Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Liesje

Home - Profile - Archives - Friends

2013: Gemis....

Posted on 16/12/2013 at 20:46 - 0 Comments - Post Comment - Link

Daar zit ik dan, 33 jaar, bijna kerst, alles versierd om de gezelligheid erin te krijgen maar ik voel me kut! Eenzaam, depri en niets wat me blij maakt de laatste dagen.

Ik heb een hele lieve familie en net zulke lieve vrienden die me steunen, helpen en me graag op willen beuren maar het lukt niet.

In principe ben ik al niet dol op de feestdagen, de maand december doet me dan ook weinig, maar dit jaar? Ja dit jaar is het ergst tot nu toe! Dit jaar heb ik teveel verloren in mijn ogen, het begon eigenlijk nieuwjaardag al, mama bracht nieuws wat ik van binnen al wist maar niet wilde horen, Dirk, onze trouwe vriend, werd niet meer beter. Na ruim 7 jaar te hebben geknokt tegen die kutziekte ging hij de strijd verliezen. Dit viel zwaar, maar ik wilde hem koste wat het kost nog graag zien en steunen waar ik kon. Helaas ging hij heel hard achteruit en heb ik maar 2 keer bij hem kunnen zijn voor hij stierf. Ik denk nog veel aan hem en mis hem enorm! Als ik dan tante Ien weer zie en ik ben bij haar voelt het goed bij haar te zijn, maar nu nog, bijna een jaar later zie ik daar achterin die kamer die koude, kille kist nog staan en het blijft steken.. Hieronder de brief die ik hem heb geschreven maar hij niet meer heeft kunnen lezen. Deze heb ik ook voorgelezen op de begrafenis;

09-01-2012,Woudrichem

Lieve Dirk,

 

Ik kan wel beginnen met de standaard zin “Woorden schieten te kort” maar daar heb ik zo’n hekel aan! Woorden schieten ook wel te kort maar tegelijkertijd is er zoveel wat ik je nog wil vertellen.

Ik wil je voornamelijk bedanken voor alles, met name voor de liefde, kameraadschap en geluk en niet te vergeten structuur en steun die je in het leven van tante Ien hebt gebracht. Zoals je weet was tante Ien vanaf mijn geboorte een groot onderdeel van ons gezin, ze was er altijd, ook vakanties ging ze met ons mee, ze paste altijd op mij en Jelle en mijn 1e logeerpartijtje was bij tante Ien, hier op het Merweplein zelfs! Ergens denk ik wel dat het deels te maken had met het feit dat ze thuis niemand had, ja haar 2 katten, maar geen levenspartner die er voor haar was en zoals ik nu zelf weet, toch wel heel belangrijk is in je leven. Dat alles vond ze toen jij in haar leven verscheen. Natuurlijk zagen wij haar minder, maar tegelijkertijd hadden wij er een nieuwe vriend, oom, kameraad en eigenlijk “gezinslid” bij en dat ben jij lieve Dirk. Het is onbeschrijflijk hoe onze tante Ien opleefde toen jij in haar leven verscheen, ze was eindelijk “compleet” en dat was voor ons geweldig mooi om te zien. Ook om te zien hoe jullie je passies deelden zoals de boot, eerst jullie katten en later jullie hondjes, de markten en ga zo maar door. Natuurlijk hebben jullie ook zeker jullie dieptepunten gekend, daar zal ik niet al te ver over uitwijden, maar ook die zijn jullie samen te boven gekomen en het is ongelooflijk mooi om te weten dat jullie kameraadschap zo sterk is en jullie daardoor alles konden overwinnen. Ik hoop dan ook Dirk, dat mocht ik ooit mijn maatje voor het leven vinden dat hij net zo’n waardevolle toevoeging zal geven aan mijn leven als jij voor Ien bent en dat het net zo’n warm persoon als jij zal zijn.

Maar je bent niet alleen een positieve toevoeging aan haar leven geweest, voor ons gezin was je dat ook. Je hebt Jelle en mij altijd behandelt alsof we je eigen vlees en bloed waren. Het was voor ons altijd heel vertrouwd bij jullie en ook heel fijn dat wij altijd nog een 2e thuis hadden als we om wat voor reden dan ook even niet bij onze ouders terecht konden, en nu nog, als er iets is, goed of slecht, je bent er altijd samen met Ien. Maar ook zonder Ien, je helpt en steunt ons altijd, door dik en dun en daarvoor wil ik je bedanken, je bent echt heel waardevol voor mij en mijn gezin. Iedereen met jou in zijn leven mag zich gelukkig prijzen. Shit! Mijn papier wordt te klein! Zo zie je maar, Woorden schieten niet te kort maar papier duidelijk wel!

Het laatste wat ik je eigenlijk nog zeggen wil is; Maak je alsjeblieft niet teveel zorgen om tante Ien, ze is niet alleen, ze heeft ALTIJD, dag en nacht en in voor en tegenspoed de Teunisjes nog! Haar steunen, begeleiden en bijstaan is het minste wat we terug kunnen doen voor hetgeen wat jij en zij in ons leven betekend hebben. Ik ben het ook wel met Jelle z’n uitspraak eens; “Tante Ien heeft de laatste 32 jaar voor mij gezorgd en nu ga ik voor haar zorgen!” We zagen haar na jou komst misschien minder vaak, maar de band is altijd even hecht gebleven, misschien zelfs wel hechter!

Nou lieve Dirk, ik geloof dat mijn woorden nu wel echt op gaan raken, ik heb voor nu gezegd wat ik wilde zeggen, misschien volgt er nog wel meer maar dat doen we dan gewoon even lekker face to face! (hier heb ik helaas niet meer de mogelijkheid toe gehad....)

Ik hou van je Dirk!

Hierna focuste ik me voornamelijk op tante Ien en mijn werk bij het hotel. 4 april kwam het nieuws, mijn reïntegratie traject kwam ten einde na een jaar en werd NIET omgezet in een contract omdat ze door het overlijden van Dirk en mijn privéproblemen niet "op me konden bouwen".  Man wat voelde ik me klote! Ik voelde me misbruikt en onbegrepen. Ze waren zeker vergeten dat ik er ALTIJD was als er iemand ziek was of er was ineens grote drukte en dat de gasten altijd vol lof over me spraken? Ja blijkbaar wel! En bedankt!

De tijd die volgde viel me niet eens tegen, kon hier en daar wat vrienden helpen met klusjes, een vriendin in haar winkel en krijg mijn leven en emoties aardig onder controle, daarbij werd het lente en tja, ben in de lente geboren dus een echt lentemens en zit dan ook veel beter in mijn vel! 

Tijdens een klusje voor een vriend had ik even advies nodig van de baas van het hotel, Rowdy, en appte hem daarover. Dezelfde avond appte hij terug, we raakten in gesprek en spraken zelfs af! Hij gaf ineens toch wel signalen dat hij me toch wel erg leuk vond, en ondanks ik hem nooit zo gezien had, begon er stiekem in mijn buik ook het 1 en ander te fladderen. Van de ene afspraak kwam de andere en voor ik het wist waren we (of althans ik) verliefd! Uiteraard moest het allemaal stil gehouden worden voor het personeel, maar ondertussen had hij me ook al zover dat ik tch weer voor hem ben gaan werken. Hij gaf in de 1e gesprekken aan enorm veel spijt te hebben van het feit dat ik in april niet kon blijven maar er waren 2 factoren hierin, zijn toenmalige vriendin was "jaloers" op mij en de financin speelden niet meer. Maar oh wat vond hij het toen erg! Was het moeilijkste wat hij als baas ooit heeft moeten doen! Goedgelovige Marlies trapte daar natuurlijk met open ogen in. De tijd die volgde was leuk, intensief, veel vlinders maar ook veel angsten want wat als hij me pijn zou doen? In gesprekken daarover gaf hij aan niet aan een echte relatie toe te zijn, maar me niet kwijt wilde en wilde zien waar het toe zou leiden, maar hij had zeker niet de intentie om mij te kwetsen, dat verdiende ik niet.

Helaas sloeg de sfeer tussen ons al snel om, vele ruzies over het werk, geld, zijn ex en de nieuwe manager volgde. Maar we bleven elkaar zien en ja, ook intiem, maar na de zoveelste ruzie eind september, de tijd ook dat opa ziek werd, was de maat vol, Ik heb op staande voet ontslag genomen en geprobeerd hem uit mijn hoofd en leven te krijgen, dit lukte niet, ik zocht hem op en zo niet, hij mij, maar het was echt haat/liefde geworden, liefde van mijn kant, haat van de zijne! Hij zei graag vrienden te willen blijven en wilde me, ondanks dat ik geprobeerd heb het contact volledig te verbreken, niet kwijt als vriendin. Maar godverdomme wat is dat moeilijk zeg! Ik ben gewoon stapelgek op die gozer, ondanks alle shit die hij me geflikt heeft! Ik weet heel goed dat hij niet "de ware" voor mij is, maar shit! Ik mis hem iedere dag! En deze maand helemaal! Bah!


Brief aan een vriend

Posted on 16/12/2013 at 19:27 - 0 Comments - Post Comment - Link

Lieve vriend,

Voor iemand die zei dat je er altijd voor me zou zijn,
Ben je er weinig de laatste de tijd,

Voor iemand die zei dat je me altijd wilde helpen,
Help je me weinig de laatste tijd,

Voor iemand die zei me te vertrouwen
Vertel je me weinig de laatste tijd

Voor iemand die zei zich goed te voelen bij mij
Voel ik je weinig de laatste tijd

Voor iemand die mij waardeerde als persoon
Waardeer je weinig de laatste tijd

Voor iemand die zei me te willen blijven zien
Zie ik je weinig de laatste tijd

Voor iemand die zoveel zegt en zo weinig doet 
Heb ik weinig ruimte meer in mijn leven...

Liefs, 
een teleurgestelde "vriendin"


Hosting door HQ ICT Systeembeheer