Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Husky Balin

De eerste week voorbij...

De eerste week is vandaag voorbij gegaan :) Moet zeggen het bevalt me hier best. Inmiddels ben ik 2 nachten "droog" gebleven. Iets wat mijn vrouwtje ontzettend knap van mij vind. Ook blijf ik lekker hele nacht slapen naast het bed :) 

Ik wil alleen heel graag spelen met mijn vriendjes in huis maar ze willen het niet. Krijg ze niet aan verstand dat spelen erg leuk is. Ach de een zal wel te oud zijn dat kan ik dan nog wel begrijpen. Hij met zijn amper 25cm als ik daar met mijn grote poot op ga staan zakt hij door zijn pootjes. Maar van die andere sissende dingen begrijp ik het niet zij zijn ook nog jong!!! Maar ondertussen mij wel plagen. Lig ik net lekker te dromen komt er voorzichtig een pootje op mijn oor. Kijk ik op begint dat beest te sissen. Nou vraag ik je ;) Maar toch zijn ze wel lief hoor vind ze reuze interessant :)

Ohw ja ik heb ook wat nieuws geleerd als vrouwtje "Zit" zegt ga ik netjes zitten. Dit is begonnen iedere keer als ik thuis kwam van een lange wandeling (3x op een dag half uur a drie kwartier :) ) Moest ik van vrouwtje gaan zitten als ze de riem af deed. Na een paar keer had ik het al door. Knap he :) En nu ga ik altijd zitten als ze het vraagt. 

Verder voor het eerst met ze op visite geweest met de auto. Ik vond het best relaxed in de auto heb zelfs geslapen. Tja van dat gehobbel wordt je moe. Ook heb ik daar geen enkel ongelukje gehad. Dat gaat me thuis ook goed af op enkele ongelukjes door drukte na.

Ook mag ik niet trekken aan de lijn van mijn vrouwtje. Drie kwart van de route lukt me dat ook al aardig maar dan wil ik het wel eens vergeten. Met als gevolg dat vrouwtje me terughaalt en stopt tot ik weer rustig verder mee loop. Ook dat begin ik onder de knie te krijgen maar vind het wel lastig hoor er is ook zoveel wat me afleid. :) Heb inmiddels al heel veel hondevriendjes onderweg gesproken en besnuffeld. Doe het nog wel voorzichtig maar ben niet echt meer zo bang dat ik ga piepen. Ohw ja probeer met mijn vriendjes thuis ook te praten maar die snappen me niet en kijken me alleen maar stom aan.

Verder valt er niet zoveel te vertellen†

pootje balin

20:19 - 8/12/2013 - comments {0} - post comment

derde en vierde dag...

Hallo allemaal ;)

Hier gaat alles goed hoor. Ik doe goed mijn best om zindelijk te worden. Op ongelukjes na lukt mij dat aardig (behalve als ik net gespeeld heb heb ik het te laat door dat ik moet)

Maak veel nieuwe vriendjes buiten met wandelen. Het blijft nog wel eng maar toch ook wel makkelijker. 

Ben voor het eerst een middagje zonder mijn vrouwtje geweest. De dochter heeft op mij gepast. Miste mijn vrouwtje wel hoor was dan ook heel erg blij dat ze weer thuis kwam. Let goed op mijn vrouwtje. Helemaal sinds ze me verteld heeft dat ik haar steun en toeverlaat ben. En ze dankzij mij de straat weer beetje op durft. Als ze naar wc gaat en ik slaap kijk ik even op waar ze naar toe gaat. Als ik wakker genoeg ben ga ik zelfs een stukje meelopen. Verder ga ik meestal liggen waar zij ook in de buurt is. Dit vind ze geloof ik wel fijn. Tenminste als ik haar niet in de weg loopt. Want dan loopt ze wel eens tegen me aan waardoor ik wankel. Maar goed moet dan beter opletten van haar. Valt niet mee hoor voor een pup die graag alles wil zien en beleven. Ben een nieuwschierig aagje zegt ze.

Ohw ja vandaag de vierde dag heb ik ook nog een middag een piepklein mini hondje op bezoek gehad. Heb nog nooit zo'n klein hondje gezien. Het was pikzwart en vond mij eng moet je nagaan. Ik eng doe geen vlieg kwaad nah jah bij wijze van. Die vlieg wil ik natuurlijk wel vangen maar goed voor de rest... Doordat hij af en toe wat knorrig is als ik te enthousiast dichtbij kom vind ik hem ook beetje eng hoor. En hij pikt iedere keer mijn bot in ook niet aardig hoor. Al zeg ik het in mijn beste hondetaal dat dat van mij is. Hihihihi volgens vrouwtje kan ik namelijk praten. 

Nah jah ik ga weer verder slapen. Hieronder nog een foto van mij die mijn kleine vrouwtje gemaakt heeft met haar mobiel zij geloven niet dat ik zo lekker kan slapen. Maar ik lig echt heerlijk...Slaap lekker pootje

 

22:18 - 4/12/2013 - comments {0} - post comment

De tweede dag...

Heb heerlijk geslapen van 12 uur tot zes uur vanmorgen. Toen moest ik nodig plassen en kreeg dus ongelukje. Ik werd wakker doordat de dochter des huizes in de kamer naast me zich klaar maakte om naar school te gaan. Eigenlijk wilde ik toen ook niet meer op de slaapkamer blijven. Voor mij zat de dag van nieuwe avonturen te springen. Maar heb natuurlijk niks te zeggen in huis dus moest ongeduldig wachten tot de wekker om tien voor zeven ging.  

Na rustig met mijn vrouwtje wakker te zijn geworden zijn we toen het licht werd gaan wandelen. Ik heb voor het eerst mijn vrouwtje boos gezien. Oeps die kan echt wel boos worden hoor. Het komt zo :

Wij liepen een mooie route (aangelegd park door de gemeente) echter is dit gebied ook een losloop gebied. Er liep dus ver voor ons een bruine labrador hond. Ik had hem al gezien maar goed hij was gelukkig ver genoeg weg. Echter hij zag mij ook en bedacht zich niks en kwam op mij af rennen. Dat is toch wel eng hoor zo'n grote hond die op je af rend. Ik begon hard te piepen toen hij dichtbij kwam. Mijn vrouwtje bedacht zich niks en ging als een blok voor mij staan. Wel stoer hoor. Iedere keer dat de grote hond erlangs wou bewoog zij haar been. Toen kwam het baasje terug lopen. "Wat doe jij nou je hoeft mijn hond niet te schoppen"riep hij boos naar mijn vrouwtje. "Als ik je hond wou schoppen had ik hem wel geraakt" Riep mijn vrouwtje terug. "Dit is losloopgebied als je niet wou dat hij bij je hond kwam had je andere route moeten kiezen" "kan wel zo zijn maar ook in losloopgebied moet je je hond ten allertijde onder controle houden zodat een ander er geen last van heeft" Nou dat was natuurlijk niet goed gezegd van mijn vrouwtje de man was kwaad op mijn vrouwtje maar mijn vrouwtje hield voet bij stuk. Snel liepen we verder ik stiekem best wel trots op mijn vrouwtje die het zo voor me opnam.

Toen we thuis kwamen heb ik lekker met smaak mijn ontbijt opgegeten.

Verder lekker geluierd en beetje rond gespeeld. Smiddags gingen we weer wandelen. Weer een andere route heb nog niet een keer het zelfde rondje gelopen. Mijn vrouwtje weet wel de weg hoor. Nu hebben we een heel eind om het park en door het park gelopen. Onderweg kwamen we een drietal honden tegen die ook in het losloopgebied liepen. Deze waren ook wel eng maar toch minder als vanmorgen. Ze kwamen veel rustiger op mij af lopen. Ik piepte nog wel een keer maar toch mochten ze van mij komen snuffelen een voor een en dat deden ze dan ook op een hondje na. Dat hondje was net zo klein als mijn vriendje thuis. Hoorde zijn baasje ook zeggen dat ze niet zo aardig was en niet echt geintereseerd. Nah jah komt vast nog wel ze moet me gewoon leren kennen;)  De andere twee maakten wel rustig kennis vond het eigenlijk best wel gezellig al was het ook eng. Als klap op de vuurpijl moest een van de baasjes mij ook nog een aai geven. Ieks maar toch ook wel lekker. Ik was een schatje zei ze hihihihi ja dat weet ik ook wel :)

De middag heb ik maar gevuld met slapen;) tja daar groeien jonge hondjes van volgens mijn vrouwtje. 

Daarna gingen we weer een rondje lopen dit keer gingen de twee oudste kinderen mee. Grin gezellig hoor maar had zoveel om te kijken nu. En mijn vrouwtje heeft wat nieuws bedacht. Al snap ik niet wat ze wil hoor. Halverwege heb ik op een of andere manier door dat we over de helft zijn en wil ik maar 1 ding en dat is zo snel mogelijk naar huis. Ondanks dat ik de weg niet ken omdat die tot nu toe iedere keer anders is geweest. Nu gaat ze iedere keer als ik trek stilstaan. Maar wat zou ze er nou mee bedoelen? Ik kijk haar onozel aan en ga zitten maar goed nog geen drie stappen verder doe ik het weer. En staat zij weer stil. Wordt er een beetje moe van hoor. Waardoor ik beetje ongedurig wordt. Maar ondanks dat gaat wandelen heel erg goed zelfs in begin loop ik netjes mee en stribbel niet tegen zoals eerst wel eens voorkwam. Knap he...

Maar goed ben na zo'n dag bekaf en ga lekker slapen

 

pootje van Balin

19:41 - 2/12/2013 - comments {0} - post comment

mijn eerste wandeling

Mijn nieuwe familie gingen eten. Volgens mij wel lekker hoor rook in ieder geval wel heerlijk. Toch ben ik maar lekker gaan slapen mocht toch niks mee van ze. Toen zij klaar waren kreeg ik ook een beetje eten. Maar dat vrouwtje deed wel raar hoor zette ze men bakje neer mocht ik wat eten en dan haalde ze het weer weg om het daarna er weer snel neer te zetten. Wel een leuk spelletje. Vond het helemaal niet erg dat ze samen bij met mij aan het bakje zat. Zelfs wel makkelijk schuift mijn bakje ook niet steeds weg :)

Toen moest ik even uitbuiken.

Na een poosje kwam mijn vrouwtje er aan met een lange riem. Wat gaan we nou weer doen ?dacht ik. Ze ging me voor naar buiten. Naar de deur van de tuin en daarna door naar buiten. Wel eng hoor ik wilde eigenlijk helemaal niet. Maar hoorde dat ze het potje met de lekkere snoepjes ook bij zich had. Tja dat veranderd de zaak natuurlijk hihihi benne best wel slim hoor. Maar na een poosje dacht ik eigenlijk waarom lopen ik kan toch ook zitten en lekker rond kijken. Dus dat deed ik en meteen moesten vrouwtje en het meisje heel erg lachen. Wat is er nou te lachen aan een hond die nieuwschierig midden op straat van uitzicht gaat genieten. Ik snap hem niet hoor maar goed ze hadden er wel lol om dus. Na een poosje vonden ze het wel welletjes en wilden ze weer verder. Nah jah dacht ik kan toch geen kwaad laat ik maar mee gaan misschien is er nog wel meer moois dan alleen het meer waar ik nu naar keek.

We gingen een heel eind lopen. Waar ik natuurlijk overal moest snuffelen en rondkijken. Mijn vrouwtje was heel erg trots op mij ze had nog nooit met een jonge pup zover kunnen lopen zonder enig protest. Met een twintig minuutjes waren we weer terug. Ik kreeg weer zo'n lekker snoepje omdat ik zo braaf was geweest zeiden ze. Nah jah mij maakt het niet uit waarom als ik hem maar krijg hihihi. Liefde van een hond gaat immers via de maag.

Inmiddels weet ik ook een beetje dat ik naar buiten moet voor mijn hoopje of plasje. Vanmiddag deed ik het gewoon waar ik was maar nu loop ik al netjes naar de deur. Tja blijf wel een jonge pup he van twaalf weken dus lukt me niet altijd. En door de stress van mijn verhuizing vandaag ben ik ook een beetje aan de diaree. Maar gaat vast snel over. Vind het eigenlijk best wel leuk hier kijk maar naar de foto's die van mij gemaakt zijn.

     

22:02 - 1/12/2013 - comments {0} - post comment

Mijn eerste reis van mamma en mijn roedel af...

Er werd ineens gebeld terwijl ik met mijn roedel aan spelen was. Nieuwschierig als ik ben ga ik voorop naar de voordeur. Mijn pappa en mamma op veilige afstand achter me dat mocht er iets niet pluis zijn er meteen ingegrepen kon worden. Echter al snel vonden pappa en mamma het wel veilig genoeg en gingen ze verder met hun eigen ding. Er was een vreemde meneer en meisje binnengekomen die aan tafel met onze baasjes zaten te praten. Ik ben in de tussentijd na de nodige aandacht maar bij mijn mamma in de bench gaan liggen veel te saai al dat gepraat. Pappa lag lekker languit bovenaan de trap. Na een poosje was mamma mijn geplaag zat en ging languit op de bank liggen. Ik lag eigenlijk wel lekker in de bench dus ben maar blijven liggen. Na een hele poos stonden de vreemde mensen op en mocht ik met hen mee. Dit vond ik toch wel spannend zeg. Tja ben dan ook nog maar twaalf weekjes geworden vandaag. Toch ga ik dapper zonder tegenspartelen mee. Ze zetten me in een rood ding met 4 ronde dingen eronder ik mag bij het meisje zitten aan de benen. Al snel vond ik dat niet meer gezellig en klom ik op schoot van het meisje. Dit vond ze wel leuk geloof ik want ze begon mij te knuffelen. MMMM lekker hoor. Maar toch miste ik mijn pappa en mamma wel hoor af en toe probeerde ik ze een beetje te roepen. Maar ze hoorden me natuurlijk niet want zij waren in het huis gebleven. Na een poosje viel ik in slaap op schoot tja wat wil je door al die knuffels hihihihi.

Ineens stopte het ding en ging er een deur open. Huh waar ben ik ik keek slaperig in het rond maar herkende niks. Er kwam een vreemde vrouw naar buiten zij nam mij over van het meisje. Ik moest zelfs op de grond staan van haar. Hellup dit vond ik wel heel erg eng en ging zitten tegen de auto aan. Maar de vrouw pakte een trommeltje uit haar zak ze draaide de deksel eraf en meteen rook ik iets wat ik wel heel lekker vond ruiken. Al snel gaf ze mij een klein dingetje waarvan ik niet wist wat het was maar wat ik wel erg lekker vond. Ze wilde dat ik met haar mee ging lopen. Eigenlijk wilde ik dit niet maar goed ze begon met het potje te rammelen. Waarna ik eigenlijk toch wel nieuwschierig was geworden en haar volgde samen met het meisje wat me op schoot had gehouden. Ik snuffelde en liep achter haar aan. Af en toe twijfelde ik nog of ik het wel moest doen maar dan rammelde ze met het potje en ging ik toch. Tot we aan de achterkant van het huis aan kwamen de deur ging achter ons dicht en ze maakte me los. Weer kreeg ik zo'n lekker dingetje die ik met smaak meteen op at. Toch durfde ik niet heel ver te lopen en bleef lekker dicht bij haar zitten of lopen. Tot na een poosje toen ging er een deur open en kwam er een klein wit hondje naar buiten. Dat was me ook wel eng zeg. Kijk grote honden was ik wel gewend maar zo'n kleintje en dan ook nog die ik niet kende dat is andere koek hoor. Na een poosje wilde ik eigenlijk toch wel met hem spelen maar helaas hij had er niet zo'n zin in wilde me veel liever besnuffelen. 

Daarna gingen we naar binnen vrouwtje eerst en daarna mocht ik ook komen. Wow vond ik wel gezellig al snel ging ik de kamer en keuken verkennen. En wat ik daar tegen kwam. Je zult het niet geloven waren eigenlijk net honden maar toch weer niet. Ik had ze nog nooit van zo dicht bij gezien. Dus ik kwam dichterbij en toen begonnen ze een raar geluid te maken. sssstt. Waar ik van schrok en gauw een andere route zocht ga later wel keertje kijken als ik meer durf. hihihihi vrouwtje zegt dat ze wel lief zijn als ik ze maar niet plaag. Nou dat kan ik nog niet beloven hoor. maar goed heb iets gevonden wat heel erg lekker ruikt geloof dat ik daar maar poosje op ga knagen en ondertussen de boel bekijk. 

 

Tot later!

21:39 - 1/12/2013 - comments {0} - post comment

De zoektocht...(nog ingevuld door ons baasje)

Lang zijn wij op zoek geweest naar de voor ons geschikte hond. We waren er inmiddels achter dat het toch echt een Husky moest zijn. Een ras die ons hart lang geleden al had gestolen. Niet alleen om zijn geweldige uiterlijk maar nog meer om zijn eigenzinnige karakter. Lekker eigenwijs net als ons wat zich niet makkelijk in een hokje laat plaatsen.

Onze zoektocht werd vertraagd omdat we ook nog eens een laag budget tot onze beschikking hadden. En tegelijkertijd niet de broodfokkers een dikke boterham wilden bezorgen. Dit was ons hiervoor al eens overkomen met een politiehondenfokker. Waar het beestje al zover was doorgefokt dat het eigenlijk niets anders meer kon dan grijpen en niks wat hem tegenhield. Wat natuurlijk niet te doen is in een gezin waarvan de jongste toen 4 was met haar gezicht op graaihoogte. Deze is dus naar een bewakingsbedrijf gegaan waar ze enorm blij zijn met hem. 

Uiteindelijk kwamen we jawel op marktplaats notabene (de plek waar zich normaliter alleen broodfokkers zich bezig houden). Een husky pup tegen waar we meteen op eerste moment dat we foto zagen verliefd werden. Maar goed dan ben je er nog niet want vertel net dat ik geen zin heb broodfokkers te steunen dus eerst maar wat heen en weer gemaild. Uiteindelijk waren beide partijen vertrouwd genoeg om een stap verder te gaan. Een afspraak maken bij de pup thuis en kijken en horen wat er daar allemaal afspeeld.

Op zondagmorgen 1 december was het dan eindelijk zover en gingen we op bezoek. Wat we daar tegen kwamen was echt fantastisch. Deze mensen hadden een complete roedel van 8 husky's. Niet voor de fok maar voor de sport. Helemaal verslaafd waren ze eraan en dat kon je aan de honden ook wel zien. Stuk voor stuk zagen ze er alle acht (natuurlijk de moeder wat minder door het nest wat ze net gehad had) erg gezond uit en hadden het hele huis en tuin voor hen.  Geen kooien of donkere schuur maar lekker vrij. ze waren allemaal geholpen op 2 honden na. U raad het al de familie ging op een welverdiende vakantie en een oppas zou op het huis en de roedel passen.  Met de extra waarschuwing dat als de teef loops was de ene reu die niet geholpen was niet alleen bij de teef mocht zijn. Tja oppas in slaap gevallen en ongelukje was snel gebeurd. Toen het gezin terug kwam konden ze twee dingen doen of aborteren of toch de pups maar laten komen. (waren allemaal huskys met stamboom en dergelijke) Uiteindelijk is gelukkig besloten dat het nestje toch welkom was. Met als gevolg dat er zes pups waren. Vijf ervan hadden inmiddels al lang een fijne mand met contract gevonden. Echter eentje niet. Niet omdat er wat mee was of zo maar omdat hij anders getekend is dan de standaard husky. (dus niet met compleet dek en witte aftekeningen) Maar helemaal wit met zwarte oren, zwart vlekje onder 1 oog en paar zwarte vlekken achter op lichaam. Een blauw en een bruin oog. Dit vond men niet mooi wij vonden het juist helemaal geweldig omdat het niet standaard was. :) Na een hele tijd daar gezeten te hebben en gezien hebben hoe pap en mams en de rest van de roedel leven mochten als koningen besloten om de pup te nemen. En de rest kun je hier volgen omdat we een plekje willen hebben waar alle belevenissen staan zodat het nooit vergeten wordt :)

21:04 - 1/12/2013 - comments {0} - post comment

Beschrijving
Alle avonturen van onze Husky Balin.

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Home
User Profile
Archives
Friends

Laatste Nieuwtjes
- De eerste week voorbij...
- derde en vierde dag...
- De tweede dag...
- mijn eerste wandeling
- Mijn eerste reis van mamma en mijn roedel af...

Vriendjes
Hosting door HQ ICT Systeembeheer