Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Halve Finale NK aspiranten in Zegveld Home | Profile | Archives | Friends
verslag van de halve finale dammen voor aspiranten 2007 in Zegveld

Het zit er weer op !5/5/2007

Zo... ook dit toernooi is weer afgelopen en de spelers hebben het weer lekker spannnend gemaakt ! Er is op het bord tot op de laatste dag strijd geleverd en daarbuiten was de sfeer ontzettend goed te noemen ! Ik geloof dat ik namens de spelers wel kan zeggen dat iedereen erg tevreden was met Zegveld als organisatie plaats dus alle lof aan de organiserende vereniging Kijk uit en de grote drijvende kracht achter de schermen Hennie de Bruijn.

Maar goed het gaat natuurlijk om de eindresultaten en wie er uiteindelijk geplaatst zijn voor de finale die in Culemborg van 6 tot en met 14 juli gespeeld gaan worden.

De partijen maar langs voor de laatste keer ??

Gideon - Michelle : een duel puur om de eer, maar we hebben het hier toch wel over eerzuchtige types in het algemeen, dus dat zat wel goed. Gideon won al redelijk snel in de partij een schijfje middels een standaardcombinatie die Michelle wel veel standcompensatie opleverde, maar daar deed ze net even te weinig mee. Michelle vreesde voor een korte partij, maar dat viel heel erg mee, mede door het spelen tegen Gideon natuurlijk ;-)
Gideon  weet dan wel steeds een beetje betere stand te krijgen, maar de remise voor Michelle zit er nog heel lang in tot ze op een gegeven moment een ruiltje toestaat die feitelijk haar ondergang betekende, ze speelde nog een tijdje door, maar toen Gideon eenmaal dam had en zij niks anders kon als schijven weg geven moest ze opgeven.

Derk Jan - Bas : beiden wisten dat alleen een winst nog iets zou kunnen opleveren afhankelijk van de andere resultaten. Voor Derk Jan lagen er nog betere kansen dan voor Bas wat dat betreft, omdat Bas teveel remises gespeeld had in het toernooi en dus te weinig verloren had ???? Derk Jan gebruikt enorm veel tijd (25 zetten in anderhalf uur) en dat gaat hem uiteindelijk toch opbreken, want omdat Bas de stand zo spannnend mogelijk probeert te maken ruilt Derk Jan zoveel mogelijk af, maar komt daardoor niet echt beter te staan. In tijdnood vindt hij dan ook niet de beste zetten en Bas verkrijgt een doorbraak en vlak na de tijdscontrole (die Derk Jan nog net weet te halen) geeft Derk Jan op.

Roland - Nick : hier gebeurde waar Bas al bang voor was, er wordt door Roland erg op de remise gespeeld, omdat Roland weet dat hij dankzij zijn plusremise dan in ieder geval verzekerd is van deelname aan het NK. Nick wilde op zich best wel voor de winst gaan om zo direct zeker te zijn van plaatsing, maar de stand wordt maar dunner en dunner en al vrij snel (voor de begrippen van deze dammers) wordt er een remise overeen gekomen. Voor Nick is het dan wachten op de uitslag tussen Derk Jan en Bas, bij winst van Derk Jan volgt er nog een barrage maar zoals hierboven geschreven is dat niet het geval, zodat ook Nick zich geplaatst weet voor het NK !

Wouter - Casper : Casper wilde graag kampioen worden in deze groep en moet daarvoor minimaal remise halen. Wouter wil nog best graag het toernooi een verrassing bezorgen. Casper en Wouter proberen beiden een aanvallende stand op het bord te krijgen maar het is Casper die daar het beste in slaagt. Middels een geslaagde hekstelling brengt hij Wouter zodanig in de problemen dat hij een doorbraak verkrijgt die ook winnend blijkt te zijn ! Casper derhalve 1e in de groep en uiteraard geplaatst voor het NK !

Alle deelnemers aan het NK uiteraard gefeliciteerd en veel succes in Culemborg !!

Kortom de einduitslag is als volgt en voor de plaatsen 2, 3 en 4 is het volgende van toepassing : Roland heeft evenveel winstpartijen als Nick maar een plus remise, Bas heeft te weinig winst/verlies partijen en valt terug naar plaats 4.....

1  Casper Remeijer   923    X 2 2 1 1 1 2 2   7   4 3 0   11   67   0 0
2  Roland de Rijke      0 X 1 1 2 1 2 2   7   3 3 1   9   47   1 0
   Nick Hoving   965    0 1 X 1 2 1 2 2   7   3 3 1   9   47   0 0
   Bas van Engelen   903    1 1 1 X 1 2 1 2   7   2 5 0   9   55   0 0
5  Gideon de Bruin   994    1 0 0 1 X 2 1 2   7   2 3 2   7   39   0 0
   Derk-Jan Riesthuis   871    1 1 1 0 0 X 2 2   7   2 3 2   7   37   0 1
7  Wouter Sipma      0 0 0 1 1 0 X 1   7   0 3 4   3   17   0 0
8  Michelle Roumans      0 0 0 0 0 0 1 X   7   0 1 6   1   3   0 0

Tot slot een paar conclusies geheel op persoonlijke titel ??

Ik persoonlijk heb de groep als behoorlijk gelijkwaardig ervaren. Michelle kwam op dit moment nog te kort,  maar als je kijkt naar hoe lang zij damt en hoe lang de jongens allemaal al dammen is dat niet echt vreemd te noemen. Zij gaat dankzij haar inzet en enthousiasme echt wel verder komen ! Wouter is wat dat betreft al wel verder, maar had ws zijn week niet echt en kwam op de beslissende momenten nog wat rust te kort. Derk Jan is een verrassende speler die vaak alles of niets speelt en dat brak hem in dit toernooi iets te vaak op. Gideon is een speler waar de ochtendrondes voor geschrapt moeten worden en die ook net te vaak op beslissende momenten de partij uit zijn handen liet glippen. Bas speelde een constant toernooi (1x miste hij door zijn eigen toedoen de winst), maar de regels zorgden er voor dat hij net buiten de boot viel. Hij heeft echter nog kansen om dat in volgende jaren recht te zetten. Nick speelde ook zeer constant en is gewoon een echte toernooi speler, raakt niet in paniek na een nederlaag en gaat lekker door met zijn eigen plannen. Roland toonde aan dat je niet per se een theorie kenner hoeft te zijn om goed mee te komen op dit nivo. Hij had een super week en bleef onder alle omstandigheden rustig en geloofde in zijn eigen spel, een kwaltiteit op zich ! Casper deed het naar behoren, hij pakte (zoals hij zelf constateerde) de punten op belangrijke momenten (van zijn directe concurrenten) en verloor gewoon nergens een punt, hij toonde aan toch echt de beste van deze groep te zijn geweest ook al had hij niet eens een super week misschien.

Al met al denk ik dat er weer een hoop ervaringen opgedaan zijn door iedereen en ik kreeg de indruk echt dat bijna iedereen tevreden het pand uitging met hooguit een hele kleine kater voor Bas die liever gezien had dat bij gelijk eindigen er gewoon barrages gespeeld waren, omdat hij nu uitgeschakeld was omdat hij naast Casper de enige was die niet verloren had..... (en dus ook niet genoeg gewonnen maar dat klinkt minder dramatisch)

Iedereen: de organisatie, de spelers en alle ouders en begeleiders die dit mogelijk gemaakt hebben bedankt voor deze mooie week !

Groeten

Rob de Bruin

ps foto's van deelnemers aan dit toernooi kunnen opgevraagd worden via mountaink2@hotmail.com dan kijken we wel even hoe die het beste aangeleverd kunnen worden....

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

de laatste indrukken5/5/2007

de nummers 2, 3 en 1 oftewel Roland, Nick en Casper (let op de maat van de beker voor de prijs)

de hele groep bij elkaar, Michelle, Gideon, Derk Jan, Roland, Nick, Casper, Wouter en Bas

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

wat een spanning ! (de 4e dag)4/5/2007

Omdat het vandaag weer een dubbele ronde betrof allereerst de uitslagen even op een rijtje :

Ronde 5:

Bas - Michelle 2-0 (1.57-1.59)
Gideon - Nick 0-2 (2.13 - 1.57)
Derk Jan - Casper 1-1 (2.00 2.11)
Roland - Wouter 2-0 (1.22 - 0.52)

Ronde 6:

Casper - Roland 2-0
Nick - Derk Jan 1-1
Bas - Gideon 1-1
Michelle - Wouter 1-1

Voor zover weer de droge feiten.
Vandaag een spannende dag, de vermoeidheid begint zich af te tekenen bij de spelers en de organisatie en de spanning loopt alsmaar op. Spelers (en speelster) gaan echter wel heel erg goed met elkaar om in deze groep, zeker na het gourmetten en schieten van gisteravond, waarbij sommigen opvielen door hun grote eetlust en anderen het voor elkaar krijgen om als eerste op de schietbaan hun kaart van de houder af te schieten en ook nog eens het licht gedurende een half uur uit te schieten (of was het nu toch een stroomstoring??) Ik weet wel dat Michelle bij het schieten in ieder geval opviel... Voor de anderen bleek dat ze in het algemeen beter konden dammen dan schieten maar het was wel erg leuk !

Het toernooi ging vandaag verder met de volgende partijen :

Bas - Michelle : Bas neemt een snelle opening en brengt de stelling van Michelle onder druk, maar Michelle kan het echter vakkundig weer repareren en hoewel ze zelf van mening is dat ze niet lekker staat gaat ze in ieder geval met het aantal schijven heel lang gelijk op en sterker nog Bas moet gaan offeren om een wederzijdse doorbraak mogelijk te maken die remise moet gaan opleveren. Maar dan gebeurt er iets wat zelfs Bas met afgrijzen aanziet in een poging om Bas iets later dam te laten halen speelt Michelle een vreselijke zet die haar 4 schijven en de partij kost..... Uiteraard is ze hier vreselijk door van de kaart en ook Bas kan niet direct blij zijn met deze winst maar de punten tellen wel !

Gideon - Nick :  beiden spelen een redelijk snelle opening en Nick spreekt later zijn bewondering uit voor de goede opening van Gideon. Het is alleen jammer dat laatstgenoemde dit niet weet voort te zetten na het middenspel want nu is het juist Nick die meer en meer in het voordeel gaat komen, zodat Gideon weer veel tijd moet gebruiken en in tijdnood mist hij dan ook nog de remise combinatie die 1 van de andere aanwezige spelers zeker gezien zou hebben.... In ieder geval komt Gideon op een schijf achterstand en in een 4 om 3 met doorbraak voor Nick is het een kwestie van secuur uitspelen en dat doet hij dan ook vlekkeloos.

Derk Jan - Casper : hier juist een rustig begin van beide spelers waarbij Casper weer degelijk probeert op te bouwen maar Derk Jan laat zich niet zo makkelijk uit het centrum verdrijven. Wel komt hij steeds meer onder druk te staan maar toch ook niet zodanig dat hij echt in de problemen komt en de stand schuift steeds verder in elkaar. Het wacht is op de grote botsing en die komt dan ook en levert beiden een dam op met nog 4 schijven over. Casper komt uiteindelijk nog 1 schijf achter maar ook hij kiest dan voor een remise zet en Derk Jan is het daar direct mee eens.

Roland - Wouter : ook hier een relatief rustig begin met een gelijk tijdsverbruik. Roland gaat na het eerste uur meer tijd gebruiken en weet daar een zodanige stelling mee op te bouwen dat zodra de aanval uiteindelijk wederzijds ingezet kan worden Roland er een damdoorbraak mee kan halen en dat speelt hij goed uit, zodat hij weer 2 punten kan bijschrijven.

Ronde 6:

Casper - Roland : het topduel van vandaag, degene die hier wint is feitelijk zeker van deelname aan het NK. In het begin gaat het duel redelijk gelijk op en is er ook niet echt sprake van een overwicht. Casper lijkt even weggedrukt te worden uit het centrum en zit met een aantal randschijven die echter weer vakkundig weg gewerkt worden en vanaf dat moment is het Casper die meer en meer voordeel in de stand begint te krijgen. Hij wint dan ook een schijfje en na enige tijd verder spelen ook de partij waardoor hij zo goed als zeker zich weet te plaatsen voor het NK !

Nick - Derk Jan : de 2 andere grote kandidaten voor een plek in het NK doen het in het begin in zoverre rustig aan dat Derk Jan er voor kiest een afruil strategie toe te passen in de opening en Nick gaat daar in mee. Na dat afruilen gaan beiden er toch een echte pot van maken en gaat het tijdsverbruik aardig omhoog. Derk Jan lijkt dan een iets betere stand te krijgen en heeft ook wel een iets snellere doorbraak maar beiden zijn het er snel over eens dat dat niet genoeg voor de winst zal zijn en komen remise overeen.

Bas - Gideon : Bas weet dat hij deze partij eigenlijk moet winnen om nog een echte grote kans te maken op het NK. Gideon daarentegen weet nu dat hij vrij uit kan spelen, omdat hij zich toch niet meer kan plaatsen. Beiden hebben in het begin aardig wat lol in het samen spelen maar na verloop van tijd wordt er toch een stuk serieuzer gespeeld en dan begint het langzame uitdunnen van elkaars stelling, geen van beiden kan daar echter groot voordeel uit halen hoewel Gideon spreekt van een voordeligere stand maar ook uit de analyse met Ernst Jan de Bruijn blijkt de winst niet echt te vinden. remise derhalve

Michelle - Wouter : dit duel gaat ook nog ergens om, de laatste plaats in de groep nl. Michelle begint de partij weer behoorlijk goed zoals we inmiddels wel van haar gewend zijn maar na haar slechte ervaring in de ochtendpartij is dat niet eenvoudig. Beiden spelen wel behoorlijk snel en na dik een uur spelen zijn de verplichte 50 zetten dan ook al gehaald. Michelle krijgt inmiddels wel een steeds betere stand op het bord en ze dwingt Wouter tot goed verdedigen en met een offer haalt Michelle wel dam maar Wouter kan dan plakken en ook een dam halen en hoewel de stand misschien nog voordelig is voor Michelle geeft ze Wouter toch snel de aangeboden remise, zodat ze in ieder geval niet puntloos is geeindigd en wie weet morgen nog een kans heeft.

de stand is nu als volgt :

Pl Naam     1 2 3 4 5 6 7 8    We     Wi   Re   Ve     Pt     SB     +   - 
1  Casper Remeijer   923    X 2 2 1 1 1 .. 2   6   3 3 0   9   53   0 0
2  Roland de Rijke      0 X .. 1 1 2 2 2   6   3 2 1   8   32   1 0
   Nick Hoving   965    0 .. X 1 1 2 2 2   6   3 2 1   8   32   0 0
4  Derk-Jan Riesthuis   871    1 1 1 X .. 0 2 2   6   2 3 1   7   33   0 1
   Bas van Engelen   903    1 1 1 .. X 1 1 2   6   1 5 0   7   35   0 0
6  Gideon de Bruin   994    1 0 0 2 1 X 1 ..   6   1 3 2   5   33   0 0
7  Wouter Sipma      .. 0 0 0 1 1 X 1   6   0 3 3   3   13   0 0
8  Michelle Roumans      0 0 0 0 0 .. 1 X   6   0 1 5   1   3   0 0

(bron Toernooibase)

Voor het toernooi betekent dit dat er in principe nog steeds 5 spelers in aanmerking komen voor het NK, het programma heeft 4 daarvan aan elkaar gekoppeld nl Derk Jan tegen Bas, Nick tegen Roland en daarnaast mag Casper zich kampioen proberen te spelen tegen Wouter en spelen Gideon en Michelle nog om de eer....

We hopen op een net zo sportieve ontknoping als de rest van de week gegaan is en rond de klok van 15.00 uur zullen de prijzen uitgerijkt gaan worden aan alle spelers tenzij er nog veel barrages gespeeld moeten worden, dan kan het ietsje later gaan worden.....

Tot morgen ??

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

de 3e dag3/5/2007

Vandaag een dag waarop de gezichten duidelijk strakker stonden dan de voorgaande twee dagen, nu gaat het er steeds meer om spannen tenslotte en ook het meedraaien in dit toernooi is altijd iets wat niet voor te bereiden is, maar waar je door het meedoen altijd weer je weg in moet vinden. De spelers/speelster zaten vandaag echt diep in gedachten en iedereen heeft zo zijn eigen manieren om met de spanning om te gaan. Als toeschouwer kon je zo aardig zien wie er een spannende stand op het bord had

Omdat er vandaag maar 1 ronde op de rol stond was de verwachting dat er langer nagedacht zou worden en dat kwam ook wel aardig uit, alle spelers zaten minimaal drie en half uur achter de borden.

EN O JA: Roland had gisteren de eer om de eerste plus remise van het toernooi op zijn naam te krijgen !!! (niet onbelangrijk misschien??)

In volgorde van afloop waren de partijen als volgt:

Roland - Michelle : Michelle toonde dat ze gaandeweg het toernooi toch aan het groeien is, Roland bouwde ook erg omzichtig op en gaf haar de gelegenheid het zelfde te doen. Beiden houden dan ook erg lang het zelfde aantal schijven en Roland lijkt niet echt vat te krijgen op de partij en gaat dan maar onverstoorbaar door met het bouwen aan zijn stelling. Als Michelle aan het begin van het eindspel een foutje maakt is Roland er wel snel bij en hij heeft een doorloop naar dam, die hij dan ook snel haalt. Michelle probeert het dan nog even, maar Roland laat zijn dam niet afnemen en zet hem zodanig neer dat Michelle eigenlijk niets meer kan en zij moet Roland feliciteren.

Nick - Bas : Een aftastend begin wordt gevolgd door een periode met veel ruiltjes waarna het spel behoorlijk open ligt aan beide kanten maar zonder gevaar, doordat er geen directe combinatie mogelijkheden liggen. Nu kunnen beide spelers rustig gaan bouwen aan formaties en dat doen ze dan ook tot er op een gegeven moment een keuze gemaakt moet worden. Nick loopt ergens achter met de indruk dat dat rustig kan, maar Bas (de koning van de remise combinaties wordt hij nu voor de grap genoemd) verrast Nick met een hele grappige combinatie die echter wel direct remise oplevert. Bas wil aan het eind van het toernooi graag de prijs voor de mooiste combinaties winnen, we zullen de bond vragen of ze daar nog een beker voor over hebben

Casper - Gideon : Beiden gaan in het begin op een goede manier met hun tijd om, de eerste twee uur zijn de tijdsverschillen minimaal. Gideon wilde proberen Casper zoveel mogelijk onder druk te zetten, maar het is Casper die de strategische velden steeds weet te winnen en Gideon rest weinig anders dan te verdedigen. Dat doet hij dan ook wel heel goed, maar zijn tijd lijkt een hindernis te worden, hij haalt echter de tijdscontrole met 1 minuut over op de klok en wel zodanig dat Casper nog wel zijn 51e zet doet, maar dan ook direct remise voorstelt waar Gideon zich in kan vinden en uit de analyse blijkt dat ook de juiste keuze van beiden te zijn geweest.

Wouter - Derk Jan : In deze partij wordt er in het begin redelijk veel afgeruild, na drie kwartier zijn er wederzijds 8 schijven af. Daarna wordt er door beide spelers omzichtig opgebouwd en aangezien er in eerste instantie niemand een echte fout maakt beperkt de strijd zich nog enige tijd tot ruilen tot er een 8 om 8 stand op het bord staat waarna Derk Jan opeens de betere papieren heeft en een dam kan halen. Wouter kan dat ook maar heeft wel een ruime achterstand en Derk Jan kan dan ook uiteindelijk winnen door een 4 om 1 stand te forceren.....

Voor de stand betekent dit dat het onverminderd spannend is gebleven. In feite doen er nog 6 spelers mee voor de eerste drie plaatsen en zoals gisteren al vermeld er volgen nog heel veel onderlinge duels dus morgen zal het er weer heftig aan toe gaan op blunderdag.... (de voorlaatste dag is in het algemeen de dag van de blunders) We zullen het zien, eerst maar eens kijken of iedereen het middag en avond programma overleeft en of ze elkaar vanavond niet afschieten

uitslagen en stand derhalve:
Casper -Gideon 1-1 (2.09-1.59)
Nick - Bas 1-1 (1.47-1.55)
Wouter - Derk Jan 0-2 (2.06-2.07)
Roland - Michelle 2-0 (1.50-1.49)

Pl Naam     1 2 3 4 5 6 7 8    We     Wi   Re   Ve     Pt     SB     +   - 
1  Casper Remeijer   923    X .. .. 2 1 1 .. 2   4   2 2 0   6   18   0 0
   Roland de Rijke      .. X 1 .. 2 1 .. 2   4   2 2 0   6   17   0 0
3  Derk-Jan Riesthuis   871    .. 1 X .. 0 .. 2 2   4   2 1 1   5   10   0 0
   Nick Hoving   965    0 .. .. X .. 1 2 2   4   2 1 1   5   8   0 0
5  Gideon de Bruin   994    1 0 2 .. X .. 1 ..   4   1 2 1   4   18   0 0
   Bas van Engelen   903    1 1 .. 1 .. X 1 ..   4   0 4 0   4   19   0 0
7  Wouter Sipma      .. .. 0 0 1 1 X ..   4   0 2 2   2   8   0 0
8  Michelle Roumans      0 0 0 0 .. .. .. X   4   0 0 4   0   0   0 0

bron : toernooibase

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

de 2e dag2/5/2007

De 2e dag. Traditioneel de dag waarop de strijd echt begint los te barsten en waarin het eerste onderscheid gemaakt kan worden. Vandaag 2 partijen en om de mensen die snel de uitslagen willen zien en verder niets van dienst te zijn hierbij eerst de uitslagen:

ronde 2

Michelle - Derk Jan 0-2 (1.10 - 0.40)
Wouter - Bas 1-1 (1.27-2.20)
Roland - Gideon 2-0 (2.25-2.27)
Casper - Nick 2-0 (1.48-1.59)

Ronde 3

Nick - Michelle 2-0  (0.47-0.58)
Bas - Casper 1-1  (1.40-1.36)
Gideon - Wouter 1-1 (1.56-1.06)
Derk Jan - Roland 1-1  (1.40-1.40)

Dit zijn dan de koele cijfers, vaak zitten er hele verhalen achter de uitslagen en zijn ze tijdens de partij ook diverse malen veranderd in de ogen van de toeschouwers en analysten, daarom toch ook maar een poging tot korte weergave van de partijen zoals door mij gezien en gehoord van de spelers en aanwezige toeschouwers....

Ronde 2

Michelle - Derk Jan: na een tamelijk rustige opening door beiden gaat Michelle steeds meer tijd gebruiken ten opzichte van Derk Jan en bouwt zij haar stand dusdanig op dat ze steeds meer in de problemen begint te komen. Uiteindelijk heeft ze de keuze tussen 2 schijven weg geven of een damzetje tegen krijgen en dat laatste overziet ze, zodat Derk Jan al redelijk snel op dam komt. Na nog enige zetten geeft Michelle op.

Wouter - Bas : Wouter heeft duidelijk geleerd van gisteren en gaat als een raket van start met een houthakkers strategie, binnen no time zijn er wederzijds 10 schijven van af. Vanaf dat moment wordt er normaal gespeeld en krijgt Bas een steeds betere uitgangspositie, hij komt zelfs een schijf voor. Wouter moet nu hard knokken voor de remise en doordat Bas het niet helemaal goed doet volgens de analyse na de partij kruipt Wouter door het oog van de naald en krijgt een remise.

Roland - Gideon : ook hier een rustig begin met voor beiden een normaal tijdsverbruik. Duidelijk is dat hier niet volgens de theorie gespeeld wordt want er verschijnt een merkwaardige stand op het bord waarin Gideon een aanval heeft die uiteindelijk tegen hem werkt. Hij ziet tot zijn afgrijzen dat er 5 min of meer verplichte zetten gaan volgen die hem een 2 om drietje in zijn nadeel gaat opleveren en inderdaad dat komt uit. Roland komt dan gelijk van al zijn nadelige randschijven af en krijgt een betere positie. Gideon knokt tot het bittere eind maar de partij eindigt met precies 1 dam over voor Roland dus 2 punten voor hem !

Casper - Nick : ook al een omzichtig begin van beiden, nadat er wat echte beweging op het bord kwam kreeg Casper eerst een blok op het bord maar Nick bouwde ook een hele mooie stelling op. Rond de 30e zet gebeurde er een heleboel en verdwenen er opeens een hoop schijven van het bord, zodat er wederzijds 10 over blijven. Nick lijkt nu een betere stelling te hebben maar neemt een hele dure dam in de overtuiging dat hij hiermee zal gaan winnen. De waarheid is echter dat Casper de dam keurig opbergt achter zijn stenen en dat Nick met de overgebleven stenen van hem niet echt veel meer kan uitvoeren en dus wint Casper de partij.

Ronde 3

Nick - Michelle : Nick wint al vrij snel in deze wedstrijd een schijf en ook in deze partij lukt het Michelle niet echt om een dusdanige stelling op het bord te krijgen dat haar tegenstander er van in de problemen komt. Sterker nog, Nick wint na enige tijd nog een schijf en Michelle staat nu erg verspreid met losse stenen, mede daardoor volgt er nog een damzetje van Nick en geeft Michelle op.

Bas - Casper: Casper neemt in het begin het intitiatief maar dit wordt door Bas goed tegengespeeld, zodat er voor Casper niet echt een voordeel meer over blijft. Het aardige in deze partij is dat als je er bij staat er niks gebeurd en ga je even weg dan zijn er opeens vele schijven van het bord. Tijdens 1 van mijn niet aanwezige periodes verdwijnen er zoveel schijven van het bord dat er wederzijds 9 overblijven en dat houden ze heel lang vol samen. Dan ga ik weer even naar buiten en jawel, in een giga afruil/zetje/gedwongen zetten volgt er een 7 om 8 en tja daar valt verder niks meer van te maken dus de partij is dan opeens zomaar afgelopen met een remise.

Gideon - Wouter : Wouter heeft duidelijk geen zin meer in een kloknederlaag en gaat weer als een sneltrein van start tegen de grootverbruiker Gideon. Desondanks weet hij ook nog een hele goede stand op het bord te krijgen en de aanwezige toeschouwers geven Gideon geen cent meer voor zijn kansen. Gideon zelf wil dat ondanks een schijf achterstand nog niet toegeven en gaat stug door en weet het Wouter inderdaad nog  lastig te maken. Wel zodanig dat er uiteindelijk zelfs een 4 om 2 voor Gideon op het bord komt maar wel eentje die nooit meer gewonnen kan worden dus ook hier remise.

Derk Jan - Roland : hier weer een rustig begin met gelijkopgaand tijdsverbruik. Op een gegeven moment krijgt Roland toch iets betere papieren en moet Derk Jan flink gaan nadenken om de schade beperkt te houden. Hij verliest wel een schijf onderweg en Roland lijkt de partij binnen te gaan halen maar in het eindspel is hij toch net te gehaast en Derk Jan is er als de kippen bij om de enige overgebleven remise kans te grijpen, dus ook hier een puntendeling.

Voor de stand betekent dit het volgende :

Casper 5
nick en Roland 4
Bas, Derk Jan en Gideon 3
Wouter 2
Michelle 0

Met andere woorden de strijd is nog volkomen open temeer daar er nog heel veel onderlingen partijen tussen de kanshebbers op alle plaatsen gespeeld moet worden, morgen de dag van de ene partij, traditioneel de dag waarop lange partijen gespeeld worden en dan vrijdag de dag met weer 2 partijen en de dag van de blunders door vermoeidheid. Mij persoonlijk zou het niet verbazen als er met name om plaats 2 en 3 nog tot op de laatste dag gespeeld moet worden.....

Voor de organisatie natuurlijk hardstikke leuk !!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

We zijn weer begonnen1/5/2007

En jawel ! de kop is er weer van af, voor de achtste maal is er een halve finale voor Aspiranten van start gegaan in Zegveld.

Na de inleidende woorden van respectievelijk de voorzitter van de damclub, de voorzitter van de provinciale dambond en van de wethouder van sport werd de 1e zet van het toernooi verricht door genoemde wethouder aan het bord van Gideon en Derk Jan. Het was volgens Gideon een rotzet maar hij wist niet dat hij hem terug mocht zetten

We zullen de partijen in volgorde van afloop behandelen :

Casper en Michelle : Casper nam vanaf het begin het centrum in en kwam steeds sterker te staan. Het aantal schijven blijft heel lang gelijk maar als Michelle een zetje denkt te kunnen nemen heeft ze overzien dat Casper ook anders kan slaan dan zij had verwacht en dat kost haar 2 schijven. Casper heeft dan ook nog eens het centrum zodanig in handen dat Michelle op een gegeven moment niet anders kan dan nog een schijf in te leveren en dat is het moment waarop ze besluit dat ze beter op kan geven.

 

Dan duurt het een tijdje voor de eerstvolgende partij uit is en na verloop van tijd blijkt dat dat niet anders kan zijn door tijdsoverschrijding van 1 of meerdere spelers want er wordt heel behoedzaam gespeeld door iedereen, maar er wordt ook heel veel tijd verbruikt voor relatief weinig zetten.

De partij tussen Gideon en Derk Jan is wat dat betreft heel erg spannend, Gideon lijkt in het begin enorme problemen met zijn tijd te gaan krijgen, maar rond de 25e zet wordt dat weer gelijk getrokken, doordat Derk Jan veel tijd verbruikt. Op zich lijkt het voor de buitenstaanders een gelijkopgaand duel wat in klassiek gespeeld wordt (dankzij de opening van de wethouder) en waarbij beide spelers dus te maken hebben met enorm veel rekenen en verplichte zetten, om geen schijven kwijt te raken. Gideon vind zelf dat hij steeds een beetje minder komt te staan, maar de tijd gaat voor Derk Jan zo'n grote rol spelen dat hij onder de druk van de klok bezwijkt en op zijn 44e zet valt zijn vlag terwijl Gideon nog drie minuten over heeft....

De zelfde taferelen zijn ongeveer te zien bij de partij tussen Nick en Wouter. Nick heeft echter de hele partij een (licht) voordeel opgebouwd, doordat hij het centrum in handen heeft en niet opgeeft. Volgens Casper is er sprake van een kromme (halve)hekstelling door Wouter en tegen de tijd dat het echt spannend gaat worden bezit Nick nog een mooi blok en Wouter slechts wat losse schijven. Wouter gaat dan mede onder de druk van deze stand door zijn vlag, die ook voor hem valt rond de 45e zet...

Dan is het weer even wachten want er zijn 2 heren die het wel lukt om de tijdscontrole te halen en dat zijn Bas en Roland. Roland verbruikt in de eerste periode van de partij ruim meer tijd dan Bas, maar ook hier zie je dat na verloop van tijd dat gelijk wordt getrokken en samen halen ze de tijdscontrole redelijk makkelijk.
In de tussentijd lijkt Bas toch een betere stand te hebben opgebouwd, doordat Roland vrij ver naar de rand is verdreven, maar Bas weet er niet optimaal gebruik van te maken, of je kan zeggen dat Roland zich er goed uit weet te redden.
Als Roland remise vraagt zegt Bas dat hij dan wel een plus remise wil, maar de arbiter is onverbiddelijk en constateert dat er maar 1 schijf verschil is dus geen reden voor plus remise. Na nog een half uurtje doorspelen weet Roland echter toch een dusdanige stand op het bord te krijgen dat Bas zelf ook moet constateren dat het remise gaat worden en dat komen ze dan ook overeen.... 

uitslagen derhalve:

Casper - Michelle 2-0  (1.14-1.37)
Nick - Wouter 2-0 (1.56-2.00)
Gideon - Derk Jan 2-0 (1.57-2.00)
Bas - Roland 1-1 (2.25-2.17)

de uitslagen voor deze poule en de andere poules zijn terug te vinden op toernooibase !

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

voorstellen van de spelers in 200719/4/2007

De poule in Zegveld bevat dit jaar meer kanshebbers dan verleden jaar. Grote favoriet voor mij persoonlijk is toch wel Casper Remeijer en de 2e en 3e plaats kunnen dan toch door een hoop kandidaten ingevuld gaan worden denk ik. De vorm van de week en een beetje geluk of ongeluk zullen ws de verschillen gaan maken net als de nieuwe regels voor gelijk eindigen…..

 

Casper Remeijer

De speler met de meeste ervaring normaal gesproken in deze poule. Hij draait al jaren aan de top mee, zeker sinds zijn pupillentijd waar hij o.a. deelname aan het europees kampioenschap wist te halen. Behaalde dit jaar een grote plus score bij zijn landelijke wedstrijden in de eerste klasse en is dus goed op dreef. Verleden jaar onbrak de juist vorm tijdens de halve finale en haalde hij de finale niet… Dit jaar verwacht ik dat hij zich wel gaat plaatsen en dat hij grote kans maakt op een podiumplek aldaar !

 

Nick Hoving.

Speler die ook over behoorlijk wat ervaring beschikt. Krijgt veel training en heeft daar ook veel van geleerd. Had verleden jaar in Zegveld tot de laatste ronde kansen op de 3e plaats maar door een remise in de laatste ronde miste hij die net…. Speelde dit seizoen een wisselend seizoen in de landelijke competitie maar heeft voldoende in huis om voor een top 3 notering te gaan.

 

Bas van Engelen

Ook al een speler met de nodige ervaring. Bas heeft al sinds zijn welpentijd NK ervaring achter de rug en weet dus wel hoe zo’n toernooi te spelen. Ook is hij al jarenlang kind aan huis bij de centrale trainingen, met andere woorden door de wol geverfd.

Draaide dit jaar op de hoogste borden in de landelijke 2 klasse en had een behoorlijk hoge tegenstanders rating, mede daardoor eindigde hij met een min score. Bas is een gevaarlijke tegenstander voor iedereen.

 

Gideon de Bruin

De provinciale favoriet in Zegveld. Deed het verleden jaar niet zo heel goed, kon zijn draai niet vinden in die week. Is van plan zich dit jaar in ieder geval hoger te plaatsen dan de 6e plek van verleden jaar. Heeft een goed seizoen landelijk achter de rug met een plus score in de 2e klasse op de hogere borden, maar provinciaal ging het minder. Als het goede gevoel er nu wel komt is hij zeker een kandidaat voor de 3e plek…. In ieder geval een speler die je drie keer tegen komt voor je hem voorbij bent, hij geeft niet snel op….

 

Derk Jan Riesthuis

Misschien landelijk gezien nog niet zo heel erg bekend als de hiervoor genoemde spelers (hoewel ook inmiddels al aardig wat NK ervaring) maar provinciaal al jaren aan de (sub)top en dat zegt in Gelderland heel wat ! Heeft een geweldig seizoen achter de rug in de nationale competitie met een dikke plus score, dus een ieder is gewaarschuwd. Aan de hand van die resultaten zou je zeggen dat hij ook meedoet om de eerste plaatsen…

 

Roland de Rijke

Roland heeft het probleem dat hij uit Zeeland komt, Dat klinkt niet aardig, maar zo is het absoluut niet bedoeld. Ik bedoel hier mee dat het voor hem moeilijker is om veel wedstrijden te spelen dan voor de anderen. Hij speelt zover ik weet nog niet landelijk en dat kan wel eens een gemis zijn. Voor het overige hebben we het hier wel over een speler die bijv. op het NK pupillen een 5e plek wist te halen en bij veel NK’s aanwezig is geweest, dus ook geen kleine onbekende jongen.

 

Wouter Sipma

Wouter draait ook al jaren mee met de (sub)top. Ook hij heeft NK ervaring en is provinciaal al jaren in de top aan het meedoen. Heeft dit seizoen een paar keer met zijn club landelijk gespeeld en daar een even score gehaald in de 1 e klasse. Plaatste zich in november als beste nieuweling voor de CAT dus een speler met een behoorlijke theoretische kennis waar de anderen zeker rekening mee dienen te houden !!

 

Michelle Roumans

Michelle komt uit de damprovincie Limburg, alwaar hard aan de weg getimmerd wordt om de jeugd weer bij de rest van Nederland te trekken. Waar jarenlang er weinig tot niets uit deze hoek van het land vernomen werd qua jeugddammen laat Michelle zien dat met gericht beleid en goede trainingen en inzet je heel ver kan komen in relatief korte tijd. Ze heeft ws wel de minste ervaring met het spelen van NK’s maar zal dat compenseren door haar enthousiasme voor het spel !

 

 

Al met al een diverse groep met zoals gezegd heel veel kanshebbers… Komt dat zien in de week van 1 tot en met 5 mei in het prachtige Zegveld en in de mooiste locatie voor wat betreft de halve finales… (woorden van de KNDB) De spelers zullen er ongetwijfeld een mooie en spannende week van maken onder begeleiding van arbiter Arie van Diggele en door de inzet van Hennie de Bruijn met de rest van haar vrijwilligers…

 

Tot in die week ???

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer