Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
GUERILLAPOEZIE Home | Profile | Archives | Friends
Website van de Haagse Stadsdichter Harry Zevenbergen, waarop de resultaten te zien zijn van poŽzieguerillaacties.

INLEIDING17/8/2007
Op 29 april werd ik tijdens de Koninginnenach benoemd tot eerste officiele Stadsdichter van Den Haag. Op het weblog WEBLOG HAAGSE STADSDICHTER,  vanaf 2 september WEBSITE HAAGSE STADSDICHTER,  kun je  de  Stadsgedichten lezen en verder alle nieuws over de projecten die ik opzet en waar en wanneer ik optreed.
Op dit weblog wordt uitgebreid verslag gedaan van alle activiteiten, die ik als Stadsdichter samen met andere dichters uitvoer onder de naam Guerillapoëzie. Guerillapoëzie is een poëtische variant op Guerillakunst. Een stroming die een aantal jaren geleden ontstond. Geinspireerd door één van de meest opvallende guerillakunstenaars BANKSY .
Guerillakunst maakt de straat, de leefomgeving van mensen tot galerie. Tot nu toe is er nog weinig guerillapoëzie bekend. Eerder dit jaar voerde ik met leerlingen uit groep 5 en 6 van de La Reyschool in Den Haag samen met de beeldend kunstenares Angelique van Grootel een guerillapoëzieproject uit onder de naam  STRAATGEPRAAT In de nabije toekomst zal dit project ook op andere scholen worden uitgevoerd.
Op dit log, zoals gezegd, verslag van de Guerillapoëzie uitgevoerd i.s.m. andere Haagse dichters.
De eerste poëtische actiedagen waren vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

FOTOVERSLAG EVA MEIJER17/8/2007
DE TOEKOMST

EEN WORM

HEMA 1

IK BEN DOL OP LIJSTJES

TOEN

VOGELS

VOGELS 2


0 Comments | Post Comment | Permanent Link

EVA MEIJER17/8/2007

Ik maak veel lijstjes. Lijstjes met wat ik nog moet doen, met boodschappen en met liedjes, met dingen die ik zou willen of met mooie woorden. Het leek me een goed idee om deze lijstjes in de stad te verspreiden op plekken waar je normaal gesproken boodschappenlijstjes vindt. In boodschappenmandjes in de winkel en boodschappenkarretjes in de supermarkt. Of gewoon op straat.

De mensen vonden het maar raar. Er werd naar me gekeken alsof ik een winkeldief was, maar dat was ik niet, hooguit een omgekeerde winkeldief, die dingen geeft in plaats van meeneemt. Blijkbaar is geven net zo verdacht als meenemen.

Toen ik bij de Hema in de Grote Marktstraat een foto wilde maken van een boodschappenlijstjegedicht op een kapotte stoel, ging er een vreemde man met een sjaal van verband op die stoel zitten. Hij zei: ‘Je denkt zeker dat ik heel oud ben, dat ik op deze stoel ga zitten. Wil je deze stoel hebben? Nou heb ik het zeker verpest.’ Ik zei dat het wel goed was, dat ik alleen een foto van de stoel had willen maken, en pakte mijn fiets, en toen zei hij:’ Als je zo’n fiets hebt dan ben je heel oud, zeker vijfenveertig.’

En dat was eigenlijk een levend gedicht, en ik was de enige die het meemaakte.

 

Eva Meijer 17 augustus 2007


0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer