Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Lezen, leren en leven!

Now your just somebody that I used to know

{ 13:38, 16/11/2012 } { 1 comments } { Link }

Vriendschappen..

Sommige vriendschappen heb je al van jongs af aan. Je zat bij elkaar in de klas op de basisschool of op de middelbare. Samen maak je al die fasen van het leven door. De tijd als schoolkinderen, als pubers, als adolescenten noem maar op. Dat maakt een vriendschap sterk vind ik. Je weet tenslotte precies wat iemand heeft meegemaakt. Je kent elkaars familie en de historie. Je kent elkaar door en door. Des te harder komt dan de klap als iemand waarmee je zoveel hebt gedeeld besluit je uit zijn of haar leven te schrappen. Vaak zonder kennisgeving...

Er zijn genoeg mensen die een vriendschap dood laten bloeden omdat ze het niet meer zien zitten. Vaak ook omdat ze het ook niet aan zouden durven om een gesprek aan te gaan. Dat vind ik jammer. Het verwateren van een vriendschap hoeft ook niet eens bewust te gaan, dat begrijp ik.

Dat ik een hele tijd geleden uit het leven van iemand werd geschrapt heeft me aan het denken gezet. Over die vriendschap en over vriendschappen in het algemeen. Ik was zo positief verandert en dat wilde ik graag met die vriendin delen. Ik besloot om een mailtje te sturen en een sms met het bericht dat ik ging trouwen en dat ik haar miste in mijn leven. Geen reactie. Waarom? Dat heb ik me vaak afgevraagd. Ik besefte me dat ik een behoorlijke fase in haar leven heb gemist. Ik had een beeld van wie ze was maar wie weet is ze inmiddels wel zo verandert dat ik niet eens bevriend met haar zou willen zijn.

Door schade en schande wordt men wijzer.. Dat geldt zeker voor mij. Ik heb heel wat vriendschappen in het verleden verkeerd aangepakt, gewoon omdat ik er een verkeerde visie en dus verwachting van had. Nu weet ik dat de kracht van een vriendschap voor mij is dat je iets gemeenschappelijks hebt. Dat je er hetzelfde van verwacht en dat je elkaar respecteerd. Dat gemeenschappelijke kan liggen in normen en waarden maar ook in vrijetijdsbesteding zoals sportclubs etc.

Als je rondkijkt in vriendengroepen zie je vaak zoveel verschillende persoonlijkheden. Dat vind ik mooi. Iedereen heeft weer iets (anders) te bieden. Iedereen geeft een andere invulling aan een vriendschap, beleefd het op zijn of haar manier. Als je elkaars verschillen accepteert en deze ook bespreekbaar maakt moet er in dat opzicht geen probleem zijn.De confrontatie aangaan.

{ 21:22, 13/11/2012 } { 0 comments } { Link }

KanjerGuusje... zegt je dat wat?

Het is de titel van het blog wat ik al een jaar volg en me geïnspireerd heeft om dit blog te starten. In dit blog schrijft Lowie van Gorp alle gebeurtenissen en emoties van zich af omtrent het verlies van zijn mooie dochtertje Guusje. Guusje stierf aan kinderkanker vorig jaar. Een aangrijpend verhaal en ik als gevoelsmens pink vaak een traantje weg. Één van de zaken waar Lowie van Gorp het vaak over heeft is iemand durven aanspreken die recent iemand heeft verloren. Het bespreekbaar durven maken. Durf je iemand te condoleren en de confrontatie aan te gaan?

Vandaag ontdekte ik de kracht van een blog. Het durven delen van je emoties en gebeurtenissen. Het durven bespreken van taboes. Vandaag ontmoette ik iemand, die recent iemand heeft verloren. Het is een collega waar ik niet direct mee werk, iemand met een hogere functie.

Ja, we hadden een kaart van medeleven gestuurd als collega's. Na het overlijden van haar man een kaart als condoleance. Maar nu, voor het eerst sinds het overlijden van haar man een persoonlijke groet, een hand. Oei.. Direct toen deze collega binnenstapte hing er een ongemakkelijke sfeer. Hoewel, zo ervaarde ik dat. Ik keek om me heen en dacht "Gaan we nu net doen alsof het niet is gebeurd?" Gelukkig was er 1 collega zo moedig om de eerste stap te nemen. Al snel volgde ook mijn condoleance. Niet iedereen volgde ons voorbeeld. Ik zag een paar mensen verbaasd kijken en ik hoor mezelf mompelen "Ja, we kunnen toch niet net doen alsof het niet is gebeurd."  Lekker tactvol van mij en ik hoop dat niet iedereen het gehoord heeft. Ik vroeg me af of ik nu zo raar was om haar te condoleren, of dat mijn collega's zich gewoon te ongemakkelijk voelden in de situatie. Misschien was het normaal om het niet te doen? Dit teken van medeleven gaf deze collega in ieder geval een opening om ons weer te bedanken voor de kaartjes die haar gestuurd hebben.

Deze situatie deed me direct denken aan Lowie van Gorp en zijn blog. Dankzij zijn moed om deze dingen bespreekbaar te maken kan ik daar van leren. Ik ben blij dat ik deze collega toch persoonlijk heb mogen begroeten. Verder dan een hand en een groet ben ik niet gekomen. Daar was geen tijd en geen gelegenheid voor. Ik schaam me om het te zeggen maar ergens wel fijn. Ik zou niet weten wat te zeggen. Ach ja das nog een leerpuntje waarvoor ik het blog van Lowie nog maar eens voor moet raadplegen!

Hier het blog van Lowie van Gorp

http://guusje-lowie.blogspot.nl/

Koop ook zeker het boek!

 

 

 Welkom en een kleine introductie.

{ 21:08, 13/11/2012 } { 1 comments } { Link }

Welkom op mijn blog!

Ondanks dat het nog geen nieuwjaar is heb ik toch het voornemen om hier regelmatig mijn hersenspinsels te dumpen. Wat kun je onder andere verwachten? Emoties! Ik ben een echt gevoels mens.. Een mensenmens zoals ze dat noemen. Ik ben het liefst eerlijk tegen iemand ook al betekend dat dat ik waarschijnlijk (nog meer) gekwetst wordt. Ik houd van mensen die zich kwetsbaar opstellen. Mensen die eerlijk tegenover zichzelf durven zijn. Durven inzien dat ze fout zitten en dat gebruiken om ervan te leren. Zo zit ik regelmatig zelf fout.. En soms duurt het even voordat ik dat door heb.

Van de hak op de tak. Ook dat kun je verwachten. Mijn hersenspinsels zijn niet altijd even samenhangend en een onderwerp hoeft niet altijd relevant te zijn aan het voorgaande onderwerp. Voer je in reallife een gesprek met mij, dat gaat dat vaak ook zo.

Laten we vooral onszelf zijn. Iedereen mag zijn wie hij is en mag in zijn waarde gelaten worden. Als er problemen komen door de verschillen in mensen, dan moet daar over gepraat kunnen worden. Mensen die respect niet als kernwaarde in hun grondslag hebben, zijn bij mij aan het verkeerde adres.

Veel leesplezier!

BianQ

 

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links


Categories


Recent Entries

Now your just somebody that I used to know
De confrontatie aangaan.
Welkom en een kleine introductie.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer