Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Andere kijk op gezondheid


Een andere kijk op nieuws over gezondheid en welzijn

Home | Profile | Archives | Friends


Kinderen ook vacineren tegen de Mexicaanse griep

Posted at 10:12, 9/11/2009

Vorige week werd bekent dat er 3 babies overleden zijn, Deze babies hadden alle 3 net een vaccinatie gehad tegen meningokokken, De bacteriën die hersenvliesontsteking kunnen veroorzakenveroorzaken, Nu zijn  er nog meer oorzaken voor hersenviesonsteking maar daar valt niet tegen te vaccineren. Het is naar mijn mening complete waanzin. Je kan niet alle risico's uitsluiten. Je bent geboren en dat houdt in dat je ook gaat sterven. Er komen steeds meer vaccinaties die standaard gegeven worden. Op dit moment is er te weinig bekend wat de schadelijke kant is van zo veel inentingen. Bij de Mexicaanse griep durven ze geen zwangere vrouwen voor de 14 de week in te enten en ook kinderen onder een half jaar niet. Dit zegt eigenlijk al genoeg. De overheid heeft een bepaalde hoeveelheid vaccins in de kast en wijst naar aanleiding van die hoeveelheid de risicogroepen aan. Zou ook een schande zijn als ze met 12 miljoen vaccins blijven zitten. Bij onze buurlanden waar ze niet zo veel vaccins hebben ingekocht, zijn ze dan ook een stuk terughoudender met inenten. Ik denk toch niet dat de griepgevaren bij de grens op houd.

Mexicaanse griep

Posted at 14:56, 5/11/2009

De 60 plussers zijn het eerst aan de buurt terwijl er een grote waarschijnlijkheid is, dat deze groep eerder in hun leven al resistent geworden is voor het virus. Maandag 9 november maakt de gezondheidsraad bekent of er ook massaal gezonde kinderen ingeent gaan worden. Ik huiver van al deze plannen. Ze weten naar mijn menig te weing wat  al die pereventieve inentingen met je afweer doen. Zolang het een raadsel is waardoor er steeds meer mensen in het Westen last krijgen van auto-immuum ziekten (ziekten waarbij er problemen zijn met de afweer van het lichaam) moeten ze zo min mogelijk vaccineren. Gezonde mensen maken zowieso een verwaarloosbare kans er aan een griepje onderdoor te gaan. Een paar dagen ziek kan  heel gezond zijn. 

85 jaar en ouder geen bloeddrukverlagende pillen meer?

Posted at 13:30, 1/11/2009

Deze week viel mij het onderstaande bericht op.

Leiden - Universitair onderzoeker en huisarts Wouter de Ruijter van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) waarschuwt vandaag in het Nederlands Dagblad voor het voorschrijven van bloeddrukverlagende middelen aan 85-plussers.

Deze middelen kunnen voor deze leeftijdsgroep gevaarlijk zijn en zelfs hun leven bekorten. Veel artsen zijn zich volgens de Ruijter hiervan niet bewust.

Tot ongeveer het tachtigste levensjaar vergroten een hoog cholesterolgehalte, overgewicht en een hoge bloeddruk de kans op overlijden aan hart- en vaatziekten, zo blijkt uit studie. Maar dat geldt niet voor 85-plussers. Sterker nog, 85-plussers met een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte of overgewicht leven zelfs langer. Hoe dat precies komt, is nog niet duidelijk. Daarvoor moet eerst meer onderzoek worden gedaan.

Het verontrust de Ruijter dat 85-plussers vaak standaard medicijnen krijgen voorgeschreven om hun bloeddruk te verlagen. Hoogbejaarden kunnen namelijk heel anders reageren op de middelen. De medicijnen kunnen hun geestelijke vermogens sneller laten afnemen, hun nierfunctie verslechteren en het risico op valpartijen vergroten, aldus De Ruijter.

Veel (huis)artsen weten volgens De Ruijter niet dat de traditionele risicofactoren voor hart- en vaatziekten niet op hoogbejaarden van toepassing zijn. ,,Zij hebben altijd geleerd dat een hoog cholesterolgehalte slecht is.'' Overigens raadt hij pillenslikkende ouderen niet aan om plotsklaps met hun medicatie te stoppen. Zij moeten dit volgens hem altijd in overleg met hun arts doen.

Naar mijn mening is dit het topje van de ijsberg. Net zoals niet iedereen dezelfde neus heeft is het ook niet zo dat voor iedereen dezelfde bloeddruk of cholestol waarde goed is.
Als de bloeddruk dan werkelijk te hoog is dan is het veel beter deze zonder het gebruik van medicatie naar beneden te helpen. Vaak helpt een paar kilootjes af vallen. Je kan gaan ontstressen, bijvoorbeeld sporten of  mediteren. Er zijn ook mensen die baat hebben bij acupunctuur of andere natuurlijke behandelingen zonder medicijnen. In ieder geval een stuk beter voor je lever en nieren. Deze organen hebben vaak erg te lijden van de betablokker, plaspillen en ACE remmer, die het merendeel van de patienten tegelijkertijd voorgeschreven krijgt in Nederland.
  (http://groesland.nl/Indicaties/hoge-bloeddruk.html)
Hosting door HQ ICT Systeembeheer