Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Help, ik word 50


Het is allemaal zo snel gegaan, en nu word ik alweer 50. Er zijn hoe langer hoe meer dingen die ik niet meer terug kan draaien. What to do? zeggen ze in India, met die malle hoofdbeweging in de vorm van een 8, en slenteren voort op hun slippers in de hete rode aarde.

Home | My Profile | Archives | Friends

Poetsen

Posted at 21:11 on 8/2/2011

Vrijdag is Chris op kamers gegaan. Studentenhuisvesting sprak over 4-persoonsbungalows, maar het zijn dus prefab barakken in een weiland in het dorp Lent, aan de overkant van de Waal. Mijn zus en zwager hebben hem verhuisd met de paardentrailer, ik kon geen vrij nemen.

’s Middags belde ik hem om te weten of alles gelukt was. Hij was natuurlijk van alles vergeten, zelfs zijn toilettas. Eerst wilde hij me een lijst mailen met ontbrekende spullen zodat ik die zaterdags kon brengen. Uiteindelijk kreeg ik een sms-je dat hij liever maar gewoon thuis kwam slapen om alles zelf bij elkaar te zoeken en samen weer terug te gaan naar Lent.

 

We hebben de auto volgepakt, ik kocht nog snel bij de supermarkt een emmer en sponsjes en doekjes en allesreiniger. Voor het geval de kamer nog moest worden schoongemaakt. Ik dacht terug aan heel lang geleden, toen mijn moeder me kwam opzoeken in Parijs. Ik bewoonde voor het eerst een echte studio, 18 m2 met een balkonnetje. Mijn moeder kwam de trein uitstommelen met een emmer vol schoonmaakspullen aan de arm. “Ik moet jullie allemaal gelijk behandelen”, verklaarde ze. “Heb het flatje van je zus ook gedaan, dus nu is het jouw beurt”. En ook al bracht ze maar drie dagen door in lichtstad Parijs, ze stond erop om eerst alles van boven tot onder te soppen. Terwijl ze thuis een werkster had.

 

Chris z’n barak ziet er keurig uit. Zijn kamer is klein, en met het tweepersoonsbed van mijn zwager blijft er weinig ruimte over voor andere meubels. Van Gré heeft hij een handig bureautje gekregen en een computer. Het bed en het bureau verhouden zich tot 4x slaapplek vs 1x studeerplek. The story of his life.

 

We maakten kennis met Sander, een van zijn huisgenoten. Een keurige jongen van een jaar of 20, was druk aan het studeren. Hij droeg slippers over zijn sokken. Hij gaf ons een rondleiding en vertelde over de huisregels. “We hebben een rooster gemaakt om de taken te verdelen. Als je alle vier af en toe wat doet, valt het reuze mee. Een keer een stofzuiger door het huis, om de andere week de poetsdoeken in de was. Af en toe komt er een schoonmaakploeg langs van studentenhuisvesting, maar die maken niet echt goed schoon. Dus halen we zelf maar een spons over de badkamervloer en zo. Een van de taken is bijvoorbeeld ook alle tafelbladen even afnemen. Je zult zien, het stelt niets voor”. Chris knikte alsof hij er alles van wist. Pfff, die jongen heeft van zijn leven nog geen doekje over een tafel gehaald. Ik realiseerde me opeens dat ik hem weinig heb meegegeven op dat vlak om zich in de volwassen wereld staande te houden. Hij kan heerlijke lasagne maken maar achteraf kun je alle ingrediënten terugvinden op de tegels, de vloer en soms het plafond. En hij kan een wasje draaien maar vergeet het wasgoed altijd uit te hangen zodat het na een paar dagen opnieuw moet.

 

Nou ja, het is nu te laat. Nu moet hij het dus van een stelletje studenten leren. De omgekeerde wereld.

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Help ik word 50

Posted at 22:23 on 7/2/2011

Over drie maanden is het zover. Dan word ik 50. Ik voel me nog niet oud – eerder nogal puberaal voor mijn leeftijd – maar over drie maanden hoor ik toch echt officieel bij de ouderen. Ik ben zelfs geen oudere jongere meer, alhoewel ik die benaming altijd als enigszins onsmakelijk heb beschouwd. Overjarige hippies met grijzende lange slierten haar om een gegroefd gezicht en een kalkoenennekje. Platte konten in een niet-modieuze spijkerbroek. Slappe borsten in een riempjes beha van Marlies Dekker. Het zijn trouwens alleen de oudere jongeren die zichzelf zo noemen, dat zegt al genoeg. Geen haar op het hoofd van een frisse strakke twintiger of dertiger die eraan denkt om ze zo te bestempelen.

 

Er is onlangs zelfs een nieuwe politieke partij opgericht voor ‘ons’. Voor 50+ers. Ik moet nu in de levensfase zijn waarin je alles op een rijtje hebt, want als dat nu nog niet het geval is, dan komt het nooit meer goed. Als ik nu nog zeg ‘later als ik groot ben’, kijken ze me ongemakkelijk aan. Hoe lang is het geleden dat die uitlating nog geamuseerdheid opwekte?

 

Nee, ik moet blijmoedig kampen met overgangsverschijnselen, de vreemd rimpelige huid onder mijn armen voor lief nemen, mijn eerste verloren kies vervangen door een peperduur implantaat in plaats van dat geld uitgeven aan een vakantie op een tropisch eiland in de armen van een lover die er trots op is om zich met mij te vertonen. Ik moet mijn pensioen zeker stellen, eventueel door aanvullende regelingen. En een nieuwe hypotheek voor 30 jaar kan ik vergeten.

 

Ik word alleen nog nagefloten door bouwvakkers als ze me van achteren zien, en alleen als ik een rokje en hoge hakken draag. En als ik me dan verheugd omdraai omdat ik er blijkbaar toch nog bij hoor, kijken ze me bedremmeld in mijn bijna 50-jarige gezicht en mompelen: “sorry mevrouw”. Nee, fijn hoor.

 

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer