Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Help Eman & Ahmed

About Me

De belevenissen van 4 Iraakse kinderen die in Alkmaar woonden met veel plezier en nu na een paar verhuizingen in AZC Katwijk wachten op hun uitzetting. Is er nog hoop op een toekomst in Nederland?
Home | Profile | Archives | Friends

Fiets en laptop voor de kids - 20:06, 6/2/2012

Donderdag jl. was ik in Katwijk op bezoek bij Ahmed, Eman en familie. Het was de bedoeling om de fiets (van Nicole) mee te nemen voor Hanae, maar helaas kon hij niet zo in de auto. Hij moest of gedemonteerd of de achterklep een stukje open laten. Gezien de extreme kou was dat laatste geen optie. Ik neem hem nu volgende keer (over 2 weken) mee. Wel heb ik samen met Ahmed in Leiden de fiets voor Dunia opgehaald. 

Auto weer vol spullen: een paar kleine kadootjes, dekens (ze hadden het ’s nachts erg koud) een laptop - daar waren ze ontzettend blij mee. Hanae was inmiddels begonnen met haar boek Nederlandse les. Het zou makkelijker zijn als ze wekelijks hulp zou hebben hierbij, dus we blijven hopen dat ze terug mogen naar Alkmaar. Helaas nog geen bericht van B&W hierover. 

Er gebeuren wel vreemde dingen. Ze kregen onlangs nog weer een ambtenaar van de DT&V op bezoek, men blijft vragen of ze willen tekenen voor vrijwillig vertrek daar het volgens hen nu veilig is in Irak. Hoe komen ze daarbij. Lang niet alle aanslagen komen in de krant en op het nieuws is Egypte en Syrië nu belangrijker, maar als je naar de verzamelsite gaat www.irak.headliner.nl   dan zie je dat er een paar maal per week incidenten of  zelfs ernstige aanslagen plaatsvinden.

En donderdag kreeg een familie die al 13 jaar in Nederland woont en waarvan 2 zoons in Nederland zijn geboren alsnog een verblijfsvergunning. Zij waren vanuit Den Helder via jarenlang in Friesland inmiddels ook in Katwijk beland. 
GroenLinks en nog een aantal partijen zijn druk bezig om er bij de kamer op aan te dringen dat het beleid wordt aangepast, laten we hopen dat het lukt.

 

Hoe nu verder?  Over 2 weken ga ik met Ahmed en zijn moeder naar het LUMC voor verder onderzoek (hematoloog en dermatoloog). Ik zal er dan op aandringen dat in ieder geval zijn broertje, maar liefst ook de zusjes een controle krijgen op eventueel dezelfde erfelijke aandoening. Hanae is inmiddels vorige week bij de medische dienst van COA geweest, zij heeft ontzettende hoofdpijn en gaf aan dat er destijds was geconstateerd dat ze naast migraine ook schilklierproblemen heeft. We wachten nu het bloedonderzoek af en kijken dan verder. Uiteraard werkt de stress ook niet mee. Dunia was ziek, griep en dan is het extra vervelend dat er geen eigen plek is om in bed te gaan liggen.

 

Wat wel zeer positief was, de  gesprekken op school met de mentor van zowel Eman als Ahmed. Onlangs sprak ik met de mentor van Eman die zeer tevreden was over de prima resultaten en de inzet van Eman.  Donderdag jl. sprak ik de mentor van Ahmed, zij was erg te spreken over hem, hij is een prettige leerling en doet goed zijn best. Slechts twee vakken gaan wat minder, biologie en Nederlands.  Maar voor de tijd dat hij in Nederland is gaat het eigenlijk prima en biologie kan hij volgend jaar laten vallen als hij naar de 3e Vmbo gaat. Hij kiest voor richting bouw omdat hij hoopt architect te kunnen worden. Zijn andere wensen, acteren en voetballen heeft hij naar de 2e plaats geschoven.

Inmiddels heeft hij zich wel weer aangemeld bij de voetbalclub waar hij een paar maanden geleden werd weggestuurd met het verhaal dat ze geen plaats voor hem hadden. Ik vind het geweldig dat hij het gewoon weer probeert en ik hoop echt dat hij nu wel mee mag doen binnenkort.
In juni gaat Ahmed met zijn klas 3 dagen op schoolkamp naar Voorthuizen, de mentor gaat er voor zorgen dat hij mee kan, een deel zal mogelijk door COA worden vergoed en school vult het bedrag aan, echt top.

Voor Eman moeten wij nog even kijken of daar hetzelfde voor wordt geregeld, het probleem is dat haar klas binnenkort een paar weken lang 1 keer per week skiles krijgt (kosten ca. € 80), dat is als aanloop naar een wintersporttrip volgend jaar.

Enerzijds weten wij niet of ze dan nog in Katwijk cq. Nederland zijn en het is nog niet bekend of voor haar ook een speciale regeling geldt. Ik zal dat deze week navragen bij haar mentor. Als ze nog wel op dezelfde school zou zitten volgend jaar is het ontzettend sneu als ze niet mee mag op schoolreis, dus maar kijken  of we dat op kunnen lossen.

Ook  ga ik  proberen ze binnenkort een keer naar Alkmaar te halen, een datum is nog niet gepland, maar zal waarschijnlijk toch wel maart worden. Zodra er een datum bekend is zal ik dat laten weten en dan hoop ik dat we iets kunnen regelen zodat ze ook een aantal vrienden kunnen terugzien. 

Met dank aan fietsenmaker Janson, Nicole, Rob en Maarten voor alle hulp.


« Last Page   Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer