Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Oh my Buddha. Hans in ZO Azie.

Bruiloft

Posted in Vietnam

Na die eenzame kerst die uiteindelijk toch niet zo eenzaam bleek te zijn ben ik dus aanbeland in Noord Vietnam. Er is hier genoeg te zien maar omdat ik inmiddels goede contacten had in Hue ben ik naar dit stadje teruggegaan om O&N te vieren. Met de nachtbus vanuit Ha Noi, ongeveer 16uur. Ik had het geluk met mijn te kleine bed tegen de wc aan te moeten liggen en kon de lucht nauwelijks verdragen. Maar we hebben het overleefd. O&N was wel gezellig maar de Vietnamesen vieren Nieuwjaar pas op 14 februari (Tet festival), en hielden zich dus vrij rustig. Wel ben ik die nacht nog van een langzaamrijdende motorfiets gevallen maar dit terzijde. Het was in ieder geval apart Oudjaar in zo'n land uit te luiden.

2 dagen later ben ik naar een echte Vietnamese bruiloft geweest. Heel leuk om mee te maken en ik wil hierbij een lans breken ook de Hollandse bruiloft zo op te gaan voeren. Het begon om 11 uur en was om 13.30 afgelopen. Alles speelt zich af in een feestzaal die compleet roze was. (echt bijna alles was roze, taart, champagne, dansers, bruid, zelfs de muziek was zoetig roze). Nadat iedereen, zo' n 300 man aan de ronde tafels was gaan zitten werd er een traditionele dans opgevoerd en vervolgens kwam het bruidspaar binnen met de ouders. Nadat enkele cadeaus werden overhandigd en wat korte speeches werden gehouden was het tijd voor....: karaoke!!! en natuurlijk eten. Heerlijk eten, ongeveer 5 gangen. Na 2,5 uur iedereen moe en voldaan (sommige dronken) weer naar huis. Ik vreesde wel voor de gezondheid van de bruidegom, zeker in het begin. Nog nooit zo'n paniek in de ogen van iemand gezien, de zenuwen was hij nauwelijks de baas. Ik zat aan een tafel met de zussen van de bruid (5), een broer en wat vrienden. Was de enige buitenlander en dat vond ik wel bijzonder.

13:56 - 4/1/2010 - comments {2} - post comment


De bruiloft in stemmig roze

Posted in Vietnam

12:19 - 3/1/2010 - comments {0} - post comment


Cu Chi tunnels. Hier lachte ik nog...

Posted in Vietnam

11:55 - 2/1/2010 - comments {0} - post comment


Kerst in Hue

Posted in Vietnam

De kerstdagen heb ik dus in Hue doorgebracht. Ik vreesde even dat het wel een eenzame kerst ging worden. Het begon met een kerstborrel in mijn hotel op kerstavond. Daar kwam behalve ik zelf alleen nog een Russisch echtpaar op af. De wat kille, kale, en vooral lege receptie ruimte boodt een troosteloze jaren 70, Oost-Europese aanblik en ik voelde mij niet helemaal op mijn gemak. Gelukkig hield die Rus wel van wijn en eten en was het voor even gezellig. Daarna ben ik in een restaurantje gaan zitten, blijkbaar zag ik er wat treurig uit want ik kreeg een briefje van een Vietnamees meisje met een voor mij geschreven kerstwens erop, met vooral als doel me op te beuren. Ik besefte dat ik iets moest gaan doen en ben toen de gezelligheid gaan op zoeken in een bar. Daar was genoeg te beleven en heb ik wat gepoold, gedanst en wat Vietnamezen leren kennen. Door een van hen werd ik uitgenodigd bij haar en haar moeder te komen eten (op eerste kerstdag) en dat was erg leuk. Verder heb ik voor het eerst eendeneieren op, een nogal vreemde gewaarwording, je zit een soort kuiken in wording te eten, met haren en al... Ben er nog niet uit of ik het nu lekker vond. Al met al was de kerst leuk en gezellig. In Hue en omgeving is verder genoeg te zien. Met een dagtrip per dragonboot op de perfume river kun je een aantal hele mooie tempels bezoeken, een martial arts demonstratie en meer interessante dingen.

Na Hue ben ik nog twee dagen in Hoi An geweest, een oud stadje ten zuiden van Hue. Hier vind je een eeuwen oud centrum met Japanse, Chinese en Franse invloeden. Wel wat toeristisch maar erg relaxed. En de lokale specialiteiten zijn geweldig (oa fried wonton, white rose (soort springrolls met garnaal), caolau (speciale noodle soep met beef en croutons). Met een glas wijn uit Dalat heel goed te verteren.

Momenteel zit ik in Ha Noi. Het is hier koud en nat. Een aparte stad met veel moderne horeca gelegenheden en winkels maar ook veel straat tentjes. Heb besloten om nog een paar dagen richting zuiden te gaan voordat ik naar Laos ga.

Al met al is Vietnam me wel goed bevallen. Een erg relaxed land (buiten de twee grote steden waar het wel heel erg hectisch is, vooral Ho Chi Minh). Soms ook wat lastig, verkopers kunnen bijvoorbeeld erg lang aandringen, maar dat went vanzelf. Zelf heb ik het nog steed erg goed naar mijn zin in Azie, al gaat het soms op en neer. Vooral in de grote steden vind ik het wel eens lastig lastig mij te vermaken met mede reizigers/locals en mijn weg te vinden, misschien omdat het daar allemaal wat anoniemer is/aan voelt.

04:40 - 30/12/2009 - comments {4} - post comment


Born to be wild....?:-). Op de motor door de mekong...

Posted in Vietnam

05:17 - 24/12/2009 - comments {5} - post comment


De befaamde slang als diner in de mekong delta.

Posted in Vietnam

05:14 - 24/12/2009 - comments {0} - post comment


Happy Xmas ook van Ushi!

Posted in Vietnam

Iedereen een leuke kerst gewenst vanuit Hue. Succes met en veel plezier in de sneeuw. Die worstenbroodjes ga ik wel missen Mam. Hoe mijn kerst er precies uit gaat zien, ik weet het nog niet. Mis Nederland en een aantal van jullie nu echt wel een beetje. Had gehoopt het flink op een drinken te kunnen zetten maar met die buikgriep...

Wel veel Engels voetbal live dus hoef me s nachts niet te vervelen. Was vanmiddag in een restaurant waar Miss Ushi de scepter zwaait. Met lange groen gelakte nagels zong ze met een stemmetje als een nachtegaal kerstliedjes in het Vietnamees. Gelukkig, ik vreesde even het zonder karaoke te moeten doen. Aangezien ik de enige in het restaurant was en de enige die luisterde ben ik maar even blijven zitten. Maar ze zong zeker niet slecht.

Groeten en fijne dagen,

hans

And to Miss Wong, my travelbuddy in Birma: happy Christmas, goodluck with the knitting and enjoy your holiday!

20:12 - 23/12/2009 - comments {2} - post comment


Mekong en slangenbloed

Posted in Vietnam

Afgelopen zondag ben ik teruggekomen uit de Mekong Delta. Uiteindelijk toch zo'n 600km achterop de motorfiets gezeten. De laatste dag (en dat had ik niet begrepen van de gids, ik verstond hem eigenlijk nauwelijks) zijn we nog naar de Cu Chi tunnels gereden. Vanuit Mekong eerst helemaal terug, om Ho Chi Minh heen, dit keer ook weer met zijn allen tegelijk en dan nog ongeveer 80km maar het noorden. Het was wel heel interessant om te zien hoe de Vietcong zich kon verschuilen in dit ingenieuze tunnelsysteem. Bestand tegen gas, water aanvallen door de Amerikanen, er waren immers 3 lagen, het gebied voorzien van allerlei smerige valkuilen. Wel heel claustrofobisch om te bezoeken, ben 10meter diep en 50meter ver gegaan en kreeg het echt op mijn zenuwen. Daarna naar de befaamde shootingrange om met een M16 wat te kunnen schieten.

De Mekong Delta zelf was interessant. De weg ernaar toe lijkt op het binnentreden van het Ruhrgebied van 20jaar geleden. Veel drukte, fabrieken, vrachtwagens, stank. Maar bij het verlaten van de hoofdwegen wordt het al snel heel landelijk en mooi. Behalve bezoek aan een aantal eilandjes met de boot, een slangenboerderij, een vissershaven en s avonds op zoek naar vuurvliegjes (en gevangen) . waarbij de boot vast liep in de netten van een vissersboot, veel gedoe maar wel gezellig. Verder was het vooral relaxen. Lekker wat  rondgefietst, rondgetoerd en de gids was zelf ook aardig relaxed en wist het tourisme te mijden waardoor ik bijna geen andere touristen heb gezien. En ondanks dat we in Ben Tre zaten, toch een bekend stadje in de Mekong.

S avonds moest het er toch van komen. Op het menu een slang, een hele nog wel. Vond het wel wat taai maar heb dapper doorgegeten. Hij werd live geslacht en het bloed werd opgevangen in een glas. Dat heb ik opgedronken en volgens de baas van het restaurant zou dit me veel kracht op moeten leveren (dat moet dan nog blijken want heb sinds enige dagen een flinke buikgriep...:-). De tweede dag een elephant fish op, erg lekker klaargemaakt en een aanrader als vulling voor verse spring rolls.

Al met al heel leuk maar heb daarna in HCM noodgedwongen een pause moeten nemen vanwege mijn fysiek. Ben inmiddels aanbeland in Hue, gevlogen vanaf HCM en maak morgen een boottocht om een aantal tempels te gaan bezoeken. 2e kerstdag met de trein naar Danang voor een dagje strand, zaterdag met het vliegtuig naar Ha Noi.

14:47 - 23/12/2009 - comments {0} - post comment


Ho Chi Minh (Saigon)

Posted in Vietnam

Sinds gisteren verblijf ik in Vietnam. Met de bus om 9 uur vanuit Phnom Penh vertrokken om tegen 4 uur s middags aan te komen in een rokende, dampende verkeers chaos die haar weerga niet kent (niet voor mij tenminste). Een vriendelijke Cambodiaan in de bus, die zijn zieke moeder elke twee maanden naar een ziekenhuis in Ho Chi Minh begeleidt had me een guesthouse gewezen en daar zit ik nu. Hij deed me nog wel een soort van investerings aanbod. Het handelen in rijst schijnt lucratief te zijn en hij denkt met het tijdig aankopen en verkopen van grote hoeveelheden (vaak nog op dezelfde dag door verkopen) flinke winst te kunnen maken. Blijkbaar heeft rijst ook maar een doorlooptijd van 3 maanden om tot wasdom te komen en geplukt te kunnen worden. Hij heeft de trucks, de opslagruimte maar miste deels nog het geld. Jammer voor hem maar het was een intelligente student, die komt er wel.

Vandaag ben ik in Ho Chi Minh achterop een motorfiets door de stad heen gegaan. Dat was best een belevenis, zo samen met tig miljoen andere motorfietsen. Een hele mooie Chinese pagoda gezien, een grote Chinese markt, het presidentiele paleis waar in 1975 de Vietcong met tanks binnenviel (nadat de Amerikanen vertrokken waren). Het gebouw is in de zelfde staat gelaten en is interessant om te zien. Veel jaren 60 en 70 interieur. Ter afsluiting naar het oorlogsmuseum. Heel veel indrukwekkend en schokkend foto materiaal over de Vietnam oorlog. Vooral de foto's van slachtoffers van de Amerikaanse gifaanvallen (Agent Orange, een of ander giftig ontbladeringsmiddel waarvan 10tallen miljoenen liters zijn gebruikt) zijn erg schokkend, zelfs al is het bekend en zijn een aantal van die foto's wereldberoemd. Wel interessant om te zien hoe de communistische regering zo'n museum inricht en haar verhaal vertelt (wel met vele verwijzigingen naar instanties/bronnen als VN, verdrag Geneve ed). En de foto's liegen niet.

Met hetzelfde motor mannetje ga ik morgen twee dagen naar de Mekong delta, wat dorpjes bezoeken. Volgens hem kun je daar goed slang eten (en slangenbloed drinken). Of ik die beker aan mij voorbij heb laten gaan kunnen jullie de volgende keer lezen.:-).

Heb zojuist nog wel een goede massage gehad, op advies van weer dat zelfde motor mannetje (waarom toch die neiging ze allemaal "mannetjes" te noemen? (En nog een opmerking van de redactie: ik ben me bewust van mijn taal- en spelfouten, het lijkt alsof ik steeds minder goed Nederlands kan schrijven; excuses voor mogelijk ongemak).

De massage was in een grote oude school waar alleen blinde masseurs werken. De ruimte waarin de massage tafels stonden werd gescheiden door gordijnen. Tegelijktijd met mijn massage was er een belangrijke voetbal wedstrijd aan de gang, Vietnam-Maleisie (SEA games). De radio (ze zijn natuurlijk wel blind) stond loeihard aan en er werd hartstochtelijk mee geleefd. Bij elke gemiste kans hoorde je mensen op massage kussens slaan, schreeuwen, en tafels schoven meters voor of achteruit. Jammer genoeg verloren ze.

14:35 - 17/12/2009 - comments {0} - post comment


Description
Reis door Birma, Thailand, Cambodja,...en wie weet
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Thuis....
- Angeles city, laatste stop
- De chocolate hills, ook op Bohol. In de zomer zijn ze bruin vandaar de naam.....
- Zo klein dus....
- De Tarsier op het eiland Bohol, kleiner dan mijn hand, wonderlijke primaatjes....
Hosting door HQ ICT Systeembeheer