Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

De Blije Burger


Rutte presenteert volgende fase voor neoliberale heilstaat

Posted at 14:21 on 7/10/2016

Vandaag presenteerde premier Mark Rutte in Den Haag het plan van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen, die op 15 maart 2017 plaatsvinden. De nationale media, bang om dit nieuws als laatste te brengen, publiceerden haastig een eerste oppervlakkige analyse. Niet verrassend concentreerden ze zich vooral op de passages over immigratie en lastenverlichting. Gratis reclame, nationale dekking: Rutte kan tevreden zijn. Het hulpvaardige en kritiekloze journaille stond hem weer gewillig ten dienst.

 

En dat terwijl zelfs een oppervlakkige blik op het wensenlijstje van de VVD menigeen de wenkbrauwen zou moeten doen fronsen. Het plan vormt immers de volgende stap naar het realiseren van Ruttes gewenste neoliberale heilstaat. Maar daarover later meer. In de inleiding lopen we namelijk meteen tegen de volgende bizarre redenering aan:

 

"De lange financiėle crisis zorgde voor onrust en onzekerheid. Bedrijven gingen failliet. Salarissen gingen niet meer omhoog. Mensen raakten hun baan kwijt. En op hetzelfde moment werden er ook nog eens grote hervormingen doorgevoerd. Onder onze leiding. We deden dat juist om te voorkomen dat ons land verder in de schulden zou raken. Juist om ervoor te zorgen dat Nederlanders weer onbezorgd konden wonen, werken en leven. Maar in de tussentijd droegen deze veranderingen in vele huiskamers bij aan de onzekerheid."

 

De financiĆ«le crisis duurde in Nederland langer dan noodzakelijk door het bezuinigingsbeleid van Rutte. Salarissen gingen niet meer omhoog door het bezuinigingsbeleid van Rutte. Mensen raakten hun baan kwijt door het bezuinigingsbeleid van Rutte. De premier doet hier net alsof dit niet de gevolgen waren van zijn hervormingen (lees: rĆ¼cksichtslose afbraak van hard bevochten sociale verworvenheden), maar ongerelateerde fenomenen die blijkbaar in een vacuĆ¼m ontstaan zijn.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer