Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Amerika 2006


Onze ervaringen over onze vakantie naar Amerika

Home | Profile | Archives | Friends


De Stad van CTU en Jack Bauer?

Posted at 07:30, 24/5/2006

Eindelijk zouden we de eerste volle dag kunnen gebruiken om door de stad van 24 te gaan touren. Nadat we goed geslapen hadden en bij Starbucks wat gegeten te hebben gingen we op pad door LA. Eerst even wat verkennen richting Beverly Hills, maar doordat we moesten tanken, waren we ineens beland in Bell-Air. Zo dat waren pas huizen! Heb je in Nederland mooie grote huizen, maar in Bell-Air zijn ze zowaar nog mooier en groter. Na daar wat verkend te hebben gingen we op zoek naar Beverly Hills. Na wat gezocht te hebben, reden we zowaar over de Sunset Boulevard en Beverly Hills binnen! Een mooie en grote "wijk" van LA, die zich duidelijk laat onderscheiden door het goede onderhoud aan de gazons en afval op straat! Als je in Beverly Hills rijdt, moet je natuurlijk over Rodeo Drive gaan, één van de duurste straten ter WERELD! Echt als je een duur merk zoekt dan vind je het daar zeker wel! Wat een buurt! Nadat we door Beverly Hills waren wilden we op zoek naar het Hollywood bord. Na wat zoeken en wat mooie wegen gezien te hebben waren we dan alsnog op het punt dat het beste uitzicht biedt op het bord. Je kon er namelijk niet echt dichtbij komen, althans niet zoals bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld in New York! Na wat foto's gemaakt te hebben, gingen we snel verder naar de Walk of fame in Hollywood. Om eerlijk te zijn hebben we dik 1 mile gelopen, maar het stelde nou niet echt bepaald veel voor. Noem een naam en je vindt hem, hoe onbekend ook! Iedereen die maar iets gepresteerd heeft staat erop en sommige meerdere malen! Wel liepen we terug over de stenen waar de echte handrukken van sommige sterren op staan, maar ook dit viel een beetje tegen. Nadat we weer bij de auto waren, gingen we nog Downtown LA in, op zoek naar kleren. Veel was er dicht en erg veel kleren hadden ze er niet. Wat op viel was dat bv in Las Vegas een CSI t-shirt te krijgen is (omdat het CSI Las Vegas is), maar in LA geen 24 shirt! LA is er niet echt voor de toeristen zoals alle andere steden waar we geweest zijn! Nadat we bij het hotel op gefrist waren hebben we de avond afgesloten door te gaan eten bij Hardrock Cafe Los Angeles! Eenmaal terug bij het Hotel ging het lampje uit, voor de volgende dag: Universal Studios!

 

Henk & Erika


Op naar LA

Posted at 18:59, 23/5/2006

Zondag was de dag van vertrek naar Los Angeles. Ook weer spannend wat we daar zouden gaan beleven! We Zijn lekker rustig opgestaan, want de afgelopen dagen waren weer best intensief. Voor we echt vertrokken nog even een internetcafe opgezocht om onze webblog bij te werken. Tegen twaalven verlieten we het geweldige Las Vegas, waar we ons eigenlijk nog wel een paar dagen hadden kunnen vermaken. De planning was om zo rond 16.30 uur aan te komen in Los Angeles. Maar aangezien wij die zondag middag niet de enige waren die vanuit Las Vegas naar Los Angeles moesten, stonden we dus zowaar in de file! Ja ja deze kennen ze hier dus ook. En dat vergeet je toch wel als je de afgelopen dagen echt alleen maar van die rustige wegen gehad hebt.

Maar ja... eenmaal aangekomen bij ons hotel, rond 18.30 uur was het get gelijk noodzaak om een extra fleece aan te trekken! Van de 36 graden waar we mee vertrokken in Las Vegas, bleven er nog maar 18 graden over! Brrr...

 We hebben de bagage uitgeladen en zijn direct weer met de auto LA gaan verkennen. We kwamen uit  in Hollywood. Leuk om de volgensde dag eens uitgebreider te bezoeken. We merkte wel dat dit echt een stad is waar alles erg ver uitelkaar ligt, en echt alles met de auto gedaan zal moeten worden. We hebben tot slot(voor de verandering) nog even want bij mac Donalds gegeten. En rond 22.15 uur ging het nachtlampje uit.

   


Grand Canyon, groots??

Posted at 18:18, 22/5/2006

Zaterdag hadden we een tocht naar de Grand Canyon. Een lange en ook vrij vermoeiende rit. De wegen er naar toen waren wel mooi maar soms waren ze ook zo eindelijk rechtdoor, waardoor het best saai werd. Op de heenweg hebben we nog wat omgereden om via NP Zion te rijden. Een prachtig park waar we weer hoop stukjes mooie natuur te fotograveren viel.

Eenmaal bij de North Rim van de Grand Canyon aangekomen leek onze lange trip een mislukking. We konden namelijk niet over de weg die we hadden willen nemen. Dat leek op de kaart ook de enige weg die er lag. Je kon er wel allelei wandelingen maken, maar die duurde wel een hele dag. Dus wij weer terug naar de uitgang van het park. Onderweg kwam Henk op het idee om nog een zijweg te pakken. En ja hoor! Gelukkig ! We kwamen uit op een mooi uitzichtspunt over de gigantiche spleet van de Grand Canyon. En dit beeld hadden we allebei gehoopt om te zien.Gelukkig bleek dus de lange reis niet voor niets! Dus met een tevreden gevoel en met wat meer energie konden we weer terug naar Las Vegas, onderweg hebben we nog wat wilde herten in kuddes in een wei zien staan. Rond 21.15 uur waren we weer terug in ons hotel, en weer naar the strip gegaan om weer van het geweldige Las Vegas te genieten. Nu waren de Hotels Paris en Venetian Hotel aan de beurt. Wow je waant je weer in een geheel andere wereld. Weer alles zo mooi, bij deze hotels was het zelfs zo dat als je naar boven keek, dat je net in de echte lucht keek, zelfs het plafond was erbij betrokken. En het Venetian Hotel was gewoon venetie de gondels gingen door het hotel heen! In deze hotels kwam je dan ook veel pas getrouwde stellen tegen. Rond .0.45 was Erika gaan slapen en Henk was over zijn slaap heen en heeft nog even bij het HardrockCasino 5 dollar winst gehaald!

 

Henk & Erika


Viva Las Vegas!

Posted at 19:05, 21/5/2006

Vrijdag zijn we extra vroeg opgestaan om lekker vroeg en voor de ergste warmte de "koelte" in Las Vegas op te gaan zoeken. Eerst nog even een telefoontje naar huis gedaan en toen tegen half acht vertrokken. We zijn via een mooie weg naar een punt gereden waar je uitzicht had over heel Death Valley en ook op  het laagste punt van de VS. De stilte die ook hiet weer heerst was heel bijzonder. Onderweg kwamen we ook nog wat dieren tegen, zoals hagedissen en kangarooratten (oftewel minidinosaurus in Erika termen).Weer voelde we ons gedurende de rit vrij alleen, je kwam weer bijna niemand tegen en uit het niets waren we ineens in een dorp, maar dat voelde meteen weer als drukte want je bent 1,5 dag afgezonderd geweest! Gezien de gokkasten die je bij de tankstations tegen kwam, merkte je dat je langzaam in de buurt van Las Vegas kwam. Tegen 13.00 uur kwamen we dan eindelijk bij ons hotel aan. Nadat we alles uitegeruimd hadden gingen we met de shuttlebus Las Vegas in. Wat een mega hotels op the strip! Wow de een was mooier dan de andere! En dan te bedenken dat Las Vegas by Night nog meer indruk maakt. Het MGM Grand was het eerste hotel die we bezochten. Nou Dat is echt een super groot Hotel, waarbij een resort in Turkije in het niets valt! Daarna liepen we naar Hotel New York, New York! Het leek even of we weer terug waren! Als je het hotel ingaat, dan lijkt het alsof je in New York loopt, zo apart ingericht. Je kan echt als je zou willen uren door zo'n hotel kunnen lopen! Nadat we terug gegaan waren naar ons hotel en ons hadden opgefrist zijn we gaan eten bij het HardRock Cafe Las Vegas!, misschien we de mooiste om te zien, zo niet de indrukwekkendste! We moeten natuurlijk na New York en San Francisco wel de traditie voort zetten! Rond 22.00 zijn we weer naar The Strip gegaan, WOW er zijn geen woorden voor en het is bijna niet te beschrijven je moet het gezien hebben. Zeker het waterstralenballet bij The Bellagio is iets wat indrukwekkend is. Allemaal fonteinen in het water die bewegen en spuiten op de maat van de betreffende muziek. Je zou er al een avond mee kunnen vullen om dat alleen al te zien! Rond 0.45 uur zijn we gaan slapen om weer uitgerust naar de Grand Canyon te gaan!

 

Henk & Erika


Warm, warmer, warmst!

Posted at 18:56, 21/5/2006

We stonden vrij vroeg op in Bakersfield om op tijd te kunnen vertrekken. Het probleem was echter dat er bijna niets open was voor 10 uur om te kunnen ontbijten. Na eindelijk snel wat gegeten te hebben vertrokken we naar death valley! Alles verliep vrij snel en we zagen enkele prachtige stukken landschap! In Bakersfield was het al 38 graden en dat vonden we warm, maar hoe dichterbij we bij Death Valley kwamen des de hoger de temperatuur. Op een gegeven moment gaf de auto 48 graden buiten aan! Wij waren erg blij met onze eerder aangeschafte zonnebrand factor 30!! Wanneer we aan het rijden waren en we het landschap wat eentonig begonnen te vinden, dan kwamen we weer bij een nieuw stuk ongerepte mooie natuur! Tegen 15.00 uur kwamen we bij ons Hotel aan in Furnace Creek. Het lag echt helemaal in het midden van Death Valley, erg apart om zoiets te vinden in the middle of nowhere. Fijn om mensen om je heen te hebben aangezien de lange route wel erg eenzaam was, want je kwam bijna geen verkeer tegen. Na het inchecken en de bagage opgeruimd te hebben, gingen we death valley verder in. Onderweg zagen we op zo'n 500 meter voor ons een auto over de kop vliegen. Toen we gingen kijken, bleek het voor de bestuurder allemaal mee te vallen (je zou het niet zeggen als je zag hoe het ging!) alleen zijn huurauto was helemaal total loss! Na wat mooie uitzichtspunten van Death Valley kwamen we terug bij het hotel en hebben we heerlijk gedouched en daarna nog even wat gegeten in het restaurant daar! We zijn wederom tijdig gaan slapen voor onze trip naar Las Vegas. Weer een mooi stukje natuur gezien! Wat een dag!

 

Henk & Erika


The road to Death Valley

Posted at 17:00, 18/5/2006

Dinsdag 16 mei. Het is alweer tijd om het mooie San Francisco te verlaten. We hadden de wekker wat vroeger dan normaal staan zodat we optijd konden gaan rijden. Maar uiteindelijk reden we pas goed en wel 12.00 uur SF uit! We moesten eerst nog en petje kopen, want in het zonnige Californie verbranden onze hoofdjes erg vlot! We zijn nog even langs het uitzichtpunt gereden waar we gisteren in een wolk stonden. Vandaag konden we hier nog wel prachtige foto`s maken! Nadat we waren doorgereden om de mooie highway 1 te nemen, werd er pas erg laat aan gegeven dat deze weg was afgesloten. Het schoot tot nu toe nog niet erg op dus. Uiteindelijk over een voor ons ook heel mooie weg aan gekomen in het mooie kuststadje Montery waar we de 17 miles route gedaan hebben. Wat een prachtig stuk! Onderweg hebben we veel stops gemaakt om foto`s te maken en van de beelden te genieten. We hebben adelaars met de verrekijker bekeken en herten gefotogrveert die zich niet aan ons stoorden en op een bepaald moment kwamen de eekhoorntjes gewoon aan je hand ruiken om te kijken of we niets lekker hadden. En dit alles gewoon in het wild!!

Eer dat we deze route gereden hadden was het al 18.00 uur en moesten we nog zo`n 3 uur rijden! Langs de kust was erg mooi maar leek niet erg op te schieten, dus op de kaart bekeken hoe we "snel" bij de snelweg konden komen. Deze route bleek niet echt snel te zijn. Hij was steil en erg hoog en erg bochtig. Erika was toch wel wat bezorgd omdat het ook donker begon te worden. Eenmaal boven op de berg, waren we pas op de helft van deze 16 mile route. Hij moest naar beneden en dat in het donker! Gelukkig haalde een auto ons in, die de weg schijnbaar wist want we waren toen vrij snel beneden. Alleen kwamen we aan bij een militaire basis van de VS. We kregen een bezoekers kaart voor achter de voorruit en we mochten er dwars door heen rijden. We mochten absoluut niet stoppen!!! Nadat we eindelijk hier door heen waren en de snelweg hadden gevonden kwamen we rond een uur of elf aan bij ons hotel en zijn we kapot in slaap gevallen. Op de naar de volgende stop Bakersfield!

Nadat we ons hadden aangekleed en ontbeten hadden bij Starbucks (die je echt overal ziet!) gingen we op weg naar Bakersfield. Dit hadden we echt nodig een rustige dag waarbij we niets hoefden! De weg naar Bakersfield was echt een genot. Een prachtig landschap die je echt dwars door een soort vallei stuurde. Een mooi uitzicht, alleen kwamen we steeds verder weg van de bewoonde wereld. De temperatuur liep op naar 40 graden! Dat was echt warm en je moest ook echt uitkijken dat je niet verbrandde. Onderweg hadden we een afslagje gemist waardoor we nog in Bakersfield zelf moesten zoeken. Toen we aankwamen bij onze kamer, was deze nog groter dan de vorige! Echt zo een mooi hotel en mooie kamer! Nadat we alles in onze kamer hadden gezet hadden we even wat drinken en eten gekocht voor in de koelbox en voor de volgende dag. En we hebben daarna gegeten bij de Pizzahut. Op de hotelkamer hebben daarna nog wat gerommeld en heeft Henk de Seizoensfinale van CSI New York zitten kijken (het duurt nog even voor die in Nederland is). Rond elf uur is het licht uitgegaan, voor de volgende dag.

Death Valley!

 

Henk & Erika

Ps. We vinden het nog steeds leuk om reacties te lezen van jullie


Up and Down door San Francisco

Posted at 20:13, 17/5/2006

Nadat we wakker waren geworden om 8 uur van de wekker, gingen we eigenlijk met de auto op pad om San Francsico te verkennen! Eerst wilden we natuurlijk de Golden Gate Bridge zien, terwijl we over allerlei heuvels moesten kwamen we na heel lang zoeken dan toch aan bij de Golden Gate Bridge, nou ja aankomen, ineens zaten we op de brug! Al moet wel gezegd worden dat de weg die wij hadden genomen (de toeristische route +++), wel erg de moeite waard was om te zien. Eenmaal op die brug begon het toch wel heel erg koud te worden, wat een verschil in temperatuur, terwijl je maar een paar kilometer verderop bent! Lekker hoor in je cabrio met het dak open ! Wat een prachtige brug, na enkele foto's gemaakt te hebben en wat gefilmd te hebben gingen we over de brug weer terug om te lunchen. Eerst nog snel een ander mooi uitzichtpunt bezocht van de brug, maar helaas we stonden echt midden in een wolk! Eindelijk hadden we daarna ons lunchcafe gevonden.

Het was een echt jaren 70 cafe, met jukebox en alles erop en eraan. Alsof je helemaal terug bent in de tijd. Nu gingen we op zoek naar Chinatown. Nadat we weer een groot en mooi gedeelte van San Francisco gezien hadden gingen we een steile helling over en die was echt steil, dat was niet meer normaal. Boven aangekomen reden we rechtstreeks Lombard Street in, het meest bochtige straatje ter wereld! Na hier door heen te zijn gereden, echt veel bochten en veel remmen, moest ik weer terug zodat Erika me op de foto kon zetten! Hierna gingen we naar Chinatown, echt een stad op zich. Je gaat door een chinese gate en je waant je echt in china. Apart dat dat gewoon in een stad kan en dat is dan als het ware gewoon een wijk! Alleen een wijk die aanvoelt als een stad! Nadat we hierdoor heen zijn gegaan, zijn we langs de haven gereden om de kaartjes voor Alcatraz op te halen. Erg chaotisch als je daar rijdt, je meot met zoveel verkeersdeelnemers rekening houden! Nadat we de kaarten hadden gingen we via Financial District (het Wallstreet van San Francisco) terug naar het hotel (nu doet de l het wel weer). We hebben de shuttelbus terug genomen naar Times square om nog even te shopen. Ook hier was er weer een Macy's. Toen we hier doorheen liepen merkte we pas echt hoe groot de Macy,s in New York eigenlijk wel niet was!Erika vond bij de H&M nog een paar leuke kleren, en na lang in de rij te hebben gestaan bij de pashokjes toch nog geslaagt voor een broek.

In de avond zijn we eerst bij het Hardrock Cafe was gaan eten.Om vervolgens de boot naar Alcatraz te nemen. Een van s`werelds best bewaakte gevangenissen in die tijd. Onder andere Al Capone heeft hier gezeten en zijn cel was ook nog te zien ook! Een audiotour met stemmen van echte bewakers en gevangenen uit die tijd geven je toch een mooi, maar tegelijk bizar beeld van deze gevangenis, die opgeheven werd omdat het tevens één van de duurste gevangenissen was! Mooi was het om als afsluiter de "lock down" van de deuren te horen. Een geluid dat je niet snel vergeet als je daar staat!Nadat we terug waren uit alcatraz gingen we terug naar het hotel. Hier gingen we voor de laatste keer slapen, om daarna op weg naar Santa Maria te gaan!

Henk & Erika


Posted at 17:26, 15/5/2006
If You're going to San Francisco.... Neem zeker goede schoenen mee!

Posted at 16:58, 15/5/2006

Daar ging de wekker weer voor ons nieuwe avontuur van de vakantie. Nu ging hij om 5 uur, om 8 uur moesten we vliegen. We wilden om 5.45 uur met de metro en trein naar JFK Airport. Maar vreemd genoeg zou de trein er best lang over doen, waardoor het allemaal erg krap zou worden. Misschien hebben we er op de heenweg niet op gelet, omdat we nog in een roes waren! We gingen naar buiten om in ieder geval het laatste MUST DO van New York mee te maken: de Yellow Cab! Voor $ 45,- werden we in sneltreinvaart met de taxi naar het vliegveld gebracht. Het inchecken en de vlucht verliep allemaal voorspoedig en we konden dit keer zelfs in het vliegtuig wat slapen! Wanneer we naar buiten keken, zagen we een prachtig landschap! Het hote hadden we makkelijk gevonden, alleen konden we niet inchecken, omdat ten eerste onze reservering niet bekend was en ten tweede kon het pas vanaf 3 uur! Dus besloten we om maar even wat door San Francisco te gaan lopen. Nou lopen, bergbeklimmen, we hebben 1 van de 40 heuvels beklommen en je blijft je verbazen over hoe deze stad is gebouwd zeker met zoveel hoogte verschillen. Om 15.00 uur zijn we terug gegaan een konden we gelukkig inchecken. OP onze kamer hadden we ons opgefrist en gingen we daarna met de shuttle bus naar Union Square. Vanaf hier gingen we met de echte cable car naar Fishermans Warf. Vanaf hier kon je Alcatraz zien liggen en wanneer we verder liepen naar pier 39 hoorde je de zeehonden je al roepen. Deze laggen heerlijk op wat plateaus te genieten van de ondergaande zon. We hadden ons voorgenomen om in het hardrockcafe te gaan eten, maar we moest nog dik een uur wachten, en na zo een lange dag was het toch iets te veel van het goede dus kwamen we bij de Mc Donalds uit. Rond 22 uur zijn we met de cable car terug gaan en zijn we terug gaan lopen naar onze kamer. Om rond 23 uur het licht uit te doen en te gaan slapen voor wat nog komen ging!

 

Om 8 uur werden we van de wkker wakker. Erika al wat eerder omdat ze de verwarming hoorde tikken! (zijn het de overburen niet, is het de verwarming! het is maar waar je je mee bezig houdt). Vlakbij ons hote (de l pakt hij niet in 1 woord, vandaar het woord hote) hebben we vrij prijzig ontbeten, maar het was er niet minder lekker om! Daarna gingen we opweg om de auto op te halen en typische verkoper probeerde ons een upgrade van de auto aan te smeren, helaas we trapten er in. Nou ja helaas? We hebben nu een Chryssler Cabrio en dan door californie rijden! Echt super gaaf! Weer een Must Do voor het zo grote Amerika! Nadat we de auto hadden gingen we even naar ons hote om spullen te pakken en naar Yosimite NP te gaan. Het was een lange rit, maar wel een prachtige rit, naarmate je dichterbij kwam werd het alleen maar mooier en natuurlijker! Onderweg  merkte we dat de zon toch wel heel erg sterk was (33 graden), (zon + wind + cabrio= verbranden!) waardoor we het dak dicht moest en de airco aan. Even snel een korte stop bij de Burger King in Oakdale en meteen weer verder. De weg werd steeds mooier en hoger (6000 ft.) Na eindelijk aangekomen te zijn in Yosimite dacht Erika na ongeveer 1 mile beren gezien te hebben. Wij doorrijden om daar om te kunnen keren. Op de terugweg wist ze het zeker, er zaten 2 beren! Echte zwarte beren! Auto snel neergezet om naar 2 prachtige boomstronken te kijken! Ach ja, je ziet wat je wilt zien! Veel stops tussendoor gedaan om foto's te maken en te filmen van de uitzichten en prachtige watervallen. Zo sta je op Broadway en zo sta je in de ongerepte natuur! Zelfs onze gehuurde cabrio was voor een japanse toerist het maken van een foto waard. Nadat we tegen 17 uur richting huis gingen, stopten we nog heel even om Erika 5 minuten in een automaat te laten rijden (geen succes). Om 22.00 uur waren we terug om onze weblog bij te werken en om 23.00 uur gingen we dan eindelijk slapen. Op naar de volgende dag waar we onder andere Alcatraz gaan bekijken!

 

Henk & Erika


A new city and new dreams!

Posted at 06:10, 15/5/2006

Vrijdag was onze laatste dag in New York! De laatste dag lukte het ons dus wel om iets langer uit te slapen, rond 7.30 uur waren we wakker. Nadat we fris gedouched en ontbeten hadden bij The Bread Factory gingen we naar het internetcafe om onze tickets alsvast in te checken voor de vlucht naar San Francisco. Nadat dit allemaal geregeld was zijn we met de metro naar het Museum of Natural History gegaan. Een mooi museum wat heel erg groot was, maar waarbij we door het tijdschema toch maar wat vlug zijn doorgelopen. Nadat we buiten bij een kraampje een hotdog hadden gegeten, zijn we nog even door Central Park gaan lopen, waar de zon zelfs begon te schijnen, terwijl er regen voorspeld was! Daarna waren we weer met de metro geweest alleen dit keer naar Rockefeller Center, zo sta je in de rust van Central Park en zo in de drukte en onder de Gigantische Wolkenkrabbers! Wat ben je dan toch echt heel erg klein. Nadat we daar wat rondgelopen hadden, liepen we door naar St. Patricks, een heel erg grote en mooie kathedraal midden in hartje Manhattan! Op de terugweg heeft Erika nog wat bij the Mexx store gekocht.Nadat we ons op onze kamer nog even opgefrist hadden zijn, zijn we bij de buren een heerlijk broodje Giros wezen eten. Daarna hebben we het grootste warenhuis van de wereld bezocht Macy's! Hier heeft henk nog wat kleren gekocht. Tot slot liepen we nog terug naar Broadway om dit ook by night te filmen, want dit hadden we nog niet gefilmd in de avond! Nadat we onze koffers hadden gepakt zijn we gaan slapen voor onze vlucht naar....

 

San Francisco!

 

Henk & Erika


Jezelf een filmster voelen....

Posted at 04:47, 12/5/2006

Ja je leest het goed. Wanneer je door New York loopt en je alles op je af laat komen, dan lijkt het alsof je midden in een film staat. Alles is zo groot en zo herkenbaar. De gele taxi's, de polities die op en aan rijden. De sirenes, Times Square, alles wat je maar kan indenken. Zo ook weer de dingen die we de afgelopen dagen beleefd hebben. Eerst waren we woensdag weer om 6.30 uur wakker om weer na 10 minuten in slaap te vallen en gewekt te worden door de wekker. Na ff lekker opgefrist te zijn gingen we op zoek naar ontbijt. Na een heerlijk ontbijt en even naar huis gebeld te hebben vanaf Broadway gingen we verder naar Grand Central. één van de mooiste stations die we ooit gezien hebben. Zo groot en zo ouderwets! Zo kom je ze zelden tegen. Een mooi klassiek station waarbij je echt ogen tekort komt. Nadat we naar buiten liepen, stonden brandweer en politie alweer op straat en ze hadden ook maar meteen de toegangswegen afgezet en de pers gebeld. Er hing een glazenwasser vast in een wolkenkrabber! Er was een kabel gesprongen en voor wat we gehoord hebben had deze kabel de glazenwasser in het hoofd geraakt. Na bijna 35 minuten kwamen ze tot de simpele oplossing om een raam eruit te zagen! Erika had een makkelijkere oplossing door het bakje waar ze inzaten omhoog te laten vliegen door de 2 bovenvliegende helicopters! Eerst wilde ze dat de helicopters tussen de gebouwen zou vliegen, maar dat zou krap worden. (te veel naar films gekeken, in 24 kan alles, hier bijna alles !) Vanuit daar gingen we naar het mooie Chryssler Building waar we helaas niet op konden, waardoor we besloten om naar Battery Park te gaan! Wat doe je als je naar New York gaat? Het vrijheidsbeeld bekijken. Wat doe je als je 1 digitaal fototoestel met 800 foto's, 1 gewoon toestel met 24 foto's, 1 videocamera en 1 telefoon met 1gb aan geheugen bij je hebt? FOTO'S maken, alleen veel te veel, we moesten op een bepaald moment ons inhouden. Wat een uitzicht(en) eerst al vanaf de boot naar het Statue of Liberty, waarbij je aan de ene kant de skyline van New York zag en aan de andere kant werd het vrijheidsbeeld groter. De foto's schoten in het rond! Eenmaal bij het vrijheidsbeeld valt je mond open van verbazing. Zo mooi, zo groot en zo New York! Na alle indrukken moesten we even bijkomen in Central Park (weer aan de andere kant van New York!) Alles wat er over Central Park gezegd wordt is waar. Kinderen die sporten, gezinnen die er even bijkomen van de drukte! Alles klopt! We dachten al een heel stuk van het park gezien te hebben toen we terug liepen, maar toen we op de kaart keken, was het pas 1/3 deel. Voordat we naar huis gingen hebben we bij een prachtige Mc Donalds gegeten op Broadway, waarna we heerlijk in slaap vielen voor de volgende dag.

 

Donderdag werden we weer rond 6.30 uur wakker (vreemd zeker voor Erika!), eerst weer gedouched en daarna bij Arthurs gegeten, net als de eerste ochtend. Het eerste echte gezonde ontbijt in amerika ( beide een donut, beide een muffin, beide een croissant en henk nog een fruitsalade  en 2 eieren). Na het ontbijt begonnen we aan de langste reisdag tot nu toe. Eerst naar de Bronx, waar we naar de dierentuin gingen. Een mooie en grote dierentuin, zelfs de wijk The Bronx was het bekijken waard. Daarna gingen we naar de Brooklyn Bridge, lopend vanaf Wallstreet richting Brooklyn over die brug. Wat een uitzicht, keek je naar rechts had je de skyline van Wallstreet en naar links had je de skyline van Manhattan. En in de verte zag je Lady Liberty iedereen wederom begroeten. Keek je naar beneden dan keek je midden in een diep ravijn met water en water en water (leuk met de hoogtevrees van Erika). Vanaf de andere kant van de brug hadden we de tram genomen naar Coney island (in de wijk Queens) een pretpark dat het hotel New York New York in las Vegas herkenbaar maakt. Na een korte stop om foto's te maken, zagen we dat we gratis met onze pas naar het aquarium konden. Echte nederlandse toeristen als we zijn, gratis is gratis, zelfs voor een half uurtje! Na dit mooie en aparte aquarium verlaten te hebben gingen we even een pizza eten die overheerlijk was!!! En echte BIG AMERICAN PIZZA!!! Als afsluiter hebben we de musical Chicago bezocht. Wow die was gaaf, na de film gezien te hebben in Parijs, nu de musical op Broadway! Een prachtige ervaring!!

 

Nu nog 1 dagje New York te gaan, met wat musea en shoppen in het vooruitzicht en dan kunnen we hardop zingen:

 

If Your'e going to San Francsico......

 

Henk & Erika


Start Spreading the news..

Posted at 02:21, 10/5/2006

Jaja. Frank Sinatra zong het ooit al Nu eenmaal aangekomen in THE CITY THAT NEVER SLEEPS, kunnen we het alleen maar bevestigen. Gisteren hebben we vanuit Amsterdam 2 uur vertaging gehad, althans we gingen weg, maar door een foutje wat verdeling van bagage betreft moesten we terug.Gelukkig konden we nog net in Washington onze vlucht halen. Na een vlot tweede gedeelte bleek dat onze bagage de vlucht helaas net NIET gehaald had Na wat formulieren ingevuld te hebben, konden we naar het hotel. We gingen Penn Station (onze metro halte) uit en liepen zo tegen ons hotel aan. Tegenover Madison Square Garden in hartje Manhattan! We moesten even wennen aan alles, want wat was dit groots!! Na 5 minuten konden we dan toch de straat over zonder om ons heen te blijven kijken. Na een vlotte incheck waren we meteen de stad in gegaan eerst wat eten bij de McDonalds (geen 5th street, maar gewoon de buren!) daarna liepen we naar het Empire State Building. Wat een ding! Je bent dan echt een lego-poppetje dat je per ongeluk voor je eigen huis hebt laten liggen! WOW! Na 3x trap op en af gegaan te zijn (omdat iedereen elkaar tegensprak wat kaarten kopen betreft!) Waren we dan eindelijk boven, eerst nog een voor Erika misselijkmakende attractie genaamd skyride bezocht (met een simulator over New York vliegen) kwamen we aan op het hoofddek op de 86e verdieping! Ik kan hier wel alles beschrijven, maar het is niet te beschrijven! Wat een uitzicht, en dat al in de avond! Als hier de stroom uitvalt, dan is het een zwart gat! Echt zo fel en zo ongelooflijk mooi! Hierna gingen gingen we moe (na bijna 24 uur wakker) naar het hotel om te slapen.

Om 6.30 waren we beiden klaar wakker en waren we aan het overwegen om eruit te gaan. Deze keuze was snel gemaakt toen we er om 9 uur uitgingen door onze wekker. (dus toch weer in slaap gevallen!) Na onze koffers opgehaald te hebben, jaja ze waren er, gingen we douchen en opweg naar het ontbijt. Nadat we een heerlijk en uitgebreid ontbijt hadden genuttigd gingen we de straat wat verder door lopen. Hier vielen we van de ene verbazing in de andere. Broadway! Wow wat een lampjes en wat een gebouwen. Het ene Billboard was nog groter dan het andere. Na een uur door madam tussauds gelopen te hebben (wederom groot!!!) liepen we nog door wat andere straten van Broadway. Weer keek je je ogen uit! Vanuit daar liepen we naar het Empire state building, hier gingen we nog een keer naar toe voor het uitzicht bij daglicht. Wat is het dan hoog! Wat een SKYLINE van New York. Zo mooi! Dit is echt niet te verwoorden! Nadat we nog steeds in verbazing hier weg gingen, zijn we met de metro richting Ground Zero gegaan, deze konden we niet echt vinden, omdat we verkeerd liepen! En we kwamen in de buurt van het Statue of Liberty uit, vanaf een afstand al een kenmerk van New York! Hier konden we helaas geen tickets meer kopen voor morgen, dus morgen weer terug! Na een wandeling terug en opgefrist te hebben, zijn we naar het HardRock Cafe gegaan om heerlijk en veel te eten!

Weer een volle dag met veel impressies! Op naar de volgende dagen, die nog veel in het verschiet hebben. We kunnen dan ook maar tot 2 conclusies komen:

1) New York, Big, Bigger, Biggest.

en

2) Frank Sinatra had gelijk,

I want to be a part of it - new york, new york
These vagabond shoes, are longing to stray
Right through the very heart of it - new york, new york

 

Henk & ErikaBijna is het zover!!

Posted at 00:09, 6/5/2006

jaja, je leest het goed. Maandag is het om 7.55 uur zover dat we in de trein zitten om onze reis naar Amerika te gaan maken. Het is best spannend om te doen. Ik ben dan ook erg benieuwd wat ons te wachten staat. Eerst gaan we naar New York, waar we onder andere een musical gaan zien. Dan Volgt San Francisco waar we onder andere een Alcatraz Evening tour gaan doen en naar Yosemite NP. Dan vervolgen we onze reis per auto naar Santa Maria, om van daar via Bakersfield bij death Valley uit te komen. Na Death Valley volgt er Las Vegas en vandaar uit gaan we onder andere nog naar de Grand Canyon. Als we dat gehad hebben vervolgen we onze reis naar Los Angeles, waar we ook nog een dagje Disney in het verschiet hebben. Hoe alles was en wat we gedaan hebben kun je hier binnen kort lezen. Wil je reageren--> post dat dan gewoon, is natuurlijk ook leuk voor ons om jullie reactie te zien en te lezen!

 

Groetjes,

Henk en Erika


Amerika 2006

Posted at 21:51, 3/3/2006

Amerika 2006

 

Hier komt binnenkort alles te staan over onze vakantie naar Amerika na een stuk of 4 x naar Parijs en 10x Turkije, is het dan nu eindelijk tijd voor de grote stap--> Amerika 2006!

 

Groetjes,

 

Henk & Erika

Hosting door HQ ICT Systeembeheer