Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Het gezegde... zo gezegd, zo gedaan.


Dit is het weblog van Sofie Beunen, Stefanie Belmans, Siem Devos, Pauline Van Peer, Katrien Pernot en Nick Schols

Home | My Profile | Archives | Friends

de laatste loodjes...

Posted at 18:38 on 11/5/2009

Vorige week was iedereen (uitgezonderd Stefanie) nog druk bezig aan het persoonlijk dossier van Frans. Ook onze deadline voor de persoonlijke paper van Psychologie kwam in zicht. Maar iedereen had zijn werk goed gepland zodat de week nog relatief rustig verliep. Nu staat onze laatste exploweek voor de deur. Het worden 5 razend drukke dagen, met hopelijk succesvolle presentaties. Maar we hebben ons in december reeds een keer bewezen, dus ik ben zeker dat het nu opnieuw gaat lukken.

Succes é girls

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Terug van weggeweest!

Posted at 15:35 on 1/5/2009

Na poosje rust zijn we er de voorbije week weer goed ingevlogen!
Donderdag (30/04) moesten we drie taken afgeven, 1 van
Commerciële Communicatie en 2 van PRV.
Iedereen had zijn deel tijdig afgewerkt en deze week hebben we ons voornamelijk met de afwerking van de taken beziggehouden. 

Nog één week les en dan is de exploweek er al! We zullen de volgende weken nog hard aan alle opdrachten moeten werken en hopelijk tussendoor toch al wat leren. De examen-spanning begint te komen!
Maar zoals jullie weten, na regen komt zonneschijn!

Toch nog even ter herinnering, maandag 4 mei dopen we als "de nationale gezegde dag". Dus groepsleden, be there or be square!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Met de zon op onze bol, geraken de Word-documenten vol!

Posted at 11:24 on 10/4/2009
Iedereen werkt tijdens de paasvakantie verder aan zijn deel van de taken. Via mail houden we contact om nog enkele afspraken of taakverdelingen te maken. Vandaag hebben we (Katrien, Nick, Pauline) afgesproken in het EMI voor enkele taken af te ronden. Hopelijk kan iedereen nog genieten van de vakantie en het goede weer!
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

uit het oog, maar niet uit het hart

Posted at 09:24 on 3/4/2009

We moesten het al een weekje zonder Siem stellen, met alle gevolgen van dien.
De consultatie van CC verliep niet vlekkeloos. Zonder hiermee de schuld in iemands' schoenen te schuiven, waren we vergeten dat Siem alle documenten bezat voor dit vak. Met een klein hartje konden Sofie en ik (Stefanie) dat gaan uitleggen... echt tevreden was Mevr. Gemoets niet.

Nu ja, buiten dat kleine voorval verliep de laatste week voor de paas'vakantie' redelijk vlekkeloos. Al voelden we allemaal wel dat we Siem nodig hebben. Dus deze is speciaal voor jou : word gauw beter, lieve Siem!

De komende 2 weken, zo hebben we afgesproken, werken we alweer individueel verder. Omdat we met z'n zessen uit verschillende windstreken komen, is samenkomen niet vaak een optie. Maar ik vertrouw erop dat we binnen 14 dagen weer een heel eind verder staan, en dat, nét zoals vorige semester, alles wel in de plooi zal vallen!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

een heel waslijstje

Posted at 18:57 on 27/3/2009

We hebben er weer een goed gevuld weekje opzitten.
Er waren enkele consultaties die we tot een goed einde gebracht hebben.
Bij PRV hebben onze beide deelgroepjes een goede indruk achter gelaten, omdat we toch allen al ver gevorderd zijn met deze opdracht.
Op engels waren we iets minder voorbereid, maar dat verliep daarom niet minder vlot. Toch zullen we onze creatieve breinen nog even aan het werk moeten zetten om een indrukwekkende talkshow te kunnen presenteren.

We gaven elkaar (voor de zoveelste maal) complimenten bij het consultatiemoment van psychologie. Daar ging het over de groepssfeer en de kwaliteiten die ieder van ons in zich had. Deze sesie ging spelenderwijs en hierop zaten we uiteraard allen te wachten.

Hét hoogtepunt van de week was natuurlijk het bedrijfsbezoek van Colruyt, waar we met de helft van ons groepje voor naar Halle moesten. Daar zagen we hoe de marketing- en PRV-instrumenten in 'real life' worden toegepast. Ook kent het indrukwekkende distributiesysteem geen geheimen meer voor ons. We keken met bewonderende blikken naar de opslagplaatsen, vaak gestuurd door grote robotten.
Kortom: een leerrijke, maar tegelijk een groepsbevorderende activiteit, want we maakten kennis met 'de coté' waar Siem in het weekend vertoeft. En ze heeft ons daar mooie plekjes laten zien!

Conclusie: (om het met een liedje van niveau te zeggen:) "Wij zijn goed bezig!"

Volgende week staan er weer enkele nieuwe zaken op het programma zoals het consult economie en frans, benieuwd wat dat gaat geven! en onthoud de wijze raad, we zijn blij, dat we in elkaars team zitten, nietwaar;)

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

een weekendje rust

Posted at 02:31 on 21/3/2009

Na een drukke week kunnen we allemaal even genieten van het weekend. Afgelopen week hebben we intensief moeten werken aan Explo Engels en PRV. Er stonden namelijk enkele deadlines op het programma. Alles is vlot verlopen dus we zitten alweer mooi op schema. We hebben wel nog een nieuwe opdracht ontvangen voor Medialeer, maar ik ben ervan overtuigd dat we ook deze taak tot een goed einde zullen brengen.

Dinsdagnamiddag zijn we met ons groepje voor PRV, de communicatieverantwoordelijke van de gemeente Malle gaan interviewen. We zijn hartelijk ontvangen en hebben veel nuttige informatie verkregen.

Op naar de volgende deadlines!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Blij dat jullie in mijn team zitten ...

Posted at 10:11 on 14/3/2009
 

Nog 6 weken te gaan en dan is het weer zover. De explo-week die alweer in de deuropening staat te wachten. Een hele hoop taken moeten nog afgewerkt en bijgestuurd worden, maar we zijn op goede weg. Voorlopig is ieder groepje op zichzelf aan het werk. Af en toe wordt er eens een afspraak gepland om praktische zaken in orde te stellen qua takenverdeling, …

Voor mijzelf vind ik dat het eens tijd geworden is om mijn groepsleden in de bloementjes te zetten. Iedere keer wanneer er zaken moeten afgerond worden of deadlines worden opgesteld respecteert iedereen deze en dat apprecieer ik. Afspraken binnenin een groep is van uitermate belang voor het goed functioneren van een werking. Daarom: collega’s, ik ben blij dat jullie in mijn team zitten J

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Een goed begin geeft moed en zin!

Posted at 16:07 on 8/3/2009

Maandagochtend begon al meteen met heftig heen en weer geloop. We spraken een uur vroeger af op school om de eerste taak van medialeer af te ronden. Later die dag moesten we de taak inleveren. Iedereen had zijn deel tijdig afgewerkt en het resultaat mag er wezen! Volgende dinsdag zullen we deze taak over 6 verschillende kranten presenteren! 
De opdracht voor Nederlands over de advertorial en website werd deze week ook gemaakt. We trokken namen binnen onze groep van 6 omdat de opdracht per 2 uitgevoerd moest worden.
Verder verliep de week redelijk rustig. Op dinsdagnamiddag, voorzien voor explo, werd er niets gepland. Elk groepslid werkte individueel verder aan zijn/haar toebedeelde taken.

Aansluitend bij onze groepsnaam wil ik hier het gezegde van de week aan toe voegen:
Je moet de daad bij het woord voegen.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

De vakantie is voorbij...

Posted at 21:46 on 1/3/2009

Mooie liedjes duren niet lang, zo ook deze vakantie. We hebben ons allemaal even kunnen ontspannen voor we terug aan de reeds volgeboekte schoolweken beginnen. Toch moesten we een beetje tijd maken voor de deadlines die we in ons achterhoofd hadden. Maandag moet de taak van medialeer al afgegeven worden en ook een deel van de opdracht van Frans moeten we maandag al presenteren.

Zoals we ons voorgenomen hadden, zijn we deze vakantie allemaal onze eigen weg gegaan. De taken waren verdeeld, dus geen redenen tot discussie! Al de taken werden mooi doorgestuurd naar elkaar, zodat we maandag wel degelijk kunnen pronken met ons resultaat.  

Tijdens de vakantie is er weinig contact geweest. Iedereen heeft het waarschijnlijk druk gehad om met alles rond te komen en daarnaast ook nog een beetje te genieten van de vakantie. Maar zoals ik al heb gezegd, het resultaat mag er zijn!

Nog heel veel succes iedereen!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Het gezegde continues

Posted at 11:53 on 23/2/2009

Aaaah, vakantie. Dit woord roept toch altijd herinneringen op van parelwitte stranden, een hangmat en liters piña colada. Wel, berg die gedachte maar weer op. Terug naar de harde realiteit: met de explo week in het achterhoofd, kunnen we er weer tegenaan vliegen!

Het was snel gedaan met de pret, in de loop van de derde week verzamelden we genoeg informatie om 3 maanden verveling te vermijden. Tussendoor bezochten we ook onze lector Psychologie. Vlekkeloos is de term die ik op dat gesprek wil plakken. “Verloopt de samenwerking goed?”-“Ja.”… “Zijn er vorige semester strubbelingen geweest?”-“Neen.”… “Willen jullie zelf nog opmerkingen maken?”-“Neen.” En ook Nick beweerde dat hij zich als een visje in het water voelt in deze meidengroep. “Euhm, goed dan… Ik geloof dat het dan goed is, zeker?”.
Ja, het gaat goed! In het eerste semester kwamen we al te weten dat deze groep een geoliede machine is! Siem, het creatieve brein; Sofie, sneller dan het licht; Nick, stille (met kennis van multimedia-)kracht; Katrien, diepe denker; Pauline, toch een beetje een komiek en Stefanie, hart op de tong.

De explo week staat binnen het communicatie management wereldje bekend als de creatieve week. Vrijdag stelden we Gabon voor aan de hand van een doorzichtige bak met water. De lectoren Martens en Van Varik spraken over een ‘zeer hoog niveau’, en zagen dat het goed was.

Deze ‘vakantie’ gaan we toch allemaal onze eigen weg. Natuurlijk maakten we de nodige afspraken, om na deze werkweek met een degelijk resultaat te kunnen pronken. Groepsleden, het ga jullie goed. Geniet van je eigen warme bedje, en het voedzame eten van de mama. Want zoals iedereen weet : zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

We steken van wal.

Posted at 16:43 on 17/2/2009

Gisterenmorgend is het startschot voor een nieuwe exploweek gegeven. Er werd ons kort nog eens uitgelegd wat het concept was en wat er van ons verwacht werd. Ook onze bijdrage aan het 'festival voor de onbekende landen' werd kort toegelicht en dan konden we aan de slag met het land dat voor ons bestemd was. Gabon wordt onze nieuwe imaginaire bestemming voor de komende week!
We hebben daarna in het EMI ons land ontdekt in Afrika en alle elementen waarmee het verband hield.
Tot een uitvoerbaar idee kwamen we niet onmiddellijk, maar vandaag zijn we wat dat betreft al op de goede weg en zullen we vrijdag jan en allemaal verbazen met het eindresultaat.
Verder was het nog een beetje 'de kat uit de boom kijken', aangezien er nog niet zoveel concrete aanwijzigingen gegeven waren over de explovelden.

Vandaag dan, dinsdag dus, kregen we de eerste informatie over de vakken: economie, Engels, medialeer en Frans. 's Middags tijdens het lunchen hadden we een eerste bespreking over hoe we dit zouden aanpakken. We verdeelden al de eerste taken en lieten onze fantasie verder werken over wat we zouden presenteren op 'het festival' van vrijdag. Door onze fantasie een beetje de vrije loop te laten, kwamen we tot wat onze groepsnaam nu is.

'Het gezegde' gaat erover dat, wat binnen de groep gezegd wordt op het blog zal verschijnen.
Het is met andere woorden een neerslag van onze activiteiten, afspraken en besprekingen.
Ook heeft het nog steeds met het vak Nederlands te maken en wilden we een term uit de vakterminologie gebruiken. Het gebruiken van gezegdes geeft bovendien dat extraatje aan je tekst, waardoor deze sneller te pruimen valt.

We zijn goed van wal gestoken, zoals de titel al laat vermoeden, en willen dit in een rechte lijn verder zetten met vorig semester, zodat we wederom "content" kunnen zijn van onze groep en zijn prestaties!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer