Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

HRD

Presentaties van de theorie...zonde van je tijd?

12:38, 9/4/2013 .. 0 comments .. Link

Nadat de stof tijdens de laatste theorieles is afgebakend blijkt dat verschillende gepresenteerde hoofdstukken niet meegenomen worden in de examenvragen. Dit scheelt een hoop leerwerk, maar is misschien zonde van de tijd die er in de presentaties is gestopt. De presentaties over de hoofdstukken die wel in het examen voorkomen geven namelijk een goed overzicht van de belangrijke punten en maken het leren iets makkelijker.

Desondanks is er wel wat geleerd van de hoofdstukken en is die kennis wel relevant voor dit blok. Aan ieder voor zich om te bepalen of hij hier dus wel of niet iets aan gehad heeft.Examens...laatste theorieles

11:34, 8/4/2013 .. 0 comments .. Link

Vandaag hebben we de laatste theorieles gehad waarin de docent de stof heeft afgebakend. Voor de een viel het mee, voor de ander viel het tegen. De nadruk van het examen ligt niet op het kennen van alle details en schema's, maar het begrijpen van de stof. "Hoe" en "waarom" zijn vragen die we onszelf moeten stellen tijdens het leren van de stof en het is nuttig om te doen alsof je het aan iemand anders moet uitleggen. Dit wetende lijkt het examen mij reuze mee te vallen.Training “de workshop” (vervolg)

11:29, 3/4/2013 .. 0 comments .. Link
Zojuist hebben de laatste 2 groepjes hun workshops gegeven. Wij zijn nu op weer helemaal op de hoogte met betrekking tot “Persoonlijke Effectiviteit” en “Je Fysieke CV”. Allebei zeker de moeite waard. Je kunt er makkelijk zaken uit halen waar je ook echt iets aan hebt.

Gastcollege

12:29, 2/4/2013 .. 0 comments .. Link
 Vandaag gastcolleges gehad van mensen uit de praktijk (St. Jans Gasthuis en Vodafone). Interessant om te horen, dat de nadruk steeds meer wordt gelegd op het “met en van elkaar leren”. Dat was ook al een aanbeveling in ons eigen adviesrapport. Fijn om te horen, dat de praktijk dit gedachtegoed ondersteunt.

Het adviesrapport

12:28, 29/3/2013 .. 0 comments .. Link
Paasweekend of niet; het weekend staat in het teken van studeren. In het bijzonder het op te leveren adviesrapport. Centraal thema in het rapport is de ingevoerde teamleiderslaag binnen Hogeschool Zuyd zelf. Welke competenties zijn van belang en welke interventies kunnen ingezet worden, zodat de teamleider zijn functie optimaal kan uitoefenen? Wij zijn hiertoe ook in gesprek gegaan met de teamleiders zelf. Het functieprofiel op papier verschilt nogal met de beleving van de teamleiders in de dagelijkse praktijk. Met deze informatie kunnen wij zeker verder.

Het boek....saai

18:43, 28/3/2013 .. 0 comments .. Link

het boek dat tot het verplichte leermateriaal hoort, het "Handboek human resource development" laat zich niet makkelijk lezen en is vrij saai opgebouwd. Er staat veel irrelevante informatie in die er voor dient om de lezer een breder kijkbeeld te geven over de concrete leerpunten die er wel instaan. Het voelt dus alsof je er meer instopt dan je eruit krijgt.

"We mogen blij zijn met de presentaties die iedereen moest geven omdat deze de hoofdlijnen van de hoofdstukken al samenvatten waardoor de rode draad zichtbaar wordt"Workshop “Stress” en Personal Branding”.

12:27, 27/3/2013 .. 0 comments .. Link
 Afgelopen week hebben wij aan 2 workshops deelgenomen. Eentje stond in het teken van het onderwerp “stress” en eentje in het teken van “Personal Branding”. Ondanks dezelfde theoretische opbouw, twee totaal verschillende workshops. Fijn om te horen, dat beide teams een voldoende hebben gekregen. Zeer benieuwd naar de laatste 2!

Training “de workshop”

12:26, 22/3/2013 .. 0 comments .. Link
 Human Resource Development gaat over het opleiden en ontwikkelen van mensen. Een vorm die hierbij vaak gebruikt wordt is de workshop. Wij moeten dan ook zelf aan de slag met het thema workshop. Enerzijds theoretisch (weten wat  een goede opbouw/model voor een workshop is), anderzijds praktisch (zelf een workshop geven aan medestudenten). Een praktisch boek dat ons hierbij ondersteunt is “van deskundige naar trainer” van Karin de Galan. Zij leert je op een aansprekende en praktische manier hoe je een training resultaatgericht kunt ontwerpen en krachtig kunt begeleiden. Er is ook aandacht voor omgaan met lastige situaties. Een laagdrempelig boek waar je snel mee aan de slag kunt.

HRD blog

20:11, 20/3/2013 .. 0 comments .. Link

 

Human Resource Development

Een mond vol, en tevens de titel van het blok dat wij, Renso, Bob en Mieke, momenteel volgen als minor van de opleiding PBM te HsZuyd. Als onderdeel van deze minor wordt van ons verwacht dat wij deelnemen aan de training webtools, een training waarbij ons inzicht wordt verschaft in de verschillende online middelen waar een organisatie over kan beschikken om zijn werknemers, klanten of relaties te bereiken voor verschillende doeleinden.

Als opdracht voor deze training zullen wij de komende 3 weken verslag doen van de ervaringen die wij opdoen tijdens deze minor. Wij beperken ons daarbij niet alleen tot deze training maar ook tot de werkzaamheden in de projectgroep, de presentaties die gegeven worden tijdens de lessen en de workshops die we voor de workshoptraining moeten geven. We hopen hiermee een toegevoegde waarde te zijn voor andere studenten die zich wellicht herkennen in de stukken die we schrijven en hier hun voordeel mee kunnen doen.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Presentaties van de theorie...zonde van je tijd?
Examens...laatste theorieles
Training “de workshop” (vervolg)
Gastcollege
Het adviesrapport

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer