Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Exploratie semester 2

• 25/3/2009 - Explo-opdracht economie

Voor de explo-opdracht van economie moeten we ons opnieuw opsplitsen in groep A en groep B. Elk groepje moet 3 artikels per onderwerp zoeken. Groep A heeft maar 2 groepsleden, zij moeten 4 artikels zoeken per onderwerp. Deze onderwerpen hebben steeds economie als basis. Het is de bedoeling dat we de artikels kunnen interpreteren en uitleggen. Als schriftelijke opdracht moeten we een samenvatting maken van de artikels.

Groep A heeft vandaag al enkele artikels verzamelt en besproken. Van elk onderwerp zochten we 2 artikels, donderdag 26 maart nemen we de artikels mee naar de consultatie zodat we weten of we deze artikels volledig kunnen uitwerken.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 23/3/2009 - Afwerken taak 1, start taak 3 (storecheck).

Vandaag heeft groep A taak 1 van commerciële communicatie volledig afgewerkt. Woensdagnamiddag is er een consultatie waar we onze taak kunnen voorleggen. We kunnen dan samen met de lector de belangrijkste onderwerpen overlopen en verbeteren. Woensdagavond verbeteren we taak 1.

Voor taak 3 moeten we een Belgacom en Telenet verkooppunt bezoeken. Deze middag heeft groep A één Belgacom -en één Telenet winkel bezocht. 

Voor het onderdeel marketing en communicatie moesten we alle winkelcommunicatie bespreken, we hebben zoveel mogelijk folders, affiches en flyers verzamelt zodat we voldoende informatie hadden om de taak thuis af te werken.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 13/3/2009 - Consultatie psychologie

Omdat we woensdag 11 maart niet aanwezig konden zijn op de consultatie van psychologie zijn we  vandaag naar de consultatie van psychologie gegaan. We moesten de werking van onze groep bespreken. We kregen ook een opdracht voor de volgende consultatie. We moeten dan een logboek hebben waar onze belangrijkste meetings in staan, hoe lang ze duren en hoe de groepswerking verliep. Om de lector in te lichten over de groepswerking moeten we voor elke meeting een evaluatiecijfer geven. In week twaalf moeten we het logboek afgeven.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 10/3/2009 - Explo-opdracht CC en PR&V

Vandaag is groep A samengekomen om te werken aan de opdrachten van PR&V en CC. Deze namiddag hebben we bijna alle communicatie-instumenten besproken zodat we dit konden laten nalezen tijdens de volgende cunsultatie. Morgen gaan we een Belgacom winkel bezoeken om onze "storecheck" uit te voeren. Verder hebben we vandaag nog informatie zoals de site van de NMBS en het jaarverslag van de NMBS verzamelt en besproken . Tussen week 4 en week 9 moeten we nog een bedrijfsbezoek plannen waar we ook een verslag over moeten schrijven.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 3/3/2009 - Afgeven explo-opdracht medialeer

Deze week hebben we met ons groepje gewerkt aan de opdracht van medialeer. We hadden reeds alle kranten besproken en moesten enkel nog de functies van de websites bespreken. Toch was er deze morgen nog heel wat stress omdat we nog niet alle werkjes aangepast hadden aan dezelfde lay-out en omdat we de conlcusie en PowerPoint-presentatie nog moesten uitschrijven. Uiteindelijk was de explo-opdracht nog voor de deadline afgegeven en hebben we een mooie presentie gegeven.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 19/2/2009 - Uitleg explo-opdracht engels, bespreking functies van een krant (medialeer)

Engels:
In de voormiddag kregen we uitleg over de explo-opdracht engels. Per groepje van vijf moeten we een film zien en hier een talkshow over organiseren. De talkshow moet ongeveer vijftien minuten duren en is moet gebasseerd zijn op de talkshows van Operah of Jay Leno. In week zes en zeven moeten we de vooruitgang van ons werk al tonen. Week twaalf is de finaleweek waarin we de talkshow presenteren.

Medialeer:
In de namiddag zijn we met de hele groep samengekomen om te werken aan de explo-opdracht van medialeer. De Standaard, de Tijd en de Metro hadden we op het einde van deze dag volledig besproken.  De overige vier kranten hebben we onderling verdeeld.
 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/2/2009 - Gastsprekers Katrijn Schreers en Jo de Pauw

Naar aanleiding van de vakken PR&V en Commerciële communicatie kregen we vandaag een presentatie over de reclamecampagne van Kellogg's en de marktering instrumenten van het bedrijf Hill & Knowlton Belgium.

De presentaties waren verbonden aan een individuele taak voor de vakken PR&V, CC en Nederlands. Het verslag moest zich focussen op de inzet van PR&V- en marketingcommunicatie-instrumenten. De deadline van het verslag is vrijdag 20 februari 2009.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 18/2/2009 - Verzamelen informatie voor de explo-opdrachten van PR&V en Commercile communicatie

Om doelgerichter te werken, moesten we ons groepje van vijf opsplitsen in twee groepjes (groep A: Steven Broos en Naomi Francken; groep B: Niels Verhaert, Jorien Moeskops en Hannelore Lesire).                                                                  Voor deze explo-opdrachten kozen we twee bedrijven, hiervan moesten we de PR&V-instrumenten en de marketingcommunicatie-instrumenten bespreken. Groep A koos voor de opdracht van PR&V het bedrijf 'NMBS' en voor CC 'Belgacom'. Vrijdag 20 februari is er al een consultatiemoment voorzien, dus zijn we (groep A) deze namiddag begonnen met het verzamelen van informatie over de NMBS en Belgacom.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 17/2/2009 - Inleiding explo-opdracht medialeer en economie

Deze middag kreeg onze klas 1 cma een inleiding over de opdracht van medialeer en economie.

Medialeer:
Per groepje van vijf tot zeven personen kregen we de opdracht om zes vlaamse kranten te bespreken aan de hand van de functies. De opdracht is gebasseerd op de geziene leerstof in de klas. Voor deze explo-opdracht werden er geen consultatiemomenten voorzien, we moesten zoveel mogelijk zelfstandig werken. De deadline voor deze taak is in week vier, elk groepje geeft de taak af tijdens de les medialeer.

Economie:
Voor de explo-opdracht van economie moeten we een portfolio maken per groepje van drie studenten. Het doel van deze opdracht is het opvolgen van de economische actualiteit. Om het portfolio samen te stellen, baseren we ons op artikels uit economische kranten zoals 'de Tijd' en 'De Standaard'. Deze artikels moeten we dan bespreken aan de hand van de cursus economie. In week zeven is er een consultatiemoment voorzien, waar we de kans krijgen om onze artikels al eens te tonen aan de lector economie. De uiteindelijke deadline is in week twaalf. Tijdens een presentatie moeten we met ons groepje de artikels voorlezen en de economische begrippen en inhoud verklaren.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 16/2/2009 - Eerste explo-opdracht multimedia en beeldtaal

Na een korte inleiding trokken we een nummer dat gelinkt was aan een "onbekend" land. Het land dat we zullen presenteren op vrijdag 20 februari is Guyana. Na enige research ondekten we dat ons land gelegen was in Zuid-Amerika. Om een goede 3D presentatie te maken, moesten we meer te weten komen over dit land. We hebben in het EMI informatie verzameld over de bezienswaardigheden in het land. Elk groepslid werkt thuis een plan uit om ons land zo origineel mogelijk te presenteren. Woensdag komen we samen om onze ideeën te bespreken en kiezen we het beste concept. Vrijdag om 13.00 uur kan iedereen onze presentatie volgen in de binnenagora.

Tot dan!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 16/2/2009 - Start exploratieweek, semester 2

Het tweede semester is begonnen en een nieuwe exploratieweek is van start gegaan. In de eerste exploratieperiode liep niet altijd alles van een leien dakje. Een goede communicatie tussen de groepsleden is noodzakelijk, daarom hebben we naar aanleiding van het facet Nederlands een blog aangemaakt. Op het blog kunt u alle vorderingen, afspraken en deadlines van onze groep meevolgen.

Nu kan het brainstormen beginnen...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Dit is het logboek van de leden uit groep 6, klas 1CMA. Ons team bestaat uit 5 enthousiaste leden: Steven Broos, Naomi Francken, Jorien Moeskops, Niels Verhaert, Hannelore Lesire.

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS
Media marketing
Pub
Plantijn Hogeschool

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer