Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Hanna Visser

Description

Bakken kan iedereen! Maar soms heb je even inspiratie nodig voor een leuk recept of vrolijke versiering. Op dit blog lekkere recepten en vrolijke versieringen.


«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Cake (met cacao) + gesmolten chocolade als top.

Dit recept is vrij simpel, en hardstikke lekker. Bovendien ziet het met wat strooisel ook nog hardstikke feestelijk uit. Ideaal voor een feestje bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig?

IngrediŽnten:

- 200 gongezouten roomboter 

- ong. 170 g suiker

- 200 g bloem

- 4 eieren

- 1 zakje vanillesuiker

- 4 flinke tl cacao

- 1 reep pure chocolade

- een beetje melk

Hulpmiddelen:

- cakeblik of cakevorm

- spatel

- lepel

- mixer+staven

- kom

- steelpannetje

- een (gas)fornuis

- een oven natuurlijk!

- ev. een (maat)beker om de eieren in te klutsen.

Voorbereiding:

Zet alle benodigde spullen klaar. Ook alle ingredi√ęnten moeten binnen handbereik liggen. Lees het recept goed door voordat je begint. Vet het cakeblik in met wat boter. Was je handen goed voordat je aan ingredi√ęnten zit en warm de oven voor op 180 graden.¬†

Bereiding van het deeg: 

Doe de roomboter in een kom en zet hem voor een paar seconden in de magnetron, zodat de boter gesmolten of lekker zacht is. Doe de bloem en de suiker (ook de vanillesuiker) bij de boter in de kom en mix dit door elkaar. Het is een droge, uiteenvallende massa geworden. Nu kun je de eieren toevoegen. Eventueel kun je deze eerst in een beker doorkloppen tot 1 massa. De eieren voeg je geleidelijk toe terwijl je door blijft mixen. Mix nu nog in ongeveer 1 minuut op de hoogste stand het beslag om het luchtig te maken. 

Je kunt nu kiezen wat je wilt. Je kunt het beslag in 2en delen en het andere deel in een kom doen. Daar voeg je dan 4 flinke theelepels cacao aan toe. Mix dit niet, maar roer het met de spatel door elkaar. Nu doe je eerst het "naturel" beslag in het cakeblik en daarna het deel met cacao. Zo krijg je een wisselend beslag. Je kunt ook door het hele beslag cacao heendoen, maar dan wordt de cake wel heel erg chocolade. 

Bak de cake in ongeveer 60 min. klaar. 

De top van chocolade:

Laat de cake helemaal afkoelen voor je aan de top begint, anders wordt de chocolade niet goed hard. 

Smelt de chocolade in een steelpannetje. Blijf erbij en blijf konstant roeren om te voorkomen dat de chocolade aankoekt of aanbrandt, wat een vieze smaak zou geven. Als de chocolade gesmolten is, kun je het het beste meteen met een spatel over de bovenkant van de cake smeren. Als de chocolade er aan 1 kant een beetje afdruipt, is dat geen probleem. Het ziet er wel natuurlijk uit. Let erop dat je de hele bovenkant besmeert met chocolade. 

Tip:

Strooi terwijl de chocolade nog zacht is wat confetti/muisjes of andere kleurige strooisel over de chocolade om het er extra feestelijk uit te laten zien!

Succes met dit recept en eet smakelijk!


Posted: 10:50, 23/12/2015
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer