Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Verenig U

De nederlandse samenleving is afgegleden van een sociale staat naar een land waar de rijken zichzelf verijken zonder zich nog te bekommeren om de sociaal minder bedeelden. Is het tijd voor een opstand of is er nog voldoende brood en spelen om ons zoet te houden?


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Hoe lang nog?


AMSTERDAM - Te veel verpleeghuizen kunnen geen verantwoorde zorg meer bieden doordat ze bezuinigen op hun personeel. Familie die zich daarover beklaagt, wordt afgescheept door het management. Managers weten niet wat zich afspeelt op de werkvloer en zijn vooral bezig met bureaucratische verplichtingen.

Dat zegt Marian Kaljouw, de voorzitter van V & VN, de beroepsvereniging die 400 duizend verpleegkundigen en verzorgenden vertegenwoordigt. ‘Wij schamen ons heel diep dat we niet de zorg kunnen bieden die we willen. Maar we staan met de rug tegen de muur en dat zijn we zat.’

Kaljouw reageert op de recente negatieve berichtgeving over verpleeghuizen. In anderhalve week tijd stelden drie tv-programma’s de falende zorg aan de kaak. Terecht, meent ze. Familieleden zijn zo verontrust dat ze een landelijke stichting voorbereiden. Bij de initiatiefnemer zijn al honderden meldingen binnengekomen.

De vakbonden waarschuwden een paar maanden geleden al voor het effect van de bezuinigingen. Volgens Kaljouw voelt het personeel zich gemangeld tussen de steeds zwaardere zorg en een groot gebrek aan collega’s. Er is meer geld nodig, zegt ze, om de zorg te kunnen bieden.

Schaarste
Ze signaleert schaarste aan personeel, maar ziet ook dat hoogopgeleide werknemers worden ingeruild voor laaggekwalificeerd personeel. In veel huizen kan de basiszorg, zoals toezicht in de huiskamers en hulp bij toiletbezoek, al niet worden gerealiseerd.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg constateerde vorige week dat in vijftig instellingen de zorg nog niet op orde is. Kaljouw vermoedt dat de werkelijkheid ernstiger is omdat de Inspectie vooral op papier toetst. ‘Slechte zorg is allang geen incident meer.’

Kaljouw weet dat familie met klachten weinig gehoor vindt. Daarom pleit ze ervoor de Nationale Ombudsman ook voor conflicten in de zorg toegankelijk te maken. ‘De klachtencommissies in verpleeghuizen zijn niet altijd onafhankelijk. En de inspectie heeft te weinig menskracht om overal achteraan te gaan.’

De regie in de verpleeghuizen moet terug naar het personeel, aldus Kaljouw. ‘Managers zijn druk met procedures. Dan staat er wéér een boekwerk in de kast; maar leiding op de werkvloer ontbreekt.’


orgineel artikel uit de vokskrant
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article536842.ece/Personeel_is_slechte_zorg_zelf_ook_beu


Posted: 15:51, 19/12/2008 in Onvrede
Comments (0) | Add Comment | Link

Verenig U

December 2008

Kerstmis nadert en het nieuwe jaar voorspelt voor veel mensen barre tijden.
Wie de kranten erop naslaat en de commentaren bij sommige artikelen bekijkt kan het niet ontgaan. het Nederlandse volkt mort in deze tijden waarin geld verdwijnt als sneeuw voor de zon, voedselbanken als paddestoelen uit de grond schieten en de rijken der aarde zwemmen in luxe. Ook Nederland blijft niet gevrijwaard van deze ontwikkeling. Ouderen in zorg en verpleeghuizen wonen en worden verpleegd onder soms erbarmelijke omstandigheden. Ons onderwijs glijd af naar een ondermaats niveau en de sociaal zwakkeren in de samenleving zijn de rand van de armoede al tijden overschreden.

Brood en spelen wisten de Romeinse keizers, waren een goed middel om het gepeupel rustig te houden. Die geschiedenis is ook van deze tijd. Het is moeilijk de toekomst te voorspellen maar er komt een dag dat Jan met de Pet het niet langer pikt en zijn stem zal laten horen, alleen, met 10, met 100, met 1000 of met Miljoenen. Hoe ontevreden moeten we zijn voor we die grens bereiken?
Predik ik een revolutie? Nee!  Moet er wat veranderen? Ja!.  De Nederlandse samenleving dat zijn wij en pas als het volk zijn krachtige stem daadwerkelijk zal laten horen zal men bereid zijn te luisteren.
ik denk dat het tijd is.

Nederland Verenig U

Met vriendelijke groet

Rien

Posted: 15:40, 19/12/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer