Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Help Bulgarije

Even tussendoor

13:38, 9/8/2008 .. 0 comments .. Link

Hallo beste lezers!

Even tussendoor wat te lezen voor jullie, we zitten namelijk met een vrije dag vandaag. Ik zal jullie nog niet vermoeien met het hele verhaal, wat zeker nog wel komt overigens. Ik zal wel even wat vertellen over deze vrije dag. We zijn deze ochtend om 10 uur vertrokken uit onze villa om het dorp te bezoeken waar de kinderen vandaan komen die wij aan het helpen zijn. We hebben mensen ontmoet die eerder in het kamp hebben gezeten. Het zien van deze plaatsen en het zien van deze huizen maakte ons weer helemaal bewust van het feit dat wij verschrikkelijk gezegend zijn door onze lieve Heer.

We hebben nu nog een zondag te gaan waarop we gaan feesten met de kinderen en dan moeten we hen helaas weer achterlaten. En het zien van de huizen waarnaar zij terug gaan maakt het nog moeilijker dan dat het al was. Het zijn met deze kinderen en het geven van onze liefde betaald zich terug in omhelzingen van de kinderen. En deze omhelzingen zijn onbetaalbaar, ook de smiles op hun gezichten daar kan geen goud tegenop.

Ik hoop jullie binnenkort langer te woord te kunnen staan, voor nu... Tot horens.Ja daar zijn we!

15:51, 27/7/2008 .. 0 comments .. Link
Eindelijk het is zover, vanochtend zijn wij vroeg vertrokken uit Zoetermeer om een reis van een kleine 4 uur te maken richting Sofia. Hier zijn wij inmiddels aangekomen. We zijn per taxi naar ons hotel gereden waar wij niet de enige Nederlanders zijn. Hier zullen wij een nacht blijven om morgenochtend op gehaald te worden door de leiding van het kamp.

Uiteraard zijn wij net als jullie erg benieuwd wat ons te wachten staat. Wij zullen echter geen stukken op deze site kunnen plaatsen die drie weken, maar zullen jullie daarna weer kunnen voorzien van informatie over hoe het gelopen is.

Groetjes uit Sofia van Shawn, Daniel, Thomas en Kees

Waarom Bulgarije?

11:59, 20/6/2008 .. 1 comments .. Link

Een vraag die bij waarschijnlijk wel een aantal mensen op zal komen. Het land Bulgarije wordt hedendaags enkel nog in de mond genomen wanneer men het heeft over een zon, zee en strand vakantie aan de zwarte zee of wanneer men naar de hoofdstad Sofia gaat. Echter schuild er meer in dit land dat vele malen groter is dan Nederland. Het land uit de voormalige Soviet Unie is net als de meeste landen uit deze streek nog altijd over die periode heen gekomen in tegenstelling tot de rest van Europa. Jazeker, het land maakt progressie en is op de goede weg, maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg verschrikkelijke tafarelen zich voordoen in dit Oost-Europese land.

Wij gaan werken met kinderen waarvan de vader en/ of moeder haar kinderen heeft verlaten. Dit kan zijn om medische redenen, maar komt vaker doordat zij de kinderen niet meer kunnen voeden dan wel onderdak kunnen verlenen. Kinderen worden vaak achtergelaten of snel weg gestopt in een kindertehuis. Zo is het vooral vaak raak voor gehandicapte kinderen waar de ouders niet mee om kunnen dan wel willen gaan. De regering werkt daar ook nog eens aan mee door die kinderen in een tehuis zo ver mogelijk weg van de bewoonde wereld te laten plaatsen.

Oké even 'to the point' wij gaan dus helpen bij een kinderkamp dat wordt georganiseerd door een Zuid-Afrikaans koppel. Zij hebben dit opgezet omdat wanneer de scholen sluiten (1 juni) ook het kindertehuis sluit. De kinderen hebben dan van 1 juni tot 1 september geen onderdak en zullen dan wel op straat dan wel bij verre familie moeten verblijven. Om deze kinderen toch nog een mooie onvergetelijke vakantie te kunnen gunnen is er een kinderkamp opgestart voor kinderen van 5 jaar tot 12 á 14 jaar oud. Deze kinderen hebben dan al een kleine 2 maanden op straat geleefd en hebben onze hulp en liefde keihard nodig.

Tot zo ver.Deze zomer helpen wij Bulgarije!

16:19, 3/6/2008 .. Posted in Nieuws .. 0 comments .. Link

In de komende zomer zullen vier jonge jongens uit Zoetermeer naar het oostblokland Bulgarije gaan. Het land dat nog altijd de naweeën van het Russische regime voelt is in flinke armoe gedompeld. Het land is echter wel op de terug weg, met de toerisme in opkomst en de steden als Sofia en Plovdiv is er ook nog eens genoeg te zien.

Echter is dit nog lang niet zo ver gevorderd dat het hele land daarvan mee profiteerd, ik heb het hierbij over de weeskinderen. Ouders die bijvoorbeeld zijn omgekomen onder het Russische regime of door andere redenen niet meer bij hun kinderen kunnen zijn. Deze kinderen zitten in grote opvanghuizen waar er verschillende organisaties voor zorgen dat deze kinderen onderdak, eten en les krijgen. Deze huizen zijn alleen gesloten tijdens de zomer, en waar moeten dan de kinderen heen?

Juist, ze kunnen nergens heen en dat is de reden waarom wij samen met een Zuid-Afrikaanse organisatie zorgen dat deze kinderen afleiding krijgen en van de straat afkomen. Er is een kamp opgestart waar de kinderen kunnen spelen en leren. Dit kamp loopt van 28 juli tot aan 11 augustus.

Wil jij ons steunen of zie jij iets in ons project? Doneer en volg onze blog zodat je op de hoogte blijft van onze werkzaamheden.

Groeten Kees SiepelingaDoneer

Zorg ervoor dat wij de weeskinderen uit Bulgarije optimaal kunnen helpen en doneer nu!

About Me

Home
Ons Profiel
Het Archief
Vrienden
Ons Foto Album

Links

FM-Fans
Geef een Euro

Categorieen

Nieuws

Laatste updates

Even tussendoor
Ja daar zijn we!
Waarom Bulgarije?
Deze zomer helpen wij Bulgarije!
2008 HelpBulgarije.nl
Hosting door HQ ICT Systeembeheer