 ruim de winst van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven.

                          

Winst van de Top 500 Chinese bedrijven voor heel 2008 bedroeg US$ 177.17 biljoen, een veelvoud van de US$ 98.9 biljoen die door de 500 grootste Amerikaanse bedrijven werd verdiend in dezelfde periode, aldus een rapport wat 5 september 2009 verscheen.

                                                                                            

De winsten van de Top 500 Chinese bedrijven voor het kalenderjaar 2008 daalde met 12.4%, maar dat stond in geen vergelijk met de winstdaling van 84.6% die de Amerikaanse bedrijven lieten zien.

                                                                                           

Het rapport, verschenen onder auspiciën van de China Enterprise Confederation en de China Enterprise Director’s Association, maakte de ranglijst op basis van de winsten van bedrijven in 2008.

                                                                                           

Sinopec, PetroChina and State Grid Corp China waren de Top 3 in die volgorde. Sinopec was ook het grootste bedrijf in de lijst van 2007.

                                                                                               

De omzet van Sinopec bedroeg US$214 biljoen, vergeleken met de US$ 44 biljoen die Exon Mobil, Amerika’s grootste bedrijf volgens de Top 500 lijst samengesteld door Fortune in 2008.

                                                                                             

De omzet van de Top 500 Chinese grootste bedrijven bedroeg US$ 3,82 triljoen, een stijging van 19.7% in vergelijking met een jaar eerder.

                                                                                            

De omzetdrempel van de Top 500 Chinese bedrijven, de omzet van de nummer 500 van de ranglijst, steeg dit jaar met 13% tot US$ 1.54 biljoen in vergelijking met de US$ 1,37 van 2007.

                                                                                            

Achtentwintig Shanghainese bedrijven staan gerangschikt op de lijst. Baogang Iron & Steel Co staat 11e met een winst van US$36,3 biljoen en is daarmee het hoogst genoteerde bedrijf uit Shanghai.

                                                                                           

De betere prestaties van de Top 500 Chinese bedrijven laat zien dat China’s bedrijven in de breedte sterker zijn geworden aldus Li Rongrong, directeur van het in staatseigendom zijnde Assets Supervision and Administration Commission, op een conferentie in Hangzhou op 5 september, waar de cijfers werden gepresenteerd. 

Wang Jiming, vice president van CEC, vertelde dat Chinese bedrijven minder kwetsbaar voor de gevolgen van de financiële crisis dan Amerikaanse bedrijven, hoewel dat niet wil zeggen dat ze ten opzichte van hun Amerikaanse concurrenten duidelijk direct winst hebben geboekt.

www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Chinese binnenlandse autoverkoop stijgt fors in 20091/9/2009

 

BEIJING - De verkoop van in China vervaardigde auto’s bedroeg 1,09 miljoen stuks vorige maand, een stijging van 63,57 procent ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar, aldus de China Association of Automobile Manufacturers (CAAM)gisteren.

Het was de vijfde maand op rij dat de auto verkopen meer dan 1 miljoen stuks bedroeg, zei CAAM in een verklaring.

Over de periode januari-juli 2009, bedroeg de verkoop van in China vervaardigde auto’s meer dan 7,18 miljoen eenheden, een stijging van 23,38 procent jaar op jaar, volgens de CAAM.

De stijging in juli van de autoverkoop werd met name gestimuleerd door stijging van de verkoop van personenauto's, die 70,54 procent toenam ten opzichte van een jaar eerder, naar 832.600 stuks vorige maand, volgens CAAM.

Een totaal van 5,27 miljoen eenheden van personenauto's werd geproduceerd in de eerste zeven maanden van 2009.

De stijging van de autoverkoop werd gestimuleerd door de verbetering van de economie van het land en het beleid van de regering om de aankoop van auto’s te stimuleren, volgens het Caam. De Chinese regering verminderde de aanschafbelasting op personenauto's tot 5 procent voor modellen met een cylinderinhoud van minder dan 1,6 liter.

Het CAAM zei eerder vorige maand dat het "voorzichtig optimistisch is" over de binnenlandse auto verkoop in de tweede helft van dit jaar. Ze voorspellen dat in China naar verwachting meer dan 11 miljoen voertuigen worden verkocht in 2009 en dat is hoger dan de eerdere voorspelling van 10,2 miljoen voertuigen.

www.gripopchina.nl

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Burgemeester Han Zheng: 'Shanghai gaat in 2009 economische groeidoelstelling van 9 procent halen'19/8/2009

 

SHANGHAI- De economie van Shanghai presteerde beter in het tweede kwartaal dan in de eerste drie maanden van 2009 en is op weg is om te voldoen de doelstelling van de stad; een 9 procent groei voor het jaar 2009, aldus burgemeester Han Zheng gisteren.

"De economie van de stad presteerde beter dan verwacht over de eerste helft van het jaar - en zelfs beter in juli", zei Han op een half jaarlijkse zitting van de Shanghai Volkscongres.

Shanghai’s bruto binnenlands product verbeterde naar 7,9 procent stijging in het tweede kwartaal na een tegenvallende 3,1 procent stijging in de eerste drie maanden van 2009, gaf hij aan.

Oplevende markten
Shanghai’s economische krachtpatser, de dienstverlening sector, groeide 14,2 procent groei in de eerste helft van 2009 ten opzichte van een jaar geleden. De expansie kwam tot uiting in een verhoging van de transacties in de aandelen, onroerend goed en auto’s.

Economische indexen voor industriële productie en de fiscale inkomsten hebben de afgelopen maanden een forse opleving laten zien na dalingen sinds november vorig jaar als gevolg van de invloed van de wereldwijde economische recessie, zei de burgemeester.

De globale recessie, die de grootste uitdaging voor de stad van de ontwikkeling in de afgelopen 20 jaar vormt, heeft gewezen op de noodzaak voor het verfijnen van de focus van economische planning.

Han drong aan op samenwerking tot verbetering van de kwaliteit van de economische ontwikkeling en de minder snel te kiezen voor de gemakkelijke weg van ‘low-end productie’.

Han zei ook de stedelijke overheid grote inspanningen zal leveren om de ontwikkeling van geavanceerde technologieën in de rest van het jaar te stimuleren.  

Acht geavanceerde industriën, met inbegrip van de civiele luchtvaart industrie, nieuwe energie en de bio-farmaceutische industrie, ontvangen dit jaar 10 miljard yuan (US $ 1,46 miljard) van de lokale overheid als ontwikkeling subsidie. Deze financiële steun wordt alleen nog maar meer volgend jaar, aldus de burgemeester.

www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Amerikaanse Kamer van Koophandel Shanghai: 'Buitenlandse bedrijven hebben behoefte aan verkoopstrategie in China' 10/8/2009

SHANGHAI - Buitenlandse ondernemingen moeten overwegen China minder als een low-cost aanbieder van arbeid en middelen te zien en meer als een verkoop land met ongekende mogelijkheden. Bovendien is China een ideale ‘hub’ voor een Aziatische groeistrategie, aldus de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Shanghai in haar recente onderzoek.

Aanpassen aan locale behoeften                                                                     
Buitenlandse fabrikanten in China moeten een strategie ontwikkelen voor de afzet op de binnenlandse Chinese markt en zo hun afhankelijkheid van export verminderen. Dit kan door het verlagen van het prijsniveau van de op de Chinese markt te brengen van producten en diensten. Ondermeer door het lanceren van segmenten onder bestaande premium niveau’s.

Investeerders dienen nieuwe business-modellen voor de binnenlandse markt te ontwikkelen en huidige producten/diensten meer op maat te maken en dus op deze manier beter te voldoen aan lokale Chinese voorkeuren en omstandigheden.

China bleef de afgelopen maanden een populaire industriële basis voor buitenlandse bedrijven ten tijde van de wereldwijde economische teruggang aangezien investeerders een groeiende belangstelling hebben voor de grote Chinese afzetmarkt
.

 

Tweeledige aanpak; exporteren en verkopen

57 procent van de bedrijven gaf in de enquête aan een tweeledige aanpak voor te staan de komende tijd- Exporteren en het aanboren van de binnenlandse vraag. Dit is het primaire motief voor de oprichting of de verhoging van hun aanwezigheid in China, een stijging van 47 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Wel hebben buitenlandse investeerders de afgelopen tijd in China te maken gehad met verschillende uitdagingen; stijgende productiekosten, verlaging van de export naar andere delen van de wereld en met een mondiale valuta volatiliteit, volgens AmCham Shanghai, verwijzend naar de resultaten van een enquête die eerder deze maand werd gehouden onder haar leden.

De enquête was een resultaat van interviews met 108 buitenlandse bedrijven in China en werd onlangs afgerond.                       www.gripopchina.nl

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Page 1 of 2
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer