Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Het werd drastisch tijd

9/5/2015 - Trainingsdagboek week 47

1-5

Vandaag Jeroen gesproken. Komende tijd laten we het bespreken van het voedingsdagboek vervallen. Dat loopt nu goed. Dan gaan we wekelijks trainen met de slee. Dan train ik 3x in de week met Jeroen, 2x trainingsschema en 1x cardio. Even een andere aanpak. Ook cardio geëvalueerd, dit gaat ook goed. Nu ga ik mij richten op 3 langere stukken te rennen, en dan iedere keer de rust ertussen te verminderen.

Daarna nog lunges gedaan met buikspieroefeningen, donkey kick, optrekken, leg extension en de seated row gedaan.

2-5

Ik wilde vandaag beginnen met het rennen van 3 langere stukken. Maar al snel had ik helemaal geen kracht meer. M’n hamstrings, kuiten en bovenbenen deden allemaal zeer van gisteren. Ik baalde wel, het lukte gewoon niet. Al snel gestopt want het was frustrerend. Dan maar stevig helling lopen. Daarna nog 20 minuten gefietst waarvan 10 minuten tabata.

3-5

Morgen begin ik weer met vasten. Daarom in overleg met Jeroen vandaag nog een zware krachttraining te doen. Advies van Jeroen was om tussen de 9 en 12 reps te zitten, 4 setjes en alles te geven! Begonnen met latt pull down, squats, deadlifts, cable fly, dumbell press en de v-squat. Alles verzwaard zodat ik maar 4 setjes kon doen. Weinig rust genomen tussen de setjes, zodat spieren flink gaan verzuren. Met trillende armen, borst en benen richting huis gegaan. Ik kijk nu niet erg op tegen het vasten, ik weet nu wat het is. De vorige keer was ik erg nerveus, en ik dacht dat ik wel 3x per dag zou flauw vallen. Grappig, ik zie het maar weer als een uitdaging. En uiteraard zal het op veel momenten moeilijk zijn. Maar ik kan trots zijn als die 8 dagen achter de rug zijn. Een nieuw persoonlijk record!

4-5

Simpel cardio vandaag. Morgen heb ik gewoon training met Jeroen. Wel wat aangepast natuurlijk. Vandaag zo’n 5 koppen bouillon op en 3 liter water.

5-5

Begonnen met wat lunges en stabiliteits oefeningen. Oefeningen met evenwicht, die ik erg moeilijk kon uitvoeren. Mijn concentratie vermogen was erg slecht. Ik had best wel wat ingespannen, toch was ik daarna niet vermoeid.  Rond 23.00 kreeg ik gister en vandaag nog een honger gevoel, wat wel vreemd is.

6-5

Voor de afwisseling weer een keer gezwommen. Het zwemmen lijkt niet zo inspannend te zijn. Toch voelde ik me later wel vermoeid. Regelmatig krijg ik honger, maar dat is goed te negeren. Normaal gesproken moet je dit natuurlijk niet negeren. Maar omdat ik mij nu weinig inspan, is het meer de gewenning  van het eten, en kan ik het uitstellen. Ik krijg geen klachten wanneer ik dat doe.

7-5

Ook weer cardio vandaag. Helling gelopen, roeien en gefietst. Na het vasten van de vorige keer, had ik veel kracht verloren in mijn armen. Ik hoop met roeien dit toch een beetje te behouden. De 4 dagen bouillon zitten erop! Morgen begin ik aan 4 dagen vasten met Kefir, water en Keltisch zout. Kefir is een natuurlijke pro-biotica. Nu mijn darmen schoon zijn, kan de pro-biotica goed worden opgenomen in de darmwand.  Kefir bevat veel vitamines, mineralen, proteïnen en een aantal anti-oxidanten die bijdragen tot een goede werking van het metabolisme. Dit proces zal ervoor zorgen dat de hormonen weer in balans komen. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

24/4/2015 - Trainingsdagboek week 45

    

17-4

Afgelopen dinsdag gewogen. 3kg gewicht verloren. Vandaag normaals gechecked en het bleek dat ik weer 2kg was aangekomen. Wél was het vet percentage met 2% gedaald. Dus dat is wel een goed teken dat ik meer spiermassa heb gekregen. Mijn gewicht blijft nog wel schommelen. Daarna buiten een slee training gedaan van 45 minuten. Het was weer super zwaar, maar dat geeft daarna een goed gevoel.

18-4

Cardio ging niet zo lekker vandaag. Ik had 3 setjes verhoogd met 15 seconden. Het laatste setje, waarin ik zo lang mogelijk probeer te rennen, was 2 minuten korter dan afgelopen woensdag. Ik denk dat dit komt door de training van gisteren. Morgen een rustdag, even bijkomen.

19-4

Al 2 dagen last van mijn nek en schouders. Waarschijnlijk door de slee training van afgelopen vrijdag. Verder rustig aan gedaan.

20-4

Krachttraining ging wel goed vandaag. Ik kon weer 15 reps halen met squatten, ik word weer sterker. Donderdag kan ik het nogmaals proberen te verzwaren want vrijdag krijg ik een nieuw trainingsschema. Morgen ook krachttraining.

21-4

Begonnen met de v-squat, daarna latt pull down, leg extension en als laatst nog wat setjes met de kettle bell. Ik heb het idee dat ik weer helemaal terug op krachten ben. Dat geeft een goed gevoel.

22-4

Cardiotime! Afgelopen zaterdag ging het niet zo heel best met rennen. Dat gaf mij vandaag meer kracht om te verbeteren. Ik ben nu sinds 25-3 aan het joggen, bijna één maand. En ik heb zeker wel vooruit gang geboekt. Ik kan nu meer dan het dubbele aantal meters rennen. Mijn uithoudingsvermogen is erg vooruit gegaan. Voor sommige is deze afstand echt super makkelijk, maar ik ben er wel echt blij mee.

23-4

Vandaag weer een afspraak in de Linus Pauling kliniek. Een aantal aanpassingen gedaan rondom de supplementen. Daarbij nog wat tips gehad om zoveel mogelijk vitamines en mineralen op te nemen. Op aanraden zal ik daarom gefermenteerde groenten gaan eten en ook nog 4 dagen extra vasten. Snel wat rijstwafels gegeten zodat ik kon gaan training. Ik squat nu 60kg en ik kan mij nog goed herinneren dat ik vorig jaar begon met 25kg ofzo. Ik kon toen niet eens een fatsoenlijke squat maken met beide hakken op de grond! Morgen ga ik ook weer krachttraining doen. Ik heb al een lange tijd geen echte spierpijn gehad, dus dat ga ik morgen kweken. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

17/4/2015 - Trainingsdagboek Lidi week 43 en 44

3-4

Vandaag naar Linus Pauling kliniek geweest voor onderzoek naar zware metalen. Helaas lukte het niet om een infuus aan te leggen. Volgende week opnieuw proberen. ’s Middags getraind met Jeroen. Besproken dat ik a.s maandag begin met 4 dagen vasten. Dan drink alleen bouillon en water. Met trainen begonnen met de kettle ball. Nog een kleine test hoe vaak ik de snatch achter elkaar kon doen. Jeroen dacht dat ik er 40 kon, ik 30, uiteindelijk werden het er 63. Hopelijk kan ik dat record snel verbreken. Daarna boksen en trappen tegen het kussen. Morgen cardio time.

4-4

De bouillon is klaar en gemaakt van biologische runden botten, Keltisch zout, laurierblaadjes, piment, peper en azijn. Belangrijk is dat het biologisch is. Morgen heb ik eigenlijk rustdag. Maar in overleg met Jeroen afgesproken dan met volle kracht training te doen. Dan zal ik daarna hopelijk nog 48uur lang na verbranden van de training.  En ik heb dan mooi de tijd om te herstellen.  Vandaag cardio gedaan. Ik heb nog een beetje spierpijn van de kettle ball training van gisteren. Dat was namelijk al weer 4 weken geleden dat ik dat gedaan had. Belangrijk is wel dat ik met joggen binnen 30 minuten blijf. Hierdoor 5 setjes gedaan. Daarna 15 minuten gefietst.

5-4

Vandaag de grote spiergroepen aangepakt. Eerst squatten, deadlift, dumbell press, cable fly, lunges en wat oefeningen met de kettle ball. ’s Avonds nog steeds trillende spieren bij aanspanning. Ik heb intensief getraind met een time under tension van 3-0-3-0. Nu 4 dagen rust, dan kan ik mijn scheenbenen ook wat rust geven.

Het vasten gaat een hele uitdaging worden. Lichtelijk nerveus hierover. Geen vast voedsel, mijn ergste nachtmerrie! Ik ga wel proberen cardio te blijven doen van ongeveer 30 minuten. Gewoon rustig aan lopen of fietsen. Dan zal ik niet mijn spieren gaan verbranden.

6-4

Wat uitgeslapen en daarna cardio gedaan. 30 minuten op de loopband en 10 minuten gefietst. De bouillon smaakt best goed, en heb vandaag 4 grote kommen op. Daarbij ongeveer 3 liter water gedronken over heel de dag. Ik mag zoveel als ik wil bouillon drinken, maar kon het zo prima uithouden. Niet echt honger gehad, maar wel was ik continu met eten bezig. Ik ga nu eten ook echt uit de weg, anders word het gewoon te moeilijk voor mij. Een beetje chagrijnig ben ik wel moet ik zeggen, haha!

7-4

Cardio done, en een welverdiend bouillonnetje. Zelfs kauwgom neem ik niet in, wat ik echt mis tijdens sporten. Maarja, alles voor een goed doel!

Het is gewoon dat je iets van vast voedsel wilt eten, want eten hoort bij het leven. Het heeft iets sociaals en het is gewoon lekker. Als je eens nagaat hoe vaak je met eten bezig bent op één dag. Het eten zelf, eten klaar maken, boodschappen etc. Echt heel veel.  Ik zou nu zelfs de dingen willen eten die ik niet eens lust. Maar ik ben blij dat er nu 2 dagen op zitten.

8-4

Weer een keer gezwommen, hiervoor vroeg uit bed. Ongeveer 50 minuten gezwommen. Om 9.00 mijn 2e bouillon op. Daarna in slaap gevallen en 4,5 uur geslapen! Ik ben niet moe, maar merk wel dat ik weinig energie heb. M’n ouders zeiden ook dat mijn gezicht vermoeidheid toonde en ook was het grauw van kleur. Ik voel me verder goed. Nog één dag! En wat zal ik vrijdagochtend genieten van mijn havermout ontbijt, ik kijk er nu al naar uit.

9-4

Weer cardio. Loopband gedaan en nu wat aan hellinglopen gedaan. Afgelopen dagen ging het goed dus ik wilde wat verzwaren. 30 minuten lopen en 10 minuten fietsen. Ongeveer 2 uur later zakte mijn energie, ik kwam nauwelijks de trappen op. Heerlijk om morgen weer 5 a 6 maaltijden te eten. Morgen ook weer naar de Linus Pauling kliniek. Nogmaals proberen of ze een infuus kunnen aanleggen voor het onderzoek naar zware metalen. 

10-4

Heerlijk ontbijt op van havermout, amandelmelk en appel. Naar de Linus Pauling kliniek geweest en het is gelukt om een onderzoek te doen dmv een infuus. Over 2 weken krijg ik de uitslag. Om 16.00 krachttraining gedaan volgens schema. Het was druk in de krachthoek dus eerst begonnen met armen. Kracht in mijn armen was een stuk minder geworden. Zo ook kon ik dit merken bij squatten, ik werd snel en bleef lang duizelig. Misschien had ik nog één dag moeten wachten met krachttraining, en eerst weer wennen aan het eten. Dat weet ik dan weer voor de volgende keer. Morgen wil ik nogmaals kracht doen.

11-4

Vandaag begonnen met de v-squat, leg extension, lunges en zo’n apparaat voor de bilspieren. Eigenlijk alleen maar benen getraind. Voelde me vandaag niet echt fit. Ik heb niet zo’n eetlust en ook merk ik dat mijn lichaam erg moet wennen aan eten. Nu is het even belangrijk dat ik goed op m’n eten ga letten. Geen maaltijden overslaan en dat ik weer goed eiwitten en vetten ga innemen. Dan kom ik snel weer op krachten.

12-4

Zondag is voor mij een rustdag. Goed gegeten en ik voel mij ook fitter. Morgen weer beginnen aan trainingsschema. En hopelijk komt mijn kracht weer snel helemaal terug.

13-4

Trainingsschema door lopen en afgesloten met 3x3 setjes met verschillende kettle bels. Wel iets te uitbundig geweest met squatten. En ’s avonds had ik dan ook veel last van mijn rug. Morgen zie ik Jeroen weer.

14-4

Begonnen met kettle bell oefeningen. Daarna 2 nieuwe oefeningen door gesproken om de spieren in mijn benen en rug wat meer op te rekken. Gelukkig geen last meer van mijn rug van gisteren. Morgen na 11 dagen weer cardio. Benieuwd hoe dat weer gaat aangezien ik nog steeds niet helemaal op krachten ben.

15-4

Cardio ging goed. Weer een stap verder gekomen om mijn conditie te verbeteren. Ik kreeg geen pijn in mijn schenen, dat heeft ervoor gezorgd dat ik langer kon rennen. Hopelijk blijft dit zo, dan kan ik grotere stappen gaan maken.

16-4

Vroeg op gestaan om te trainen. Begonnen met squats, deadlift, cable fly en chin-ups. En als laatst nog die 2 oefeningen gedaan om spieren op te rekken. Ik merk dat de gewrichten in mijn enkels, knieën en heupen regelmatig knakken. Dat betekend dat ik goed moet letten op de time under tension. Eenmaal thuis merkte ik dat ik te weinig had gegeten. Hierdoor was ik misselijk en erg vermoeid. ’s Middags dan ook in diepe slaap. Morgen weer trainen met Jeroen.

 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

23/3/2015 - Trainingsdagboek week 38 en 40

Trainingsschema Lidi week 38

6-3

Weer krachttraining vandaag. Begonnen met leg extension en soort donkey kick oefening. Goed voor de bilspieren. Daarna clean and press, latt pull down en side bend. Met die kettle ball oefening van gisteren moet ik nodig nog wat oefenen. Heb er wat blauwe plekken op mijn armen van gekregen.

7-3                 

Aan de cardio vandaag. Tussendoor nog snel even een leg press gedaan. Verder 15 minuten helling lopen, 5 minuten cross trainer want daarna kwam de leg press vrij. En als laatst 25 minuten gefietst. Ik drink tegenwoordig ook vaker thee. Waar ik vroeger altijd 3 klontjes suiker in deed, en zonder ook echt niet lekker vond. Nooit gedacht dat ik nu zelfs groene thee lekker vind.

8-3

Een heerlijke rustdag vandaag, doet me altijd goed. Twijfelde nog even om toch te gaan trainen. Ik ben weer opgeladen voor komende week.

9-3

Vanochtend bij de Linus Pauling kliniek geweest. Momenteel gaat het afvallen moeizaam ondanks het sporten en goede voeding. Ze hebben bloed afgenomen en over 3 weken krijg ik de uitslag. Deze kliniek onderzoekt gerichter naar balans van je cellen en hormonen. ’s Middags wel getraind en een beetje afgeweken van het trainingsschema. Begonnen met latt pull down, leg extension, cable fly en side raise en als laatst bench press en up row. Ik heb me meer geconcentreerd op het boven lichaam. Morgen zie ik Jeroen weer.

10-3

Tijd voor een kettle ball training van Jeroen. Ik voelde mij uitgerust omdat ik eergister een rust dag had en gisteren alleen maar boven lichaam getraind had. Maar aan het einde van de training raakte ik ineens snel vermoeid. Dit had ik niet verwacht, en vond het jammer dat ik de tabata niet goed kon afmaken. Ik dacht dat ik genoeg energie had, maar kennelijk is dat soms lastig in te schatten.  

11-3

Ik was een beetje aan het twijfelen wat ik vandaag zou doen. Maar toch besloten om benen te trainen. Begonnen met squatten, leg press, glute, en als laatst de leg extension. Soms nog wel last van de spier in mijn rechter boven been. Het gaat wel de goede kant op. Morgen krijg ik een nieuw trainingsschema van Jeroen.

12-3

Zo, pittig schema! Warming up is joggen.. en cooling down is een korte tabata op de fiets. Ouderwets squatten en deadliften om mee te beginnen! Opnieuw de gewichten bepaald om tussen de 8 en 15 reps te zitten. Daarna een lage cable fly, sit ups met kettle ball en optrekken met de chin-dip. Heb er zin in, weer leuk om aan een nieuw schema te beginnen!  

Trainingsschema Lidi week 40

13-3

Begonnen aan mijn nieuwe trainingsschema. Al 3 dagen squats gedaan en dat begon ik wel te voelen. Vooral aan de rechterkant van mijn rug en been. Rechts is sterker en gebruik ik het meest. Daarna nog deadlift, chin-lift, buikspieren en seated row. Morgen aan de cardio.

14-3

Cardio weer gedaan, loopbandje, crosstrainer en fiets. ’s Middags flinke hoofdpijn omdat ik veel te laat had gegeten na het sporten. Duurde ook lang voordat het weg trok. Overigens is het wel zó lang geleden dat ik hoofdpijn had. Voordat ik gezonder ging eten had ik zeker 3x in de maand flinke hoofdpijn waardoor ik echt niets meer kon. Ook kenden mensen mij niet anders dan dat ik altijd verkouden was. Nu al 6 maanden niet meer verkouden geweest, dat is echt een record voor mij. Dat dank ik echt aan goede voeding en een verbeterde  weerstand.

15-3

Rustdag vandaag, en ook niet veel gedaan. Morgen weer kei hard trainen!

16-3

Hard getraind vandaag. Wat langer rust genomen tussen de sets, lang bezig hierdoor. Tijdens het squatten werd ik duizelig, wat snel weer weg ging wanneer ik rust nam. Deadlift weer wat kunnen verzwaren. Na lunch en avondeten bleef ik honger houden! Nog niet eerder gehad, en wat extra gegeten. Ook niet veel vetten gegeten eigenlijk. De ochtend heeft mij veel energie gekost.

17-3                

Het was mooi weer vandaag, dat betekend buiten met de slee trainen. Echt heel zwaar met weinig rust tijdens de oefeningen om zo conditie op te bouwen. Mijn conditie is super slecht. Daarom moet ik ook gaan hardlopen. Maar zolang ik niet afval moet ik dat gewicht allemaal mee sjouwen, en is het moeilijk om conditie op te bouwen. Een rot gevoel krijg ik er wel van, want het afvallen gaat nog steeds niet zoals gepland. Morgen cardio training op de apparaten.

18-3

Eerst een 30 minuten op de loopband gestaan. 2 minuten joggen en 1 minuut rust en dat 6 keer. Het ging mij redelijk goed af, dus volgende keren steeds iets langer joggen. Daarna nog 20 minuten op de fiets gezeten. Later op de dag nog 60 minuten buiten gefietst. Eigenlijk fiets ik verder nooit, maar het was mooi weer en wat extra bewegen kan geen kwaad. Morgen trainingsschema doen!

19-3

Tijdens het trainen niet flauw geweest en meer gewicht aan de stang gehangen voor de squats en deadlifts. Ik bleef mooi tussen 8 en 15 reps zitten. Tijd voor wat meer uitdaging en even je spieren op z’n donder geven. ’s Middags nog een eindje gefietst. ’s Avonds wat spierpijn in bovenbenen, ik voel dat ik vanochtend zeker iets gedaan heb. Morgen train ik met Jeroen. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

20/2/2015 - Training dagboek week 35

12-2

Gewerkt in de ochtend en avond. Tussendoor nog gesproken met Jeroen. Van te voren nog 45 minuten getraind, meer tijd had ik niet. Dat schiet ook niet echt op. Besproken dat ik meer groenten moet gaan eten en ook meer eiwitten moet innemen. Zoals die poeder die ik voorheen gebruikt heb. Nog 2 dagen werken en dan heb ik eindelijk 4 dagen vrij, ik ben de laatste dagen continu vermoeid. Heb dan ook niet bij kunnen slapen, wat ik meestal 1x in de week doe. Anders ben ik niet goed uitgerust.

13-2

Flink wat groenten en fruit ingeslagen voor de carnavals dagen. ’s Middags nog getraind. Begonnen met trainingsschema, maar ik kon niet alles geven omdat mijn lichaam vermoeid was. Ik had van te voren goed gegeten, dus daar lag het niet aan. Bij sommige oefeningen last van mijn knieën. Ik weet niet helemaal zeker of het de spieren of de gewrichten zijn. Mijn armen voelen goed en daarin zie ik geen achteruit gang. Morgen trainen met Jeroen.

14-2

Jeroen had voor mij een kettle ball training in petto. Altijd leuk maar vooral erg zwaar. Wat nieuwe oefeningen uitgelegd gekregen. 1 uur later had ik al last van mijn onder armen. Je moet een goede grip hebben om die kettle ball vast te houden. Ook kreeg ik 2 blaren aan de binnenkant van mijn handen.

15-2

Vandaag en morgen rustdag, en tijd voor 3 avonden ontspanning in de kroeg! Lang geleden dat ik wat heb gedronken.  Benieuwd hoe ik er morgen aan toe ben en of ik zal snel herstellen.

16-2

Al behoorlijk brak van gisteren. Heb wel het idee dat ik wat sneller herstel dan vroeger. Overdag goed gegeten en veel fruit, en natuurlijk water en thee.  Ik merk dat ik minder goed tegen alcohol kan dan voorheen. Gewoon omdat ik het  niet meer gewend ben. Slecht eten hoort er ook bij helaas. Ik vind het wel lastig om tijdens carnaval geen alcohol te drinken. 

17-2

Sportiom was open en dus even gegaan. Ik was er rond 13.00. Gister avond veel gedronken, en merkte bij het trainen dat mijn handen en armen erg aan het trillen waren. Heel fit was ik niet en heb alleen maar lunges, clean and press, bench press en up row gedaan. Na 2 dagen rust voelt mijn rechter knie ook beter. Hierdoor gingen de lunges beter.

18-2              

Vanavond direct af moeten zien bij de training met Jeroen. Circuit stond op het programma, dat heb ik ook wel verdiend na de carnaval. Eerst high steps, opdrukken (wel met knieen op de grond), clean and press, op trekken en als laatst opstaan vanaf rug en buik. Heel vermoeiend. En bij de 2e ronde moest ik 3 oefeningen verbeteren. En bij de laatste ronde moest ik 2 oefeningen verbeteren.  Beide gelukt! Leuk om dit over een tijd nogmaals te doen. Kijken of ik het kan verbeteren.

19-2

Eerst getraind volgens schema. Na de lunges kreeg ik pijn mijn rechter bovenbeen. Alsof ik een spier had ver rekt.  Ik denk dat ik net iets te veel spanning op dat been zette. De rest gewoon clean and press, bench press, up rows en side bend gedaan. Voelde die plek in mijn rechter bovenbeen dit de rest van de dag nog, vooral tijdens het lopen. ’s Middags weer aan het werk na 4 dagen vrij. Dat heeft me weer opgeladen voor het werk. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

11/2/2015 - Trainingsdagboek week 33

30-1                                                             

Niet zo’n hele goede nachtrust gehad. Wat onrustig geslapen, misschien wel door de training van gisteren. Voordat ik het voedings gesprek met Jeroen had, nog één uurtje getraind. De latt pull down gedaan, dumbell press, clean and press en de up row. Training echt gericht op armen en boven lichaam. Als ik even gezeten heb dan ben ik bij het opstaan wel even stram in mijn rug en benen. En ook de spierpijn begint nu te komen. Morgen misschien wat cardio doen en ’s avonds werken.

31-1

Toch maar niet naar de gym geweest. Wat meer spierpijn vandaag, en ik voelde me best vermoeid. Lekker rustig aan gedaan, zo ook op het werk. Morgen wel echt even trainen.

1-2

Einde van de ochtend gaan trainen. In plaats van lunges heb ik de legextension gedaan. Dit was lang geleden en ik merkte dat ik nu veel minder reps kon. Daarna de clean and press met stabiliteit oefeningen, super setje bankdrukken en uprow. Komende week er weer flink tegen aan! Zo vaak mogelijk trainen als kan. Het voelt goed, en zo haal ik betere resultaten.

2-2

Vroeg op om te werken, maar gelukkig ook weer vroeg klaar. Zware oefeningen gedaan bij het trainen. Gisteren heb ik volgens trainingsschema getraind, dus wilde ik vandaag iets anders. Begonnen met deadlifts, dat was lang geleden. Ik heb straps aangeschaft zodat ik zwaarder kan liften. Daarna de deep squat er achter aan. Begonnen met 25kg dit later verhoogd naar 30kg. Mooi weer 5 setjes kunnen doen. Voor armen deed ik de cable fly en up row. Hier toch wel 1,5 uur mee bezig geweest en tussen de setjes door  goed gerust.

3-2

Om 10.00 getraind met Jeroen. Begonnen met het trainingsschema. Een aantal oefeningen verzwaard. Want ik was toch te makkelijk voor mezelf. Bij de lunges kan ik mijn bovenlijf moeilijk stabiel houden. Daarom heeft Jeroen nog een nieuwe oefening toegevoegd.  Dit is de side bend met ketltle bal. Je houd deze langs je lichaam en buigt dan met je bovenlichaam naar de zijkant, en komt dan weer sterk recht.

4-2

Ik had vandaag trainen op de planning staan, maar dat ging niet door. Dan maar een rustdag, had afgelopen nacht ook niet veel geslapen, ik was erg vermoeid. Toch ook wel spierpijn gekregen van die side bend oefening. Komende 3 dagen werk ik gebroken diensten. Maar wil toch ergens een training tussen proppen.

5-2

De 3e vroege dienst van deze week. Nog 2 te gaan. Flink wat voorbereidingen voor het eten gedaan voor komende dagen.  Als ik morgen tijd heb, dan kan ik tussendoor nog even gaan trainen. Anders heb ik 3 rustdagen gehad, dat is weer te veel van het goede! Zaterdag heb ik sowieso training met Jeroen.

 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

17/1/2015 - Trainingsdagboek week 29

9-1

Lichte spierpijn begint te komen. Dat is erg lang geleden. ’s Avonds werd de spierpijn rondom mijn buik en benen alleen maar erger. Ik doe toch iets verkeerd wanneer ik zelf train. Ik moet echt letten op mijn time under tension. Dat vind ik vaak lastig omdat ik snel door de oefening wil gaan en het er makkelijk van af wil brengen. Je moet je zelf dan echt pushen tot het uiterste. Daarom is het fijn dat Jeroen mij tijdens het trainen weer even alert maakt. Morgen train ik zelf, eens kijken wat ik allemaal kan met spierpijn.

10-1

Begonnen met warming up. Dan leg press, kettle ball met tussendoor stabilisatie oefeningen zoals lage, hoge of zijwaartse plank. Toen ik de eerste plank oefening deed, voelde ik direct pijn in m’n buikspieren. Dat is dus de oorzaak van die erge spierpijn! Deze oefeningen moet ik vaker doen! Nog de latt pull down en seated row gedaan. Dit hele weekend weer vrij, en even goed uitrusten.

11-1

Vandaag een rustdag, en zeker ook goed uitgerust. Weer een drukke werkweek voor de boeg. Ik werk rond de 40 uur per week, dat is redelijk veel als je in de zorg werkt. Maar omdat ik lichamelijk sterker en fitter ben kan ik dat nu makkelijker aan dan voorheen. Morgen werk ik van 7.00-15.30 daarna ga ik trainen.

12-1

Na het werk gelijk gaan trainen. Mijn voorkeur is toch liever dat ik voor het werk ga trainen. Maar soms is het niet anders. Als opwarmer de clean and press. Volgens Jeroen moet ik rustiger squatten en in 3 seconden naar beneden zakken. Anders krijgen mijn knieen steeds zware klappen te verduren. Het advies opgevolgd en het is ook een heel stuk zwaarder. In plaats de leg press, de leg extension gedaan. One arm kettle bell met tussendoor stabiliteits oefeningen. En super setjes met side raise en cable fly gedaan. Morgen ga ik nog maar een keer extra. En dan sowieso de leg press, dumbell press en seated row!

13-1

De tijd om te trainen was erg kort. Snel opgewarmd op de loopband en daarna leg press, dumbell press, seated row en leg curl gedaan. Kort maar krachtig. De leg curl was al even geleden, maar het voelde goed. Gewerkt van 14.30-22.30. Morgen werk ik in de ochtend en daarna gelijk trainen, ook zie ik Jeroen om het eetdag boek te bespreken van afgelopen week.

14-1

Een lange dag vandaag. ’s Ochtends vroeg gewerkt en ’s avonds terug gekomen voor een zieke collega. Tussendoor natuurlijk getraind. En wel clean and press, one arm kettle bell, stabilliteits oefeningen, dumbell press, seated row en gefietst. Verder rondom het eten moet ik echt meer vetten gaan eten zoals noten en avocado. Daarbij ook mijn schildklier gaan boosten met goede voeding zodat deze op gang komt. Morgen train ik met Jeroen en werk ik een late dienst.

15-1

Vandaag met training mijn armen getraind. Want zaterdag ga ik een nieuwe oefening doen waarvan je minimaal 2 hele dagen van moet herstellen. Wow, ik ben wel benieuwd dus. Nu even aan bankdrukken gedaan, stabiliteits oefeningen, staande seated row en buikspieroefeningen gedaan. Daarna door naar het werk. Morgen een rustdag, bovendien moet ik ook weer een gebroken dienst werken. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

10/1/2015 - Trainingsdagboek lidi week 28

2-1

Vandaag getraind. Als warming up op de loopband gestaan in plaats van de clean and press te doen. Even een beetje rust voor m’n knieën. Ook de one arm kettle bell, leg press en latt pull down gedaan. Ik had geen tijd om wat eten te bereiden voor op het werk en dus een kant en klaar maaltijd salade gehaald. Dat was echt verschrikkelijk vies, beter toch lekker mijn eigen versie van verse sla en kip! Er kan niets boven verse producten natuurlijk. Morgen heb ik in eigenlijk een rust dag, maar omdat ik vrij ben kan ik makkelijk nog even langs het Sportiom gaan.

3-1

Veel te laat wakker geworden én nog zo veel te doen. Dus trainen maar uitgesteld voor morgen. Vanavond uiteten geweest, en dan verbaas ik mij toch steeds weer over die after dinner dip die ik dan krijg. Ik werd zo lui ineens van dat eten, dat is geen fijn gevoel. Het verschil is zo groot tussen clean eating en voor andere mensen ‘normaal’ eten. Morgen alweer een vrije dag. Dan is het wel weer tijd om te trainen.

4-1

Natuurlijk getraind. Eerst clean and press, daarna leg press, one arm kettle bal, super setjes cable fly/side raise, seated row en even gefietst. Bij de kettle ball gebruik ik altijd die van 20kg. Maar na 2 setjes verloor ik mijn grip en had ik moeite om de oefening juist uit te voeren. Mijn benen waren vermoeid waardoor ik krom ging staan. 4kg lichter gegaan zodat ik de setjes wel af kon maken. Vanavond met vrienden lekker gegeten, het thema was clean eating. Géén after dinner dip gehad natuurlijk. Het was erg lekker.

5-1

Vandaag weer vroeg op om te werken. Wat uitgeschoten met ontbijt en ik kreeg pas tegen 11.30 honger. Met m’n eetlust in de ochtend gaat het ook wel weer goed. Ik vind nu warme havermout ook erg lekker, dus dat is gemakkelijker. Die smoothies vind ik toch niet zo lekker, en dan gaat mij dat al snel tegen staan. Geen trainen vandaag. Ik werk, zoals vandaag,  gebroken diensten. Dat is vermoeiender dan 7 uur aan één stuk werken. Deze week nog 2 van zulke dagen. Morgen bespreek ik met Jeroen mijn voeding van afgelopen weken.

6-1

Het blijkt dat ik aangekomen ben. Dit is echt zuur. Er zijn wel wat factoren die hier eventueel mee te maken kunnen hebben. Opstart problemen na de vakantie, gestopt met eiwit poeder, gestopt met anti-conceptie, 2 dagen niet ontbeten, weinig slaap, in de avond fruit/zoetigheid gegeten, feestdagen. Ik sprak hierover met Jeroen en kwam tot de conclusie dat mijn focus op het doel verminderd is. Natuurlijk ga ik er nog steeds voor! Maar ik zit misschien wel in een dip. Ik verleid me sneller tot zoetigheid en ben laks rondom mijn voeding. Ik moet me zien te herpakken en snel óók! Ben verdorie al zo ver gekomen!

7-1

Gewerkt vandaag en ik moet zeggen dat ik niet veel heb gezeten, weinig tijd voor lunch. Toch de dag goed doorgekomen. Trainen zat er dan voor vandaag niet in. Morgen trainen met Jeroen en daarna werken. Mijn diensten patroon werkt deze week ook niet echt mee. Vaak werk ik tot 22.30 en moet ik de volgende dag alweer om 6.00 op om te gaan werken. Zo kom ik ook niet altijd aan mijn slaapuren.

9-1

Een uur lang met Jeroen getraind. Eerst de frontsquat met afwisselend hoge plank. Dan bankdrukken, soort seated row met side plank en sit ups gedaan. Snel nog 5 minuten uit gefietst. Rond 21.00 waren mijn benen erg vermoeid. Morgen weer op tijd op.

 

1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

19/12/2014 - Trainingsboek week 25

12-12

Een beetje uitgeslapen vandaag, maar nog genoeg tijd voor een legday. Direct begonnen met de v-squat, side raise, walking lunge en als laatst de leg extension. Bij de walking lunge heb ik het altijd zwaar. Ik merk dat ik weer te laat naar bed ga, en te laat op sta. Dat komt omdat ik veel late diensten heb. Dit ritme moet ik weer even zien te doorbreken. Het is zo veel fijner om ’s ochtends op tijd op te staan. Morgen laatste training met Harm!

13-12

Een box les gehad van Harm. Leuk, en weer eens wat anders! Je bent dan op een heel andere manier bezig met sport, misschien nog wel vermoeiender dan normaal. Verschillende stoten geleerd en zo wat combinaties gedaan. Late dienst gewerkt, en ik merk dat ik wat stram ben wanneer ik even heb gezeten. Ik heb nog last van spierpijn in de hamstrings van gisteren. Maar voel nu ook dat ik zware armen heb en mijn rug wat zeer begint te doen. Morgenochtend weer vroeg op om te trainen.

14-12

Omdat ik nog veel last heb van spierpijn, vandaag alleen maar cardio gedaan. 25 minuten op de loopband gestaan, 10 minuten crosstrainer gedaan. En nog 20 minuten gefietst. ’s Avonds gewerkt van 17.00-20.30. Morgen een gebroken dienst en tussendoor wil ik nog gaan trainen.

15-12

Vermoeid opgestaan na een korte nachtrust. Rond 10.00 was ik zo vermoeid dat ik bijna niet wilde gaan trainen. Toch even doorgezet en de leg extension, shoulder press, walking lunge en cably fly gedaan. Ik ga proberen om regelmatig die walking lunge te blijven doen. Wanneer ik steeds te lang wacht, dan krijg ik opnieuw die spierpijn. En spierpijn in je hamstrings vind ik zó vervelend. Na het werk direct naar bed. Morgen spreek ik met Jeroen en heb ik late dienst.

16-12

Onverwachts vandaag gewogen, en iets meer dan 3kg afgevallen! Dit was de eigenlijk de 1e meting na mijn vakantie. Blijkt dus dat ik weer op de goede weg ben, en niet in de vakantie stemming ben blijven hangen. Ook vet percentage was verminderd en spiermassa was verhoogd, een goed teken. Maar ook de cm worden minder. Nieuw doelstelling is gesteld, omdat ik het vorige toen niet gehaald had. En dat is om vóór 15 januari 2015, 6kg af te vallen! Precies 30 dagen de tijd. Dit wil ik zeker gaan halen, maar die (rot) feestdagen zitten er ook nog tussen. Vol verleidingen en lekker eten.

17-12

Vandaag een rustdag. Had 5 dagen achter elkaar getraind, en bovendien kwam het mij vandaag ook niet echt uit. Gisteren hebben Jeroen en ik ook nog de hormooncheck doorgelopen. Ik merk veel verbeteringen. Ik voel mij fit en energieker, slaappatroon en doorbloeding van huid is verbeterd. En zo nog een aantal dingen meer die vooruit gaan. Weinig gedronken en gegeten vandaag ivm werk. Morgen train ik met Jeroen en dan bespreken we het nieuwe trainingsschema.

18-12

Zo zeg, dat is een pittig trainingsschema. De time under tension is bij alle oefeningen verhoogd naar 3-0-3-0. Warming up is de clean and press. Daarna begin je eerst met de zwaarste oefening. De leg press, one arm kettle bell swing, dumbell press, seated row, sit ups en als cooling down 10 minuten fietsen. Vandaag al wat van deze oefeningen gedaan, en het is zwaar door die hoge time under tension. Het is echt bedoelt om spieren te kweken en dus ook vet te verbranden. Ben benieuwd wat dit schema met mij gaat doen!

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

4/12/2014 - Trainingsdagboek week 22

21-11
Veel gesnorkeld in het Great Barier Reef. 'S avonds voel ik wat spierpijn opkomen. Of dit nu van het snorkelen of rennen is weet ik niet. De rest van de dag rustig aangedaan. 

22-11
'S middags een wandeling gemaakt naar een look out in de buurt. Hier 1 uur op gelopen. 'S avonds een 2uur durende nightwalk gedaan door het regenwoud. Je moest veel klimmen. Ook door de warmte erg vermoeid. 

23-11
Aangekomen in ons laatste hotel. Rustig aangedaan en gerelaxed bij het zwembad. 'S avonds sushi gegeten. Alle dagen zijn we uit eten geweest omdat we zelf niets kunnen maken op onze hotel kamer. Soms wel een voorgerecht of een toetje genomen. Maar meestal laat ik het bij alleen een hoofdgerecht. Ik heb wel wat dingen gegeten die ik beter had kunnen laten. Hier heb ik geen spijt van. Misschien komt dat nog als blijkt dat ik gewicht ben aangekomen. 

24-11
Uitgeslapen want we gingen vandaag shoppen. Even ook geen havermout meer!  We ontbijten bij het hotel. Afgelopen maand helemaal geen vis gegeten. Ik maak namelijk liever zelf m'n eigen vis, dan weet ik dat het goed door gebakken is. Als ik weer thuis ben, dan snel weer back on track! 

25-11
Om 5.45 opgestaan voor een laatste georganiseerde tour in Australië. Hierbij gingen we een aantal mooie watervallen en meren bezoeken. Een lange leuke dag en hier en daar wat moeten hiken om bij de watervallen te komen. Laat terug en 's avonds de koffer klaar gezet. Morgen leveren we de auto in vliegen we om 12.30 naar Hong Kong, en daarna naar Amsterdam. Vandaag echt heel erg verkouden geworden! Waarschijnlijk van de airco op mijn slaapkamer. Of omdat ik mijn vitamine C al een maand niet in genomen heb? 

26-11
Laatste dag in Australië. We vlogen om 12.30 naar Hong Kong. Erg vermoeid en op het vliegveld geslapen. Na 6 uur wachten konden we eindelijk richting Amsterdam. Gelukkig redelijk veel kunnen slapen in het vliegtuig. Eten in het vliegtuig vind ik altijd zo vies, dus niet veel gegeten. Eenmaal aangekomen was het vroeg in de ochtend. 

27-11
Afgelopen nacht wel vaak wakker geworden, en nu niet echt fit. Ben niet gaan slapen, anders gooi ik m'n ritme helemaal door de knoop. Boodschappen gedaan omdat de koelkast leeg was. Helemaal gevuld weer met sla, feta, sinaasappelsap, rosbief etc. Om 21.00 was ik kei vermoeid en gaan slapen. 

 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

24/11/2014 - Trainingsdagboek week 20

7-11
'S middags een aantal walks gelopen met mooi uitzicht. Ook nog een trap pad gelopen langs een cliff. Op de helft dacht ik dat ik nooit meer helemaal omhoog zou halen. En dus omgedraaid. Het was al aan het eind van de middag, en voor zo'n tocht moet je gewoon genoeg tijd voor uitrekken. Wel flink die hartslag omhoog gekregen van de trappen terug omhoog. Morgen moeten we rond de 5 uur rijden. Dus dat is veel stil zitten. We vertrekken vroeg zodat er 's middags nog wat kunnen ondernemen. 

8-11
Een lange drive vandaag en lichamelijk niet heel veel bijzonders gedaan. We waren redelijk vroeg terug in het appartement. Mooi nog even tijd gemaakt om wat te bewegen. De airco op koud en improviseren! Op het 2 persoons bed een zware koffer gelegd om zo het bed op te tillen met een deadlift. Je moet wat he! Squats gedaan met een sixpack 1,5 liter water bij de borst houden. Opdrukken tegen het aanrecht en lunges gedaan met sixpack water op de schouder. En een aantal keren de plank gedaan. Voelde wel weer goed. Nu 1 week geleden dat ik iets aan oefeningen gedaan heb. Benieuwd of ik nu morgen spierpijn heb. Nu ook omdat ik geen magnesium slik. 

Wel gekeken naar supplementen. Deze zijn erg duur en zitten vaak per 60 of meer verpakt. Aangezien we de 26e alweer vertrekken vind ik het zonde om al die verschillende supps aan te schaffen.  
Morgen weeer een drive van rond de 5uur. 

9-11
In de ochtend geen spierpijn. In de middag begon het wel te komen. Niet veel bijzonders gedaan. Heerlijk tot rust gekomen aan het strand. 

10-11
Iedere ochtend nu havermout op, begint een beetje tegen te staan. Gelukkig lusten mijn vrienden soja melk, dus dat komt goed uit. 'S middags brood gegeten, daar hadden we zin in. Ik moet er beter op letten dat ik genoeg drink. Niet veel gedaan vandaag, alleen aan het strand gelegen. En ook nog wel een klim gemaakt bij de vuurtoren van Byron Bay. 

11-12 Naar een sanctuary (soort dierentuin) geweest. Veel gelopen vandaag, en 's middags de stad door gelopen. Verder niets bijzonders. 

12-11
Vandaag een dag Sea World. Dat word veel lopen, en dus een grote fles water mee. Van alles meegenomen zoals komkommer, noten, gesmeerd brood en fruit. Ik zeg goed bezig!  'S avonds een lekkere salade op, eindelijk wat vitamines. 

13-11
Na een eindje rijden in het volgende plaatsje aangekomen. Het staat bekend om zijn mooie natural parks.  Een hike gedaan van 2,5 uur in de brandende zon. Veel gedronken en goed gegeten tussendoor. Lopen doe ik best graag, vooral in zo'n mooie natuur. S' avonds vroeg naar bed, morgen om 5.15 op, anders halen we boot naar Fraser Island niet. 
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

7/11/2014 - Trainingsdagboek week 19 (on the way Down Under)!

30-10

Vandaag alleen maar getraind en ook moest ik wegen. Omdat ik om 15.15 werd gewogen, was ik zelfs zwaarder dan afgelopen zaterdag. Ik had dan ook net m’n middageten achter de kiezen. Met Jeroen nog wat oefeningen gedaan met de kettle ball en daarna heb ik zelf nog de v-squat en latt pull down gedaan. Had ’t toen wel gezien en ben naar huis gegaan. ’s Avonds als begin van de vakantie uit eten geweest. Heb zelfs m’n oude vertrouwde whisky-cola gedronken. Het was bijna te lekker! Zeker al 5 maanden geleden dat ik alcohol op had. Morgen nog een laatste training met Harm, en dan zit het erop voor 4 weken.

31-10
Rustig aangedaan vandaag. Dus met m'n laatste training met Harm even flink getraind. 5 setjes x 15 clean and press gedaan. Goed voor je benen, rug en ook nog je armen. Daarna een oefening met de kettle ball gedaan. Je moet dan vanuit een liggende positie gaan staan met de kettle ball met een gestrekte arm boven je hoofd. Zwaar!! Nog 20 minuten intervallen gedaan op de fiets. Nu welverdiend op vakantie, in het vliegtuig rust ik wel uit. 

1-11
Na een lange vlucht van 12uur eindelijk weer de benen kunnen strekken. Niet kunnen slapen in het vliegtuig, dus nu al meer dan 24uur wakker. Dit komt natuurlijk ook door het tijdsverschil. We waren te vroeg in ons hotel en daarom maar even de stad in gegaan. We wilden niet aan de straat eten, en veel tentjes zien er niet echt fris uit. Dus echt lang moeten zoeken naar iets fatsoenlijks. Uiteindelijk bij een engels/duits tentje friet met wiener snitzel gegeten. Rond 22.00 gaan slapen, ik was erg vermoeid. 

3-11
Het ontbijt buffet ziet er goed uit! Veel fruit en ook groentes. Verse omelet kun je ook laten maken. Nu wel zitten schranzen aan de lekkere dingen. Morgen ga ik meer fruit en yoghurt eten. 
3 toeristische attracties bezocht. Flink wat traptreden gelopen. Bij de tempel namelijk 150 treden op. Bij de Ten Thousand Buddahs 300 treden op en bij de allergrootste buddha, 240 treden op! Nu spierpijn bij mijn heupen en mijn rechter scheenbeen. Al 2 blaren ontwikkeld. Morgen avond weer rust, dan vliegen we door naar Sydney. 

4-11
Vandaag nog wat rondgelopen. Hong Kong is best bergachtig. Dus je loopt regelmatig omhoog en veel trappen. Ik eet nu vaak maar 3 maaltijden per dag. Goede tussendoortjes vinden gaat lastig hier. Vannacht vliegen we in 8,5 uur weer naar Sydney. 

5-11
Bij elkaar ongeveer 2,5uur geslapen. Heel moe, eenmaal in het hotel 4uur bij geslapen. Wat rond gelopen en boodschappen gedaan. Toch wel wat kilometers gemaakt. Gelukkig hebben ze hier normaal eten. Lekker havermout, studenten haver en soyamelk. 

6-11
Een druk activiteiten programma vandaag. Veel gelopen, op het strand en langs de cliffen. De lokale mensen zijn hier erg sportief. Veel mensen rennen, boxen in het park of doen yoga op het strand.  Echt discipline, mooi om te zien. Zelf weinig tijd en kracht gehad om iets aan fitness te doen. Ofja, rennen of buikspier oefeningen. Een smoesje misschien, maar vaak zijn we tot 22.00 weg. Morgen gaan we weg uit Sydney. Misschien dat er dan meer gelegenheid is. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

5/11/2014 - Trainingsdagboek week 17

Trainingsdagboek Lidi week 17

17-10

Bijna 11 uur door geslapen vannacht. Had dit dan toch ook echt nodig. Ik stond fit op en helemaal nergens meer last van. Fijn om je weer goed te voelen. Ontbijt overgeslagen en met de lunch begonnen. Verder een rustige dag met alleen een late dienst. Morgen ochtend training met Harm en late dienst.

18-10

Vandaag de walking lunge gedaan waarvan ik afgelopen week zo veel spierpijn van had. Daarna een variant van de cably fly gedaan en de deadlift. Eigenlijk alle grote spiergroepen van het lichaam getraind. Benen, armen en rug.  Late dienst gewerkt en ik voel nog geen spierpijn opkomen. Morgen weer om 7.00 beginnen en ga ik niet trainen.

19-10

Inmiddels wat spierpijn, maar niet te overheersend. Ik had een smoothie meegenomen naar het werk, maar deze niet opgedronken. Geen tijd en zin gehad.  M’n dienst gewerkt en ’s middags even een powernap gedaan om vervolgens ’s avonds uit eten te gaan. Morgen een gebroken dienst, dus werk ik in de ochtend en avond. Tussendoor nog even gauw trainen.

20-10

Leg day, en dus de leg extension, leg curl en v-squat gedaan. M’n benen waren nog wat vermoeid van de vorige trainen. Ik kon het niet lang volhouden. Wel langer en zwaardere intervallen gedaan op de fiets. Verder een rustige dag.

21-10

Geen werk vandaag, wel getraind. Begonnen met dumbell press, shoulder press, latt pull down, pulling row en cably fly. Best veel kunnen doen in een korte tijd. Ik begin nu wel te merken dat mijn benen en buik gaan versmallen! Vooral in mijn kleding is dit te merken, gelukkig in vind ik winkelen niet erg. Maar ook het bewegen gaat gewoon makkelijker. Lopen, opstaan, bukken, tillen etc. dat geeft een goed gevoel. Nu ben ik wel benieuwd hoeveel ik dit keer ben afgevallen. Zaterdag zal ik het weten. Hopelijk gaat het richting die 5 kg die er vóór 1 november af moet! Morgen werken van 7.00-10.30 en ik weet nog niet of ik ga trainen. Ik denk dat het weer tijd is om een dag rust te houden.

22-10

Vandaag toch rust gehouden. Soms is het vreemd om niet te trainen terwijl je je wel heel fit voelt. Uiteindelijk kwam het dan toch niet echt uit vandaag. Maar morgen weer een dag, en dan beginnen weer met de benen.

23-10

Leg extension, v-squat en walking lunge gedaan met kettle bal van 16 kg. Eenmaal thuis kon ik moeilijk mijn evenwicht houden, botste ik overal tegen aan en zakte ik soms door mijn benen. Allemaal goede tekens dat ik hard had getraind! Later trok dit allemaal weer weg. Gewerkt van 14.30-22.30. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

10/10/2014 - Training dagboek week 15

3-10

Gewerkt van 7.00-10.30 en ’s middags getraind. Daarna heb ik nog wel even wat geslapen omdat ik van het trainen vermoeid was. Voordat ik begon met afvallen had ik regelmatig kramp in mijn kuiten. Ik heb gemerkt dat ik dit al een lange tijd niet meer heb. Een goed teken, dat betekend dat de magnesium tabletten en het eten van verse groene groentes helpt! Iedereen kent het gevoel van kramp, dus blij dat het nu beter gaat.

4-10

Getraind met Harm vandaag. Super setjes met bankdrukken en latt pull down. Nu voor het eerst aan bankdrukken gedaan. Daarna super setje met shoulder press en de plank! De plank vind ik dan toch wel het zwaarst, het kost erg veel kracht. Aansluitend ook gesproken met Jeroen mbt voeding van afgelopen week. Voor of na het trainen eet ik geregeld een salade maar ik werd  een aantal keren misselijk. Dit dus bekeken en ik vergeet er ook koolhydraten bij te eten. Ik ga het uitproberen, en hopelijk helpt het. Dit weekend moet ik werken, morgen van 7.30-14.30.

5-10

Hard moeten werken met wat last van mijn rug. Of dit spierpijn van gisteren is of van het werken, dat weet ik niet. Tussen ontbijt en lunch zat een te lange tijd. En ook mijn avondeten was niet echt gezond. 2 desemboterhammen met gebakken bloedworst, maar wel héél lekker. Afgelopen week 5x getraind, komende week hopelijk ook!

6-10

16 dagen geleden gewogen, dus het was weer tijd om te meten en te wegen. 1kg afgevallen. Beter iets dan niets denk ik maar. Maar echt blij word ik er van niet van. Het wordt nog hard werken om 5kg af te vallen vóór 1 november. Daarna nog de walking lunch gedaan, leg extension en de leg curl.

7-10

Een vrije dag vandaag maar wel kei hard getraind met de spierpijn van gisteren. Gister benen, vandaag armen. 2 oefeningen met dumbells gedaan en daarna nog de clean and press. Morgen aan alle kanten spierpijn denk ik, en daarom een verplichte rustdag op aanraden van Harm. En dus sla ik een cardio dag over. Donderdag hoop ik dat de spierpijn weg is dan train ik met Jeroen. Morgen werk ik van 7.00-10.30 en zie ik ’s middags Jeroen.

8-10

Met Jeroen wat vragen door genomen vanuit de anamnese, een kleine evaluatie. Het gaat verder goed, ik loop met gewicht afvallen iets achter op schema, maar dat haal ik wel in. Met mijn voeding loopt het ook beter, ik begin het steeds meer te leren wat wel en niet te eten. En natuurlijk dat ik nu bijna 20kg afgevallen ben! Daar mag ik best trots op zijn. Na al die jaren toch die knop omgezet, al ben ik er nog lang niet natuurlijk. De resultaten zijn goed en ik ben zeer tevreden met de begeleiding die ik krijg. Een fijn gesprek!

9-10

Weer een dag vrij, maar ’s middags met Jeroen getraind. Deep squat, deadlift, oefeningen om mijn balans te verbeteren en zelf nog de leg extension en de leg curl gedaan. Morgen nog één dag zelf trainen en dan heb ik 3 dagen rust. Het weekend moet ik namelijk werken en maandag zit ik in Londen. Maar daarna weer hard aan het werk, ben ook wel benieuwd wat 3 dagen rust met mij doet.

 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

27/9/2014 - Logboek week 13

19-9

Flink wat spierpijn in mijn bilspieren van gisteren. De deep squat was inderdaad lang geleden, en dat merk ik nu heel goed. In de ochtend gewerkt en zo wel een beetje bezig geweest vandaag. Nog even wat oefeningen voor de armen gedaan. Supersetje cable fly en side raise en rotary torso. Morgen weer wegen, het al weer 2 weken geleden. Toen viel ik maar 0,2kg af! Hopelijk is dat nu wel anders. Ik heb zelf totaal geen idee, vooral toen het de vorige keer zo tegen viel.

20-9

Niet te geloven, 3,8kg afgevallen! Wat een opluchting is dit! Ook omvang was weer verminderd van kuiten, buik en billen. Het vet percentage was nu niet zo veel gedaald en ook bij de taille waren er geen cm van af. Maar dat mocht de pret niet drukken! Het geeft weer motivatie. Daarna nog maar kort de tijd om te trainen met Jeroen. Intervallen gedaan met de kettle bell. 5 minuten lang 20 seconde inspannen en 10 seconde rust. Het was kort, maar wel vermoeiend. Morgen een rustdagje, ik heb afgelopen week 6 dagen getraind en ik voelde mij vanmiddag niet helemaal fit.

21-9

Ik voel mij fit en ben helemaal tot rust gekomen vandaag. Alle spierpijn is nu wel verdwenen van afgelopen dagen. Nog steeds aan het nagenieten van het resultaat van gisteren. Ook krijg ik de laatste tijd van allerlei kanten veel positieve reacties. Heel erg leuk om te horen! Morgen kan ik er zeker weer tegen aan en ben ik van plan om de benen te trainen.

22-9

Rond 11.00 gaan trainen. De leg extension, v-squat en de deadlift gedaan totdat mijn benen begonnen te trillen. Fijn om daarna even goed uit te fietsen. Als lunch een lekkere salade op met veel sla, dit schijnt erg goed te zijn om na het trainen te eten. ’s Avonds tot 22.30 gewerkt.

23-9

Even naar de stad geweest want mijn kleding word nu echt te groot. Het bleek dat ik nu 2 broekmaten kleiner nodig heb! Geluksmomentje van de dag!  Het is echt lang geleden dat ik die maat van broeken had. Ik heb geen idee welke maat ik zal hebben wanneer ik mijn doel heb gehaald. Ik hoop zelf nog op 3 broekmaten. Nog even getraind en de cable fly, dumbell presse en side raise gedaan.  Ook weer gewerkt daarna. Morgen train ik met Harm.

24-9

Een vrije dag en ik hoefde alleen maar te trainen. Ondanks het trainen is dit voor mij ook een dag om heerlijk uit te rusten. Na leg en arm day doe ik meestal cardio op woensdags. Vandaag toch krachttraining gedaan met Harm. Deep squat, clean and press, leg extension en rotary torso gedaan.

25-9

Vandaag dan maar cardio gedaan. Gewoon simpel op de loopband, crosstrainer en fiets. Daarna met Jeroen gesproken. In de maand november ga ik 26 dagen ‘down under’. Hoe ga ik het daar dan aanpakken? Ik heb geen idee. Sowieso letten op voeding natuurlijk. Maar daar 2x per week zeekraal eten en alles op de juiste manier bereiden gaat denk ik niet lukken. Dat hoeft op zich ook niet. Het is zeker een goede test voor mij.  Ik zal daar zonder fitness apparaten moeten trainen en dus zal Jeroen bekijken wat voor andere simpele oefeningen ik daar kan doen. Als ik daar gewicht verlies, dan is het mooi meegenomen, maar hier ga ik niet van uit.  Nieuw doel gesteld om vóór 1 november nog 6kg al te vallen! Dan ben ik in totaal 24kg kwijt, en kan ik echt gaan genieten op vakantie. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

20/9/2014 - Lidi na 2,5 mnd: 18,4 KG minder.. 6,1 vet% minder.. 3% meer spiermassa.. 54 cm minder lichaamsomvang! minder

ddddddddddddddd

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

13/9/2014 - Dagboek week 11

5-6

Vanochtend het weegmoment gehad. Maar 0.2kg afgevallen?! Hoe kan dit, ik stond perplex. Dit is wel erg weinig. Gelukkig is het vetpercentage wel naar beneden gegaan, die namelijk 2 weken geleden omhoog was gegaan. Ook omvang van mijn kuiten en buik was verminderd.

Op dit moment ervaar ik wat stress, en dit kan ervoor zorgen dat mijn gewicht niet afneemt. Sommige vallen af wanneer ze stress hebben, en andere juist niet.

Ik baal wel ontzettend, en heb het idee dat ik de afgelopen 2 weken voor niets heb getraind. Maar goed. Daarna cable fly, dumble press, side raise, latt pull down en 2 setjes rotary torso gedaan. Dit weekend geheel vrij van trainen.

6-9

Gisteravond laat naar bed gegaan, en om 11.00 opgestaan. Ik ben nu 2 dagen niet thuis en er voor gezorgd dat ik flink wat spullen heb meegenomen. Zoals fruit, sojamelk, geitenkaas, zonnebloempitten, whey, en vitamines. Het is wat voorbereiding wanneer je weg gaat. ’s Avonds had ik feest waar avondeten bij inbegrepen was. Toch wel wat stokbrood en nog wat andere ‘slechte’ dingen. Maar niet te gek gedaan. Morgen zou ik eigenlijk niet trainen, maar gezien ik niet ben afgevallen, ga ik toch maar naar de bodybalance les. ’s Middags ook werken van 14.30-22.30.

7-9

Het valt op dat ik in de ochtends steeds minder eetlust krijg. Ik krijg het gewoon niet opgegeten, en dus laat ik het staan. Met als gevolg dat ik om 12.15 honger kreeg. Dit kon ik ook wel kloppen want ik had een les bodybalance gevolgd en ik had nog 20 minuten gefietst. Een late dienst gehad en ’s avonds merkte ik dat ik vermoeide erg benen had. Morgen wil ik op tijd fitnessen en begin ik om 14.00 met werken tot 22.00.

8-9

Vandaag leg day en dus de v-squat, leg extension en dead lift gedaan. Ik heb dit op een rustig tempo gedaan, daarom ook langer bezig geweest. Morgen zie ik Jeroen, en dan kunnen we wat dingen doornemen.  Ook zijn de armen weer aan de beurt. De ene dag train ik de been spieren, andere dag armen en tussendoor cardio. Voldoende afwisseling is belangrijk.

9-9

In de ochtend gesproken met Jeroen. Het is niet zo erg dat ik afgelopen week niet in gewicht ben afgevallen. Het is belangrijk dat het vet percentage steeds lager word, en dit keer was dat met 2%. Blijkbaar is dit best goed. Dus ik ben weer gerust gesteld. Gelukkig maar, want m’n motivatie was een beetje kwijt daardoor. Natuurlijk ook nog getraind, latt pull down, cable fly en side raise gedaan. Vanavond moet ik ook nog werken van 15.30-21.30.

10-9

Ik heb een vrije dag en ben om 13.00 gaan trainen. Alleen maar cardio vandaag en dus 25 minuten helling lopen, 20 minuten op de crosstrainer en intervallen gedaan op de fiets. Toch heb ik nog wat spierpijn van gisteren. De rest van de dag was niet zo bijzonder. Morgen weer boodschappen doen want ik ben door de voorraad fruit en verse groenten heen. Ook nog trainen met Jeroen en werken van 15.30-21.00.

11-9

Het was mooi weer en dat betekend buiten trainen, een fijne afwisseling. Die fitnesszaal heb je op een gegeven moment ook wel gezien. Maar dit betekend wel kei hard werken met de slee! Na één oefening had ik al een piepende ademhaling! Gelukkig tussendoor 1 minuut rust, maar dan weer snel verder. De slee was zwaarder dan normaal dus het was flink aanpoten. Na de training was ik helemaal kapot. Ik wilde nog 15 minuten uit lopen op de loopband, maar na 5 minuten was ik zó moet dat ik gestopt ben. Ik moest om 15.30, maar dan ben ik alweer opgeknapt en heb ik weer energie. Afgelopen week 6 dagen achter elkaar gesport. Dit weekend dan denk ik toch echt rust pakken. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

5/9/2014 - Dagboek week 10

Trainingsdagboek Lidi week 10

29-8

Ik wilde in de ochtend gaan trainen. Maar ik had eigenlijk helemaal geen zin, dus besloten thuis te blijven en komend weekend wel 2 keer te gaan. Deze week heb ik dan 2 rustdagen gehad. ’s Avonds tapas gegeten in Tilburg. Gelukkig kun je daar veel groentes eten, maar toch ook wel gefrituurde dingen op. Weinig vis gegeten en het toetje heb ik niet kunnen weerstaan.  

30-8

Laat op gestaan om vervolgens rond 14.00 naar het Sportiom te gaan. Weer de leg extension, side raise, v-squat gedaan. ’s Avonds had ik een barbecue. Aangezien ik gisteren al uit eten ben geweest houd ik het vanavond rustig. Thuis zilvervlies rijst, andijvie en tempeh op en op de barbecue zelf alleen kalkoensate gegeten. Rond 03.30 thuis, en morgen om 11.00 naar de bodybalance les.

31-8                                                                                

Ondanks een wat kortere nacht, toch redelijk fit. Lang geleden dat ik naar bodybalance ben geweest, en dat was ook te merken. Ik vond het wel weer leuk om te doen. Daarna nog 15 minuten gefietst en weer gegaan want ik moest om 14.30 werken. Morgen heb ik een afspraak met Harm.

1-9

Vandaag de v-squat oefening wat extra aandacht gegeven. Nu ook het gewicht verzwaard naar 65kg. Het was flink afzien. Toch fijn als er iemand naast je staat en je motiveert, het helpt zeker om je grenzen te verleggen. M’n ogen werden helemaal rood van de inspanning, dit trok ook wel weer snel weg toen ik klaar was met de v-squat. Daarna nog de leg extension, lunches en gefietst. Een echte leg day! En daarbij mag spierpijn niet ontbreken! Morgen tijd voor de armen.

2-9

Met Jeroen nog wat dingen doorgenomen zoals het eetdagboek. Het gaat de goede kant op. Alleen moet ik er nu op gaan letten dat ik bij het avondeten minder snelle suikers neem zoals fusili. Om wat meer af te wisselen kan ik verschillende soorten bonen proberen. En als tip meegekregen om toch mineraal water te gaan drinken ipv water uit de kraan. Ook een vergelijking gemaakt met de verschillende symptomen die ik 3 maanden geleden had. Veel is al verminderd zoals vermoeidheid, after dinner dip, en  gewicht natuurlijk . En ook verbeterd zoals meer energie, betere concentratie en goede voeding. Hierna side raise, latt pull down en rotary torso gedaan. Morgen een dag met cardio.

3-9

Vannacht kort en slecht geslapen. Maar de dag begint met cardio en ook nog de cable fly. Hier was ik gisteren niet meer aan toe gekomen. 25 minuten gefietst, 15 minuten helling lopen en 15 minuten crosstrainer. De crosstrainer had ik een tijdje niet gedaan omdat ik last had van mijn knieen. Dit wil ik wel weer gaan proberen. Vandaag zat alles een beetje tegen, maar gelukkig geen troost in eten gezocht. Morgenvroeg weer sporten en ’s middags werken van 16.00-23.00.

4-9

Ik stond fit op, ik had dan ook wat langer geslapen. 3 oefeningen gedaan, v-squat, leg extension en de deadlift. Natuurlijk ook nog wat gelopen en gefietst. Morgen ook weer meten en wegen! Hopelijk is er dan weer rond de 3 kg af! Als ik dit vol houd dan gaat het helemaal volgens schema. We zullen het zien.

 

 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/8/2014 - Dagboek week 9

Trainingsdagboek Lidi week 9

22-8

Vandaag een rust dag. Ook op het werk was het mooi rustig en niet veel hoeven doen. Morgen word een dag knallen. Eerst vroeg naar het Sportiom en daarna werk ik van 12.30-20.30. Een gestructureerde dag waarbij de voeding ook goed moet zijn. En dus op de juiste tijden eten. Verder nog wat zware armen van gisteren.

23-8

Een lange dag vandaag die begon met de leg extension, leg curl, side raise, v-squat, latt pull down en nog eentje waarvan ik steeds de naam vergeet. Flink aan kracht training gedaan en daarom nu ook weer 2 dagen rust. Bovendien moet ik morgen ochtend ook werken. Rest van de dag gewerkt en nog redelijk veel bewogen waardoor ik snel honger kreeg. Morgen werken van 7.00-15.00.

24-8

Weinig geslapen en dus vermoeid aan het werk van 7.00-15.00. Wanneer ik klaar ben met werken, dan komt de vermoeidheid pas. Ik leer er nog steeds niet van. Daarbij heb ik het nog niet echt eens geprobeerd om vroeg te gaan slapen. Morgenochtend kan ik weer wat uitslapen, maar het is niet ideaal.  Het gaat al een tijdje goed met mijn knieen, bijna/geen last meer van wanneer ik mijn knieen buig. Wel heb ik pijn aan m’n linker knie wanneer ik mijn hak naar mijn billen trek. Dit is een stekende pijn.

25-8

Vandaag was het Sportiom helaas gesloten, en dus weer een rustdag. Niet erg omdat ik eer gisteren hard heb getraind. Ontbijt heb ik overgeslagen en ’s middags heb ik American pancakes gemaakt met spinazie. Erg lekker en het vult erg goed! En dus rond 15.30 geen tussendoortje genomen. Bij het avondeten ook net weer iets te veel gegeten waardoor ik de rest van de avond geen trek meer had. ’s Avonds alleen wat runderrookvlees op. Veel te weinig eetmomenten gehad vandaag! Morgen kan ik weer gaan trainen, en ik heb er best zin in.

26-8

Weer flink afgezien vanmiddag. Leg extension, leg curl, side rais, v-squat en de cably fly gedaan. Vanavond voor het eerst glutenvrije fusili gegeten, en het smaakt erg goed!  Het avond tussendoortje was weer wat aan de late kant omdat ik niet thuis was. Morgenmiddag train ik met Harm.

27-8

Vroeg op moeten staan voor een afspraak, daarna om 12.15 getraind. Omdat ik gister veel heb  gedaan nu alleen de v-squat, deadlift en rotary torso gedaan. Op advies van Harm, sla ik de leg curl een tijdje over. Hopelijk gaat de blessure snel over. Bij deze oefening krijg ik ook altijd het meest last. Daarna een goede middag maaltijd met rucola en rosbief.

28-8

Een cardio dag vandaag omdat ik gister krachttraining heb gedaan. 45 minuten helling gelopen en 30 minuten gefietst. Hierna was ik het al helemaal beu, want eigenlijk vind ik lopen en fietsen niet zo veel aan. Ik voelde daarna al snel dat ik zware benen kreeg van het helling lopen. Dit de rest van de avond ook gevoelt. Sowieso weinig last van spierpijn gehad de laatste tijd. Vanavond heb ik gewerkt en kon ik niet naar bodybalance. Dit wil ik komende zondag inhalen, ik ben al 3 weken niet geweest ivm werk.

 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

15/8/2014 - Training dagboek week 7

Trainingsdagboek Lidi   week 7

8-8

Het weegmoment is daar. En helaas was het niet voldoende. Ik baal wel ontzettend, Dit gevoel maar om proberen te zetten naar iets positiefs en dus nog harder werken! Maar waar het nu aan ligt, dat is de vraag. Met Jeroen nog de deep squat gedaan. En daarna m’n benen rust gegeven.

Deze 2 weken extra goed opletten! En niet te veel lekkere dingen maken uit het kookboek. Ik ben  nu nog gemotiveerder en wil er voor zorgen dat ik voor op schema kom te liggen.

9-8

De spierpijn van gisteren begint te komen! Even helemaal niets dit weekend en leuke dingen doen met familie en vrienden. Wat ik óók heel erg belangrijk vind. Vanmiddag bij La Place gaan eten, en daar heb je toch niet heel veel eten dat bereid is volgens de regels waarna ik eet. Toch maar wat sla en gebakken groenten genomen, wel is waar met sla saus. Ook een groot stuk gebakken zalm op zonder viskruiden. Het vulde erg goed.

Morgen vroeg afgesproken met vrienden, maar ik wil daarvoor toch nog even gaan fitissen. Al is het maar 1 uurtje.

10-8

De spierpijn in mijn bovenbenen is gelukkig verdwenen. Ik had weinig tijd en maar kort naar het Sportiom geweest. 8 minuten in gefietst, dumbell en buikspier oefeningen gedaan met bal van 9kg. Een vrouw kwam naar mij toe en zei dat ze vond dat ik goed bezig was. Een mooi compliment en dit geeft weer motivatie!

’s Middags bij Bagels en Beans gegeten. Een salade op, waar wel honing en olie in zat. ’s Avonds sushi gegeten. Veel vis gegeten, maar daarbij ook mineraal water gedronken. Dit is geen goede combinatie. En bij sushi hoort natuurlijk ook witte rijst en gebakken banaan, niet de beste keuzes. Ik had ook gewoon veel gegeten en ik merkte meteen dat ik moe werd, en een after dinner dip kreeg. Dit had ik al een tijdje niet gehad, en het voelde vervelend.

Wel een heel leuk en ontspannen weekend gehad. Morgenavond moet ik weer werken.

11-8

Vandaag getraind van 10.15-12.00. In de ochtenden is het altijd lekker rustig. En dus een mooie volgorde kunnen doen aan oefeningen. Eerst 10 minuten in fietsen. Daarna de latt pull down, v-squat en in het apparaat met de touwen gehangen.

’s Middags weer werken van 15.00-22.30.

12-8

Vanochtend mijn eetdagboek van afgelopen week besproken met Jeroen. Op zich was ik best tevreden over hoe het aflopen week is gegaan. Wel een aantal aandachts puntjes zoals ’s avonds geen suiker en ná het trainen iets van een salade eten met koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook nog eens over mijn slaap patroon gehad. Dit moet echt veranderen. Ik slaap te weinig, en dit doe ik al een hele lange tijd. Het is goed om alles stap voor stap te nemen, en dit is de volgende stap. Doel is om 7uur per nacht te slapen.

Nog wat getraind en met de lunch ook direct maar een salade gemaakt. Met vis, komkommer, walnoten, sla en geiten feta. Morgen ben ik vrij, ’s middags een afspraak met Harm, dan krijg ik een nieuw trainingsschema.

13-8

Een vrije dag vandaag maar ik moest toch op tijd op staan voor een afspraak. ’s Middags trainen met Harm en heb toen een nieuw trainingsschema gekregen. Ik moet nu ‘super’ setjes doen. Dit zijn 2 verschillende oefeningen achter elkaar zonder rust. Ook is het tempo veranderd. Daarbij blijf ik nog wel afwisselen met de andere oefeningen, maar de super setjes zijn het belangrijkst. Heel fijn dat de oefeningen niet te zwaar zijn voor mijn knieën.  Zelf moet ik ook opletten dat ik niet te zwaar train.

Ook erg gezond gegeten vandaag. Vanochtend spinazie, ’s middags rucola en ’s avonds zeekraal, bimi en nogmaals spinazie!

14-8

Die groene groentes moeten ervoor zorgen dat ik niet zo veel spierpijn krijg, maar het helpt nog niet echt. Na de training van vandaag met Jeroen, heb ik erg zware armen. Kort en krachtige oefeningen gedaan die mijn conditie verbeteren. Wanneer ik train volgens het nieuwe trainingsschema, dan moet ik de volgende dag iets anders doen zodat de spieren rust kunnen krijgen.

’s Avonds gewerkt tot 23.00 en rond 01.00 gaan slapen. Morgen weer trainen met Jeroen en opnieuw late dienst. 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

<- Last Page • Next Page ->

About Me

Een blog waar in Lidi openlijk verteld over haar strijd tegen af vallen onder begeleiding van Hiele personal training. Op weg naar een gezondere lifestyle!

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer