Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

integratieproject

filmuitstap : de krokodillenbende

{ 12:21, 1/2/2012 } { Posted in klasactiviteiten heemschool } { 0 comments } { Link }
 

datum : vrijdag 20 januari 2012

film : de krokodillenbende

Wij zijn vrijdag naar de cinema geweest.  ‘De krokodillenbende’ werd speciaal voor ons gespeeld.  Het verhaal ging over een bende, heel goede vrienden.  Maria, Hannes, Kai, Jorgo, Elvis, Peter en Olli willen opzoek gaan naar de daders van een overval.  Kai (die in de rolstoel zit) heeft de daders gezien en helpt de krokodillenbende om de dieven te betrappen.  Ze maken allemaal spannende dingen mee.  Maar ze blijven altijd vrienden en helpen elkaar ook al hebben ze allemaal een probleempje.  Hannes moet een proef doen om krokodil te worden, Kai moet van mama naar een speciale school maar wil niet, Elvis praat alleen over zijn muziek, Peter stottert en is daarom erg verlegen, Maria maakt zich zorgen om de stoere jongens!! Samen beleven ze de  gekste stoten.  Het was spannend maar ook heel mooi!

 de klasvoorstelling

{ 12:20, 10/1/2012 } { 0 comments } { Link }

In de eindklas zitten 8 kindjes.;

Lennert, Evita, Rachel, Ali, Bryan, Thomas, Adeline en Robin.

Lennert zit in een rolstoel! Hij heeft een spierziekte.  Hierdoor kan hij zijn armen en benen niet goed bewegen.  Maar ook de andere spieren in zijn lichaam zijn heel zwak waardoor hij moeilijk kan eten, praten, slikken enzo... Hierdoor heeft Lennert heel veel hulp nodig.  Gelukkig heeft hij een spraakcomputer en een electrische rolstoel om hem te helpen.  Lennert gaat naar de chiro (zelfs op kamp!!), hij heeft een hamster en een broer, hij luistert graag naar muziek. 

Ali is een babbelaar.  Hij vertelt heel veel verhaaltjes maar die zijn niet altijd waar!  Hij verzint ze graag en kan  bijna een boek schrijven!  Hij speelt dolgraag op de computer.  Thuis doet hij dat ook heel veel. Ali is een beetje bang om jullie te leren kennen.

Thomas is een stille jongen.  Hij praat heel moeilijk en weinig.  Toch verstaan we hem als we ons best doen! Hij speelt graag maar hij is soms een beetje lui.  Werken doet hij niet graag.  Hij is fan van Justin Bieber.

Evita heeft een syndroom Prader Willy.  Dit wil zeggen dat ze het moeilijk heeft om allerlei dingen te leren en dat ze dol is op eten en verzamelen.  Ze kan niets weggooien en heeft altijd een rugzak bij die vol prulletjes zitten.  Ze eet dolgraag en dat is lastig want ze komt ook heel snel bij, en dat is niet zo gezond voor haar lichaam.  Ze is fan van K3, ze zit op internaat en heeft een broer.  't Is een echte babbel!!

Rachel heeft het syndroom van Down.  Sommige noemen dat mongooltjes maar dat is niet zo'n mooie naam voor die kindjes.  Rachel praat soms een beetje onduidelijk maar het is een supertoffe vrolijke meid.  Ze zingt en danst graag.  Ze gaat vaak naar het speelplein en de muziekschool.

Robin en een zotteke! Hij haalt graag mopjes uit.  Ook hij zit op internaat en woont in het weekend bij de oma.  Hij is de grootste van de klas.  Hij eet graag spaghetti en fiets heel graag.

Adeline is een klein meisje! Ze groeit niet zoals het hoort en zal nooit echt heel groot worden.  Het is wel een super lief meisje en je mag er alles aan vragen!! Ze is heel verlegen maar als je ze goed kent is het altijd leuk met Adeline!! Ze danst graag op K3 en is de dikke vriendin van Rachel!!

Bryan is een toffe jongen die graag voetbalt.  Ook hij zit op internaat en is fan van Justin bieber.  Hij heeft 2 zussen en heeft veel dieren thuis!  Onze schoolvoorstelling

{ 12:04, 10/1/2012 } { 0 comments } { Link }

Onze school is heel speciaal.  De kindjes die bij ons naar school komen hebben een handicap.  Dat wil zeggen dat er iets mis gegaan is tijdens de zwangerschap of bevalling en dat de kinderen het wat moeilijker hebben om dingen te leren.  Zo zijn er kinderen die iets lichamelijk hebben (dat wil zeggen iets aan het lichaam dat niet volledig oké is) en zijn er kinderen die iets mentaal hebben (de hersenen werken niet zoals het moet waardoor ze sommige dingen niet of moeilijk kunnen leren).  De kindjes en de ouders kunnen er meestal niets aan doen dat ze zo geboren zijn.  Bij sommig kinderen zie je dus dat ze een handicap hebben omdat ze in een rolstoel zitten of omdat ze zich een beetje gek gedragen. Maar er zijn ook kinderen die er perfect normaal uitzien maar die het moeilijk hebben met praten of lezen. 

Gelukkig zijn er speciale scholen die ervoor zorgen dat deze kinderen gelukkig kunnen worden.  In een gewone school zouden ze vaak uitgelachen worden of kunnen ze helemaal niet mee omdat ze er niets van begrijpen.  Wij proberen alles heel makkelijk uit te leggen en gaan stap voor stap aan de slag om ze te leren stappen of rekenen of zich aankleden. 

Onze school ligt dicht bij Brussel (zoek maar eens op google maps!).  De meeste kindjes komen met de bus omdat ze van ver komen.  We hebben 12 klassen, vier kleuterklassen en 8 lagere klassen.  De oudste kindjes zitten in de eindklas.  Ze bereiden zich voor om naar een speciale middelbare school te gaan (BUSO).     Telenet foundation i.s.m Koning Boudewijnstichting

{ 16:58, 18/11/2011 } { 0 comments } { Link }

Wij danken de Telenet Foundation en de Koning Boudewijnstichting voor hun steun!!

  Welkom Kriekelaar en Heemschool

{ 13:46, 18/11/2011 } { 0 comments } { Link }

Welkom op onze Blog!!

Via deze weg gaan we elkaar stap voor stap beter leren kennen!!

We beginnen met onze school en ons klasje voor te stellen.

Veel plezier!!!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

De Kriekelaar
De Heemschool
Telenet Foundation
Koning Boudewijnstichting

Categories

fotomapje heemschool
fotomapje kriekelaar
klasactiviteiten heemschool
klasactiviteiten kriekelaar

Recent Entries

filmuitstap : de krokodillenbende
de klasvoorstelling
Onze schoolvoorstelling
Telenet foundation i.s.m Koning Boudewijnstichting
Welkom Kriekelaar en Heemschool

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer