Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hoe is het nu met Michiel

24/6/2009 - Scan

Michiel heeft de uitslagen een tijdje geleden alweer gekregen en alles is goed. Zeer fijn bericht waar we bijna elke dag weer van genieten. Van elkaar en het feit dat we hopenlijk nog lang met elkaar door kunnen.

Volgende week is weer het ritje naar de internist. Hopenlijk is het eiwit ook bijna 0 zodat de zorgen echt over zijn.

We kunnen ook alweer aan andere leuke dingen denken zoals onze nieuwe tuin, het 45 jaar feest van Wilma   dat de zomer begonnen is, de Parade over 16 dagen weer in Utrecht is....en nog een maandje en dan is het vakantie
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

24/3/2009 - Uitslagen

Inmiddels zijn er twee bloeduitslagen bekend en die zijn beide positief. Het eiwit in Michiels bloed is inmiddels tot 7 gedaald. De eerste keer was het nog in de 30 en nu dus 7. Moet 0 worden maar dat is dus een kwestie van tijd. Michiel is afgelopen vrijdag weer in de PET/CT scan geweest in Amersfoort en krijgt daar 30 maart de uitslag van. Just to make sure... Hij wil zeker weten dat er niets zichtbaar is. Ook omdat er bij de eerste scan ook aan de andere kant een tumor zichtbaar was. Afwachten dus maar we hebben er alle vertrouwen in wat de uitslag ook is.

Liefs van Michiel en Wilma
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

5/1/2009 - Happy New Year

We wensen iedereen natuurlijk altijd alle goeds maar nu aan het begin van een nieuw jaar even een moment om stil te staan dat dat niet altijd het geval is.

Een prachtig, gezond, liefdevol 2009 gewenst.
2 CommentsPost A Comment!Permanent Link

9/12/2008 - Taart eten!

Op zondag 28 december is iedereen die met ons meegeleefd heeft tijdens de ziekteperiode van Michiel van harte welkom. Je bent de hele dag met jouw dierbaren om taart te eten met  koffie, thee, chocolade of limonade. Gezellig ongedwongen keutelen bij de kachel met vrienden, (on)bekenden, klein, groot, jong en oud. Buiten is het koud maar binnen is het warm en gezellig...


Laat even weten of je komt zodat je niet voor een leeg bordje komt te staan...
 
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

24/11/2008 - Vrolijk

Vandaag zijn we bij de oncologisch chirurg geweest. De hechtingen eruit en de uitslag van het pathologisch onderzoek gekregen. De grote tumor was inderdaad schildklierkanker, deze was  volledig in de lymfeklier ingekapseld. De drie(?) kleintjes die hij heeft verwijderd bevatten geen schildklierweefsel dus waren  schoon. Dat betekent dat er waarschijnlijk ook geen cellen  zijn achtergebleven. Dat maakt dat de chirurg adviseert om verder niet na te behandelen. Dus geen radiotherapie. Hij verwacht eigeniljk dat het hiermee gedaan is, eventueel kan het gebeuren dat er weer een tumor op komt maar hij vindt het goed te behandelen en vindt de nadelen van bestraling niet opwegen tegen de voordelen. Vooral door het positieve pathologisch onderzoek.

Advies is  weer terug naar de internist om zo alles  goed te controleren. Hij hoopt Michiel niet meer terug te zien!

We zijn vrolijk onder dit goede nieuws, het moet nog even goed doordringen maar fantastisch nieuws is het zeker. Weer lekker terug naar ons goede saaie leventje...waar we erg van genieten.

Genoten hebben we de afgelopen maanden  van alle lieve, opbeurende, meelevende berichten die we ontvingen via post, sms, telefoon, weblog, email en natuurlijk live. Het heeft ons op een hele mooie manier door moeilijke tijden geholpen en doet ons nog meer beseffen hoe goed we het hebben getroffen met zulke lieve vrienden, familie en collega's.

Een dikke

daarvoor.
4 CommentsPost A Comment!Permanent Link

18/11/2008 - Vervolg

Het gaat hier lekker. Michiel wordt steeds mobieler met zijn nek en zit alweer achter de laptop (zijn eigen natuurlijk).

Maandag 24 november 10.30 uur heeft Michiel een afspraak met de chirurg. De hechtingen worden dan verwijderd en het vervolgplan besproken.
2 CommentsPost A Comment!Permanent Link

14/11/2008 - Day 1

Het is wel even wennen, na zo lang in het zekenhuis te hebben gelegen, om weer thuis te zijn. Ik kan het me bijna niet herinneren, waar alles in het huis te vinden is. Gelukkig is de thuiszorg goed voor me en heel behulpzaam. Alhoewel er ook andere zorgen zijn, die misschien nog meer de aandacht vragen.

Thuis kom je veel beter weer in het ritme van de alle dag. Uiteraard wordt je wel met de feiten op de neus gedrukt. Lastig om even wat water uit de kraan te drinken na het tandenpoetsen (moet je maar een glas gebruiken), lastig om niet de hele dag aan het litteken te krabben (niet doen, afblijven). En nog meer van dit soort ongemakken. Maar een lekker kopje koffie drinken, wanneer jij dat wilt, dat is toch de allergrootste vrijheid van thuis. Geen Douwe Egberts automaten koffie, gebracht door een in wit uniform gestoken, uiterst aantrekkelijke, leerling-verpleegkundige annex voedingsassistente, maar juist een zelf vers gemalen mannenkoffie, dat doet de genezing aanzienlijk bevorderen, toch?

En dan de verbazing van ieder om te horen dat je al thuis bent. Dat je er goed uitziet (niet anders dan altijd), en dat het litteken niet opvalt (oeps, toch best wel groot!) Ook dat is super om te horen. Maar het geweldigst is natuurlijk, WILMA de hele dag om me heen.
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

13/11/2008 - THUIS

Michiel is weer thuis.
Vandaag mocht Michiel, geheel onverwachts, naar huis. Het ging zo goed dat de artsen hem graag thuis willen laten herstellen. De wond trekt nog wat en hij kan zijn hoofd beperkt bewegen maar verder gaat het super.

Het weefsel van de drie tumoren wordt nu onderzocht en op 24 november heeft Michiel een afspraak met de chirurg om dat te bespreken. Ook worden de hechtingen dan verwijderd en het vervolgplan besproken.
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

12/11/2008 - Mission accomplished!!

Operatie
Nu net 09.10 uur in de morgen heeft de chirurg gebeld om te melden dat de operatie gelukt is! Dat is heel snel. Hij heeft 1 grote tumor gevonden en twee kleintjes allemaal in en rond de lymfeklieren. Deze heeft hij goed kunnen verwijderen. Het kleine plekje op de echo van gisteren heeft hij niet kunnen vinden. Hij heeft er vertrouwen in dat hij de stembandzenuw niet geraakt heeft.

Nu is het afwachten hoe verder te behandelen maar dit is een prachtig begin op weer volledig herstel. Michiel voelt zich uitstekend en is de hele dag al vrolijk, getuige deze foto. Een glimp van het volgende stoere litteken in het hoekje van de polo.


Supergoed bericht dus!!!
6 CommentsPost A Comment!Permanent Link

11/11/2008 - Kunstwerk

Vandaag is er een echo gemaakt van de mogelijke plek waar de tumor zou moeten zitten. De chirurg was erbij en heeft samen met de echoscopiste de plek gezocht en gemarkeerd. Ze kwamen nog een klein verdacht plekje (klier) tegen en die gaat ie meteen ook proberen te vinden en weghalen. Als het lukt. De tumor is duidelijk zichtbaar en zit op 1,3 cm onder de huid. Hij heeft er vertrouwen in dat die  weg te halen is met natuurlijk nog steeds de opmerking over het feit dat er veel littekenweefsel zit en dat de stembandzenuw in de weg zit. Er komt wel een nieuw litteken. Voor een idee over locatie en grootte zie de foto die van het mooie kunstwerk van stift in de nek van Michiel gemaakt is. Het dichte bovenste is de verdachte klier. De gearceerde twee rondjes naast elkaar de tumor en de dikke streep de snee die hij gaat maken.
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

11/11/2008 - Bezoektijden en kamer

Michiel (van Wijk): THUIS
Bereikbaar op telefoonnummer 06 205 99 838
Bezoektijd is dagelijks wanneer je wilt.
Bel van tevoren even....
2 CommentsPost A Comment!Permanent Link

11/11/2008 - Today is the day before tomorrow

Vandaag ga ik samen met Wilma naar het UMC, voor de echo en dan de opname. Morgenochtend als eerste onder het mes. Uiteraard erg spannend allemaal.

Gelukkig heb ik van jullie de afgelopen dagen genoten (wetende dat jullie meeleven) in vele opzichten, zoals de berichtjes op deze blog, maar zeker ook de SMS-jes, ingesproken boodschappen.

En uiteraard de MANNENAVOND van afgelopen zaterdag. Dat was perfect, goed gezelschap, goed eten (10 gangen, heb ik geteld) en drinken (liters wijn, bier en de famueuse 12), nogmaals de gezelligheid.  Ik heb er super van genoten, alleen de strippers ontbraken, toch?

Maar verder was het een avond om nooit te vergeten. Alhoewel de zondag een wat mindere dag was. En dan heb ik het uiteraard niet over SPARTA.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

4/11/2008 - Opname in UMC

Op dinsdag 11 november moet Michiel om 14.00 uur in het UMC zijn. Dan wordt hij opgenomen. Dinsdagmiddag is de scan voor de operatie om te kijken waar de tumoren zitten en welke kant het eerste te opereren. Woensdagmorgen zal Michiel als een van de eersten geopereerd worden vanwege zijn suikerziekte (te lang nuchter blijven leidt tot een hypo = te laag in suiker). De operatie staat gepland voor ongeveer 2 uur. Rond het middaguur zal hij dus weer terug zijn op zijn kamer.

Wil je Michiel komen bezoeken, leuk! Bel dan even met Wilma op 0621207768 of thuis. De bezoektijden zijn waarschijnlijk (even afwachten) van 14.00 tot 20.00 uur, afdeling Heelkunde. De opname van Michiel duurt ongeveer 5 dagen.
7 CommentsPost A Comment!Permanent Link

3/11/2008 - Relaxen in Altea

Ons weekje Spanje was heerlijk ontspannend. Mooi weer (> 25 graden), goed gezelschap, veel drinken en eten en genieten van de mooie omgeving van Altea. Prachtig plaatsje aan de kust met bijna altijd goed weer, ook in de winter dus dat vraagt om vaker bezoeken.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

10/10/2008 - Pre-operatieve screening

Vandaag in het UMCU gecheckt, het gewoonlijke, ECG, hart, longen, bloeddruk. Alles goed.
Op de longfoto was te zien dat de luchtpijp een kleine vernauwing heeft wat door de tumoren kan komen. Moet op worden ingespeeld met de operatie door anesthesie, de arts denkt niet dat het grote problemen oplevert.
De operatie is definitief de 12e, Het kan zijn dat Michiel de 11e 's avonds al moet komen maar dat hoort hij van de afdeling opname.  De 11e wordt  poliklinisch een scan gemaakt in gezelschap van de chirurg ter voorbereiding op de operatie.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

6/10/2008 - Operatiedatum

De operatiedatum is bekend! Michiel wordt 12 november geopereerd in het UMCU. We nemen aan hij de 11e wordt opgenomen. Het is nu afwachten en proberen afstand te nemen en te genieten van de leuke dingen die het leven biedt.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

29/9/2008 - Wroeten

Vanmorgen was het gesprek bij prof. Borel Rinkes van de afdeling chirurgische oncologie in het UMC. Prettige man, open, duidelijk en to the point. Bij binnenkomst zei hij:' mmm lastig probleem'. Maar tijdens het gesprek stelde hij ons toch gerust. De rigoreuze operatie die vorige week ter sprake kwam is niet zijn advies. Zijn aanpak is gebaseerd op het behoud van de stem. Hij spreekt over een zoveel mogelijke lokale behandeling van het gebied. Hij wil graag eerst aan een kant opereren, links waar de tumor het meest zichtbaar is.  Als hij de stembandzenuw de eerste operatie niet beschadigd dan gaan we veel rustiger de tweede operatie in. Klinkt logisch en lucht ons erg op.

Hij spreekt uit ervaring en komt op ons zeer kundig over. Samen met het feit dat hij goed communiceert hebben we besloten om niet verder te zoeken naar een third opinion.

Operatie
De operatie zal ergens eind oktober/begin november plaatsvinden en duurt twee uur. De opname duurt ongeveer vijf dagen. De eerste dag kijkt hij met een echo waar de tumor zit en hoe deze ligt, na uiteraard bestudering van de PET/CT scan en ander materiaal. Hij heeft de hals van MIchiel gevoeld en heeft er vertrouwen in dat hij erbij kan maar voelt geen tumor zitten. De hals voelt los, dit is belangrijk omdat er nogal wat littekenweefsel zit van de vorige operatie. Of zoals hij het zegt: 'het is wroeten in een omgespitte tuin'. Daarmee zegt hij ook dat hij niet kan blijven opereren als de tumor over een aantal jaren weer terug komt. Daarvoor is radiotherapie (bestralen) een mogelijk middel. Maar eerst kijken hoe de eerste operatie lukt en dan wordt het plan vervolgd. Hij laat voor de zekerheid een thorax(long)foto maken om zeker te weten dat er geen uitzaaiingen in de longen zijn. Maandag 6 oktober belt hij de uitslag door.

Michiel heeft donderdag 9 oktober de pre-operatieve screening en hoort dan waarschijnlijk de definitieve operatiedatum.

Nabehandeling
Dat Michiel niet goed reageert op de radio-actieve jodiumbehandeling komt vaker voor. De cellen zijn  dusdanig gemuteerd dat er weinig van de oorspronkelijke schildkliercellen over is. Het maakt de nabehandeling lastig. Ook hier is radiotherapie(bestralen) een optie.
Chemotherapie doet hij liever niet. Dat houdt hij liever achter de hand voor het geval er uitzaaiingen zijn. De effectiviteit van chemo bij deze soort kanker is niet hoog.

Opgelucht
Ondanks het feit dat het ernstig blijft zijn we erg opgelucht over deze behandelmethode. Het voorland van Michiel met een gat in zijn hals en een apparaatje om te praten verdwijnt weer even naar de achtergrond. Nu is het geduld hebben en wachten op de de eerste operatie.
4 CommentsPost A Comment!Permanent Link

24/9/2008 - Iets doen?

We horen heel vaak van onze omgeving: 'we willen iets doen'. Voor ons is 'iets doen' gerelateerd aan gezellig iets doen met vrienden zonder  aan de kanker en de toekomst te hoeven denken. Even genieten van hier en nu.

Meer doen?
Ongeveer 200 mensen per dag krijgen te horen dat ze kanker hebben. Niet iets wat altijd even makkelijk te accepteren, en mee te leven, is. Het Helen Downing Instituut in Utrecht begeleidt mensen met kanker en hun partners. Ze moeten het al sinds 2006 zonder overheidssubsidie doen. Je kunt het hdi helpen door te doneren. Kijk eens op hun website (klik op de link), ook voor een mooie serie van RTV Utrecht.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

23/9/2008 - Afspraak prof

Op maandag aanstaande (29/9) heeft Michiel een afspraak met professor Borel-Rinkes in het UMC om alle mogelijkheden, operatie en gevolgen te bespreken. We hebben niet de illusie alles te weten maar wel een goede afweging te kunnen maken over het soort operatie en op zoek te gaan naar info over de gevolgen.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

23/9/2008 - Dikke zoenen

Dikke zoenen, knuffels, groetjes, liefs, schouderklopjes, kneepjes en bejos (is braziliaans) aan iedereen die ons belt, langskomt, kaartjes  en e-mails stuurt en aan ons denkt. Zo komen we zeker door deze zware tijden.

Nooit denken dat het er niet toe doet, dat er al zoveel mensen bellen, we het vast moeilijk vinden om erover te hebben (ja, maar ook fijn), dat je misschien het verkeerde zegt, dat je helemaal niet weet wat je moet zeggen.... Wij genieten er op onze manier echt van en het geeft veel steun.

En ook nu geldt : het leven gaat gewoon door. Dus geniet ook van die nieuwe baan, de zwangerschap, de herfstblaadjes, de gemaakte CV-ketel, het nieuwe huis, verjaardag en alle andere dingen die het leven inhoud geven.

Nog wel een verzoek van Michiel, comments hoe kort en klein ook zijn op het weblog  van harte welkom.
1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

<- Last Page • Next Page ->

About Me

Recent Posts

Scan
Uitslagen
Happy New Year
Taart eten!
Vrolijk

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer