Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
hogeblog

mug en iets met een olifant?

Een gevaarlijk, tropisch virus is overgewaaid naar Europa. Het Chikungunya virus heeft in juli ruim 150 Italianen ziek gemaakt. Eén van hen is overleden. De kans is groot dat het virus dat wordt overgedragen door muggen, zich snel door heel Europa verspreidt.

mug_365243.jpg

De mug die het virus bij zich kan dragen, komt vooral voor in Zuid-Europa, maar is ook al waargenomen in België. Wie wordt geprikt en besmet krijgt koorts, pijn in spieren en gewrichten en bloedingen in neus en oren. De ziekte houdt drie tot vijf dagen aan. De meeste mensen herstellen volledig binnen een paar weken. Eén op de tien slachtoffers houdt echter chronische gewrichtsklachten aan de infectie over.

Voor mensen met een verminderde weerstand kan het virus levensbedreigend zijn. Experts raden deze mensen en zwangere vrouwen aan om eerst een arts te raadplegen, voordat ze de Italiaanse provincie Ravenna bezoeken. Daar is de ziekte voor het eerst in Europa uitgebroken.

Er bestaan geen vaccins of medicijnen om het Chikungunya virus te bestrijden. Mede daardoor kon het virus vorig jaar een kwart van de bevolking van het Franse eiland La Réunion besmetten. 180.000 eilandbewoners werden ziek, honderd overleden. Alleen muskietennetten en anti-muggenmiddelen met voldoende deet bieden bescherming.

 

21:42 - 8/9/2007 - comments {0} - post comment

pap,wat is dat een ijsbeer?

Noordpool smelt


De ijskap op de Noordpool heeft het deze zomer aan een nooit gezien tempo begeven. Als het smelten op deze schaal blijft toenemen, kan de Noordpool tegen 2030 in de zomer ijsvrij zijn, zo bericht de Britse krant The Guardian op gezag van experts. Volgens cijfers van Mark Serreze van het US National Snow and Ice Data Centre in Denver is op de Noordpool zowat een derde van het ijs verdwenen dat er was bij de start van de satellietmetingen dertig jaar geleden.

Sinds 2002
Het smeltritme is sterk gestegen sinds 2002. Het ritme was deze zomer nooit gezien en de hoeveelheid waterijs in het gebied kent een recordlaagte. Vorige week alleen al is een gebied gesmolten met een grootte van bijna Groot-Brittannië.

Record
Er is deze zomer al zoveel ijs gesmolten dat de noordwestpassage langs Canada volledig bevaarbaar is en de noordoostpassage langs Rusland later deze maand. De ijskap is nu verminderd tot 4,4 miljoen vierkante km en neemt nog af. Het uit 2005 daterende record was 5,3 miljoen vierkante km. Tussen 1979 en 2000 was de gemiddelde uitgestrektheid 7,7 miljoen km.

20:51 - 8/9/2007 - comments {0} - post comment

warm/koud?!?!

Nieuwe ijstijd dreigt in Nederland
Het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, afgekort het NIOZ, gaat binnenkort in opdracht van de Nederlandse regering op weg naar Groenland om onderzoek te doen naar de impact van het broeikaseffect op dit gebied. Het broeikaseffect kan er volgens hen namelijk voor zorgen dat er een nieuwe ijstijd komt in het noordelijke deel van West-Europa. Veel landen in dit deel van Europa, inclusief ons land, kennen namelijk een gematigd klimaat door een warme golfstroom van zeewater uit de Caraïben. Via dezelfde weg stroomt ook het water van de noordpool naar ons toe. Door het broeikaseffect, dat veroorzaakt wordt door de uitstoot van koolstofdioxide, kan deze golfstroom gaan stoppen, waardoor de temperaturen in ons land enorm zullen dalen.

Het broeikaseffect zorgt ervoor dat het ijs op de noordpool snel aan het smelten is. Hierdoor zal er de komende jaren veel ijskoud smeltwater terecht komen in de Noordzee, waardoor de betreffende stroom van water tot het zuiden van Ierland bevroren kan raken. Binnen enkele weken zal een groot schip, de Pelagia, richting Groenland vertrekken om onderzoek te doen naar het smelten van de noordpool. Op deze manier hopen wetenschappers te weten te komen of er ook daadwerkelijk een ijstijd komt. In de Atlantische Oceaan zal onder andere een station geplaatst worden die de snelheid van stroming van het smeltwater meet.

Samen met 25 bemanningsleden zet het Nederlandse schip binnenkort koers naar het noorden. Niet alleen zal de golfstroom onderzocht worden, ook zal de Pelagia dienen als weerstation. Meteorologen hopen namelijk dat het weer in Nederland beter voorspelt kan worden door metingen die uitgevoerd zullen worden op zee. Maakt het broeikaseffect de wereld niet alleen warm, maar ook koud?

Bron: ANP

20:37 - 8/9/2007 - comments {0} - post comment

Hemelsleutels (voor je kan niet weten volgens Riet)

wat begon met een plantje groeit langzaam uit tot een verslaving,

 

 

 

 

 

 

Geweldig plantje voor bijen hommels en vlinders,

zo nu en dan is het dan ook een drukte van jewelste in onze tuin!!!

13:35 - 7/9/2007 - comments {0} - post comment

toch maar bloggen

Het is begin september en de vooruitzichten laten wat het weer betreft hetzelfde zien als de rest van de zomer, geen giga temperaturen of zwoele avonden meer, tijd om een blog te gaan bijhouden om de herfst en winter mee door te komen

11:59 - 7/9/2007 - comments {0} - post comment

Description


start
User Profile
Archives
Friends
storm op komst?

recente blog's
- mug en iets met een olifant?
- pap,wat is dat een ijsbeer?
- warm/koud?!?!
- Hemelsleutels (voor je kan niet weten volgens Riet)
- toch maar bloggen

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer