Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

verslag marijke

speciale dag

00:14, 14/4/2008 .. 1 comments .. Link
Marijke verhuist morgen naar Norschoten in Barneveld.
Het is een speciale dag, want het is dan precies een jaar geleden dat Marijke in het ziekenhuis is opgenomen. We hebben afgelopen zaterdag wat spulletjes gekocht bij Ikea en vandaag heb ik een koelkastje gebracht. Ze wil de senseo en kopjes van thuis meenemen en wat eigen theedoeken en handdoeken.
Het adres van Marijke wordt:
Verpleeghuis Norschoten
Kweeklaan 5
3773 BH Barneveld
Telefoon: 0342-401330
Kijk op: route Norschoten en je kunt je route uitstippelen.

Warme groet en een glimlach,
Harry


Marijke naar Barneveld

17:53, 8/4/2008 .. 0 comments .. 0 trackbacks .. Link
Marijke is vanmorgen met mij voor een hernieuwde kennismaking naar verpleeghuis Norschoten in Barneveld geweest.
We hebben de anderen bewoners (5) gezien en samen koffie gedronken. Marijke vindt het natuurlijk niet leuk dat ze niet meer naar huis kan en heeft dan ook eigelijk geen zin om naar Barneveld te gaan. De andere bewoners herkende dit, zij hadden dit ook.
Waar Marijke gaat wonen is een kleinschalige groep van maximaal 7 personen die allen een grote eigen kamer hebben die je zelf kan inrichten. Er is een gezamelijke huiskamer met keuken waar dan ook gekookt wordt. De bewoners bepalen zelf samen wat ze willen eten en dat wordt gekocht en in de eigen keuken klaar gemaakt.
Het zijn eigenlijk allemaal kleine huisjes binnen een groot huis, met een eigen voordeur.
Volgende week dinsdag om 14:00 uur verhuist Marijke vanuit het ziekenhuis hier naartoe.
We gaan proberen haar kamer zo gezellig mogelijk te maken, zodat ze zich een beetje thuis kan voelen.

Warme groet en een glimlach,
Harry


laatste nieuws

21:39, 27/3/2008 .. 0 comments .. Link
Marijke kan in principe naar Norschoten in Barneveld.
Dinsdag 8 april hebben we nog een afspraak om half elf om kennis te maken met het hoofd van de huiskamer groep waar ze waarschijnlijk voorlopig gaat wonen.
We gaan dan verdere afspraken maken over de plaatsing en in welk tijdsbestek.
.
Eerste en tweede paasdag is Marijke overdag thuis geweest en ook a.s zaterdag is ze overdag thuis.

Volgende week ben ik als een van de begeleiders van 16 kinderen met nefrotisch syndroom naar Zwitserland. Marijke is dan nog in het ziekenhuis. Voor eventueel bezoek aan haar kun je bellen met Annemiek telefoon:
0318-612903.
.
Warme groet en een glimlach,
Harry


even bijpraten

10:53, 8/3/2008 .. 1 comments .. Link
Marijke en ik zijn dinsdag naar twee verpleeghuizen gaan kijken.
Norschoten in Barneveld en het Zonnehuis in Beekbergen. Barneveld is helemaal nieuw, er is een groep voor personen tussen de 40 en 60 jaar die pas drie weken open is. Je hebt een eigen kamer, woont er met 7 mensen die gezamenlijk eten in een huiskamer. Er wordt daar dus samen gekookt, best wel kleinschalig. Het nadeel is dat de revalidatie daar erg gericht is op oude mensen. Beekbergen heeft meer sfeer en daar wonen veel jonge mensen. De revalidatie is daar ook op gericht, dus ik denk meer mogelijkheden voor Marijke.
Je begint daar wel op een tweepersoons kamer en de wachtlijst is erg lang. Marijke is dan ook nu aangemeld voor beide huizen, hopelijk kan ze in Barnevels binnen enkele weken terecht en dan als er plaats is in Beekbeergen daar naartoe. Of het moet zo goed in Barneveld bevallen dat ze niet meer wil, kan natuurlijk ook.
Ik hoop dat het een beetje opschiet want ze moet zo snel mogelijk weg uit het ziekenhuis.


donderdag 21 februari

01:59, 21/2/2008 .. 1 comments .. Link
Marijke is weer behoorlijk ziek geweest. De nacht van zondag op maandag had ze plotseling een hele hoge hartslag en hele lage bloeddruk 70/45.  Dus maandag een thoraxfoto , hartfilmpje en urine op kweek. Gelijk weer begonnen met antibioticum. Ze heeft nu pericarditus
oftewel in gewoon Nederlands: onsteking van het hartzakje. Hoe kom je daar nu weer aan.
De koorts is nu weer weg en de bloeddruk weer normaal. Het was nog even spannend want Ruud, de broer van Marijke is zondagavond overleden en wordt vrijdag gecremeerd. Marijke wil daar natuurlijk naar toe en eerst mocht dat dus niet. Nu lijkt alles weer redelijk onder controle en gaan we morgen naar Driehuis-westerveld voor de crematie. Annemiek gaat mee, dus we kunnen met z'n tweeën Marijke begeleiden.
Vanmiddag in Beekbergen wezen kijken en dat viel niet tegen. Op de groep waar Marijke eventueel kan komen zijn veel mensen van haar leeftijd en er wordt veel gedaan aan revalidatie. Ga ook nog in Barneveld kijken. Tot zover dit bericht, hou jullie op de hoogte.
P.s. Ik ga zaterdag een weekje langlaufen in Oostenrijk.gesprek neuroloog over vervolg

20:23, 15/2/2008 .. 1 comments .. Link
Marijke en ik hebben gisteren een gesprek gehad over het vervolgtraject voor Marijke.
Een beetje verwacht maar toch als je hoort dat je niet meer terecht kunt in een revalidatiecentrum komt het hard aan.
Wat nu? De enige mogelijkheid is een verzorgingsinstelling. Dat is nu niet echt wat je wilt. Hier in de buurt zijn er twee. Een in Bennekom en een in Veenendaal. Allebei instellingen waarvan Marijke altijd heeft gezegd dat ze daar in ieder geval nooit naar toe wil. Heel veel oude mensen. We zijn dus op zoek naar iets waar ook wel jongeren wonen en waar ook nog wat aan revalidatie gedaan wordt.
Als er misschien iemand die dit leest suggesties heeft houden we ons aan bevolen.
Ik heb al gekeken op de site van een instellig in Beekbeergen en Renkum. Ben nu nog op zoek in Woudenberg daar moet ook iets zijn.
Hou jullie op de hoogte, Marijke blijft voorlopig dus in het ziekenhuis waar ze nu wel iets meer aan dagbesteding, fysio en logogedie doen.

Warme groet en een glimlach van Marijke en Harry


weer wachten

01:32, 8/2/2008 .. 1 comments .. Link
De neuroloog en psycholoog van de gelderse roos zijn dinsdag geweest om Marijke te "keuren" voor de groep daar.
Ze waren op zich wel positief veel dingen gevraagd en doen hun best om voor Marijke iets te vinden. Het probleem is dat ze daar niet zijn ingericht op volledige verzorging en Marijke heeft natuurlijk algehele verzorging nodig. Het alternatief zou zijn dat Marijke terug gaat naar Klimmendaal en dat de gelderse roos ambulante begeleiding geeft. Organisatorisch zal er dan wel een hoop geregeld moeten worden ook o.a. met de verzekering of awbz. Het zal dus wel even duren voor we iets meer weten.
Ik zal proberen jullie op de hoogte te houden.

zaterdag 2 februari

21:44, 2/2/2008 .. 0 comments .. Link
Marijke is vandaag op stap geweest. Ik heb bij Noot een rolstoel busje gehuurd en we zijn vanmiddag eerst naar haar broer Ruud geweest die heel ernstig ziek is. Hij was een paar uurtjes uit het ziekenhuis thuis dus zijn we daar naar toe gegaan. Marijke hoort iedere keer maar over bestralingen en chemo kuren en daarom wilde ze heel graag naar hem toe.
.
Marijke haar zussen Henny en Jetty waren er ook en we zijn toen met Jetty mee gegaan en hebben daar gegeten, lekker een eitje door het eten en smullen voor Marijke.
.
We waren om 20:00 uur weer in het ziekenhuis, Marijke was erg moe maar had het heel gezellig gehad.
.
dinsdag komt eindelijk de neuroloog van Wolfheze om te kijken of Marijke past binnen de groep daar, zal er ook bij zijn en ben heel benieuwd. Hou jullie op de hoogte.


Jim en tante Marijke
Jim met tante Marijke


zondag 20 januari en aanvulling 23 januari

17:49, 20/1/2008 .. 2 comments .. Link
Marijke ligt nog steeds in het ziekenhuis. Morgen wordt het al weer twee weken. Ze is heel onrustig en ziet regelmatig dingen die er niet( althans voor ons) zijn. In deze twee weken is ze weer volledig binnenste buiten gekeerd en zijn er allerlei diciplines bij betrokken. Weer een lumbaalpunctie, MRI, EEG, ECG en ga zo maar door. Maandag heb ik een gesprek met twee artsen over de bevindingen. Ik probeer dan een aanvulling hierop te geven.
.
Lieve groet en een glimlach,
Harry

Het is nu woensdag 23 januari.
Maandag gesprek gehad met neuroloog, het komt in het kort hier op neer dat Marijke waarschijnlijk toch een hersenbeschadiging heeft.
Ze kan niet meer terug naar Klimmendaal en gaat nu waarschijnlijk naar Wolfheze in een groep voor mensen met een niet aangeboren hersenbeschadiging. Er moet een neuroloog van die groep naar Marijke komen kijken om te kijken of ze daar tussenpast, heel spannend weer. Hou jullie op de hoogte.


uit het ziekenhuis en er ook weer in

22:14, 7/1/2008 .. 2 comments .. Link

 

Allereerst voor iedereen die dit leest een goed en hopelijk redelijk gezond 2008.

Marijke is 21 december uit het ziekenhuis gekomen en weer terug gegaan naar Klimmendaal.

-

Niet dat toen het delier over was maar gewoon om weer te revalideren. Op het nippertje mocht ze de eerste kerstdag weg van Klimmendaal. Ik ben meegereden met de rolstoelbus en we vierden kerst met de familie Rikken, bij René en Marjoleine. 's-avonds weer terug naar Klimmendaal en de tweede dag bij ons thuis met de zussen van Marijke en hun mannen. Marijke vond het leuk maar wel heel vermoeiend en ze was veel in de war. Het was dan ook beter om de zondag niet naar huis te gaan. Het delier ging niet over. Marijke had een urineweg infectie en men dacht dat daar het delier vandaan kwam. De katheter is verwijderd en nu is de ontsteking weg maar het delier nog steeds niet over. Marijke is erg angstig, schreeuwt weer veel en is de hele tijd erg onrustig, wil uit bed klimmen en zit veel te friemelen.

-

Vandaag 7 januari is ze weer opgenomen in Ede. Alles is nagekeken, urine en bloed, thorax foto, maar alles is goed er is geen ontsteking. Marijke blijft nu ter observatie .  Ik probeer morgen een gesprek te hebben met de neuroloog, wil weten wat er nu gedaan wordt en waar hij aan denkt.

 Hou jullie op de hoogte.Marijke weer terug

19:28, 21/12/2007 .. 1 comments .. Link

Marijke is woensdag weer terug naar klimmendaal gegaan.

Dinsdag nog een scan van het hoofd gemaakt, maar niets gevonden.

Marijke heeft nu twee maal per dag een pilletje haldol, dit moet haar meer rust geven.

 Helaas mag ze op dit moment niet met weekendverlof en het is waarschijnlijk ook niet verantwoord om het naar huis gaan met de kerst door te laten gaan. Alleen als de nieuwe medicijnen snel werken kan dit doorgaan. Het gaat steeds op en neer, het ene moment erg helder en dan plotseling weer die omrust met hard schreeuwen en dingen zien die er niet zijn.

Marijke heeft blaasontsteking en hopelijk komt alles hier vandaan, er is weer met anti-biotica gestart.

We willen iedereen op deze manier ( Marijke deed altijd de kerstkaarten) hele prettige kerstdagen wensen.

 

 liefs Marijke en Harryeindelijk weer even bijpraten

13:37, 16/12/2007 .. 1 comments .. Link
Marijke is nu iedere zondag van twee tot negen thuis.
Ze wordt op klimmendaal op de rolstoeltaxi gezet en ik vang haar dan thuis op.
Met de kerst vieren we de eerste dag gezamelijk met deRikkens bij René thuis. Marijke is daar nog niet geweest en vindt dit dan ook erg leuk. 's-avonds weer naar klimmendaal en de tweede dag hier bij ons thuis met haar zussen en hun mannen.

op dit moment is Marijke weer een paar dagen in het ziekenhuis opgenomen met een delier. Ze ziet dan dingen die er niet zijn en is vaak panisch. Ik verwacht dat ze maandag of dinsdag wel weer terug kan naatr klimmendaal.even bijpraten

18:22, 4/11/2007 .. 5 comments .. Link

Marijke zit naast mij in de rolstoel aan de computer.

Ze gaat lekker vooruit, even een paar dingen opnoemen.

Geen sondevoeding meer maar nu al de hele dag gewoon eten, brood en warm eten in kleine stukjes.

Het praten gaat ook steeds beter we kunnen nu goed begrijpen wat Marijke zegt.

Het grootste nieuws is dat ze volgende week zondagmiddag voor een paar uurtjes naar huis mag.

We hebben dan een hoog/laag bed en een toiletstoel. Met de rolstoeltaxi heen en terug.

Doordeweeks nog steeds hard werken met allerlei therapieën van smorgens vroeg tot aan het eten  's avonds.

In het weekend alleen op de hometrainer om de spieren aan te sterken.

 Even een paar positieve berichten

22:14, 8/10/2007 .. 2 comments .. Link
Marijke, de laatste weken ga je goed vooruit. Je zit nu drie maal twee uur in je rolstoel en je balans wordt steeds beter. Vorige week hebben we samen een gesprek gehad met Raoul de Winter je revalidatiearts. dit was een heel ander gesprek als zes weken geleden. In deze zes weken ben je echt vooruit gegaan.
Je armen en benen zijn een stuk soepeler en op dit moment gaat het slikken ook een stuk beter. Je eet nu soep, appelmoes en vla en onder begeleiding van de logopedist een boterham met jam ( zonder korstjes).
Er is nu een speciale kaart op je blad van de rolstoel met een alfabet, zodat je woorden kunt aangeven maar daar heb je niet echt zin in. Je wil liever echt praten en soms lukt het je ook om woorden te zeggen en kunnen wij goed horen wat je bedoeld.
De komende zes weken is het doel om de communicatie te verbeteren.

Je vind het erg leuk als Imke, Noa, Anna, Jasmijn, Isis, Joep en Evi bij je op bezoek komen, je straalt dan echt en de kinderen vinden het ook leuk.

Je hebt aan gegeven dat je nog geen bezoek wil van anderen dan die nu al komen.
Wat we wel kunnen doen is je e-mail account te activeren op klimmendaal zodat je op de hoogte kunt blijven van de dingen die er in je vrienden / bekenden kring gebeuren. mailtjes met eventueel foto,s als bijlage zijn denk ik wel welkom.

Voor diegenen die dit willen doen is het e-mail adres: marijkewee@xs4all.nl

foto:  Marloes van Laar


tip voor film

07:41, 20/9/2007 .. 2 comments .. Link
Marijke, ik ben maandag naar een film geweest die erg indrukwekkend was.
Het gaat over een man die na een beroerte niet meer kon bewegen en praten.
divnig bell and the butterfly
Op deze site staat meer uitleg. Ik kan me na deze film nog beter inleven in hoe jij je nu moet voelen.
Denken dat je kan praten en dat er gewoon geen woorden komen.

Momenteel gaat het fysiek iedere keer een stukje beter met je maar je zit niet goed in je vel wat ik me goed kan voorstellen. Je begint nu met wat hapjes appelmoes te eten en wat water te drinken.

We gaan proberen om met een aangepaste versie uit de film je dingen te laten vertellen.
Ik zal vanavond eens aan je vragen of je soms in het weekend wat meer en ander bezoek wilt.

Je geeft aan dat je nog niet aan ander bezoek behoefte hebt.

weer even bijpraten

00:17, 15/9/2007 .. 3 comments .. Link
Marijke,Het is nu twee weken geleden dat ik voor het laatst heb geschreven.
Je gaat heel langzaam vooruit, zeker fysiek. Je kunt je armen steeds beter strekken en ook je voeten staan steeds beter. Het is wel keihard werken zo de hele week door soms wel drie maal per dag fysiothrapie en dat vind je nu niet echt leuk.
Je moet nu al drie maal anderhalf uur per dag in je rolstoel zitten en dan ben je ook bekaf, maar je moet je spieren weer aansterken. Je kan ook steeds meer duidelijk maken, voorbeeld van de week probeerde je uit te leggen dat je horloge niet gelijk stond dat viel niet mee maar opeens had Marloes het door.
Toch goed hoe je dat voor elkaar krijgt.
Het praten op zich wil nog niet lukken maar je hebt toch al wat woordjes gezegd dus dat komt in de toekomst heus wel.
Je geeft nu ook zelf aan als je ontlasting moet hebben je wordt dan op een speciale stoel gezet en dat is toch een grote vooruitgang.
al die dingen bij elkaar geeft toch aan dat je vooruit gaat al vindt jij zelf dat het veel te langzaam gaat.
Je mag best tevreden zijn over hoe het nu al gaat.

zaterdag 1 september

20:13, 1/9/2007 .. 4 comments .. Link
Marijke, deze week ben je goed vooruit gegaan. Iedereen ziet het, je armen zijn veel soepeler en je zit steeds langer rechtop in de rolstoel. Je kunt ook goed aangeven wat je wil, kunt nu zelf op het belletje drukken om de verpleegkundige te roepen als je iets dwarszit.
Al met al was dit een goede week en ik zou zeggen hou dit vast en ga zo door.

gesprek met revalidatiearts

21:25, 21/8/2007 .. 6 comments .. Link
Marijke ik heb vanmiddag weer een gesprek gehad met de revalidatiearts. Je bent deze week zo vooruit gegaan dat voorlopig je op Klimmendaal kan blijven. Er wordt nu pewr week bekeken wat je vorderingen zijn en de doelen worden zeer laag gehouden. Goed he.

optimistische update

14:13, 17/8/2007 .. 6 comments .. Link
Marijke, zo negatief het er dinsdag uit zag, zo positief lijkt het nu.
Wat is er gebeurd met je. Dinsdag werd er gezegd dat je binnenkort naar een verpleeeghuis zou gaan en de dokter zei dat alleen een wonder dat nog kon voorkomen.
Woensdag is de verandering begonnen. Nel en Erica waren bij je en je lachte en begon een beetje te praten. Je kon zelfs vertellen dat je 57 jaar was. Iedereen stond versteld.
Donderdag waren Marloes, Annemieke en ik bij je en ook toen moest je steeds lachen. Ik had een leeg tupperware doosje bij me en gaf dat aan Marloes terug en zei, bedankt voor de lekkere macaroni, dat had ze me een paar dagen eerder gegeven. Marijke en toen zei jij, macaroni voor mij en vla, we wisten niet wat we hoorden. Op alles dat we aan je vroegen gaf je ook duidelijk een ja of nee.
Je armen en voeten zijn ook een stuk soepeler.
Vandaag moet je dus naar de Gelderse Vallei om een peg-sonde te plaatsen. Op dit moment gebeurd dat en je bent van te voren erg gestresst. Hopelijk krijg je hierdoor geen terugval.
Je gaat zo naar de afdeling en dan weer met de ambulance terug naar Klimmendaal.
Ga zo door Rijki, is dit dus dat wonder?

dinsdag even bij praten

22:08, 14/8/2007 .. 4 comments .. Link
Marijke, vanmiddag gesprek gehad met revalidatiearts van Klimmendaal n.a.v. teambespreking.
Was geen positief gesprek. Het komt er op neer dat je op dit moment niet revalidabel bent en dus niet op Klimmendaal kan blijven. Het enige waar men mee bezig is, is verzorging. Niet doorliggen, armen en voeten niet nog verder verkrampen en dat soort dingen. Er wordt een phychiater geconsulteerd om te kijken of er misschien een andere oorzaak van het schreeuwen kan zijn. Er wordt dus nu onderzocht wat de beste vervolg optie voor je is. dit zal nog wel een paar weken duren, intussen ga ik ook in ieder geval bij een aantal verzorgingshuizen die ook iets van revalidatie hebben kijken en vergelijken.
Je slaapritme is ook ernstig verstoord. Alleen als je uitgeput bent slaap je een uurtje of twee en dan weer erg onrustig. Zelfs van de slaapmedicatie slaap je niet meer dan twee á drie uur. Dit komt je herstel ook niet ten goede. Ik laat het hier even bij, ik moet zelf ook nog het een en ander over deze nieuwe ontwikkeling op een rijtje zetten.

{ Last Page } { Page 1 of 5 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

speciale dag
Marijke naar Barneveld
laatste nieuws
even bijpraten
donderdag 21 februari

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer