Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Oh my Buddha. Hans in ZO Azie.

Eilanden en verjaardag

Posted in Filipijnen
Je komt gedurende de reis wel wat aparte types tegen. Zo met een Nederlander wat opgetrokken die een baan in de scheepvaart heeft en elk jaar 3 maanden werkt en het er de rest van het jaar goed van neemt. Een kerel die elke dag dat ik hem trof al voor happy hour een fles rum weg had gezet. En daarna rustig door ging. Of een Canadees die al 16 jaar van huis weg is en als een soort zwerver door het leven gaat. HIj gaf mij de wijze woorden mee: ' elke keer wanneer je een nieuwe stad bezoekt moet je weer opnieuw leren'. En dat is waar, zeker hier, waar je (zonder reisgids, die ik heb ik maanden geleden al weggelegd, alleen voor plattegrondjes) toch voor allerlei verrassingen kunt komen te staan. Maar het went vervolgens snel zo'n nieuwe omgeving (of niet en dan ga je weer) en na de gewenning is het soms best lastig weer op pad te gaan en de vertrouwde omgeving te verlaten. Zo ben ik nu met uitozndering van enkele dagen al weer ruim 2 weken in Bohol. Panlau eiland. Niet omdat het hier zo veel mooier is maar omdat het zo makkelijk is om hier te blijven.

Na Palawan ben ik naar Cebu eiland gegaan. Cebu zelf is een grote stad, vond ik niet echt een bijzondere stad. Het is wel de stad van waar uit je alle andere eilanden kan bereiken (vliegtuig en vooral boot) dus moeilijk te mijden. Vanuit Cebu heb ik de boot naar Bohol genomen, vandaar uit een tricycle naar Panglau eiland. Hier bevinden zich een aantal befaamde duiklocaties, met als vertrek punt Alona beach. Maar ook het snorkelen is er fantastisch. Verder heb je hier de Chocolat hills en de Tarsier, 's werelds kleinste aap. Hele grappige beestjes met grote ogen. Helaas zelf geen duidelijke foto kunnen schieten (wat zijn ze klein die beestjes) maar hier is een link. http://www.bohol.ph/article15.html
Verder heb ik hier wat rondgetoerd per motorfiets en buiten de touristengebieden kom je snel op plekken waar het lokale leven nog ongestoord haar gang gaat en waar je nog ouderwets aangestaard wordt.

Vanuit Bohol heb ik weer een boot richting Negros gepakt, aankomst in de stad Dumaguete. Weer een heel ander eiland. Heel bergachtig en veel minder touristisch. De stad zelf is ontzettend rustig en laidback. Negros maar ook andere delen van de Filipijnen worden momenteel getroffen door een periode van langdurige droogte (El Nino). Dit heeft desastreuze effecten voor oa de rijst oogst. Na enkele dagen relaxen ben ik weer teruggegaan naar Alona beach (de boot komt er tenslotte toch weer langs), ook om mijn verjaardag hier te vieren.

Ik heb hier een soort van stamcafe waar ik regelmatig kom, Helmuts place (bijna elke tent hier wordt gerund door of een Duitser of een Zwitser, in dit geval een Duitser) en de staff die hier werkt is reuze relaxed en gezellig. Als verjaardagscadeau kreeg ik een ijstaart, wat gezongen verjaardagsliedjes en een dansje....(rara wat vond ik het leukste...).
En, nog bedankt voor de felicitaties vanuit Nederland!

09:51 - 14/3/2010 - post comment


Ria en Eric

[citaat]
Of een Canadees die al 16 jaar van huis weg is en als een soort zwerver door het leven gaat. HIj gaf mij de wijze woorden mee

HAHAHAHAHAHA
Wel een beetje kritisch blijven .......
;-)

Wel mooi dat je zonder reisgids reist en op bepaalde plekken langer blijft. Dan kom je inderdaad vaker tot mooie "ontdekkingen"
en dus ook ... tegenvallers, but that's life

Hans, the man from Asia, ......
mooi hoor

Cheers

Anonymous - 10:14 - 14/3/2010


Untitled Comment

Hé globetrottert!

Ik blijf je blog volgen, maar weinig te melden hier.
Of het moet zijn dat ik nu live Psv-Twente aan het volgen ben: (één van de) directe concurrenten gaat dus puntjes laten liggen en dus heerlijk om te kijken... ;-)
Het is na een kwartier overigens nog 0-0.

Keep us posted over je avonturen!!

Grtz,

Gideon - 20:01 - 20/3/2010


hehe Eric

Zo wijs waren zijn woorden inderdaad niet. Hij gaf mij als bonus ook nog een urenlange tirade over de Fransen die volgens hem voor geen cent te vertrouwen waren...Maar wel een interessant figuur.

Anonymous - 06:36 - 23/3/2010


ajax rules weer

we zijn terug Gied....

Anonymous - 06:37 - 23/3/2010


Bekerfinale

Jaja, de spelers van Ajax krijgen het nog druk... Ze staan nu 3-0 voor tegen Go Ahead met nog ruim een kwartier te gaan, dus met wat Amsterdamse arrogantie mag ik toch wel stellen dat ze in de Kuip mogen gaan aantreden tegen, jawel, Feyenoord...

Vanavond met de mannen een hapje gegeten (Mr. T, Ron, Ton, Rob en Marco). Het idee is er om op 17 april wat verjaardagen en je behouden terugkeer te vieren met een nieuwe Wraak, hapje en stappen. Ik heb begrepen dat je 3 april weer in NL aankomt? Heb je nog ff de tijd om bij te komen en de familie te verhalen van je avonturen...
Lijkt mij een goed plan, zeker gezien de gezelligheid bij het afscheidsfeestje en bovendien voor jou een kans om de beker van de Wraak binnen te halen... ;-) En natuurlijk ons je sterke verhalen te vertellen.

Grtz,

Gideon - 22:17 - 25/3/2010


Untitled Comment

4-0

Anonymous - 22:18 - 25/3/2010


Untitled Comment

5-0... Lat die arrogantie maar zitten, hahahaha

Anonymous - 22:20 - 25/3/2010


hee Gied

Ajax gaat lekker, steeds beter, ben op tijd terug voor de apotheose....
17-4 is een goed plan. Heb hier niet gedart maar verwacht me moeiteloos in het rijtje favorieten te kunnen scharen...haha.
groetjes hans

hans0903 - 08:11 - 27/3/2010


17 april

Heb ff een mailtje naar iedereen uitgezet (ook naar jouw Hotmail). Ik heb dat weekend (vrijdag op zaterdag) een bedrijfsuitje met onze BU in Breda en heb nog geen idee hoe laat ik de 17e weer in Ehv ben. Maar ik zal eens wat rondvragen en verwacht diezelfde avond bij jullie te kunnen aansluiten. Jij nog even afscheid nemen van al dat mooie, hier begint de lente met de zomertijd en is het alweer Rokjesdag geweest.... ;-)

Grtz,

Gideon - 21:32 - 27/3/2010


Last Page Next Page
Description
Reis door Birma, Thailand, Cambodja,...en wie weet
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Thuis....
- Angeles city, laatste stop
- De chocolate hills, ook op Bohol. In de zomer zijn ze bruin vandaar de naam.....
- Zo klein dus....
- De Tarsier op het eiland Bohol, kleiner dan mijn hand, wonderlijke primaatjes....
Hosting door HQ ICT Systeembeheer