Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Meeterens Mening

Home - Profile - Archives - Friends

Crisis en Jacquets

Posted on 1/4/2013 at 9:54 AM - 0 Comments - Post Comment - Link


TUIG !!!!

Posted on 26/9/2012 at 2:04 PM - 0 Comments - Post Comment - Link

Uit de hand gelopen Stones concert in Scheveningen, 1963


Ja, het is tuig. Tuig dat vernielt, aanrandt, aanvalt, relt en sart. Tuig dat wil zuipen, knokken en vrouwenjagen. Tuig dat na Haren vervolgd moet worden, geen twijfel mogelijk.
Maar het is wel óns tuig. Want elke samenleving krijgt het tuig dat ze verdient.

Ik kijk met enige verbazing naar het proces van criminalisering en “tuigisering” van een feestende jeugd. Als ik goed kijk naar de beelden van Haren en de verslagen lees, dan gaat het altijd om een klein aantal notoire en asociale relschoppers , de rest bestaat uit oververhitte tieners en twens: scholieren, werknemers, studenten –zelfs een groot aantal Rechtenstudenten uit Groningen…- . Op zich doodnormale jonge mensen, representatief voor de gemiddelde jongere in Nederland. Ze werden, zo verklaren ze zelf, meegesleept met de massa en bewaakten niet meer de grenzen van betamelijkheid.
Tuig?
Wie de film Project X heeft gezien die weet het volgende: grote groepen jongeren kwamen naar Haren om er stevig te feestbeesten. Zuipen, dansen, gevaarlijke spelletjes doen en seks, vooral veel seks. Want daarover gaat die film. Keurige suburbankids die ineens de remmen losgooien en heel heftig aan het beesten slaan. Project X staat voor ongeremd feesten. En wil je verschrikkelijk feesten, dan ben je dus “tuig”.
Ik denk aan voorbeeldfiguren in onze samenleving. De mensen die de jeugd voorgaan en de weg wijzen. Ik denk aan de ouders, de volwassenen, de bestuurders, de voorgangers in kerken. Managers in de financiële wereld, op Wall Street of op het Damrak. Politici en gezagsdragers. En dan denk ik aan berichten in de media van de afgelopen jaren. Aan de financiële crisis. En ik denk aan mijn eigen waarnemingen: seksclubs over het hele land verspreid, en vooral in grote dichtheid in…de `bible belt’ (gaat u maar eens rondtoeren rond Kampen en Meppel, het aantal roze verlichte seksboerderijen dat u ziet zal u verbazen). Ik denk aan de Red Light District (Wallen) in Amsterdam. Ik denk aan de bankmensen met miljoenen easy money te besteden, van wie inmiddels duidelijk is dat ze in grote aantallen sekshuizen en bordeels bezoeken en dure “dangerous sports” bedrijven (ik raad de film Inside Job van harte aan).
Ik denk aan de bouwfraude waarbij duidelijk werd hoe corrupt en vunzig de top in de bouwwereld opereerde, en waarschijnlijk nog steeds opereert. Ik denk aan de vastgoedfraudeurs die in groten getale de samenleving bedonderden.
Geld, macht en seks, daar draait het vrijwel altijd om.
Ik denk aan de Katholieke kerk waarvan we weten welke invloed de seksualiteit heeft gespeeld op priesters en andere machtsfiguren, en die dankbaar en geniepig gebruik maakten van de weerloosheid van de hen toevertrouwde knapen.
Ik denk aan de seksschandalen die de laatste jaren in grote aantallen de voorpagina’s van onze dagbladen sieren, en onderwerp zijn van ontelbare actualiteitenrubrieken. Ik denk ook aan de studentencorpora, waarvan ik zelf ook lid ben geweest, waarin seks, macht, geld, vernieling, elkaar meppen en dingen kapotmaken tot de normale gewoonten behoren (“zooien”).
Ik denk dus aan seksclubs, nachtclubs, besloten feesten en sjieke bordelen, waarin je, als je goed onderzoek doet, vele gezagsdragers en “keurige huisvaders” kan tegenkomen. Hitsig uit op een peperdure maar wel extreem wilde nacht met veel champagne en “lekkere wijven”…….

Tuig, dat zijn we allemaal, met onze in onschuld gewassen handen en onze vrome praatjes.
De gezaghebbende mensen die er nu op uit zijn de huidige jeugd weg te zetten als immoreel en crimineel, die moeten vooral ook kijken naar hun eigen gedrag. Naar hun eigen neigingen. Naar de gezagsdragers, managers, ondernemers, bestuurders en politici die, in het geniep, buiten het zicht van de camera’s, de wildste orgieën organiseren en uit zijn op lust, macht, seks en sensatie.
Zij kopen hun eigen Project X-feestjes, maar houden het onzichtbaar voor het oog van de wereld.
Maar als ze jongeren zien die openlijk en en masse, voor het oog van de camera’s hetzelfde najagen als zij zelve, dan is het oordeel snel geboren en is het allemaal “tuig” dat vervolgd en bestraft moet worden. De hand in eigen boezem steken, zegt de Bijbel.
De psychologie zegt: allemaal projectie.

Hosting door HQ ICT Systeembeheer