Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Weg met hoofdluizen

Middeltjes tegen luis

Posted on 2/12/2014 at 20:58

Ouders grijpen vaak naar diverse producten hoofdluis middelen. Wat te denken van een fles shampoo, busje spray of een tube lotion. Daarin zitten veelal chemische pesticiden met name permethrin dan wel malathion. Hier kunnen allerlei niet gewenste situaties ontstaan waaronder allergische of astmatische reacties. Tracht zo vaak mogelijk terug te grijpen op natuurlijke middelen. Onderzoek het label van het middel en kijk uit naar Dimeticon of Neem. Als ultieme red middel kan een product met pesticide benut worden in de aanpak van luis.

LuizenzakkenEr zijn ook remedies in de handel die gebruikt kunnen worden om hoofdluis te voorkomen of te bestrijden. De zogehete luizenzak wordt door ouders en verzorgers ingezet op school tegen eventuele luizen infectie. Alle kinder kledingstukken zoals muts, shawl, handschoenen en jasje die de kinderen dragen worden in de luizenzak opgeborgen. Met een ritssluiting of veter doe je de zak dicht. Het is aan te bevelen om de zak regelmatig schoon te maken. Haarluis die in de zak zijn terecht gekomen, zijn vervelend aan te pakken. En ze zorgen voor een nieuwe epidemie. Als voorzorg zijn er ook spray op de markt om tegen hoofdluizen te gebruiken. Dagelijks wordt het haar met deze spray gesproeid zodat hoofdluis het hoofd onaantrekkelijk vindt. Ze blijven ver weg van de substantie in de spray.

Er zijn ook elektrische luizenkammen te verkrijgen om beestjes te bestrijden. Met die elektrische luizenkam kam je zoals een normale kam je hoofd. De hoofdluis die tijdens het kammen tegen de elektrische kam beland krijgt een schok. Daardoor is de hoofdluis direct gestorven. De vastgelijmde neten blijven helaas wel in het haar, dat is dus de keerzijde. De neetjes zal je alsnog met het door kammen van het hoofdhaar moeten naspeuren en verwijderen. Wees gewaarschuwd dat de omhulsels die zijn uitgekomen, de cocon van een nieuwe hoofdluis dus blijven zitten in het haar.

Een luis die net uit de cocon is gekomen wordt nimf genoemd. Na bepaalde tijd groeit het lege cocon mee met het haar en springt hierdoor direct in het oog. En zodoende zijn ze eenvoudiger uit de haren te trekken dan dat ze nog tegen de hoofdhuid ophouden.

Een groot aantal basisscholen beschikken over een luizen protocol of verwijzen naar een web site waarop er een staat. Een website die vaak op websites van basisscholen als informatiebron over luizen gebruikt wordt is www.hoofdluiscampagne.nl. Met grote uitzondering zend een school een kindje terug naar huis om een uitbraak van luizen te voorkomen. Een gezamenlijke aanpak met zowel school als de ouders en verzorgers is nodig.

Informatie over hoofdluizen en neten

Posted on 2/12/2014 at 17:46

Hoofdluis bestaat al eeuwen. Ook Egyptische mummies of mummies van oude volkeren uit Zuid-Amerika zoals Azteken en de Maya hebben ze. De mensheid en luizen zijn een verbintenis die dus al eeuwen meegaat. Nog steeds krioelen ze door ons haar. Volwassen personen zullen op zich niet al te veel problemen met luis hebben. Pas als je koters om je heen hebt, zal je met hoofdluis in aanraking komen.

Hoofdluis onderzoekLuizen zijn verzot op kinderhoofdjes die opeen gepakt zitten. Maar ook op een een jasje, mutsje of ander kledingstuk dat dicht tegen elkaar is gehangen. Basisonderwijs hebben hierdoor vaak ellende van een luizen plaag. Vooral als koters terugkomen van een vakantie en mekaar weer zien. Dit komt naar voren uit de centrale bekendmaking op een internetsite zoals luizenradar.nl

Sommige mensen hebben het idee dat luizen kunnen vliegen, springen en zwemmen. Maar dat is verkeerd gedacht. Het enige wat hoofdluizen goed kunnen is heel hard rennen. hollen van een hoofdje van een kind via een kleding naar een ander kinderkoppie. Bij het kammen tijdens een luizen controle hollen ze snel weg waardoor je ze niet waarneemt.

Er zijn mensen die daarom medicijnen uit oma's tijd gebruiken zoals azijn en bepaalde olieen. De hoofdluis wordt door de middeltjes langzamer en hierdoor sneller te vinden in het haar. Het is niet goed voor de menselijk gestel, maar door oma werd indertijd ook wel petroleum in het haar gegoten. Een drastische actie die oma nogal eens nam was vrij simpel. Koppie met hoofdluizen kaal knippen Toentertijd deden de oma's daar niet moeilijk om. Ongeacht of je nu een manlijk of vrouwelijk was.

De eieren van de luizen heten neten en worden gelegd door volgroeide luizenvrouwen. Per dag werpen vrouwelijke hoofdluizen ong. 2 tot 8 luizen eitjes. Dicht tegen de hoofdhuid worden de neetjes tegen de haarschacht geplaatst. De neten worden met een soort lijm vastgezet waardoor ze niet te verwijderen zijn tijdens het wassen van het haar. Er blijven luizen komen zolang de neten niet worden aangepakt en heeft het bestrijden van hoofdluis geen zin.

De RIVM heeft maar een motto tegen hoofdluis: kammen, kammen en nog eens kammen. Zorg dat bij het behandelen een daarvoor bedoelde kam gebruikt wordt met de tanden van de luizenkam dicht bij elkaar. Kam vochtig haar boven een wasbak eerst van oor tot oor. Vervolgens dan hetzelfde vanaf de kruin naar de nek. Hanteer deze werkwijze nog een tweede maal. Met een daarvoor bedoelde doek worden de luizen van de kam verwijderd.
Met de vingernagels plet je de neten stuk.


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer