Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dublin

Home :: Profile :: Archives :: Friends

Freshers' week en colleges

Afgelopen twee weken waren geweldig! Voordat freshers' week begon heb ik een fiets gekocht en heb ik daarmee fietstochten gemaakt. Zo ben ik een keer naar een dorpje ten noorden van Dublin gefietst en ben ik langs de kust teruggegaan, dat was hartstikke mooi. Het links fietsen valt eigenlijk wel mee. Het is eerder raar dat er nauwelijks fietspaden zijn. Zo moet ik onderweg  naar de campus in het midden van een zesbaansweg fietsen om voor te sorteren. Verder lukt het allemaal best, gewoon een kwestie van gewenning.
Dat weekend hebben we met het hele huis gebbq'd in de achtertuin. Daarna hebben we een kampvuur gebouwd en zijn daar omheen gaan zitten op kussen. Iedereen vertelde leuke verhalen en moppen dus het was een leuke avond om elkaar goed te leren kennen. De ochtend erna (na vier uur slaap) gingen we naar Newgrange, een bouwwerk dat vroeger werd gebruikt om mensen in te begraven, te zien wanneer de kortste dag van het jaar was en versieringen op aan te brengen. Het speciale hieraan is dat het een van de oudste erfgoederen ter wereld is, namelijk zo'n 5500 jaar (1000 jaar ouder dan Stonehenge). Erg indrukwekkend allemaal.
Daarna begon freshers' week! Dit was natuurlijk hartstikke spannend want dit was DE kans om vrienden te maken. Tijdens de eerste orientation meeting kregen we vooral veel leuke grappen en lichte praatjes te horen. Ook kregen we opdrachten waarbij we nieuwe mensen moesten leren kennen. Ik heb veel verschillende mensen gesproken en al snel ontstond een soort van groepje. We zijn gaan lunchen en hebben een kijkje genomen op de markt van de student societies. Daarna gingen we uit met alle erasmusstudenten naar een grote danceclub. Uitgaan kan hartstikke goed hier! Er zijn absurd veel clubs en café met coole muziek en mensen van over de hele wereld.
De rest van de week bestond vooral uit leuke dingen doen met vrienden en nieuwe mensen leren kennen. Alles werd georganiseerd door Trinity en student societies dus er was hartstikke veel. Ik heb me uiteindelijk ingeschreven bij zeven student societies. Het leek me beter overal een keer naartoe te gaan en dan te kijken wat leuk is. Ik zit bij the law society, the rifle society, hiking soc, taekwondo soc, amnesty international soc, food and drinks soc, en duiss (international students). Tot nu toe ben ik al naar amnesty en rifle soc geweest en die twee waren niet echt leuk. Duiss is echter geweldig en ik kijk ook erg uit naar mijn eerste taekwondoles. Verder kan ik altijd gratis fitnessen en zwemmen op de campus. Dit doe ik dan ook bijna elke dag als ik vrij heb tussen de lessen door.
Na freshers' week was ik behoorlijk gesloopt dus heb ik het weekend even rust genomen. Die maandag had ik mijn eerste colleges en die waren erg leuk. Leraren hier weten hartstikke boeiend en leuk te vertellen. Ook gaan ze vaak in gesprek met studenten tijdens de les en hebben ze het over actualiteiten zoals de burgeroorlog in Syrië en het conflict tussen China en Japan. Het niveau valt ook hartstikke mee hier. Ik heb geen problemen met het Engels omdat ik veel geoefend heb in de vakantie. Ook de stof is niet al te zwaar, maar dit ligt waarschijnlijk aan het feit dat dit het begin van het jaar is. Ik weet nog niet zeker welke vakken ik allemaal ga volgen, dat moet ik ergens deze week pas beslissen.
Gisteren (dinsdag) ben ik na college lekker met mijn nieuwe vrienden uit eten geweest. Daarna gingen we naar een filmavond van de duiss, gevolgd door een pubcrawl (kroegentocht). De groep begint nu een vaste vorm aan te nemen. We zijn nu met zo'n vijf jongens en vijf meiden. Vanavond en morgenavond gaan we weer lekker feesten en zien we wel of er nog mensen bijkomen/weggaan.
Dit was het voorlopig weer. Als je meer wilt horen of me gewoon wilt spreken mail me dan gerust om een skypeafspraak te maken:)
Dikke doei!

Posted on 26/9/2012 at 12:11

Weekend!

Beste iedereen,

  De eerste week was zelfs nog veel leuke dan wat ik ervan had verwacht!!:) Mijn huisgenoten zijn heel leuk en het klikt allemaal hartstikke goed. Eerst wat over hen. Het zijn er zo'n 15 in totaal en ze komen overal vandaan: Franklijk, Argentinië, Mauritius, Duitsland, Brazilië, Ierland, Polen en nog meer. Ze zijn allemaal ouder dan ik en dat vind ik eigenlijk wel leuk. We gaan hier anders met elkaar om dan in Nederland omdat iedereen een erg verschillende achtergrond heeft. Daarom helpen we elkaar ook veel en zijn we erg hecht. Het huis is ook erg chill. De gangen en kamers zijn erg ruim en we wonen dicht in het centrum.
  Tot dinsdag sprak ik sommigen wel eens in de woonkamer, maar die avond waren we (bijna) allemaal bij elkaar. Ik had iedereen uitgenodigd voor een lekker maaltje en dat was erg gezellig. We hebben veel gelachen en kregen ook mooie verhalen te horen over het huis van Cesary, de huisoudste. Zo heeft hier een Egyptenaar gewoond die elke van de trap piste en 's nachts bij de dames in bed ging liggen. Een paar dagen later is hij opgenomen in 't gesticht. Ook kregen we mooie gefotoshopte foto's te zien van de 'huisgeesten'. Ik wachtte even tot de meiden weg waren voordat ik zei dat het knipsels waren uit 'the shining'. Verder zei hij dat dit huis zo'n 200 jaar oud is en dat het een paar decennia vervallen leeg heeft gestaan.
  Doordeweeks heb ik veel van de stad gezien. Ik heb wat musea gepakt, ben gaan zwemmen in de zee, heb stadswandelingen gemaakt en heb natuurlijk Guinness gedronken. Tussendoor heb ik ook wat spullen gekocht en geregeld. Daar had ik lekker alle tijd voor want de meeste roommates werken overdag. Elke avond zaten we lekker in de woonkamer en kletsten we over van alles en nog wat.
  Dit weekend was erg gezellig. Vrijdag zijn we tot erg laat op kroegentocht gegaan. Dat was erg leuk en leerzaam, we hebben nu namelijk een vaste plek, 'The Long Stone'. Ook de meeste andere kroegen waren leuk en waar het niet leuk was hebben we het zelf leuk gemaakt. Zaterdag werden we zo rond eenen wakker en besloten we te ontbijten met bbq. Ook dit was erg leuk, de huisgenoten die niet mee uit waren aten ook mee, maar dan als lunch. Iedereen nam zelfgemaakte spulletjes of drank mee, dus het grootste deel van de middag bestond uit het becomplimenteren van elkanders kookkunsten. Na de bbq ging het drinken nog even door, maar daarna ging ik toch echt even naar de sportschool. Ik heb deze week nauwelijks gesport dus ik was hier echt even aan toe. Het was een erg kleine, armoedige bedoening (in een kelder) maar het is hier direct om de hoek en is best goedkoop. Ook komen er aardige mensen, draaien ze er lekker stevige rock en hebben ze er een boksbal. Nadat ik de biertjes van de vorige avond er weer af had gesport en had gegeten en bijgeslapen, was het weer tijd om uit te gaan. Een paar nieuwelingen erbij, een paar anderen niet, wel weer erg leuk! Ik weet nu al dat ik erg aan ga komen hier;). Deze middag (zondag) werd ik wakker gemaakt omdat de wedstrijd begon. Ik zei maar dat ik nooit een potje hurling wilde missen, al had ik geen idee wat ik moest verwachten. We keken de wedstrijd (Kilkenny - Galway) in de kroeg, zoals dat hoort hier. Het was een spannende wedstrijd en het werd in de laatste vijftien seconden een gelijkspel, wat een rematch betekent. Daarna hebben we gegeten en zijn we naar de bios gegaan.
  Wat me opvalt is dat sport zo groot is hier. Niet alleen houden mensen zich er veel mee bezig, ze vinden de sport ook echt belangrijker dan hun club. Zelfs voor een mooie goal van de tegenpartij heeft men over het algemeen wel een goed woordje over. Ook krijgen spelers van sporten als gaelic football en hurling geen geld, geen rooie cent. Ze doen alles puur voor de sport en dit maakt de stemming veel leuker. Zelf ben ik nog een beetje aan het oriënteren op dit gebied. Morgen ga ik naar een rugbytraining op het sportveld van de campus. Dit was het voorlopig, ik zet nog wat foto's op facebook en volgende week schrijf ik weer wat.

Dikke doei uit Dublin!

Posted on 10/9/2012 at 00:03

First day

Beste mensen,

Dublin is prachtig! Tot nu toe gaat alles voor de wind en voel ik me erg thuis. Laat ik bij het begin beginnen. Ik werd na een korte nacht (afscheidsfeestje) voor de laatste keer wakker in mijn eigen bed. Spullen gepakt, naar het vliegveld gegaan, en afscheid genomen van mijn familie. De vlucht ging goed op wat vertraging na. Eenmaal in Dublin stond een vertegenwoordiger van de Students Union me op te wachten om me te verwelkomen en een rit te geven. Dit was erg fijn, ik voelde me meteen welkom in mijn nieuwe thuisland. Ik mag hem altijd bellen met wat voor problemen dan ook. Ik was al wat aan de late kant voor mijn hospi dus ik ben meteen afgezet bij huize 'Synnott Palace'.
Het zag er allemaal erg mooi uit, mooie kamer in het centrum, tweepersoons bed, hele leuke huisgenoten die net terug waren van een dagje karten, wat wil je nog meer? Ik was van plan niet te lang te blijven zodat ik snel naar mijn hostel kon, maar dit bleek niet nodig. Ik kreeg een sleutel en heb maar meteen mijn bed opgemaakt. Het is heel raar, ik ben hier nog maar net maar ik voel me hartstikke thuis hier!! Nu ga ik weer gezellig doen, straks lekker de stad in een pubje pakken. First round's on me!

Posted on 1/9/2012 at 21:55
Hosting door HQ ICT Systeembeheer