Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Het leven van Mel

Poeh

{ 08:36, 11/11/2009 } { 0 comments } { Link }

Het is alweer een poosje geleden dat ik geschreven heb. Ik heb een zware tijd achter de rug en zit geloof ik een beetje in de knoop. Weet dus ook niet zo goed waar ik moet beginnen.

De ellende begon na de dagbehandeling in het ziekenhuis, dit zou een informatieve dag worden met alle ins en outs over Reuma. Ik merkte al aan mezelf dat het niet helemaal lekker ging, ik was onwijs moe en had eigenlijk nergens meer zin in en zat daar dan ook als een halve zombie.

Als eerste had ik een gesprek met de Reumaconsulente en zij vertelde mij wat Reuma nou precies is, dus niet wat ik al wist, maar hoe het echt in je lichaam werkt. Kort samengevat: je hebt je botten, aan het eind je kraakbeen en daar omheen zit een vlies. Als je Reuma hebt, dan ontsteekt het vlies en tast je kraakbeen aan, dat veroorzaakt dus op den duur erosie. Het probleem is alleen, de ontstekingen zijn er ook als je er niets van voelt, altijd dus, en je moet er dus voor zorgen dat je je gewrichten niet te veel belast, want dan wakker je de ontsteking aan en versnel je dus het schadeproces. Hoe het nu is, van de diagnose Reuma tot aan de rolstoel is ongeveer 30 jaar, maar als je lak hebt aan de 'regels van Reumaland' verkort je die tijd dus. Oftewel, niets meer doen wat je gewrichten belast. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb een keiharde waarschuwing gehad!

Dit was voor mij een enorme schok, want ik deed gewoon alles tot mijn pijngrens bereikt was, dit mag ik dus niet meer doen of beter gezegd, niets meer doen. Natuurlijk is dit niet haalbaar, maar ik heb mijn wake up call wel gehad en probeer er erg op te letten.

Wat betreft de moeheid en het nergens zin meer in hebben, ik heb het Reuma-verhaal een beetje onderschat en heb me niet gehouden aan de 'regels van Reumaland' deze waren mij voor de dagbehandeling dan ook niet bekend.

Reumaland regels: 's ochtends moet ik op tijd opstaan en ben ik het meest actief (niet pijnvrij), dus moet ik daarvan profiteren en profiteren houdt in, mijn huiskamer stofzuigen en de hond uitlaten, punt. Eén huishoudelijke taak per dag is max. Vervolgens moet ik ongeveer drie keer zo lang (op de bank) rusten als dat ik actief ben geweest en ik moet om 12.00 uur naar bed, het liefst 2 uur rusten c.q. slapen. Op de bank telt niet, dit werkt het beste op bed. Als ik wakker ben, dan laat ik de hond weer uit, combineren met een boodschapje bij de supermarkt en vervolgens weer (op de bank) rusten. 's Middags moet ik dan een stukje gaan fietsen, ongeveer 10 minuutjes en op de lichtste versnelling en daarna weer rusten, zo maar door.

Dit heb ik sinds mei (de diagnose) niet gedaan en dus ben ik in mijn hoofd en in mijn lijf helemaal op. Sinds de dagbehandeling probeer ik me aan dit schema te houden, maar het is bijna niet in praktijk te brengen. Ik denk dat het me twee keer per week lukt, niet genoeg dus en waarschijnlijk wordt het daarom ook niet beter, ik zak alleen maar verder en zowel de pijn als de vermoeidheid wordt alleen maar erger. De tranen zijn niet meer te tellen.

Elke ochtend denk ik, kom op, schouders eronder, vandaag moet het beter gaan, maar mijn hoofd stuurt het geloof ik niet naar de rest. Het is gewoon op allemaal en nu moet ik weer zoeken naar hoe het was, hoe ik was, en dat valt me niet mee..Marktplaats!!

{ 18:16, 30/9/2009 } { 0 comments } { Link }

Ge-wel-di-ge uitvinding! Heb je zooi? Maak een foto en zet het op Marktplaats, je bent er zo vanaf. Gratis of voor een paar centen, ideaal toch?! Zelfs Yari is fanatiek Marktplaatser. (Is dat een bestaand werkwoord)? Hij weet het precies, favorieten > Marktplaats > auto's diversen > schadeauto's... En hij is weer een poosje zoet, want oh, oh, oh, wat liggen die auto's toch in de puin allemaal. Twee jaar geleden heb ik een halfhoogslaper voor meneer gekocht (ja mama, díe wil ik echt héél graag hebben), maar nu wil hij weer op een laag bed, gelukkig hebben we zijn oude bed nog op zolder staan. Nou, prima toch, op Marktplaats dan maar :)

Vandaag was een ontzettend drukke dag! Vroeg op, papieren bij elkaar zoeken voor mijn belastingadviseur - komt ie nu pas mee, ligt er pas sinds half maart, hoe bedoel je, ik doe alles op me gemakkie - de bedrijfsauto van Ronald ingeleverd, partyverhuur-websites opgezocht voor het feest in december, werk van mijn opdrachtgever in orde gemaakt en opgestuurd, Yari halen, eten koken, eten en oh ja, shit, ik moet ook nog de strijk doen. Ik kan voelen dat ik geen seconde op me kont gezeten heb vandaag en ben nu behoorlijk gaar. Omdat ik de laatste tijd zo weinig doe, merk ik niet veel van mijn 'mankementen' maar nu ik een volle dag heb gehad, voel ik goed dat ik alles behalve in orde ben - zeik, zeik -.

Ik ga nu maar eens crashen, lekker op de bank hangen met Ronald, beetje tv kijken en natuurlijk, Marktplaats in de gaten houden... Wie weet is er al een bod gedaan op het bed van Yari!  In de meeste gevallen...

{ 17:40, 24/9/2009 } { 0 comments } { Link }

Gek word ik ervan, de reclames van Carglass. Zeg gewoon wat je te bieden hebt en doe niet zo vaag. En dan die servicemonteurs, waar halen ze die vandaan?! Neem op z'n minst iemand die het niet opleest, maar daadwerkelijk kan acteren zodat het nog ergens op lijkt. Wat dacht je van die vage uitspraken, in de meeste gevallen kost het u niets, meestal is de reparatie gratis. En dan komen die reclames ook nog minstens twee keer per reclameblok - en dat kan ik weten, want ik zit tenslotte de hele dag met me reet op de bank -.

Vanmiddag maar weer eens een bezoekje aan het ziekenhuis. Eerst moet ik bloed laten prikken en vervolgens krijg ik een echo van mijn sleutelbeen, nou, niet echt van mijn sleutelbeen, maar van het weefsel er omheen. Waar eerst één knobbeltje zat, zitten er nu drie. Vast niets om me druk over te maken. Aangezien ik toch vandaag weer bloed moet laten prikken, is het wel zo handig om het te combineren. Morgen breng ik ook weer een bezoekje aan het ziekenhuis, dan naar de Reumatoloog. Alsof ik niets beter te doen heb - nee, dat heb ik ook niet, maar dat laten we gewoon even achterwege -.

Ronald is ook lekker aan het werk voor zijn klusbedrijf, als het goed is begint hij volgende week aan een nieuwe opdracht en vanavond heeft hij ook een afspraak voor meerdere klussen, wat ons betreft ziet het er goed uit. Nou ja, in de meeste gevallen dan...We hebben het weer gehaald!!

{ 13:48, 18/9/2009 } { 0 comments } { Link }

De vrijdag, de beste dag, de leukste dag, bijna weekend. In het weekend heb je namelijk geen 'verplichtingen' en geeft het niet als je helemaal niets doet. Jammer genoeg vliegt het weekend altijd voorbij en voor je het weet, is het weer zondag. Trouwens, ik zeg wel dat het weekend snel voorbij vliegt, maar als je me vraagt waar de tijd is gebleven sinds 1 januari... Poeh, dan gaat het toch wel snel allemaal.

Over snel gesproken, over minder dan 3 maanden word ik 30.. 30!! Hallo hé, als de dag van gisteren voelt het dat ik van school ging, 16 werd, ging samenwonen, 18 werd, 21, 25. Maar ik vind het niet erg, integendeel, als ik me daar druk over moet gaan maken! Soms denk ik dat ik één grote puinhoop van mijn leven maak en soms denk ik, ach, ik doe toch altijd wel mijn best om er iets van te maken. Jammer is, het succes dat ik graag wil, dat is er niet. Ik weet niet of ik tot nu toe 'geslaagd' ben in het leven, dat denk ik eigenlijk niet, tenminste, niet op bepaalde gebieden. Van uitspraken als 'je bent zo'n lieve vriendin' of 'je staat altijd voor me klaar' of 'jij weet dat soort dingen' krijg je geen succes. Niet op alle gebieden in ieder geval.

Wat wel een succes gaat worden, is het weekend! Voor vanavond staat er visite in de agenda en voor morgen een etentje in Nieuwe Pekela, zondag houden we maar aan als rustdag, dat is een fijne traditie ;) Ik wens jullie allen een héél fijn weekend!1583 dagen

{ 18:10, 16/9/2009 } { 0 comments } { Link }

Handig zo'n counter op Hyves, al 1583 dagen samen met mijn grote liefde Ronald. 17 mei 2005 hebben wij elkaar voor het eerst een kus gegeven. Wat als een drama begon, is in de loop der jaren zo sterk geworden, ja, de titel 'mijn grote liefde' verdient hij echt! Samen met Yari vormen we een goed team.

Net weer neergeploft op de bank, niet werken is echt té saai gewoon! Ik ben blij dat er weer werk aankomt, want van 4 of 5 uurtjes thuis werken word je ook niet echt blij. Natuurlijk gaan we ook mopperen als er wél werk is, maar dat hoort er nou eenmaal bij ;) Aan het eind van de maand worden we dan toch wel weer vrolijk als we de centen mogen ontvangen! Eigenlijk hoor ik gewoon de Jackpot te winnen, een paar miljoen of zo. Eerst mogen mijn ouders, de ouders van Ronald, broers en zussen iets uitzoeken en dan zijn wij aan de beurt! We laten een mooi huisje bouwen, ingericht door Jan de Bouvrie - want het strakke, moderne inrichten lukt mij blijkbaar niet - we kopen een paar mooie auto's - Alfa voor Ronald, Chrysler voor mij en nog een leuke Audi of zo - en gaan vaak op vakantie! Dream on girl...

Er ligt weer een stoot medicijnen voor me klaar, die zal ik zo maar gaan innemen, liever niet, maar beter van wel. Volgende week moet ik weer naar de Reumatoloog, benieuwd wat ze te zeggen heeft, het is toch zoals het is, we strompelen vrolijk (!) weer verder en zorgen maar dat de pijn het met mij moet doen en niet anders om.

Verder eigenlijk niet meer zo veel te melden. Same as before, met Rico wandelen, rommelen in huis, tv kijken enz. enz. Dus wat mij betreft was dit het wel voor vandaag. Op naar de volgende 1583 dagen en de hoop op de Jackpot niet verliezen...Eigen Huis en Tuin

{ 17:10, 15/9/2009 } { 0 comments } { Link }

Zo, het rommelen bij mijn ouders zit er weer op... Nu maar weer eens op de grote rode bank neergeploft met op de achtergrond een aflevering van Eigen Huis en Tuin. Wat een lekker hapje is die Thomas toch hè? Die mag bij mij wel komen klussen hoor!!

Over huizen gesproken, het wonen in Lopik is zóó onpraktisch met onze co-ouderschap. Het heen en weer rijden naar Nieuwegein is soms erg lastig. Ik met mijn Reuma, Ronald die veel werkt, het is maar 10 kilometer, maar voelt soms aan als 100. Het probleem is een beetje dat het hier in Lopik zo fijn is, ik weet zeker dat er in Nieuwegein niets te krijgen is zoals dit. Yari in Lopik naar school is geen optie, met onze co-ouderschap zou dit voor sommigen een onmogelijke optie zijn en trouwens, de school waar Yari op zit, die is zo goed, daar wil ik hem geen eens afhalen! Ik hou het voorlopig toch maar even bij het heen en weer rijden, over een paar jaar kijken we wel wat we gaan doen. Het is gewoon jammer dat je aan de ene kant iets heel moois hebt, maar dat moois wat je hebt ook nadelen heeft. (Net als die mooie kerel van me, die heeft ook zo zijn nadelen :P)

Ja, ik weet het zeker, elk voordeel heeft z'n nadeel.

Ik ga zo maar eens met Rico wandelen (lees: strompelen) en genieten van het baggerweer wat Nederland ons vandaag te bieden heeft. Gelukkig heeft Nederland ons ook veel moois te bieden, Thomas bijvoorbeeld, wat moeten we zonder hem!!

 Maandag!!

{ 13:42, 14/9/2009 } { 0 comments } { Link }

Het zit er weer bijna op, de maandag!! Wat heb ik een hekel aan deze dag. Vraag me niet waarom, soms zijn dingen gewoon zoals ze zijn.

Vandaag had ik gelukkig niets bijzonders te doen, beetje hangen, Hyven, tv kijken, met Rico wandelen en een klein beetje rommelen in huis. Ik was aangekomen bij het bankhangen, toen ik me bedacht dat het wel leuk zou zijn als Yari en ik vanmiddag iets uit de oven gingen maken. Cake, muffins, taart, koekjes, ik zou hem laten kiezen. Met Yari in de supermarkt aangekomen, viel de keuze op Browny's, niet dat ik het lust, maar Yari en Ronald vinden het heerlijk.

NIET DOEN DUS!! De meegeleverde bakvorm was gescheurd en al het vloeibare Browny-snot lag door mijn hele oven heen! Dr. Oetker, it's a shame! Al die rotzooi van de Browny-poeder, vieze vette handen van het snijden van de boter, vuile vaat, helemaal voor niets! Geen Browny's voor vandaag dus.

Blij dat het morgen weer dinsdag is, dan begint voor mij de week pas, ben ik weer aanspreekbaar en is het aftellen naar vrijdag al volop in gang!

Ronald moet nog twee dagen werken bij Douwe Egberts, best spannend hoor. Ik hoop met heel mijn hart dat zijn klusbedrijf een succes wordt en dat er betere tijden gaan komen voor ons.

Dit was het wel voor nu. Ik ga zo maar eens de vaatwasser leeghalen om alle schone Browny-snot-vrije-vaat weer netjes op te bergen tot het volgende geniale bak-plan. About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links


Categories


Recent Entries

Poeh
Marktplaats!!
In de meeste gevallen...
We hebben het weer gehaald!!
1583 dagen

Friends

Claudje
Hosting door HQ ICT Systeembeheer