Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
hoorapparaat Home | Profile | Archives | Friends
hoorapparaat

Veranderingen in Zorgverzekering hoorapparaten31/12/2009

Door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn weer diverse veranderingen aangebracht in het basispakket van 2010. In een aantal vergoedingen is een uitbreiding aan toegepast en een aantal zaken is flink met het mes in gesneden, wat wil zeggen dat daar dan geen vergoeding meer voor is. Het eigen risico is ook dit jaar weer vergroot.

Als je wilt weten welke vergoeding verwacht kan worden bij aanschaf van een hoorapparaat zul je moeten kijken of er aanvullende verzekeringen zijn afgesloten. Iedereen met een zorgverzekering heeft het recht op de vergoedingen volgens het basispakket. Een hoorapparaat wat volgens de wet ingedeeld bij hulpmiddelen en zal dus per verzekering kunnen verschillen of er een vergoeding zal zijn of niet.

De basis verzekering maakt geen onderscheid tussen de hoogte en de diverse uitkeringen die gaan plaats vinden. Indien voor de meest uitgebreide aanvulling op de zorgverzekering gekozen zal worden dan valt het op dat voor hoorapparaten bedragen van meestal tussen de € 50 en € 500,00 vergoed zullen worden.

De extra vergoedingen voor gehoormiddelen via de aanvullende verzekeringen houden duidelijk in dat er geen vergoeding zal volgen bij het vaker aanschaffen van een toestel. Bij het vervangen van een toestel met een ouderdom van 6 of 7 jaar is de vergoeding ongeveer € 90,00 hoger en bij het vervangen van een toestel van ouder dan zeven jaar € 180,00 hoger als de basisvergoeding.

Het is belangrijk om te onderzoeken welke vergoedingen voor de hulpmiddelen uitgekeerd kunnen worden, uiteraard is te betalen premie ook heel belangrijk. Alleen al bij een basisverzekering lopen voor het jaar 2010 de premies uiteen van € 80,00 tot € 103,25 per persoon van boven de 18 jaar. Dus je kunt niet alleen maar gaan vergelijken op of je bij een verzekering een hoge dekking krijgt bij een aanvullende verzekering, het hangt ook af van de andere vergoedingen.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Hoorapparaat20/11/2009

Communicatie is voor ieder mens een zeer belangrijk, daarom is het voor een slechthorende zeer belangrijk om een goed hoorapparaat te bezitten. Indien je een zwak gehoor hebt kan dit, zonder een hoorapparaat te gebruiken, veroorzaken in een sociaal isolement te geraken. Door de versterking van geluiden met een hoorapparaat en hiermee je gehoor te verbeteren voorkom je een verder sociaal isolement.

Veel problemen met slecht horen van bepaalde geluiden kan snel worden verholpen door een goed afgestemd hoorapparaat. Welk hoorapparaat het beste oplossing biedt tegen jou hoor probleem zal naar onderzoek bekeken worden.

Slechthorenden hebben er ook baat bij dat gesprekspartners hun lipbewegingen goed volgen, ook al maak je gebruik van een hoorapparaat. Indien je met iemand met een hoorapparaat rustig communiceert dan zal het eindresultaat betreft het ontvangen gesprek meer kans van slagen hebben.

Achtergrondgeluiden kunnen de werking van een hoorapparaat beïnvloeden, waardoor een juiste instelling van een hoorapparaat van groot belang is. Een verkeerd gekozen gehoorapparaat kan ook van negatieve invloed hebben op het gehoor kwaliteit.

In Nederland zijn veel mensen die problemen hebben met hun gehoor, maar iemand die er problemen mee heeft is niet altijd geholpen met een hoorapparaat. Een groot aantal van de gevallen is al geholpen als mensen iets harder praten en de volume knoppen van radio en tv wat harder aanstaan. Ongeveer een derde van de slechthorenden draagt een hoorapparaat, waardoor jij dus niet de enige bent.

In Nederland zijn er duizenden mensen die een gehoorapparaat hebben, met andere woorden er zijn genoeg mensen waar je eventueel ervaringen mee kunt uitwisselen als je voor de keuze staat om een gehoor apparaat aan te schaffen. Omdat het tegenwoordig zelfs mogelijk is om een digitaal hoorapparaat aan te schaffen is het maken van de juiste keuze een stuk moeilijker geworden.

De prijzen voor een hoorapparaat kunnen nog al verschillend zijn en de vergoedingen van de zorgverzekering zijn vaak ook niet dekkend voor de volledige aanschafprijs. Je hebt hoorapparaten die je bijna niet ziet maar ook die ontzettende lelijke zijn, in ieder geval is het belangrijk dat je een gehoor apparaat makkelijk kunt dragen zonder al te veel last van te ondervinden.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer