Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
HENO'S BLOG

Home - Profile - Archives - Friends

Times and Winds

Posted on 19/3/2007 at 11:14 - 0 Comments - Post Comment - Link

TIMES AND WINDS

regie : Reha Erdem | Turkije | 2006 | 111’

ondertiteling : Nederlands

print :

 

Ömer, Yakup en Yildiz zijn drie jonge vrienden die opgroeien in een geïsoleerd bergdorpje in Turkije. Elk van hen worstelt er met eigen emotionele problemen. Zo verschijnt Ömer thuis keer op keer op de achtergrond in tegenstelling tot zijn jongere broertje, Yakub wordt hopeloos verliefd op zijn juf en op Yildiz’s schouders rust al het huishoudelijk werk. Het voor hen onbegrijpelijk gedrag van de volwassenen drijft hen bijeen en zorgt voor niet al te liefdevolle gedachten.

Gekaderd in een prachtig, poëtisch landschap schetst Erdem de turbulente innerlijke wereld van drie vrienden en hun passe-temps. Een niet zo oudervriendelijk verhaal met zijn eigen charmes en hier en daar herkenbaar voor de puber in ons.


Luna Papa

Posted on 19/3/2007 at 10:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

LUNA PAPA
regie : Bakhtiar Khudojnazarov | Centraal-Azië | 1999 | 107’
ondertiteling: Frans/Engels

 
Luna Papa is het verhaal van een 17-jarig meisje (Malakat) dat zwanger geraakt van een rondreizend acteur. Malakat wil graag actrice worden en na een gemiste voorstelling laat ze zich verleiden door één van de acteurs waarvan ze zich later enkel de stem kan herinneren. Haar nog ongeboren kind vertelt ons hoe zijn moeder en hij de negen maanden voor zijn geboorte doorbrengen. Uit angst voor de reacties van het dorp en vooral van haar vader, probeert Malakat de verteller te aborteren, wat op het laatste nippertje niet meer doorgaat. Ze besluit open kaart te spelen en de niet zo vriendelijke commentaren van haar dorpsbewoners met de steun van haar vader en lichtzinnige broer (Nasreddin) te ondergaan.Tijdens hun zoektocht naar de acteur en vader beleeft het drietal allerlei absurde, komische en hartverwarmende momenten.

Een aangename, grappige en absurde road-movie waarbij voor zowat iedereen die houdt van vallende koeien en vliegende daken in een sterk en af en toe emotioneel verhaal geldt: u keert tevreden terug!


Posted on 13/2/2007 at 19:52 - 1 Comments - Post Comment - Link

Het is hier nog een beetje l   e   e   g en wit.

Maar als ik later wat meer zin krijg, dan plaats ik hier wat filmpjes misschien.

 

 

Of iets anders.

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer