Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Rondreis wintersport Canada 2013

De laatste dag in Canada

15:47, 18/2/2013 .. 0 comments .. Link

De laatste dag van onze reis is aangebroken na ons eerst even lekker te hebben uitgeslapen. We zijn de dag begonnen met een goed ontbijt dit keer bij Shaniggans de buurman van ons hotel Blue Horizon aan de Robsonstreet. Om niet te vroeg op het vliegveld aan te komen het is namelijk maar 25 min rijden hebben we om 11.00 uur uitgecheckt en hebben nog een rondje Vancouver gedaan en zijn we nog door het Stanley Park gereden en hebben daar nog een beetje de toerist uitgehangen, totempalen bekijken en nog genoten van het uitzicht op Vancouver. Om 12.30 uur dan toch maar naar het vliegveld gegaan met in ons achterhoofd de gedachte dat onze reis hier in Canada dan toch werkelijk ten einde was.

Na de auto te hebben ingeleverd, wat eigenlijk een wassenneus bleek te zijn want de auto werd eigenlijk niet gecontroleerd en hebben dan ook nog maar even het verhaal verteld dat we nog bij een dealer waren geweest voor de motorstoring en daar werd heel laconiek over gedaan, we laten er wel even naar kijken dus geen reden voor ongerustheid dus. We hebben de koffers op een trolley gelegd en hebben ons ingecheckt voor de thuisvlucht en hebben op het vliegveld nog eerst wat gedronken en een beetje onze gedachten laten gaan over de afgelopen 3 weken.

Om 13.30 uur zijn we dan door de douane gegaan en hebben nog even een lekkere maaltijd gehad en onze laatste dollars opgemaakt en hebben ons om 15.30 uur gemeld bij de gate van KLM. Het vliegtuig vertrok 10 min later dan gepland en om 16.30 uur werd dan toch het sein gegeven van vertrekken maar.

De terugreis is verder heel rustig verlopen met een hapje en drankje verzorgd door KLM waren we in 9 uur en 20 min weer terug op Schiphol. Op vliegveld Schiphol hadden we heel snel onze koffers weer en ook de ski`s hadden we snel te pakken dus op naar de douane en maar afwachten hoe lang het daar zou duren maar geloof het of niet we konden overal zo doorlopen. We hebben 10 min op de bus gewacht die ons terug zou brengen naar hotel van der Valk en we waren om 11.45 uur bij het hotel waar we een uitrij kaart kregen en konden daarop vertrekken naar huis. Na deze rit waren we moe maar zeker met een voldaan gevoel weer thuis met mooie herinneringen waar we nog lang op terug kunnen kijken en natuurlijk de foto`s en filmpjes waar we tzt nog een mooi boek van zullen maken.

Verder willen we iedereen bedanken voor de reactie`s en de leuke gesprekken via de WhatsApp, Facebook en Skype.   Dit alles bijelkaar maakte dit voor ons een onvergetelijke ervaring.Lekker uitslapen en shoppen !!!!

16:24, 16/2/2013 .. 0 comments .. Link

Lekker uitgeslapen vanochtend heb weer lekker geslapen in mijn kingsize bedje kon weer lekker woelen zoveel ik maar wilde heeeerlijk . Henk heeft de hele 3 week nog niet zo lekker geslapen als de afgelopen nacht zonder Woeltje  .

Na een lekker ontbijt te hebben gehad zijn we Vancouver in gegaan om te gaan shoppen . In deze stad can you shop till you drop zoveel winkelcentra`s ( shopping mall`s ) hebben we nog nergens anders gezien je kijkt je ogen uit. Zoveel mensen hier denken al dat het zomer is, ze lopen in kortebroek en tshirt maar zo warm is het nog niet hoor  . Wat je hier wel veel ziet zijn zwervers en daklozen en sommige hiervan zie je allerlei gekke dingen doen of ze staan te dansen of zingen op straat.

Vanmiddag hebben we een heerlijke hollandse pannekoek gehad bij de Dutch Trientje knapte bienaor uut heur boksem zo lekker was eh . In tussen tijd hebben we nog even met Jan en Gea geklest via de whats app dat was wel even gezellig net of we thuis waren lachen man en zo dicht bij .

Na een lange dag shoppen en zoveel te hebben gezien zijn we moe maar voldaan op onze kingsize bedjes gaan liggen om even uit te rusten van alle indrukken die we hebben opgedaan . Vanavond nog even lekker uit eten in het mooie Canada.

De koffers zijn ingepakt vanavond nog even wegen en dan kan alles in de auto en dan morgenvroeg op weg naar het vliegveld . Dan eerst de auto inleveren en daarna inchecken en wachten tot het vliegtuig vertrekt naar Nederland.

Het zal ons zwaar tegenvallen om afscheid te gaan nemen van Canada nadat we 3 weken van dit prachtige land en zijn bevolking hebben genoten. Het is zeer relaxd geweest en een droom van Henk is na 30 jaar dan toch eindelijk uitgekomen om hier een keer te zijn geweest.Trijnie is weer blij om naar huis te gaan na 3 weken maar Henk had hier wel langer willen blijven, hij is ook wel weer blij om naar huis te gaan maar dan op een andere manier. Voor Henk was de leefwijze van de Canadezen precies zoals hij zich dat altijd had voorgesteld zeker na de ontmoeting met Snowshoe Robert ( zie verslag snowshoe tocht ).

Canada bedankt voor de gastvrijheid en als je in de gelegenheid bent om hier je vakantie te kunnen doorbrengen ZEKER DOEN !!!!!!!!De reis van Big White naar Vancouver

06:44, 15/2/2013 .. 0 comments .. Link

Na ons laatste ontbijt in de White Crystal Inn hebben we ons uitgechekt en waren we het allebei er wel over eens dat we in alle hotels waar we geweest zijn alles prima voor elkaar was, het ene wat luxer dan het andere maar overal prima service en vriendelijk personeel. Na de laatste koffers in de auto te hebben gezet zijn we vertrokken richting Vancouver met prachtig mooi weer strak blauwe lucht met een lekkere temp. Halverwege de weg terug richting Kelowna begon er plotseling een lampje te branden op het dashbord te weten motorstoring melding dus maar even gestopt bij een benzinepomp en gevraagd of er ook een Jeep garage in de buurt was en dat bleek gelukkig het geval dus daarheen gereden en hebben daar te horen gekregen dat het waarschijnlijk een fout melding was of een storing van de lamda sonde en dat we er rustig mee door konden rijden, na nog een adres te hebben meegekregen van een Jeep dealer onderweg zijn we dan maar weer door gereden na eerst te hebben getankt. Onderweg, hoe kan het ook anders heeeel veel bomen gezien met grote vlaktes en ook zie je dat het vrachtverkeer hier direct hun alarm lichten aan doen wanneer ze bergopwaarts gaan om het snellere verkeer er op attent te maken dat zij langzamer zijn.

Tijdens onze rit kwamen we op Hgw5 South terecht in zeer dichte mist met erg veel sneeuw langs de kant van de weg en nog geen 5 km verder zie je van de hele berg sneeuw niets meer want het enige wat we toen nog zagen was heel veel smeltwater en wat je verder ook veel meemaakt zijn de temp schommelingen zo rijd je in + 5 en nog geen 10 km verderop zit je alweer in  de -7 te rijden.

Verder op onze weg naar Vancouver zijn we ook nog even gestopt in het plaatsje Hope en daar hebben we een broodje gegeten en de benen even gestrekt en het plaatsje deed ons echt denken aan wat je ook wel in Amerikaanse en Canadese series op tv ziet. Verder hebben we de reis rustig kunnen vervolgen maar we moesten allebei wel even wennen aan de drukte op de weg want na bijna 3 weken rust te hebben gehad was dit wel even wennen.

We kwamen Vancouver nu binnen vanaf de oostzijde nadat we de eerste keer dat we Vancouver binnen kwamen was dat vanaf de zuidzijde, en we vertrokken uit Vancouver naar Whistler richting het noorden dus we hebben bijna alle windstreken gehad behalve het westen dit kon ook niet anders dan hadden we per boot moet komen of vertrekken.

We reden om 15.30 de parkeergarage van hotel Blue Horizon binnen en het was voor ons toch wel weer erg bekend en wat bleek toen we ons hadden ingechekt en onze kamer zagen, joehoeeeee 2 kingsize bedden eentje voor Henkie en eentje voor Trientje kan ze weer lekker woelen in haar eigen bedje en kan ze maar hopen dat Fritzie haar niet wakker komt maken. Morgen gaan we nog even sight seeing doen in Vancouver ( shoppen ) en dan zondag ons gereed maken voor de terugreis naar Zuudbrouk.

Tot kiekes moar weer en tot morgen  xxx  De laatste dag skien in Canada

06:13, 14/2/2013 .. 0 comments .. Link

Na alle belevenissen van afgelopen morgen zijn we deze middag ook nog gaan skien alhoewel het zicht niet goed was en bovendien erg mistig en vooral erg koud. We wilden de ghost trees nog even filmen bij de Westridge maar de mist was zo dicht dat we boven op de berg geen hand voor onze ogen konden zien. Het filmen is helaas niet zo geworden als we graag hadden gewild maar ja het weer kunnen we niet naar onze handen zetten. Desondanks hebben we zeer zeker nog genoten van onze laatste middag skien in Big White. Om jullie toch een beetje een indruk te geven hoe de bomen bedolven zijn onder de sneeuw het zijn bomen van zeker 15 mtr hoog en de bomen zie je totaal niet meer, alleen nog een bult met sneeuw waar je nog een beetje de vorm van een boom van kan maken. Verder zagen we af en toe op de piste kerstboom toppen en het bleek dat er zoveel sneeuw ligt dat de bomen compleet onder gesneeuwd zijn, want in het hele gebied lag gewoon meer dan 2 mtr sneeuw gemeten op midmountain en dat is op een hoogte van 1750 mtr. Het was moeilijk om te stoppen met skien zeker met de gedachte dat dit de laatste keer zou zijn in Canada. Tevens hebben de brakke knieen vanTinus zich buiten gewoon goed gehouden dus we kunnen wel vaker gaan skien.

We hadden tevens nog even contact gehad met het thuisfront via de WhatsApp en dat deed ons allebeide zeer goed mede door wat er werd gezegd, waarna Trijnie toch wel door alles wat er deze 3 weken is gebeurd een beetje emotioneel werd niet alleen door de WhatsApp maar ook door alle foto`s en alle belevenissen die we hebben beleefd. Tevens was het Valentijns dag dus ik heb Trijnie maar even getrakteerd op een lekker etentje en mezelf natuurlijk ook, wat een mooie afsluiting was van het skien.

Morgen gaan we rijden naar Vancouver en het is een rit van ongeveer 5 uur dus we zitten wel even in de auto.

Tot morgen vanuit Vancouver.De snowmobile tour

06:10, 14/2/2013 .. 0 comments .. Link

Deze morgen stond er een snowmobile tour op het programma dus dat betekende weer vroeg opstaan. De tocht zou beginnen om 09.00 uur maar we moesten een 1/2 uur van te voren aanwezig zijn om enige papieren in te vullen en kregen dan ook de uitleg hoe met een snowmobile om te gaan. Nu we kunnen jullie wel vertellen dat er toch wel enige uitleg voor nodig was want het blijkt dat je er niet zomaar mee weg rijdt. Maar goed na uitgebreid te zijn ingelicht over hoe met een snowmobile om te gaan gingen we dan op pad en hadden een prive tour want we waren met z`n 2en en de gids dus alle ruimte om te gaan crossen ( he Trijnie ). Henk was de eerste die ging rijden en dat was wel kicken  want na ongeveer 10 min gingen we tussen de bomen door met diepe kuilen en hoge bulten en een erg smal pad was het wel dus ons ontbijt werd goed door elkaar geschud.. Trijnie die achterop zat vond het eerst best wel eng maar na verloop van tijd begon ze er ook van te genieten en de joehoeeeee`s waren niet van de lucht dus voor Henk aanleiding om de gashendel maar verder open te zetten en crossen met die hap. Trijnie heeft een aantal filmpjes en foto`s gemaakt en toen was het tijd voor een tussenstop bij een blokhut hoog in de bergen waar het best wel koud was want de gids vroeg aan Trijnie of ze geen koude handen had na het filmen en dat had ze inderdaad want ze waren vuurrood van de kou en de gids heeft ze maar even opgewarmd (geintje  ).

Trijnie was de volgende die mocht crossen nou dat ken ze wel die olle jefjoek. Je kon aan haar zien dat ze ervan genoot maar dat zullen jullie wel op de film zien die Henk van Trientje heeft gemaakt. Ook Trijnie ontkwam niet aan haar bospad ritje dus ze moest alle zeilen bijzetten om er goed doorheen te komen maar wat blijkt het ging eigenlijk super goed en ze kreeg er steeds meer lol in. Maar zoals altijd komt ook aan alle leuke dingen een eind dus ook deze tocht. Wat rest was eigenlijk alleen nog de snowmobiles aftanken en terug naar de plek waar vandaan we vertrokken. Na getankt te hebben is Henk nog een keer achter het stuur gekropen en het ging maar net goed bij een afdaling en een scherpe bocht naar links want de snowmobiel ging bijna op zijn kant maar door goede stuurmans kunst van Henk bleef de snowmobiel op zijn ski`staan. Maar het was wel even schrikken hoor maar eind goed al goed het was een belevenis om niet te vergeten. Na afloop hebben we eerst nog even wat gedronken en zijn toen naar ons hotel gegaan om de ski`s te halen en te gaan skien.

Tot zover het verslag van onze snowmobile tour en we kunnen het iedereen aanraden als je in de gelegenheid bent om dit zeker een keer te gaan doen.Onze eerste sneeuwdag

03:06, 13/2/2013 .. 3 comments .. Link

Goedemorgen mensen we doen vanmorgen de gordijnen open en wat zien we het sneeuwd buiten bah niks aan . Hebben toch onze skikleding aan getrokken en zijn op pad gegaan . Het zicht was niet zo goed je moest dus goed uitkijken waar je langs moest . Na een tijdje zijn we toch maar gestopt we vonden het niet leuk meer en voordat er ongelukken gebeuren kun je maar beter stoppen .

Sneeuwvlokken, snowflakes, flurries, sneeflocken , met andere woorden bagger op zn Nedrderlands gezegd .

De skies zijn weer opgeruimd en we hebben vanmiddag maar een relaxste middag van gemaakt lekker boekie gelezen en hebben samen een kussen gevecht gehouden hadden we gewoon even zin in, even lekker gek doen we konden er smakelijk om lachen en wie heeft gewonnen Trientje natuurlijk want Henkie gaf zich helemaal over Joehoeeeeeeeeee ongelovelijk maar waar

Vanmiddag zijn we het dorp nog even in gegaan nog even wat foto`s gemaakt van het dorp en gekke foto`s van ons zelf, want morgen hebben we daar ook geen tijd voor, we gaan morgen een tocht maken met een sneeuwscooter en dan  gaan we 2 uur lang crossen, mooi man dus vroeg op staan we worden om 9 uur s`morgens verwacht, maar dat geeft niet want dat zijn we wel gewend,  vroeg op staan .

Tot morgen en dan met een verslag van onze sneeuwscooter avontuur en tevens onze laatste skidag  hier in Canada.1e dag skien on Ghost Mountain

03:03, 12/2/2013 .. 0 comments .. Link

De dag begon weer prima deze keer niet met zon maar met sneeuw en bewolking. Tijdens ons ontbijt kon je al zien dat de bewolking al dunner aan het worden was en dat de zon er een beetje doorheen zou breken. Dus besloten om maar zo snel mogelijk hiervan te gaan genieten. De eerste 2 uur was het nog redelijk mistig boven op de berg en zeer koud bovendien en ja het zicht is dan wat minder dus eerst maar even rustig de pistes aan het verkennnen geweest. Wat dan meteen opvalt tijdens het skien dat de sneeuw zo zacht is dat het net poedersuiker is, hier noemen ze dat Champain powder.

De eertse indruk van gisteren over het dorp en de pistes is inderdaad ook zo, dorp is erg gezelleig en de pistes zijn weer net snelwegen. Na de middag zijn we naar een andere berg geweest om te skien waar ze hier de berg ook wel ghost mountain noemen, en dat is inderdaad ook waar je weet niet waar je moet kijken zo mooi is de omgeving. De sparrebomen zien er ook uit als ghosts ze zijn volledig bedekt met sneeuw en wij hebben zoiets nog nooit gezien in al die jaren dat wij al skien ( 25 jaar ). Morgen bij goed weer zullen we daar nog even een keertje naar toe gaan om dit te gaan filmen want een foto is mooi maar op film heb je er een betere beleving bij. Later op de dag werd het toch weer aanmerkelijk kouder de bewolking werd weer dikker en de zon verdween en Tinus die kon het maar niet warm krijgen, ondanks haar dikke berinnenmuts,want iedere keer als Henk haar ziet skien denkt hij daar komt geen beer aan maar ze lijkt net op Scooby Doo met van die flapperende oren dus Henk maar roepen `Scooby snack`en ja dan volgt ze wel natuurlijk want een lekkere snack of een hot choclate daar wil ze Henk voor volgen en dan is dat gelijk een gelegenheid voor haar om even weer op te warmen.

Straks maar weer even kijken waar we gaan eten maar dat zal niet zo`n heel groot probleem gaan worden, want goede restaurants zijn er genoeg.

See you all tomorrow at Ghost MountainAangekomen in Big White

06:51, 11/2/2013 .. 0 comments .. Link

Ook deze morgen weer vroeg opgestaan ( hoezo vakantie ) en een ontbijtje gehad en de koffers in de auto gedaan en zijn daarna nog gaan skien om niet te vroeg in Big White aan te komen want het is maar 120 km rijden. We zijn om 13.30 uur weggereden uit Silver Star en zijn om 15.40 gearriveerd in Big White. Het dorp ziet er gezellig en rustig uit met geweldig mooie vergezichten want dat is hier in Canada eigenlijk aan de orde van de dag waar je ook kijkt de natuur is hier overweldigend. We blijven het nog maar een keer zeggen de wegen zijn niet zoals in Nederland want 90 km per uur rijden is niet erg hard maar het geeft je wel een gevoel van rust want haast kennen ze hier niet.

Het hotel is weer mooi met een super grote kamer en helaas voor Henk weer een klein bedje maar hij kijkt er nu al naar uit om in het hotel in Vancouver te slapen want dan heeft hij weer een groot bed voor zichzelf. Het is hier echt ski in / ski out want je stapt echt voor de deur op je skies en en je skiet zo de ski locker weer in. Morgen gaan we de pistes weer onveilig maken ( Trijnie !!! ) en dan zullen ze ook weten dat er dutchies in Big White zijn.

Vanavond nog even lekker gegeten en dan zegt Trijnie dat ze blij is dat ze straks weer naar huis kan waarop Henk zegt dat ze dan toch wel de enige is die er zo over denkt want als het aan Henk ligt blijft hij hier en gaat hij niet terug naar Zuudjeboksem maar ze heeft wel gezegd dat ze deze 4 dagen nog   wel wil genieten van het skien. En dat gaat hier ook zeker wel weer lukken want de ingredienten zijn er in overvloed.

Tot zover deze update and we will see you tomorrow.

Bye Bye  Tinus der topdag

07:41, 10/2/2013 .. 2 comments .. Link

Vanochtend opgestaan met stralende zon en Trijnie heeft nog even met collega Gerrie geskypd en ook met haar ouders. Daarna ons gereed gemaakt voor het skien en voor onze doen waren we vroeg want we stonden al om 09.15 uur op de skies.En met in ons achterhoofd wat er gisteren is gebeurd met Trijnie hielden we allebei ons hart vast wat het vandaag ging worden en wat denkst twas veur Tinus een topdag ongeleufluk maor tis echt woar. Wat Henk voor Trijnie doet mag hij inmiddels ook voor andere vrouwen doen namelijk de skischoenen vast maken en ze helpen om weer op te staan na een uitglijer wat Henk toch wel enkele complimentjes opleverd. Omdat Trijnie een keer weer goed heeft gepresteerd heeft Henk haar getrakteerd op,wat denk je, Bitterballen want het blijkt nu dat ze daar toch goed de bergen mee af komt.

En dan denk je nou dat gaat goed maar ja de dag was nog niet voorbij natuurlijk want we gingen op het laatst nog even een ankerlift nemen en ja hoor wie vloog daar bijna uit de lift na te hebben geroepen van joehoeeee Tinus dus en loater moar kloagn over pien in de arms kist heur der nait bie hebbn maor verder ist wel een laiverd .

We hebben weer lekker gegeten in de Buldog met als toetje een creme brulee en dat was zo lekker dat we het recept hebben gekregen van de chefkok om het thuis ook maar eens te maken (dus Trijnie doe je best  ).

Wat in het begin leek van het ski gebied is maar zozo is uiteindelijk gebleken dat het een mooi ski gebied is met wederom zeer vriendelijke mensen.

We hebben de koffers weer klaar staan voor morgen om naar Big White te vertrekken wat tevens ons laatste skigebied is van onze reis door Canada maar we gaan s`morgens eerst nog even skien hier in Silver Star want het is maar 1,5 uur rijden naar Big White.

Tot morgen met nieuwe berichten vanuit Big WhiteBedankje voor de reacties

05:32, 9/2/2013 .. 1 comments .. Link

Lieve vrienden en fam  we willen jullie graag nu al bedanken voor de lieve, leuke en grappige reacties, we kijken er altijd naar uit .

Thanks

Henk en TrijnieTrijnie der offday

05:04, 9/2/2013 .. 0 comments .. Link

Deze keer voor de verandering maar rustig aan begonnen met wakker worden en het was net of het al in de lucht zat Tinus kon niet op gang komen  en ik (Henk) had wel energie voor 10 maar ik had er al een zwaar hoofd in, dat gait niks wordn vandoag en wat bliekt kheb ook nog geliek kregn ook   .

We hebben Henk zijn Burdie vriendin via Facebook nog even gefeliciteerd met haar 22e verjaardag en dat we er wel eentje op zouden drinken en op nog vele jaren.

Dus laat begonnen en we zijn om 11.30 uur eerst maar even gestopt want Tinus had allerlei problemen met de schoenen en sokken en volgens mij ook problemen met zichzelf. Der zat gain gang in vandoage watn dag.... We hebben nog even gekletst met Diederick en Janneke en Henk heeft zijn vader nog even gebeld om te informeren hoe het met die ouwe gaat. Pa was weer goed te spreken en was blij om onze stemmen even weer te horenen dat gold zeker ook voor ons. We hebben een beetje een lange pauze gehad maar zijn toch nog maar even aan het skien gegaan en we zijn geeindigd bij de Buldog om lekkere bitterballen te eten jammie jammie  en vanavond gaan we patatje oorlog met chicken wings eten en mischien een biertje( Corona ) drinken. Tinus was weer een beetje in haar element voor wat betreft het Nederlands eten en de dag die toch voor haar slecht begon is alsnog nog goed geeindigd.

Ps we hebben heerlijk gegeten echte hollandse patatje oorlog met chicken wings dat was echt smullen en op de achtergrond muziek van Steve Millerband, Blondie, en Toto ed , Henk was helemaal in zn nopjes je kon zien dat hij er van genoot  

Tot kiekes mor weer .1 ste dag skien in Silver Star

02:40, 8/2/2013 .. 0 comments .. Link

Vandaag ontbeten op de kamer wat wel erg gemakkelijk was je eigen broodje en eitje bakken met lekker glaasje jus. Daarna zijn we toch redelijk op tijd begonnen met skien en hebben niet rustig aan gedaan maar lekker knallen op de pistes met verse tief snee ( de engelse omschrijving kon ik niet zo snel bedenken  ).

Het is toch aanmerkelijk kouder dan de afgelopen dagen wat we hebben meegemaakt dus Trijnie haar berenmuts komt goed van pas. Ze heeft haar berenmuts wel op maar ze is Fritzie nog niet tegengekomen .

Wat ons wel opvalt hier in Canada dat ze geen apres ski kennen maar we zaten vanmiddag in een barretje waar we wat hebben gedronken en wat horen we voor muziek `` tis stil aan de overkant en countryroads van bekende apres ski muziek cd `` en we zaten de liedjes mee te zingen en de mensen zaten ons een beetje raar aan te kijken van wat zijn dat voor rare gasten en toen hebben we maar even uitgelegd dat we uit Nederland kwamen. Trijnie heeft eindelijk haar apfelstrudel gehad en ik heb een soort van een bossche bol gehad ( calorie bom  ) en straks gaan we lekker eten.

We hebben lekker gegeten in de Buldog en je raad nooit wat je daar kan krijgen,Nederlandse junkfood nl bitterballen, patatje oorlog, pannekoeken nassi goreng ect.

Tot zover deze dag tot morgen maar weer:

De mazzelBrandalarm

06:37, 7/2/2013 .. 1 comments .. Link

Nog even een laatste update. Zitten we goed en wel in ons nieuwe hotel kregen we om 19.00 uur een brandalarm. Iedereen moest zo snel mogelijk naar buiten en we hebben snel onze paspoorten en laptop gepakt en zijn met alle andere gasten naar buiten gegaan. Buiten gekomen hebben we met z`n allen gewacht tot de brandweer kwam en die was binnen een paar minuten ter plaatse. Sommige mensen waren zo snel naar buiten gegaan dat ze of in zwemkleding of in hun ondergoed/pyama stonden te wachten in de kou ( -5 ). Al snel bleek dat er geen brand was maar iemand was even te fanatiek zijn steak aan het bakken met alle gevolgen van dien.

Alles is gelukkig met een sisser afgelopen je moet er niet aan denken dat er daadwerkelijk een brand zou zijn geweest.Doorreis naar Silver Star

02:30, 7/2/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen de laatste spullen ingepakt en ons klaar gemaakt voor de reis naar Silver Star. We zijn om 09.00 uur vertrokken uit Sun Peaks met sneeuw er was ongeveer 10 cm gevallen en gaande weg naar beneden werd het zicht steeds beter ook werd het droog. We hebben in Kamloops getankt en je blijft lachen hier aan de pomp want we betaalden voor een liter benzine $1,12 dat is omgerekend € 0,85 per liter en vandaar dat ze hier ook allemaal in van die benzine slurpers kunnen rijden het zijn allemaal van die grote bakken. Ook hebben we hier nog wat drinken en eten ingekocht voor onderweg.

De weg hieheen was totaal verschillend met wat we hebben gereden vanuit Whistler de wegen waren breder en er was veel meer verkeer. Onderweg kwamen we ook weer Trijnie haar vrienden tegen nl Lammie en Gretha oftewel KOEIEN !!!!! wat Trijnie altijd al leuk heeft gevonden want dit soort dingen zoekt ze ook altijd op in de zomer want we kunnen geen weiland voorbij varen of er moeten wel weer koeien op de foto.

Bij Vernon ging de weg toch wel behoorlijk omhoog richting Silver Star en hoe verder we boven kwamen des te meer sneeuw er op de weg lag, dus het was wel even opletten geblazen. Om 11.45 uur waren we dan boven en we zagen dat het hier behoorlijk had gesneeuwd en de huizen hier zien er wel heel kleurijk uit en we hebben begrepen dat elk huis wat hier gebouwd wordt moet met minstens 5 verschillende kleuren beschilderd worden. Het inchecken konden we gelijk doen en nadat we de auto in de parkeer garage hadden gezet hebben we de koffers weer uitgepakt en ons daarna verder geinstalleerd.

Tevens hebben we de vuile was maar in de wasmachine gedaan want na een week in een plastic zak te hebben gezeten begon het toch wel aardig te ruiken. We hebben nu een studio met volledige keuken en een 2 pers bed en een stapelbed voor Trijnie want als woeltje heb je wel enige ruimte nodig maar zonder gekheid het is een mooie studio. Hoe laat ik een berichtje achter !!!

06:11, 6/2/2013 .. 2 comments .. Link

Ik kreeg een paar berichtjes van hoe een berichtje achter te laten op onze blog. Volg de onderstaande instructies en dan moet het goed komen .

Klik: comments aan

Sroll naar beneden

Klik leave a comment aan

From: tik je je naam in

Titel: je eigen tekst

Dan je verhaal

Tik code in

En dan als laatste post comment

En dan staat je reactie er op.

 Super middag met de scooby`s

05:53, 6/2/2013 .. 1 comments .. Link

We zijn deze ochtend weer even aan het skypen geweest met de Woelie`s en Douwe, wat best wel leuk was ook omdat Douwe er ook bij was deze keer en hij vertelde ons dat hij ook maar even een weekje op vakantie ging en deze keer gaat hij naar Malaga om te golven met zijn buddie`s. Na het skypen zijn we maar weer gaan skien en deze keer niet te lang want s`middags stond er iets leuks op het programma nl sleetje rijden met de scooby`s en daar hadden we best wel zin in omdat er door vele mensen word gezegd dat moet je een keer meemaken.

Nou kin die wel vertelln das heulemoal woar dat vergeetst noeit weer.

We hebben om 13.45 de auto gepakt om daar heen te rijden want het was niet naast de deur en we werden al ruim van te voren opgewacht door blaffende hondjes en het was een hoop kabaal en dat was ook niet verwonderlijk want het waren er 46 in totaal.

Na kennis te hebben gemaakt met Chris de eigenaar, hebben we kleine tour gehad door de kennel en hebben kennis gemaakt met de honden en tot onze verbazing werden we voorgesteld aan de hond genaamd Henk maar dan op zijn Engels ( Hank ) en Chris vertelde ons dat ik ( Henk ) er net zo wild uitzag als zijn hond Hank. We hebben de honden op intelligentie,leeftijd en werkers uitgezocht omdat je niet alleen maar werkers nodig bent, want het moet een team vormen werd ons verteld.Daarna hebben we de honden naar de slee gebracht waarbij ook van ons werd verwacht dat we een beetje zouden meehelpen en dat hebben we ook gedaan. De honden stonden te trappelen van ongeduld om te mogen gaan rennen en nou dat deden ze ook en het ging als de brandweer zo snel.

Na ongeveer een kwartier was het de beurt aan een van ons om de slee te mogen besturen en Henk was eerst aan de beurt en het was alsof ik dit al jaren deed zo goed ging het en daarna was de beurt aan Trijnie maar die durfde eerst niet maar ze heeft het toch maar even gedaan op een klein foutje na ging alles prima want we gingen dwars over de piste in plaats van in een rechte lijn.De hele tocht duurde ongeveer 3 kwartier en de honden brachten ons terug en die waren helemaal kapot maar nadat ze een lekkere traktatie ( een stuk vet ) hadden gehad waren ze er helemaal weer maar toen was het voor ons tijd om afscheid te gaan nemen van de doggie`s en we hebben van iedere hond die onze slee hebben getrokken de namen mee gekregen op een oorkonde. We konden bijna geen afscheid van ze nemen maar jammer genoeg moest dat wel en gingen we met geweldige ervaring rijker terug naar ons hotel. Het is een heel verhaal geworden maar we wilden deze ervaring graag met jullie delen.

Tot zover onze berichten uit Sun Peaks en na de koffers te hebben ingepakt gaat de reis nu naar Silver Star ongeveer 200 km verder en dan komen we zeker weer met nieuwe belevenissen vanuit Canada.

Tot kiekes moar weer vanuut Silver StarVerse sneeuw in Sun Peaks

02:11, 5/2/2013 .. 0 comments .. Link

Goedemorgen allemaal hier zijn we weer na een korte nachtrust deden we de gordijnen open en zagen allemaal weer verse sneeuw liggen .

We hebben een lekker ontbijt gehad vanmorgen  en hebben ons klaar gemaakt om te gaan Skien

Vandaag hebben we het rustig aan gedaan met skien, zijn op tijd gestopt om nog even  te gaan shoppen en een kroeg op te zoeken om een lekker biertje te gaan drinken  

Morgen gaan we de hondeslee tocht doen en als het goed is mag Henk met de kleine scooby`s op stap en ik mag voor in  de slede zitten Joehoeeeeeeeeee zal ik zeggen.

Tot morgen maar weer xxxxSnow Shoe tocht met Snow Shoe Robert

01:30, 4/2/2013 .. 1 comments .. Link

Vanavond is het dan zo ver we gaan een tocht maken in het donker met Snow Shoe  Robert, hij was onze gids voor vanavond, we gingen om 18.00 van start en kregen enige uitleg over hoe we de schoenen aan moesten trekken.

De tocht begon op de berg aan de overkant van ons hotel met nog twee mensen uit Australie Fran en Steve.

Gaandeweg de tocht, die ongeveer 1km lang is, kregen we onderweg ook nog enige uitleg over het gebied, en over hoe het sneeuwschoenen lopen is begonnen en het blijkt dat het nog steeds de zelfde basis is als vroeger. Ook kregen we nog uitleg over de dieren die hier leven ( sneeuwhazen ).

Na een klein half uurtje lopen kwamen we bij de cabin aan waar een kampvuurtje werd gemaakt door Robert. Toen het kampvuurtje lekker brande kregen we appelcider wat naar appeltaart smaakte ( lekkerrrrrr ). Ondertussen kregen we een braadworst op een spies die we boven het vuur moesten verwarmen met een lekker broodje erbij. Ook gingen we marshmallows boven het vuur warm maken en die kwam tussen 2 koekies met een stukje chocolade en dat was smullen geblazen.

Robert vertelde ondertussen nog leuke anekdote`s over wat hij al heeft meegemaakt wat best af en toe wel lachen was. De avond ging snel voorbij en het werd tijd om het vuur te doven en aan de terug tocht te beginnen dus deden we de schoenen weer aan. En wie had de schoenen verkeerd aan ???? Trijnie dus en Robert ging voor haar op de knieen waarop Henk zei dat hij de tweede man was die voor haar op de knieen ging waarop Robert erg moest lachen. De tocht eindigde weer bij het hotel waar we Robert bedankten voor de gezellige tocht.

Daarna zijn we nog wat gaan drinken met de 2 Aussies waarop we om 24.00 uur moe maar voldaan ons bedje op zochten.1 ste dag skien in Sun Peaks

01:12, 4/2/2013 .. 1 comments .. Link

Allereerst willen we iedereen bedanken voor het achterlaten van een comment op onze blog zo blijven wij ook een beetje op de hoogte hoe jullie het beleven.

De dag begon als gewoonlijk met Skypen en natuurlijk ontbijt wat hier voortreffelijk is.

Nadat het gisteren en vanacht heeft gesneeuwd was het vanmorgen prachtig mooi weer met zon maar wel erg fris maar dat geeft niet want Tinus had haar beren muts al klaar liggen.   (een muts voor een muts)

We zijn om 09.30 uur begonnen met skien en in vergelijking met Whistler is het hier veel rustiger en dat is wel zo prettig, geen wachtrijen bij de lift en bij de restaurants.

De pistes zijn net snelwegen zo breed het lijkt totaal niet op Highway 99 met als enige verschil het was hier drukker maar met Henkie en Tinus op de piste weet je het maar nooit wat je te wachten staat. Om met Tinus haar woorden te spreken joehoeeeeeee en het is ongelofelijk !!!!!!!

We hebben voor woensdag een hondeslede tocht gereserveerd en dan gaan we gezellig met de doggies op stap en puppies kijken en voor vanavond hebben we een snowshoe tocht op het programma staan met een soort van bbq daarna met wat lokale drankjes en knetterend kampvuurtje erbij. (romantisch toch ???? )

Het slapen op 1 bed hoeft van Henk niet meer want hij wordt steeds wakker van Woeltje ( zie blieft moar aan`t draain, worst der muide bie )

See you all tomorrow

 Op doorreis naar Sun Peaks

05:32, 3/2/2013 .. 2 comments .. Link

Vanmorgen weer vroeg opgestaan, de koffers op de troley gezet en de auto ingepakt.

We zijn om 08.45 uur vertrokken uit Whistler en zijn op weg gegaan naar Sun Peaks met als eerste tussen stop Pemberton waar ook direct werd aangegeven dat er pas over 95 km kon worden getankt en naderhand begrepen wij ook waarom want op de weg naar Lillooet zijn we eigenlijk in de middle off nowhere terecht gekomen. Het was nog steeds Hgw 99 maar je zou bijna gaan denken dat het een bergweggetje was en waar we misschien 5 auto`s zijn tegengekomen en nergens een ziel te bekennen.

We hebben uitermate genoten van alle natuur die we zagen we kwamen eigenlijk ook ogen te kort om alles in ons op te nemen en Trijnie Kral heeft in de tussentijd gefungeerd als fotograaf met als gevolg heeeeeeeeel veel foto`s.

Na de tusenstop in Lillooet zijn we verder opweg gegaan naar Kamloops met een totaal andere omgeving, het landschap werd meer vlakker en we kwamen weer auto`s en mensen tegen wat Trijnie toch wel erg prettig vond. Om ongeveer 13.30 uur waren we bij Kamloops en dan was het nog een uurtje rijden. De weg naar Sun Peaks was een mooie glooiende weg de berg op met niet al te veel sneeuw op de weg maar dat veranderde op een paar kilometer voor de eindbestemming, het begon te sneeuwen.

Het moment van het binnen rijden van het dorp zagen we dat het er totaal anders uitzag dan Whistler, daar struikelde je bijna over de mensen en hier was het erg rustig wat best wel even aangenaam overkwam.

En dan nu nog even over ons hotel,we voelden ons een beetje behandeld als V.I.P`s want het is een mooi luxe hotel met tal van faciliteiten, sauna, hottub.We hebben vanavond gelijk maar even gebruik gemaakt van de hottub om heerlijk bij te komen van de reis.

We gaan lekker slapen, hopenlijk, want we hebben weer 1 bed dus we moeten weer samen het bed delen voor wie dat een voordeel is kunnen we nog niet zeggen maar het wordt vervolgd.

Tot morgen vanuit een wit Sun PeaksLaatste dag skien in Whistler

03:06, 2/2/2013 .. 0 comments .. Link

Vanmorgen vroeg opgestaan (07.00 uur) om toch op tijd te kunnen gaan skien en voor die tijd nog even skypen met de familie van Trijnie en Henk zijn vader, en die ouwe van Henk was weer blij om ons te kunnen spreken en te zien want hij zag bij Trijnie alweer de grijze haren en hij zat echt even op de praatstoel.

We hebben vandaag een super mooie dag beleefd met volop zon en aangename temperaturen en het was een lange dag om te skien want we stonden om 09.30 uur al op de skies.

Het was erg druk op de pistes omdat het een sunny saterday was en daar wilden schijnbaar heel veel mensen gebruik van maken.

Tot zover ons laatste bericht vanuit Whistler en de volgende update komt dan uit Sun Peaks.

SEE YOUAnother day in paradise?

02:39, 1/2/2013 .. 0 comments .. Link

ABSOLUUT WAAR !!!!!!!!

Deze dag is wederom begonnen met mooi weer en heerlijke temperaturen voor Canadese begrippen wel te verstaan.We zijn wat later begonnen met toch wel wat kleine gebreken (spierpijn) en het Skypen met het thuisfront wat ook voor de ouders van Trijnie en Henk zijn vader en de Teppertjes, een leuke bezigheid aan het worden is en dat wordt zeker ook door ons gewaardeerd.

Vanmorgen bij de lift waren we even aan het kletsen met iemand van het personeel die vertelde ons dat er vorige week een warmte inversie was en dat houd in dat het op de berg warmer is dan in het dal met een temp verschil van 20 graden. Het was in het dal -16 en op berg was het +4 graden wat zelfs voor hier zeer ongebruikelijk is.

ps Trijnie heeft de smaak goed te pakken van Fritzie want ze maakt mij er bij wakker omdat ze in haar slaap over haar beer droomt.Brrrrrrrrrrrrrrr2e dag skien on Whistler Mountain

03:26, 31/1/2013 .. 0 comments .. Link

De 2e dag van start gegaan vanuit Whistler Mountain met ``regen`` in het dal maar met sneeuw in de bergen. Naar het schijnt is het niet zo vreemd dat dit voorkomt omdat Whistler in wat ze noemen tegen de Coast Mountains liggen. Het voordeel is natuurlijk dat het niet direct zo koud wordt.

We kunnen hier inloggen met Free Wifi zodat je aan het eind van de dag kunt zien hoeveel hoogte meters je hebt gemaakt en ook wat je max snelheid is geweest en gemiddelde speed.

De sneeuw was vandaag wat meer van de vaste vorm maar het was nog steeds heerlijk zacht om in te skien en dat hebben we dan ook zeker gedaan.

Ik heb Trijnie de hele dag horen roepen om haar Fritzie maar het enige wat ze van hem heeft gespot waren wat haren van zijn vacht maar ik vraag mij af of het wel haren van Fritzie waren. Maar goed Trijnie blijft nog steeds op zoek gaan naar haar Fritzie dus misschien zullen we hem nog zien.We zullen jullie op de hoogte houden.

Na zo`n heerlijke dag skien hebben we maar besloten om toch maar even een hottub op te zoeken om daar heerlijk in te ontspannen waarje na die tijd echt wel een beetje rozig van wordt maar Trijnie vindt niet erg want ze houd toch wel een beetje van relaxen.

Zoals het er nu uitziet gaan we vrijdag met een snowscooter Whistler en omgeving onveilig maken maar dit is even onder voorbehoud vanwege het weer.

Tot zover deze update voor vandaag and see you all tomorrow1ste dag skien

03:58, 30/1/2013 .. 2 comments .. Link

Vandaag vroeg opgestaan wekker ging om 7.00 uur lekker ontbijt  gehad ,onze skikleren aan getrokken voordatje weg gaat heb je het al warm  .

De mensen zijn hier erg vriendelijk ze zetten je ski,s in de gondel. Met sommige dingen lopen ze hier wel achter vergeleken met Oostenrijk je skipas wordt nog met de hand gescand de liften zijn oud ,maar daar in tegen is de sneeuw lekker zacht en het skien gaat makkelijker ziet bijna geen bulten ondanks dat je niet zo hoog zit .

Je skied hier veel door de bomen heen ik maar steeds kijken of ik ook beren zie en ja hoor ik heb mijn grizzlie beer gezien  hij kwam zo dicht, bij stond te trillen op me benen  maar ik hoefde niet bang te zijn want mijn eigen panda beertje stond erbij en die heeft Fritzie even duidelijk gemaakt dat hij van zijn vrouwtje moest afblijven.Vandaag van Vancouver naar Whistler

03:35, 29/1/2013 .. 2 comments .. Link

Vandaag de rit van Vancouver naar Whistler met droog weer en mooie vergezichten langs de Sea to Sky highway (99).

We zijn om 10.00 uur vertrokken uit Vancouver

Wat opvalt is dat de Canadezen rustige rijders zijn geen stress dus, en het rijden in de Jeep is fantastisch. Het was een rit van ongeveer 1 1/2 uur en naar mate dat de rit vorderde zagen we de bergen in de verte dichterbij komen en steeds meer sneeuw langs de weg.

Om 11.50 uur reden we Whistler binnen en de navigatie bracht ons wederom voor de deur van ons hotel ``Listel Hotel Whistler`` waar we werden opgewacht door het vriendelijk personeel van het hotel.

En je raad het nooit we doen de deur open van onze hotel kamer en wat zien we...  twee queen size bedden Kriebbels Kriebbels

We gaan dus straks lekker slapen en morgen,vroeg opstaan en dan gaan we skien joehoeeeeeeeee we hebben er zin in gaan de pistes onveilig maken want Henkie en Trientje uut Zuudjeboksem komen eraan..... hihaaaaaaaa  Tweede dag Vancouver

03:54, 28/1/2013 .. 1 comments .. Link

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt hebben we de stad Vancouver verkend. Wat veel winkels en zoveel mensen, wat ons op valt er zijn hier veel japanners en chinezen.

De straten waar je door heen loopt lijken veel op die van Engeland heb het een paar keer gezegd vandaag heel raar

Morgenvroeg gaan we de koffers weer inpakken en dan gaan we naar Whistler voor ons eerste ski gebied joehoeeeeeeeeee want daarvoor zijn we hier ook gekomen  En dan zijn we aangekomen in Canada

18:05, 27/1/2013 .. 3 comments .. Link

Na een rustige vlucht vanuit A`dam zijn wij om 13.50 uur plaatselijke tijd aangekomen.

Na toch wel een poosje te hebben gewacht om door de douane te kunnen waren we om 15.15 uur bij de autohuur om onze auto op te halen waar een nieuwe Jeep op ons stond te wachten. Na de auto te hebben ingeladen met onze koffers gingen we dan ook op weg naar DownTown Vancouver.

Aldaar aangekomen bij ons hotel `Blue Horizon`zijn we ons gaan inchecken en kregen we te horen dat we een upgrade hadden gekregen van onze kamer en wel op de 26e verdieping met een fantastisch uitzicht over de baai van Vancouver.

Na ons eerst te hebben opgefrist zijn we wat gaan eten bij een Italiaans restaurant wat erg lekker was en zijn daarna terug gegaan naar ons hotel om eerst maar eens goed te gaan uitrusten.

ps Trijnie had er altijd al van gedroomd om ooit nog eens `alleen` in een kingsize bed te mogen slapen wel dat is dan nu ook eindelijk gelukt2 uur voor vertrek

11:31, 27/1/2013 .. 2 comments .. Link

Nog even een laatste update voordat we vertrekken naar Canada.

We waren vanmorgen om 09.45 uur op schiphol na een goede nachtrust en hebben we de koffers en de ski`s afgeleverd en zijn even lekker rustig gaan chillen in afwachting tot we toegang hebben om door de security te gaan.

Het is nu 11.40 en we mogen om 12.20 door de security en dan hebben we een vlucht voor de boeg van 10 uur en de verwachting is dat we om 14.20 Canadese tijd aankomen en dat is 00.20 uur Ned tijd.

Tot in Canada joehoeeeeeeeeeeeDe reis is begonnen.

17:41, 26/1/2013 .. 0 comments .. Link

We zijn nu dan ook echt begonnen met onze reis naar Canada.

Hebben net ingecheckt bij Hotel Schiphol en maken nu even gebruik van hun internet om iedereen op de hoogte te houden.

Kriebels kriebels kriebels    Trijnie krijgt nu toch wel steeds meer de kriebels.

Hebben een tafel besproken voor straks en gaan dan ook even lekker dikkedakken.Eindelijk de inpakdag

03:10, 25/1/2013 .. 0 comments .. Link

Het is zover inpakken en zoals altijd weer te veel spullen maar goed het zit allemaal in de koffers en we zijn nu dus ready to go.

Omdat Trijnie nogal een beetje een angsthaas is zijn er extra onderbroeken ingepaktDe reispapieren

17:43, 16/1/2013 .. 1 comments .. Link

De reispapieren zijn binnen met  veel info over de plaatsen die we gaan bezoeken. Ook de papieren van de auto huur zijn erbij het wordt zoals het er nu uitziet een SUV Ford Explorer dus eigenlijk best wel een grote bak.

 Voorbereiding naar Canada

17:18, 6/1/2013 .. 1 comments .. Link
Nu een weblog aangemaakt voor onze reis naar Canada om onze belevenissen met jullie te kunnen delen.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

De laatste dag in Canada
Lekker uitslapen en shoppen !!!!
De reis van Big White naar Vancouver
De laatste dag skien in Canada
De snowmobile tour
Onze eerste sneeuwdag
1e dag skien on Ghost Mountain
Aangekomen in Big White
Tinus der topdag
Bedankje voor de reacties
Trijnie der offday
1 ste dag skien in Silver Star
Brandalarm
Doorreis naar Silver Star
Hoe laat ik een berichtje achter !!!
Super middag met de scooby`s
Verse sneeuw in Sun Peaks
Snow Shoe tocht met Snow Shoe Robert
1 ste dag skien in Sun Peaks
Op doorreis naar Sun Peaks
Laatste dag skien in Whistler
Another day in paradise?
2e dag skien on Whistler Mountain
1ste dag skien
Vandaag van Vancouver naar Whistler
Tweede dag Vancouver
En dan zijn we aangekomen in Canada
2 uur voor vertrek
De reis is begonnen.
Eindelijk de inpakdag
De reispapieren
Voorbereiding naar Canada

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer