Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Oh my Buddha. Hans in ZO Azie.

Trippen tijdens mijn trip (en beroofd...)

Posted in Filipijnen
Het is niet grappig maar er zijn minder relaxte manieren om beroofd te worden. Ik ben nu bijna 5 dagen in Manila en het is zonder twijfel de meest bizarre periode van deze reis.

Afgelopen dinsdag ben ik in de middag naar intramuros gegaan. Een koloniaal complex van ruim 400 jaar oud, door de spanjaarden gesticht en door de amerikanen en japanners deels plat gebombardeerd in WO II. Daar kwam ik twee Filipinos tegen, een jongen en een meisje. Zij nodigden me uit door het complex te lopen. Het was erg warm. We hebben wat oude kerken bezocht, de Manila kathedral en St Agustin church. Ik wilde ze uitnodigen voor lunch maar zij hadden een tante die lunch had bereid en ze nodigden me uit mee te eten. Ik was een klein beetje achterdochtig aangezien het lunchplan ineens uit de lucht kwam vallen en het ook niet echt dichtbij bleek te zijn. Ze waren allemaal erg aardig, speciaal tante die me koelte toe wuifde met een stuk karton. De ruimte was erg klein en armoedig (van het geld dat ze gestolen hebben kunnen ze in ieder geval een interieur designer laten komen!).  Bier kwam in 1,5 literflessen. Ik lette goed op dat er niets in mijn bier gedaan werd, maar te vergeefs. Na het derde glas (het waren kleine glazen, 0,2 dl) voelde ik mij duizelig en ik wankelde naar het toilet. Het was toen tegen 15.00 in de middag. Vanaf dat moment herinner ik mij niets meer. De volgende ochtend 11 uur werd ik wakker in mijn hotel. Wakker gebeld op de hotel telefoon door een van die twee scam Filipinos. Waar was ik vroeg hij, ze wachten op me..... Ik zei dat ik me slecht voelde en kon me geen afspraak herinneren. Verder was ik te suf om hier verder over na te denken. Meteen gooie die jongen de hoorn erop. Nog steeds was ik erg gedesorienteerd en suf en wankelend. Buiten sprak een taxi chauffer mij aan, hij had mij rond 1 uur s 'nachts zien terugkomen, in een taxi, een meisje zoende me nog op mijn wang ter afscheid. Hij vond me ontstellend dronken. Ik vertelde dat mij iets was toegediend, maar niets aan de hand, heb mijn geld en pasje nog. Toen zij hij weet je dat zeker? Ik ben als een haas naar een internet cafe gerend en ja hoor, van mijn rekening bleek 800 euro op te zijn genomen. Blijkbaar was ik in zo'n toestand dat ze me de pincode hebben kunnen ontfutselen. Heb meteen alles laten blokkeren.
Naar de politie geweest voor een verklaring. Heel aardige lui, maar ze wilde mijn verklaring niet ondertekenen omdat ze me niet geloofden. Op zich niet vreemd wanneer je je pincode weggeeft.....Al met al een rare periode temeer omdat hetgeen ze me hebben toegediend lange tijd heeft doorgewerkt. Ben nog steeds niet de oude. Lijk last te hebben van mijn geheugen en leef een ander ritme. Gisteren tot 4 uur s'nachts en de nacht ervoor tot 8uur s'ochtends op geweest. Besef van tijd is even weg. Woensdag avond dacht ik, kom het is tegen 6en, laat ik eens wat gaan eten, bleek het in werkelijkheid 2 uur in de ochtend te zijn!! (ps, mochten er geinteresseerden zijn om deze trip, excl. beroving, te willen ervaren, helaas weet ik de naam van de drug niet). Verder hoop ik dat ik er lichamelijk niets aan over heb gehouden. Een goede levensles in ieder geval.

09:10 - 12/2/2010 - post comment


Heftig

Hé, trippende globetrottert !

Dat zijn toch wat mindere verhalen... Een alom beproefde manier om toeristen te beroven: deden ze circa 2 jaar geleden ook bij toeristen op het Damrak na het toedienen van wat GHB aan de drankjes.
Misschien beter om met een andere backpacker op dit soort toezeggingen in te gaan en niet alleen ? Niet dat het je dan niet kan overkomen, maar dan ben je in elk geval met 2 man (hetgeen de scammers ook wat meer zal afschrikken). Maar ach, je bent oud en wijs genoeg om hier zelf je lessen uit te trekken.... ;-)

Ik ben druk met de studie: heb tot 22 feb verlof gepakt, maar niks geen carnaval (het is weer begonnen) dit jaar. Tijd om prioriteiten te stellen en een mooi studieresultaat neer te zetten !

Pas goed op jezelf en ik blijf je volgen, uh, je blog dan..
Groeten,

Gideon - 20:21 - 12/2/2010


hee Gied

Dank voor de raad, ik ben gewaarschuwd zal me niet meer overkomen hoop ik....dat toedienen van iets in je drank had ik kunnen weten, er wordt veel voor gewaarschuwd, maar soms lijken mensen zo onschuldig.....succes met de studie en jammer van de carnaval, volgend jaar dan maar....

hans0903 - 06:40 - 13/2/2010


heftig verhaal Hans

Hee Hans,

Wow, dit is wel een heftig verhaal van die beroving! De rest van het verhaal natuurlijk ook, maar op een heel andere manier....

Je hebt veel geluk gehad joh, 20 uur niks meer weten is niet gering....... Je bent waarschijnlijk nog wel gaan pinnen zelf, of in ieder geval bij kennis geweest om je pincode door te geven...... Is een apart/sterk middel geweest........ Ben je nu weer helemaal fit?

Verder leuk om weer verhalen te kunnen lezen, ik had helemaal niet door dat dit via deze website mogelijk was, dankzij Tegels nu dus wel!

Het klinkt in ieder geval als een machtig avontuur allemaal. Uiteraard komen de echte verhalen bij thuiskomst neem ik aan ;-)

Ik wens je een hele mooie reis verder en we spreken elkaar eind maart weer, dan kwam je toch terug ongeveer of niet?

Hier gaat alles trouwens goed, druk bezig met de kledingverkoop, de website en wat nieuwe projecten........

Spreek je later!

Greets Ron

Anonymous - 14:36 - 27/2/2010


Last Page Next Page
Description
Reis door Birma, Thailand, Cambodja,...en wie weet
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Thuis....
- Angeles city, laatste stop
- De chocolate hills, ook op Bohol. In de zomer zijn ze bruin vandaar de naam.....
- Zo klein dus....
- De Tarsier op het eiland Bohol, kleiner dan mijn hand, wonderlijke primaatjes....
Hosting door HQ ICT Systeembeheer