Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Oh my Buddha. Hans in ZO Azie.

Bruiloft

Posted in Vietnam

Na die eenzame kerst die uiteindelijk toch niet zo eenzaam bleek te zijn ben ik dus aanbeland in Noord Vietnam. Er is hier genoeg te zien maar omdat ik inmiddels goede contacten had in Hue ben ik naar dit stadje teruggegaan om O&N te vieren. Met de nachtbus vanuit Ha Noi, ongeveer 16uur. Ik had het geluk met mijn te kleine bed tegen de wc aan te moeten liggen en kon de lucht nauwelijks verdragen. Maar we hebben het overleefd. O&N was wel gezellig maar de Vietnamesen vieren Nieuwjaar pas op 14 februari (Tet festival), en hielden zich dus vrij rustig. Wel ben ik die nacht nog van een langzaamrijdende motorfiets gevallen maar dit terzijde. Het was in ieder geval apart Oudjaar in zo'n land uit te luiden.

2 dagen later ben ik naar een echte Vietnamese bruiloft geweest. Heel leuk om mee te maken en ik wil hierbij een lans breken ook de Hollandse bruiloft zo op te gaan voeren. Het begon om 11 uur en was om 13.30 afgelopen. Alles speelt zich af in een feestzaal die compleet roze was. (echt bijna alles was roze, taart, champagne, dansers, bruid, zelfs de muziek was zoetig roze). Nadat iedereen, zo' n 300 man aan de ronde tafels was gaan zitten werd er een traditionele dans opgevoerd en vervolgens kwam het bruidspaar binnen met de ouders. Nadat enkele cadeaus werden overhandigd en wat korte speeches werden gehouden was het tijd voor....: karaoke!!! en natuurlijk eten. Heerlijk eten, ongeveer 5 gangen. Na 2,5 uur iedereen moe en voldaan (sommige dronken) weer naar huis. Ik vreesde wel voor de gezondheid van de bruidegom, zeker in het begin. Nog nooit zo'n paniek in de ogen van iemand gezien, de zenuwen was hij nauwelijks de baas. Ik zat aan een tafel met de zussen van de bruid (5), een broer en wat vrienden. Was de enige buitenlander en dat vond ik wel bijzonder.

13:56 - 4/1/2010 - post comment


WTF?

Hoe doe je dat nu toch steeds? Even binnenlopen bij een Vietnamese bruiloft als enige Westerling? Respect, man, respect...
En als het aan mijn nichtjes ligt, kom ik nog wel een rose bruiloft tegen (bij voorkeur met prinsessenjurk)... ;-)

Gideon - 21:53 - 8/1/2010


Hoe ik dat doe?

Euh dat is een lang verhaal, vertel ik je nog wel een keer. Maar door contact te leggen met de lokale mensen kom je nog wel eens op heel interessante plekken terecht. Dat contact gaat toch vaak vanzelf, zeker wanneer je alleen reist, dat vinden lokals toch wel fascinerend...:-)
Die nichtjes weten het goed voor jou weer te geven!

hans0903 - 13:02 - 10/1/2010


Last Page Next Page
Description
Reis door Birma, Thailand, Cambodja,...en wie weet
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Thuis....
- Angeles city, laatste stop
- De chocolate hills, ook op Bohol. In de zomer zijn ze bruin vandaar de naam.....
- Zo klein dus....
- De Tarsier op het eiland Bohol, kleiner dan mijn hand, wonderlijke primaatjes....
Hosting door HQ ICT Systeembeheer