Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

hoefven


ontwikkelingen bouw eigen huis aan de Hoefven 5

Home | Profile | Archives | Friends


goedkeuring! Yeah!

Posted at 13:39, 7/12/2006

Gisteren een e-mail gekregen van Ton Vermelis. De schetsvoorstellen zijn goed nu! Yes! Heeft het toch zin gehad dat ik met hem om tafel ben gaan zitten. Nu de volgende stap: de bouwaanvraag. Koen (de tekenaar) gaat de bestektekeningen maken en indienen. In die tussentijd kunnen wij op zoek gaan naar een aannemer. Koen gaat proberen om over 2 weken alles in te dienen bij de gemeente. De gemeente heeft 13 weken de tijd om te reageren. dat is dus totaal 15 weken, theoretisch kunnen we dan starten met de bouw. Dat zou dan eind maart zijn. Prima tijd om te starten... Laat het nu eens volgens schema gaan!!!

Schetsvoorstellen

Posted at 14:41, 30/11/2006

Vorige week gebeld naar de gemeente met de vraag wanneer we iets zouden horen van de schetsvoorstellen, de 4 weken waren inmiddels namelijk al weer voorbij. De vergadering van welstand zou 23 december zijn en daarna zouden we eind vorige week de bevindingen daarvan per post medegedeeld krijgen. Zaterdag echter nog steeds niets gehoord of gezien. Van een kennis hoorde ik dat je de uitslag van de welstandsvergadering na kunt kijken op de gemeentesite. Inderdaad deze stond erop: VOLDOET NIET! Uiteraard stond er niet bij vermeld waarom de voorstellen niet voldoen. Maandag de gemeente (René Derijcke) gebeld en het kwam er in het kort op neer dat de voorgevel te saai en onevenwichtig was. Ik vroeg om een duidelijke beschrijving wat welstand wel graag wil zien. Hij vertelde dat dhr. Vermelis de contactpersoon was en laat dat nu net een bekende van mij zijn van de tennisbaan. René Derijcke zou het allemaal nog even kortsluiten met (Ton) Vermelis en mij dinsdag terugbellen. Dinsdag echter geen telefoon gehad. Ik heb woensdag de stoute schoenen aangetrokken en Ton Vermelis gebeld bij de gemeente. Hij bood me aan dat ik bij hem langs mocht komen, zodat hij persoonlijk uit kon leggen wat welstand graag wil zien. Die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen en ben vanochtend bij hem geweest. Hij heeft uitgetekend wat er volgens welstand veranderd moet worden. Vanavond ga ik naar Nicole/Patrick, Berry/Simone om dit alles door te spreken. Zij moeten iets ingrijpender veranderen dan wij. Hopelijk gaat dat geen problemen geven, zodat Koen snel verder kan met tekenen, zodat alles weer is ingediend voor de volgende welstandsvergadering (6 december)...

schetsvoorstellen

Posted at 19:35, 23/10/2006

Inmiddels is er weer heel wat gebeurd:

Het begon toen de dag naderde van het gesprekt bij de architect. Jorg belde op met de mededeling dat zij afzien van de bouw. Dat was even schrikken natuurlijk! Toch hebben we de afspraak met de architect door laten gaan.

Gelukkig bleek al snel dat kennissen van Patrick en Nicole ook interesse hadden in het derde kavel, en niet geheel onbelangrijk ook ingeschreven stonden. Zij hebben min of meer de plaats van Jorg en Ellen ingenomen. Een prettige bijkomstigheid is dat zij wel gewoon 2 woonlagen met zolder willen. Ook hebben zij 2 kleine zoontjes. De oudste is een half jaar jonger dan Tim.

Het traject van de architect duurde allemaal erg lang. En natuurlijk zat de vakantie er ook nog tussen. Nadat we tevreden waren over de tekeningen maakte Eijssen een definitief prijsvoorstel. Nou dat viel behoorlijk tegen. Ze hadden toegezegd een huis te kunnen tekenen van 180.000 Euro, maar de uiteindelijke offerte van 226.000 Euro!!! Belachelijk!

Ik heb dan ook een mail gestuurd met de mededeling dat de prijs voor ons veel te hoog is. Wat  dachten ze: het heeft allemaal zo lang geduurd nu zullen ze wel meteen ja zeggen?? niet dus!

Inmiddels heeft een collega van Rob de tekeningen uitgewerkt en ze zijn vandaag ingediend bij de gemeente. Ook voor de beide buren heeft hij getekend.Hij maakt ook al een start met de bestektekeningen. Indien deze klaar zijn gaan we shoppen bij diverse aannemers in de omgeving. Hopelijk zijn de kosten uiteindelijk dan wat lager. Dan laten we de nieuwbouw zetten en de rest regelen we zelf (samen met de buren).

Hopelijk wordt mijn volgend berichtje dat de gemeente positief gereageerd heeft....

Hosting door HQ ICT Systeembeheer