Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Huizeflodder

Description

dagboek klaagmuurtje van mij


My Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends
My Photo Album

korte termijn oplossingen

Best wel vreemd om hier nu een soort van dagboek van te gaan maken maar goed daarom was ik deze blog natuurlijk wel begonnen. Waarom weet ik eigenlijk niet ik heb nou niet bepaald wereldbrekend nieuws te vermelden en naar alle waarschijnlijkheid zal ook geen mens mijn stukjes lezen hier. Toch helpt het me beter na te denken over de dingen die me bezighouden, de gedachten die in m'n hoofd als een razende van de hak op de tak springen een beetje te ordenen.

Ik ben overspannen, of zou het niet beter zijn dit in vragende vorm te zetten, ben ik overspannen ? Ben ik overspannen omdat ik nu na ruim 16 (eigenlijk al 39 jaar)niet langer wil dat het leven en de mensen in mijn leven maar over me heenwalzen. Dat ik het zat ben om steeds maar te moeten gaan voor de korte termijn oplossingen terwijl er struktureel niets veranderd in mijn gezin. Dat ik niet langer wil dat alle beslissingen en verantwoordingen maar gemakshalve op mijn schouders gegooid worden i.p.v. dat ik deze samen met mijn partner draag. Ook op de momenten dat je niet samen dezelfde mening hebt over een bepaald onderwerp dat je dan toch samen naar een oplossing zoekt die voor beide partijen draagbaar is. Dat ik nu op een punt ben gekomen dat als ik geen steun en medewerking kan krijgen van m'n partner ik zeker geen "last" en tegenwerking meer wil hebben van mijn partner. Ze zeggen dat datgene wat je het meeste in een ander stoort hetgene is waar je bij jezelf het hardste nodig hebt dat je eraan moet werken, dat zou in ons geval dan het onderwerp egoisme zijn. Het feit dat mijn manlief altijd zichzelf en z'n eigen belang boven alles en iedereen zet is voor mij het meest storende aan zijn persoonlijkheid. Misschien wordt het dan inderdaad maar eens tijd dat ik mezelf en mijn eigen belang voorop ga zetten ookal heb ik zelfs bij het schrijven van deze zin al het gevoel dat kan ik nooit. Zijn eigenschap om zichzelf meer/beter te vinden als een ander, altijd precies kunnen vertellen wat een ander allemaal zo verkeerd doet in zijn ogen, hoe hij het allemaal zoveel beter zou doen, zonder daarbij in te zien dat er zeker minstens zoveel dingen bij hem zelf anders/beter zouden kunnen,het bekende splinter/balk in het oog verhaal. Ook een eigenschap waar ik mij mateloos aan kan irriteren maar waarvan ik me niet kan indenken dat dat iets is waar ik bij mezelf aan zou moeten werken. Ik ken mijn eigen tekortkomingen maar al te goed en zal mezelf daarom ook nooit meer/beter voelen als een ander. Heb juist jaren gedacht en geprobeert van mezelf te moeten vragen eerst maar eens zelf zonder fouten te zijn voordat ik een ander op fouten mag wijzen zelfs als die fouten ten koste van mij gaan. De belangrijkste regel wat betreft spirituele groei is dat je een ander niet kunt veranderen alleen jezelf. De dingen waar jezelf mee aan de slag moet zullen net zolang als reflectie in/bij een ander naar je toekomen totdat je ze bij jezelf onder ogen ziet. Maar goed als bovenstaande een beschrijving is van overspannen zijn ja dan ben ik dus overspannen.


Posted: 10:58, 19/2/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

goed om even bij stil te staan


Posted: 13:54, 15/2/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

mooie wijsheid


Posted: 13:52, 15/2/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

het begin is er.

Het heeft even moeite gekost om hier een blog te kunnen opstarten maar het is uiteindelijk gelukt. Mede dankzij de snelle en goede hulp van de support van deze site daarvoor ook hier dus nogmaals dank. Nu in de loop van de week eens uitpuzzelen hoe het hier werkt en er hopelijk een leuke blog van maken.

 

Nita (elvennaam: Findulas)


Posted: 13:27, 15/2/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer