Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Harry en Jolanda

Met Puk naar Amsterdam

Posted in Unspecified

Onverwachts ben ik met mijn nichtje Puk naar Amsterdam geweest.

En ik moet zeggen, het was erg gezellig om een puber mee te nemen en deze grote stad te laten zien.

We hadden helaas alleen maar de middag en ze heeft eigenlijk nog niet zoveel gezien van Amsterdam. Aangekomen in Amsterdam bij de Arena Transferium hebben we de metro genomen richting Centraal Station. Aangekomen in het centrumdirect overgestoken het Damrak op om de eerste winkeltjes te bekijken. Veelal winkels met de meeste prullaria wat Nederland moet vertegenwoordigen. Dus veel klompen, tulpen en artikelen voor het gebruik van soft drugs. Alsof Nederland alleen bestaat uit deze onderwerpen. Maar ja, het hoort nu eenmaal bij Amsterdam.

Op de Dam aangekomen zeker een half uur gekeken bij een artiest. Deze man heeft veel humor en blijft ons boeien tot hij stopt.

Wel hoger gekregen dus maar even terug het Damrak op want daar hebben we een Itaiaans restaurant gezien en we hebben zin in pizza.

Na de pizza op naar een echte winkelstraat De Nieuwendijk. Veel winkels dus Puk kan haar hart hier ophalen. Winkel in winkel uit en bij Coolcat even wat passen natuurlijk. Nog even een foto van Puk in het pashokje, waarop ik vriendelijk wordt verzocht geen foto's te maken in de winkel. Dus dan doen we dan maar niet meer

Inmiddels is het 16.00 uur en nemen we een rondvaarboor door Amsterdam. Dit is nog steeds een van de beste manieren om het oude Amsterdam te zien. Na een uur staan we weer op de straat en wordt het tijd om weer richting de auto te gaan. We moeten tenslotte naar Schiphol en Opa en Oma op te halen, en die willen we zeker niet laten wachten.

De volgende keer gaan we naar de Kalverstraat Puk en gaan we daar winkelen!!!!!!!

 

13:57 - 4/4/2007 - comments {0} - post comment


Hollandse Waterlinie

Posted in Unspecified

Harry en ik hebben beide een nieuwe fotocamera gekocht. Harry een complexe en ik een simpele camera waar ik snel foto's mee kan maken zonder veel na te denken over sluitertijd belichting etc etc.

Om deze camera's uit te proberen is samen met Trea het plan opgevat om een fotorapportage te maken van de Hollandse waterlinie. En afgelopen zondag zijn we begonnen.

Het eerste fort was niet toegangelijk voor particulieren dus dat was een goed begin. Nog even geprobeerd om het van een andere kant te benaderen maar helaas dit ging niet lukken. Navraag bij buurtbewoners leert ook dat je er niet bijkomt dus dan maar foto's maken met de telelens. (Harry in ieder geval hihi).

Het volgende onderdeel was een sluis, en helaas niet toegangelijk i.v.m. werkzaamheden. Leuke Heras hekwerken erom dus niet te bezichtigen. Op naar het volgende fort. Dat wordt Fort Giessen. Snel gevonden maar helaas niet toegangelijk er stond een grote tent en er was een besloten feest. Je ziet het, stuur ons maar op pad om foto's te maken.

Het volgende onderdeel is de vesting stad Woudrichem. Parkeerplaats zoeken en eerst maar even koffie met een broodje. Op naar de mooie plekjes. Het eerste wat we zien is een molen en die is open. Nieuwsgierig als we zijn moeten we even naar binnen en het blijkt dat hier meel en dergelijke te koop is. Meel voor brood gekocht en voor scones. Ook nog even een potje lekkere jam en voor vanavond als nagerecht scones met jam en slagroom. dit hoort eigenlijk bij de thee maar wij vinden het altijd lekker.

Verder de vesting in en maar plaatjes schieten. In de verte ligt Slot Loevestein wat ook een onderdeel is van de Hollandse Waterlinie. Dit Slot staat de volgende keer op het program want nu is er geen tijd meer. Nog even een prachtig pand bekeken midden in Woudrichem en even weggedroomd wat een leuk hotel/restaurant dit kan worden. (later nog even gekeken op internet pand kost 1.4 miljoen euro) Maar dit blijven dromen.

De dag is weer bijna voorbij dus op naar huis eten koken en scones bakken.

12:05 - 7/2/2007 - comments {1} - post comment


weer even geleden

Posted in Unspecified

Het is weer even geleden dat ik iets geschreven heb, Ik ben sinds 2 januari thuis en sinds 1 februari officieel zonder werk. Kijk rustig om me heen wat ik eigenlijk kan en wil wat werk betrefd.

Twee weken geleden zijn Harry en ik naar de vakantiebeurs geweest en hebben weer veel ideetjes opgedaan. In het voorjaar in ieder geval lekker een paar maanden de caravan in Zeeland en hopen dat het weer goed is. We hebben bewust voor Zeeland gekozen omdat daat de meeste zon schijnt. Zijn we misschien al een beetje bruin voor we op vakantie gaan.

Aankomende zomer waarschijnlijk naar TsjechiŽ als alles gaat zoals gepland. Die kant zijn we nog nooit opgeweest dus ben benieuwd hoe het land er uit ziet.

Maar wat we vooral meegenomen hebben vanaf de vakantiebeurs zijn brochures over AustraliŽ. We hopen volgend jaar weer te kunnen gaan. En dan ťťn of twee weken door de outback met een 4weeldrive. Er is ons aangeraden om naar the Kimberleys te gaan in het NoordWesten van AustraliŽ daar moet het prachtig zijn. Dus weer plannen genoeg.

11:57 - 4/2/2007 - comments {0} - post comment


weer een paar weken van stress en vakantie

Posted in Unspecified

Twee weken geleden heb ik gehoord dat ik eind van het jaar mijn baan kwijt ben.

Ik ben hier zeker niet blij mee, aangezien ik nog steeds niet volledig werk door mijn burnout.

Eerst heb ik maar een week vakantie genomen, ik moet mijn vakantiedagen zoveel mogelijk opmaken. Nou daar geef ik graag gehoor aan.

Een paar weken geleden hebben we een caravannetje gekocht, dus we gaan lekker naar de camping. We hebben een maandplaats in Renswoude op een boerencamping. Op de camping zelf is niets te beleven maar we kunnen er wandelen en fietsen.

Afgelopen week hebben we dus veel gewandeld, weinig gefietst en veel gewinkeld, wat weer erg slecht is voor de bankrekening. We zien weer veel te veel en willen weer van alles kopen.

Het hoogtepunt was een koffiezetapparaat bij de Mediamarkt voor 2 Euro. Jaja je leest het goed 2 Euro. En hij is niet gebruikt!!!!!!!!!

Op een of andere manier heb ik er een beetje een naar gevoel bij, als het maar niet gemaakt is door kinderen. Hoe kan het dat die prijs zo laag is? In Nederland kan je er niet eens de stekker en het snoer voor kopen.

Maar we hebben een fijne week gehad. Het weer was buitengewoon voor de tijd van het jaar. We hebben zelfs een aantal keren in de zon gezeten voor ons caravannetje.

Dus ondanks alle onzekerheden van de toekomst toch een fijne week gehad.

 

 

19:08 - 22/10/2006 - comments {1} - post comment


de hele familie in Slagharen

Posted in Unspecified

 

Vorig jaar Mei waren we met heel de familie een weekend in Slagharen.

We bezochten natuurlijk het Ponypark.

 

 

 

09:57 - 14/10/2006 - comments {0} - post comment


fruitcorso

Posted in Unspecified

Het fruitcorso is erg bekend in de Betuwe, maar ook in heel Nederland. Dit jaar waren er weer 10 dorpen die een corsowagen hebben gemaakt. Naast de grote wagen waren er ook 4 jeugdwagens en een groot aantal kinderen hadden ook iets gemaakt om mee te rijden in de corsostoet.

Harry, Aron, Joyce en ik zijn erg druk geweest met het bouwen van de wagen van Culemborg. We hebben veel groente en fruit schoongemaakt, maar ook veel zaden, groenten en fruit geplakt. De laatste vrijdag hebben we doorgewerkt tot zaterdagmorgen half 8.

snel naar huis, even een boodschap doen, douchen en dan op naar Tiel.

Er waren erg veel mooie wagens maar de wagen van Buren stak er ook dit jaar weer bovenuit. niet wat plakwerk betrefd, maar wel het kleurgebruik en de uitstraling. Onze wagen kreeg de vierde prijs van de vakjury en de tweede prijs van het publiek. Dus hiermee waren we erg tevreden. Vooral het meedoen en de gezelligheid spelen een grote rol binnen de corsoclub maar een goed eindresultaat is toch ook belangrijk.

Donderdag na de corso hebben we met zijn allen de wagen weer afgebroken en is de rust weder gekeerd.

Door de zon was het moeilijk foto's maken, maar toch even twee foto's om een indruk te geven van de wagen van Culemborg.

 

 

en de trots van de wagen, DE ADELAAR

 

 

ook maar even een foto van de winnende wagen van Buren:

 

19:42 - 10/10/2006 - comments {0} - post comment


spanje

Posted in Unspecified

afgelopen zomervakantie zijn we met Aron naar Spanje geweest. En wel naar camping La Torre de Sol in Miami Playa. Het was weer erg warm net als vorig jaar. Dus weer te warm om Barcelona te bezoeken.

We moeten dus nog een keer terug naar Spanje.

op onze doorreis naar Spanje zijn we een paar dagen gestopt in Frankrijk. Aron en Harry zijn naar de Formule 1 races gegaan in Magny Cours. Wat helemaal geweldig was volgende de mannen. Ik ben lekker op de camping gebleven met mijn boek en wat tijdschriften.

foto van Harry bij de formule 1:

18:34 - 10/10/2006 - comments {0} - post comment


brugge/luxemburg

Posted in Unspecified

Na ons huwelijksfeest zijn Harry en ik een paar dagen naar Brugge in BelgiŽ en een paar dagen in Luxemburg geweest. We hebben daar ontzettend veel gezien.

Naar Brugge gaan we zeker nog een keer terug, al was het alleen maar voor de bonbons en de ijssalon.

foto van Brugge:

 

In Luxemburg zijn we in Luxemburg stad geweest. Ontzettend mooi, en zeker een bezoek waard. De volgende keer gaan we Luxemburg helemaal bekijken.

een foto Harry in de kazematten van Luxemburg:

 

 

17:54 - 10/10/2006 - comments {0} - post comment


25 jaar getrouwd

Posted in Unspecified

Harry en ik waren in april 25 jaar getrouwd en hebben een klein feestje gegeven. Wat natuurlijk erg gezellig was. hierbij een foto van het gelukkige paar.

17:50 - 10/10/2006 - comments {2} - post comment


Mijn eerste weblog!!!!

Posted in Unspecified

Zo, ik heb voor het eerst een weblog gemaakt.  

wel met behulp van mijn zoon, maar zo ga ik het wel leren.

17:23 - 10/10/2006 - comments {1} - post comment


Description
Welkom op de weblog van Harry en Jolanda.
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Met Puk naar Amsterdam
- Hollandse Waterlinie
- weer even geleden
- weer een paar weken van stress en vakantie
- de hele familie in Slagharen
Hosting door HQ ICT Systeembeheer