Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Oh my Buddha. Hans in ZO Azie.

Eindejaars lijstjes

Posted in Thailand

Omdat je in Nederland wordt overspoeld met allerlei eindejaars lijstjes wil ik niet achterblijven (al is het inmiddels nieuwjaar).

Meest vreemde eten tot op heden tijdens de reis:

1. Toch die rare eenden eieren in Hue.

2. Een hele slang in de Mekong (foto volgt)

3.  Allerlei insecten in Phnom Penh

De top 3 van in welke stad vind je de mooiste meisjes achterop een motorfiets (sorry dames uit Nederland):

1. Phnom Penh in Cambodja

2. Siem Reap in Cambodja

3. Ho Chi Minh in Vietnam (weliswaar verscholen achter een stoflapje en helm dragend)

Meest bizarre televisie zap momenten:

1. een televisie kanaal met non stop voetbal (geen echt voetbal maar het Fifa online game spel) in Vietnam

2. de karaoke kanalen met continue huilende mannen die smartlappen op voeren (overal in Azie)

3. NEC-Twente live uitgezonden met commentaar van een dol enthousiaste Brit (ook in Vietnam). En in Laos Groningen-AZ uit weet ik veel welk jaar met commentaar van een enthousiaste meneer uit Laos.

Buiten de competitie: 4. een tellsell kanaal waarin BA van the A team een pannenset verkoopt, maar die zien we ook in Nederland dus telt niet.

Lekkerste reismuziek op de i pod:

1. Tiesto, 10 seconds before sunrise voor de zonsopgangen natuurlijk

2. Black Eyed Peas voor de stemming

3. Van Morrison voor in de bus

4. Beyonce ook voor in de bus

Voorlopige highlights van de reis:

1. De trekking van Kalaw naar Inle lake (Birma). Prachtig, fascinerend en ontzettende leuke mensen ontmoet.

2. Angkor-de verder afgelegen tempels, Cambodja

3. Het relaxte leven op het eiland Ko Chang, Thailand

4. Ballon festival in Birma.

12:19 - 2/1/2010 - comments {1} - post comment


Cu Chi tunnels. Hier lachte ik nog...

Posted in Vietnam

11:55 - 2/1/2010 - comments {0} - post comment


Kerst in Hue

Posted in Vietnam

De kerstdagen heb ik dus in Hue doorgebracht. Ik vreesde even dat het wel een eenzame kerst ging worden. Het begon met een kerstborrel in mijn hotel op kerstavond. Daar kwam behalve ik zelf alleen nog een Russisch echtpaar op af. De wat kille, kale, en vooral lege receptie ruimte boodt een troosteloze jaren 70, Oost-Europese aanblik en ik voelde mij niet helemaal op mijn gemak. Gelukkig hield die Rus wel van wijn en eten en was het voor even gezellig. Daarna ben ik in een restaurantje gaan zitten, blijkbaar zag ik er wat treurig uit want ik kreeg een briefje van een Vietnamees meisje met een voor mij geschreven kerstwens erop, met vooral als doel me op te beuren. Ik besefte dat ik iets moest gaan doen en ben toen de gezelligheid gaan op zoeken in een bar. Daar was genoeg te beleven en heb ik wat gepoold, gedanst en wat Vietnamezen leren kennen. Door een van hen werd ik uitgenodigd bij haar en haar moeder te komen eten (op eerste kerstdag) en dat was erg leuk. Verder heb ik voor het eerst eendeneieren op, een nogal vreemde gewaarwording, je zit een soort kuiken in wording te eten, met haren en al... Ben er nog niet uit of ik het nu lekker vond. Al met al was de kerst leuk en gezellig. In Hue en omgeving is verder genoeg te zien. Met een dagtrip per dragonboot op de perfume river kun je een aantal hele mooie tempels bezoeken, een martial arts demonstratie en meer interessante dingen.

Na Hue ben ik nog twee dagen in Hoi An geweest, een oud stadje ten zuiden van Hue. Hier vind je een eeuwen oud centrum met Japanse, Chinese en Franse invloeden. Wel wat toeristisch maar erg relaxed. En de lokale specialiteiten zijn geweldig (oa fried wonton, white rose (soort springrolls met garnaal), caolau (speciale noodle soep met beef en croutons). Met een glas wijn uit Dalat heel goed te verteren.

Momenteel zit ik in Ha Noi. Het is hier koud en nat. Een aparte stad met veel moderne horeca gelegenheden en winkels maar ook veel straat tentjes. Heb besloten om nog een paar dagen richting zuiden te gaan voordat ik naar Laos ga.

Al met al is Vietnam me wel goed bevallen. Een erg relaxed land (buiten de twee grote steden waar het wel heel erg hectisch is, vooral Ho Chi Minh). Soms ook wat lastig, verkopers kunnen bijvoorbeeld erg lang aandringen, maar dat went vanzelf. Zelf heb ik het nog steed erg goed naar mijn zin in Azie, al gaat het soms op en neer. Vooral in de grote steden vind ik het wel eens lastig lastig mij te vermaken met mede reizigers/locals en mijn weg te vinden, misschien omdat het daar allemaal wat anoniemer is/aan voelt.

04:40 - 30/12/2009 - comments {4} - post comment


Born to be wild....?:-). Op de motor door de mekong...

Posted in Vietnam

05:17 - 24/12/2009 - comments {5} - post comment


De befaamde slang als diner in de mekong delta.

Posted in Vietnam

05:14 - 24/12/2009 - comments {0} - post comment


Happy Xmas ook van Ushi!

Posted in Vietnam

Iedereen een leuke kerst gewenst vanuit Hue. Succes met en veel plezier in de sneeuw. Die worstenbroodjes ga ik wel missen Mam. Hoe mijn kerst er precies uit gaat zien, ik weet het nog niet. Mis Nederland en een aantal van jullie nu echt wel een beetje. Had gehoopt het flink op een drinken te kunnen zetten maar met die buikgriep...

Wel veel Engels voetbal live dus hoef me s nachts niet te vervelen. Was vanmiddag in een restaurant waar Miss Ushi de scepter zwaait. Met lange groen gelakte nagels zong ze met een stemmetje als een nachtegaal kerstliedjes in het Vietnamees. Gelukkig, ik vreesde even het zonder karaoke te moeten doen. Aangezien ik de enige in het restaurant was en de enige die luisterde ben ik maar even blijven zitten. Maar ze zong zeker niet slecht.

Groeten en fijne dagen,

hans

And to Miss Wong, my travelbuddy in Birma: happy Christmas, goodluck with the knitting and enjoy your holiday!

20:12 - 23/12/2009 - comments {2} - post comment


Mekong en slangenbloed

Posted in Vietnam

Afgelopen zondag ben ik teruggekomen uit de Mekong Delta. Uiteindelijk toch zo'n 600km achterop de motorfiets gezeten. De laatste dag (en dat had ik niet begrepen van de gids, ik verstond hem eigenlijk nauwelijks) zijn we nog naar de Cu Chi tunnels gereden. Vanuit Mekong eerst helemaal terug, om Ho Chi Minh heen, dit keer ook weer met zijn allen tegelijk en dan nog ongeveer 80km maar het noorden. Het was wel heel interessant om te zien hoe de Vietcong zich kon verschuilen in dit ingenieuze tunnelsysteem. Bestand tegen gas, water aanvallen door de Amerikanen, er waren immers 3 lagen, het gebied voorzien van allerlei smerige valkuilen. Wel heel claustrofobisch om te bezoeken, ben 10meter diep en 50meter ver gegaan en kreeg het echt op mijn zenuwen. Daarna naar de befaamde shootingrange om met een M16 wat te kunnen schieten.

De Mekong Delta zelf was interessant. De weg ernaar toe lijkt op het binnentreden van het Ruhrgebied van 20jaar geleden. Veel drukte, fabrieken, vrachtwagens, stank. Maar bij het verlaten van de hoofdwegen wordt het al snel heel landelijk en mooi. Behalve bezoek aan een aantal eilandjes met de boot, een slangenboerderij, een vissershaven en s avonds op zoek naar vuurvliegjes (en gevangen) . waarbij de boot vast liep in de netten van een vissersboot, veel gedoe maar wel gezellig. Verder was het vooral relaxen. Lekker wat  rondgefietst, rondgetoerd en de gids was zelf ook aardig relaxed en wist het tourisme te mijden waardoor ik bijna geen andere touristen heb gezien. En ondanks dat we in Ben Tre zaten, toch een bekend stadje in de Mekong.

S avonds moest het er toch van komen. Op het menu een slang, een hele nog wel. Vond het wel wat taai maar heb dapper doorgegeten. Hij werd live geslacht en het bloed werd opgevangen in een glas. Dat heb ik opgedronken en volgens de baas van het restaurant zou dit me veel kracht op moeten leveren (dat moet dan nog blijken want heb sinds enige dagen een flinke buikgriep...:-). De tweede dag een elephant fish op, erg lekker klaargemaakt en een aanrader als vulling voor verse spring rolls.

Al met al heel leuk maar heb daarna in HCM noodgedwongen een pause moeten nemen vanwege mijn fysiek. Ben inmiddels aanbeland in Hue, gevlogen vanaf HCM en maak morgen een boottocht om een aantal tempels te gaan bezoeken. 2e kerstdag met de trein naar Danang voor een dagje strand, zaterdag met het vliegtuig naar Ha Noi.

14:47 - 23/12/2009 - comments {0} - post comment


Ho Chi Minh (Saigon)

Posted in Vietnam

Sinds gisteren verblijf ik in Vietnam. Met de bus om 9 uur vanuit Phnom Penh vertrokken om tegen 4 uur s middags aan te komen in een rokende, dampende verkeers chaos die haar weerga niet kent (niet voor mij tenminste). Een vriendelijke Cambodiaan in de bus, die zijn zieke moeder elke twee maanden naar een ziekenhuis in Ho Chi Minh begeleidt had me een guesthouse gewezen en daar zit ik nu. Hij deed me nog wel een soort van investerings aanbod. Het handelen in rijst schijnt lucratief te zijn en hij denkt met het tijdig aankopen en verkopen van grote hoeveelheden (vaak nog op dezelfde dag door verkopen) flinke winst te kunnen maken. Blijkbaar heeft rijst ook maar een doorlooptijd van 3 maanden om tot wasdom te komen en geplukt te kunnen worden. Hij heeft de trucks, de opslagruimte maar miste deels nog het geld. Jammer voor hem maar het was een intelligente student, die komt er wel.

Vandaag ben ik in Ho Chi Minh achterop een motorfiets door de stad heen gegaan. Dat was best een belevenis, zo samen met tig miljoen andere motorfietsen. Een hele mooie Chinese pagoda gezien, een grote Chinese markt, het presidentiele paleis waar in 1975 de Vietcong met tanks binnenviel (nadat de Amerikanen vertrokken waren). Het gebouw is in de zelfde staat gelaten en is interessant om te zien. Veel jaren 60 en 70 interieur. Ter afsluiting naar het oorlogsmuseum. Heel veel indrukwekkend en schokkend foto materiaal over de Vietnam oorlog. Vooral de foto's van slachtoffers van de Amerikaanse gifaanvallen (Agent Orange, een of ander giftig ontbladeringsmiddel waarvan 10tallen miljoenen liters zijn gebruikt) zijn erg schokkend, zelfs al is het bekend en zijn een aantal van die foto's wereldberoemd. Wel interessant om te zien hoe de communistische regering zo'n museum inricht en haar verhaal vertelt (wel met vele verwijzigingen naar instanties/bronnen als VN, verdrag Geneve ed). En de foto's liegen niet.

Met hetzelfde motor mannetje ga ik morgen twee dagen naar de Mekong delta, wat dorpjes bezoeken. Volgens hem kun je daar goed slang eten (en slangenbloed drinken). Of ik die beker aan mij voorbij heb laten gaan kunnen jullie de volgende keer lezen.:-).

Heb zojuist nog wel een goede massage gehad, op advies van weer dat zelfde motor mannetje (waarom toch die neiging ze allemaal "mannetjes" te noemen? (En nog een opmerking van de redactie: ik ben me bewust van mijn taal- en spelfouten, het lijkt alsof ik steeds minder goed Nederlands kan schrijven; excuses voor mogelijk ongemak).

De massage was in een grote oude school waar alleen blinde masseurs werken. De ruimte waarin de massage tafels stonden werd gescheiden door gordijnen. Tegelijktijd met mijn massage was er een belangrijke voetbal wedstrijd aan de gang, Vietnam-Maleisie (SEA games). De radio (ze zijn natuurlijk wel blind) stond loeihard aan en er werd hartstochtelijk mee geleefd. Bij elke gemiste kans hoorde je mensen op massage kussens slaan, schreeuwen, en tafels schoven meters voor of achteruit. Jammer genoeg verloren ze.

14:35 - 17/12/2009 - comments {0} - post comment


Een te kleine foto van de tombraider tempel in Angkor

Posted in Cambodia

05:29 - 16/12/2009 - comments {0} - post comment


Tempels Angkor

Posted in Cambodia
Ben nu weer terug in Phnom Penh na een weekje in en rondom Siem Reap te zijn geweest. 5 dagen tempel hoppen waarvan 1 rustdag. Van de wat verder afgelegen Roluos tempels uit de 9e eeuw, naar Angkor Wat, de bekendste en een van de grootste uit de 12e eeuw, naar Angkor Thom, Ta Phrom (hier is de film Tomb raider opgenomen, echt spectaculair hoe bomen en wortels de tempel hebben overwoekerd) en nog vele anderen. De " lady tempel"  (Banteay Srei), een zachtroze tempel met prachtige sculpturen  is ook erg mooi. De laatste dag zijn we (ben dus 5 dagen met die Duitser en de tuktuk chauffeur op pad geweest) naar Beng Mealea geweest, een tempel op ong. 80 km van Siem Reap en door de jungle opgeslokt. Helemaal ingestort en overwoekerd maakt het bezoeken van deze tempel wel een belevenis. Het is echt een klim partij over omgevallen muren, poorten ed. Voordeel van de verder afgelegen tempels (>30km) is dat deze minder bezocht worden. De zonsondergang die we de eerste dag meemaakten op een heuvel in het Angkor gebied, beleefden we samen met ongeveer 1000 andere mensen, dat was wel wat veel van het goede en een beetje bizar ook eigenlijk. Siem Reap is mij wat te toeristisch gebleken en ik denk dat dit alleen maar erger gaat worden.
Tussendoor heeft onze tuktuk man ons ook wat lokaal nachtleven bezorgt. Karaoke en biergartens op Cambodiaanse wijze, erg vermakelijk (zolang ik maar niet hoef te zingen). Na Siem Reap ben ik terug gegaan via Kompong Thom, een plattelandsstadje. Weinig tourisme hier, maar buiten veel mooie plaatjes van het plattenland ook niet zo heel veel te doen. Heb nog wat dagen over in Cambodia ga eens rustig bedenken wat ik ga doen, dan naar Vietnam.

14:18 - 13/12/2009 - comments {2} - post comment


Spinnen als tussendoor snack

Posted in Cambodia

14:56 - 9/12/2009 - comments {0} - post comment


Siem Reap en Angkor Wat

Posted in Cambodia
Ben nu een week in Cambodja en het bevalt me reuze goed. Afgelopen zaterdag heb ik de bus van Phnom Penh naar Siem Reap gepakt, om de tempels van Angkor te gaan bezoeken.

De laatste dagen in Phnom Penh heb ik relaxed doorgebracht. Een massage bij Seeing hands genomen, een salon waar enkel blinde masseurs werken die je op deze manier een beetje kunt helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. De traditionele Japanse massage was erg stevig en goed.
Phnom Penh kent heel veel restaurants en bars, vooral aan de rivierzijde en in eentje ben ik wat blijven hangen. Met het personeel in Garden restaurant kon ik het goed vinden en ben met ze naar de markt geweest en heb op culinair vlak het een en ander mogen uitproberen. Wat insecten (ik vrees een deel van een kakkerlak...), eitjes, slang, allemaal heel normaal hier. De spin, enorme zwarte harige joekels die ze frituren en soms vullen met cashew noot, heb ik aan me voorbij laten gaan.
Eenmaal gewend (vrij snel) aan het lawaai, de stank, de vele tuktuk chaufeurs en hun vragen, het gebedel en het chaotische verkeer van 4wheel drives (Lexus ed) en motoren blijkt Phnom Penh gewoon een heel leuke en fascinerende stad te zijn. De mensen zijn er aardig en niet echt opdringerig, het eten is goed en er is voor een paar dagen genoeg te zien.

Ben nu aan het einde van mijn 2e dag tempels bezoeken in Angkor Wat. De tempels bezoek ik samen met een Duitser, Michael, een doorgewinterde reiziger met paardenstaart en enorme camera (dit laatste is niet relevant, maar misschien zegt het wat over zijn doorgewinterdheid). We doen dit met een Tuktuk (ipv bijv. een fiets), omdat we ook wat verder afgelegen tempels willen bezoeken (en omdat die Duitser een enorme camera meetorst natuurlijk!). De tempels zijn echt magnifiek, maar daarover later meer....

Siem reap, het dorpje/stadje dat het geheel faciliteert is wel een beetje een teleurstelling. Een grote bouwkeet, voor mensen die het 6jaar geleden hebben bezocht, vast onherkenbaar. Op grote schaal zijn/worden restaurants, bars en hotels uit de grond gestampt, en bijna allemaal Westers qua stijl. Wat iemand vertelde was dat hier grote buitenlandse investeerders achter zitten en profiteren van de steeds meer toenemende toeristen stroom naar Angkor Wat (met name Vietnamezen) en dat de lokale bevolking nauwelijks mee profiteert. Er lopen heel veel kinderen rond die je iets proberen te verkopen (t-shirts, drank, kettingen, boeken etc) en ben inmiddels weer wat boeken en armbandjes rijker. Een grap die ze allemaal gebruiken: Verkoopstertje: "Please sir, buy this bracelet for your girlfriend?" tourist "I dont have a girlfriend". Verkoopstertje: "do you want to know why you don't have a girlfriend?" "Euh, yes?" "Because you didn't buy her a bracelet. If you buy bracelet you have girlfriend before you know it". En zo meer van die grappen. Of deze: "Sir you may have been born in a hospital, but I have been born in one of these tempels".  En dat voor een kind van 10.

14:56 - 7/12/2009 - comments {2} - post comment


Ko Chang, hangend aan een liaan

Posted in Unspecified

10:46 - 3/12/2009 - comments {0} - post comment


Phnom Penh in 3 dagen

Posted in Cambodia

Ben nu 2 dagen in Cambodia dat bevalt prima (zo'n bounty eiland gaat ook zo vervelen...). Het was wel een hele  dag reizen en toen ik eenmaal onderweg was besloot ik meteen naar Phnom Penh te gaan. Aan de grens was er de nodige gespierde taal van enkele Cambodianen ("laat ze maar komen die Thai, ze zijn gek, wij zijn niet bang, wij Cambodianen zijn voor niemand bang") op het militaire vertoon van Thailand. Daar stonden een paar honderd militairen een oefening te doen  (in hemd, want het was te warm voor een uniform waarschijnlijk).

Phnom Penh  heb ik zonder kleerscheuren bereikt met een shared taxi, wel was het verkeer aardig chaotisch en heb ik veel teveel betaald.

Phnom Penh vind ik een waanzinnige stad, druk, levendig, lelijk, mooi, ontzettend smerig maar met veel meer luxe dan ik had kunnen bedenken. Hele buurten staan vol met luxe hotels, bars en restaurants en winkels. Het aantal mannetjes dat iets van je wil per 4kante meter is het hoogst wat ik tot nu toe heb meegemaakt, ze maken je helemaal gek met hun tuktuks, boeken, vrije tijd gerelateerde diensten, motorfietsen, maar dat zal vast nog gaan meevallen vergeleken met Vietnam.

Vandaag ben ik naar 2 bekende musea/plekken geweest die herinneren aan de misdaden die de   "democratic Kampuchea" ofwel de Rode Kmer op haar geweten heeft. Eerst naar een plek , de Killing Fields, 15km buiten Phnom Penh, waar gevangen werden heen gebracht na marteling om te worden  vermoord. Hier vind je onder andere een aantal massa graven en de sfeer is er echt onbeschrijfelijk. De 2e plek is het Genocide Museum, dit was een voormalige school omgebouwd tot  verhoor en martel instituut (S-21) ten tijde van de Rode Kmer. Duch, de man die momenteel als eerste terrecht staat voor het tribunaal heeft hier jarenlang leiding aan gegeven. Je ziet klaslokalen waarin enkel een bed staat waar een gevangene op heeft gelegen. Aan de wand grote, lugubere zwartwit foto's van lijken zoals die zijn gevonden op de bedden na dat Vietnam het regime verslagen had. Dit heeft veel indruk op me gemaakt  en het gaf ook een klein  beetje meer inzicht in de problemen die het  Cambodjaanse volk ondervindt met het vervolgen van de voormalige leiders van dit regime.

Maar nu iets heel anders: ik ga een biertje pakken om dit rustig een plekje te geven.

Morgen oa naar de markt en ik moet dringend nieuwe kleren hebben.

 

13:21 - 2/12/2009 - comments {4} - post comment


Hmm

Posted in Thailand
Ik besef dat ik om jullie ook maar enigszins tevreden te houden wat vaker moet bloggen (en dan valt over de inhoud van de blogs natuurlijk nog wel te discussieren..). Maar ik zit nog steeds op dat bounty eiland alwaar het goed toeven is maar ik niet zo veel beleef. Ben naar enkele feestjes geweest, heb veel geslapen en neem me al enkele dagen voor de volgende dag toch echt naar Cambodia te gaan..:-). Maar de zee is geweldig, het eten is goed, het uitslapen heerlijk, dat maakt het lastig weer te vertrekken. Ik eet hier dagelijks verse vis, de red snapper (weet de vertaling niet) van de bbq is echt goddelijk.

Ik ben wel 2 dagen op een jungle trekking geweest. Dit was leuk en soms ook best pittig gezien de vochtigheid en het vele klimmen. Ko Chang is aardig heuvelachtig. We heben helaas niet veel wilde dieren gezien, wel een cobra, een tarantula en wat apen. De tarantula's wist de gids wel te localiseren, deze zaten verscholen in holen in de grond. Hij probeerde dan met een stokje zo'n spin te bewegen even naar buiten te klauteren. Dit gebeurde en het zijn echt kleine monsters. Verder wat aan lianen (Duitsers omschrijven lianen heel mooi, maar dat is wel vaker: sind Kletterpflanzen mit verholzendem Stamm) en watervallen beklommen. Veel muggen, mieren terreur en beten door niemand opgeeist.

Morgen wat foto's hoop ik en waarschijnlijk weer niet naar Cambodia.

14:32 - 25/11/2009 - comments {6} - post comment


Ko Chang en de zingende hond

Posted in Thailand
Ben nu 1 dag op het bounty eiland Ko Chang, ten zuid oosten van Bangkok. Ik blijf hier waarschijnlijk nog 1 a 2 dagen en dan naar Cambodia (als de grenzen dan inmiddels niet dicht zijn tussen Thailand en Cambodia, de buren ruzie loopt steeds verder op).
Gisteren had ik een bamboo hut gehuurd, dicht aan zee, van een zeer vriendelijke Duitser met rasta haar. Toen ik s avonds in de hut kwam zag ik enkele kakkerlakken waarvan er een uitdagend op mijn bed zat. Dat was even schrikken. Een koortsachtige klopjacht volgde, maar heb er helaas geen te pakken kunnen krijgen. Dit betekende de avond doorbrengen met mijn nieuwe vrienden. Ik was duidelijk nog niet helemaal gewend aan het leven in zo' n hut, er blijken behalve insecten (spinnen) ook slangen voor te komen. De ochtend erop heb ik geklaagd bij de nog steeds heel vriendelijke Duitser (hij gaf aan dat allemaal het heel normaal is) en heb een andere hut bij een andere eigenaar gehuurd. Deze is toch echt veel schoner.
Het eiland is niet helemaal wat ik verwacht had. Ondanks dat ik een van de wat rustigere stranden heb uitgekozen hangt er een enorme party sfeer onder de vele, vooral jonge, Amerikanen. Ondanks dat toch lekker om tot rust te komen en een boekje te lezen. Heb ook een geweldige massage gehad van een ongeveer 70 jarige Thaise mevrouw.
Gisteren in een bar nog wel een zingende hond gehoord en gezien. De hond blafte en jankte perfect mee op een melodietje door een gitarist ingezet. Allemaal ingestudeerd maar toch wel grappig.

14:38 - 20/11/2009 - comments {6} - post comment


Nieuwe hut, lijk nu wel de enige bewoner...

Posted in Unspecified

10:31 - 20/11/2009 - comments {0} - post comment


Zonsondergang op Ko Chang

Posted in Unspecified

10:29 - 20/11/2009 - comments {3} - post comment


Bangkok

Posted in Thailand
Ben nu al weer enkele dagen in Bangkok en klaar om weer te vertrekken. Ik ben er nog niet uit of ik Bangkok nu wel of niet leuk vind. Het is in ieder geval wel een fascinerende stad vind ik, en het eten is waanzinnig lekker. Wat een pre is ten op zichte van Birma, is dat ze hier het principe van vuilnisbakken en afval verzamelen (tot op zekere hoogte) wel huldigen. Tijdens een busrit in Birma boodt een vriendelijke monnik aan mijn zojuist leeggegeten zak chips door het raam naar buiten te gooien. Dat was erg attent van hem.

Gisteren zat ik op een terras van bar Gulliver's de tijd te doden en heb eens rond gekeken wat ondernemers daar nu eens aanboden (kruising middle east street/soi 5). Binnen een straal van, pak hem beet, max 50 meter:
2 massage salons/haircut (allebei adverteerde ze met " best haircut") ; Krish Travel (" cheapest air tickets worldwide" ), een Tattoo shop genaamd Tattoo, 2 wasserettes, een drogist, een kleermaker (" suits made ready in 24hours", 2(!) supermarktjes allebei 7/11, een internet winkel, nog een Thaise massage salon, nog een Spa en massage salon en nog een voetmassage salon.  Allemaal heel erg verleidelijk, maar ik heb me in kunnen houden. Wat er rondliep: vooral Arabieren (vlakbij een Arabierse wijk), wat middelbare toeristen stelletjes en vooral heel veel oudere, blanke mannen van 60+. Die laatste groep waaschijnlijk vanwege de vele leuke antiekzaakjes in de wijk.

Morgen pak ik de bus naar Trat in het zuid oosten van Thailand, vervolgens naar Ko Chang, een eilandje en dan naar Cambodia.

14:16 - 17/11/2009 - comments {0} - post comment


De roltrappen in een van Bangkok's enorme warenhuizen.......

Posted in Unspecified

10:11 - 14/11/2009 - comments {2} - post comment


Last Page Next Page
Description
Reis door Birma, Thailand, Cambodja,...en wie weet
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Thuis....
- Angeles city, laatste stop
- De chocolate hills, ook op Bohol. In de zomer zijn ze bruin vandaar de naam.....
- Zo klein dus....
- De Tarsier op het eiland Bohol, kleiner dan mijn hand, wonderlijke primaatjes....
Hosting door HQ ICT Systeembeheer