Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Dalstra Reizen

16:38, 2/6/2008 .. 0 comments .. Link

26 april t/m 10 mei reis door Oost-Europa (Bosnië, Servië enz...)

Dag 1: Vandaag ben ik om 6 uur vertrokken van huis.En om 7.15 vertrokken bij de garage van Dalstra met een luxe auto van de zaak. Bij Hunxe, net over de grens bij Arnhem heb ik de bus overgenomen en zijn we via Koln Frankfurt Nürnberg Passau naar Ried im Traunkreis in Oostenrijk gereden. Alles met alles vandaag 1000 km afgelegd.

Dag 2 : 27 april Hongerije (pecs) Vanuit Ried vertrokken om 9 uur richting Graz. Een hele mooie route vandaag, namelijk door de Alpen. Mooie hoge bergen met sneeuw en veel tunnels. Op een parkeerplaats in de buurt van Graz houden we onze eerste pauze, de mensen zijn net de bus uit als ik me zelf koffie in schenk en een Duitse auto met caravan vlak voor de bus langs zie rijden. Dat gaat niet goed dacht ik nog. Nou inderdaad. De caravan ramt de spiegel van de bus. Gelukkig de spiegel niet kapot wel beschadigd. Dus 3 kwartier bezig geweest met verzekerings papieren in te vullen. Daar ging m'n eerste pauze. En het is zulk mooi weer. Maar goed verder naar Hongarije. Waar we tegen 19 uur aan kwamen in Pecs.

Dag3: Vanmorgen om 9 uur vertrokken. De bus staat vandaag een eindje van het hotel. Gelukkig heb ik een fiets mee. Na dat ik alle papieren weer had ingevuld kon ik vertrekken naar het pleintje waar de mensen instappen. Omdat het in het Centrum erg smal is moest ik tegen de rij richting in. Anders kwam ik echt nergens. De mensen keurig om 9 uur opgepikt en voor we Pecs verlaten wouden ze nog een gebouw bekijken. Ik laat de mensen uit stappen en rij verder. Op een gegeven moment kan ik links of recht, alleen staat daar net een auto verkeerd geparkeerd.
Ik kon geen kant meer op. Wat me op viel was dat de mensen achter mij erg rustig bleven.
Al snel kwam er politie. De auto zal worden weg gesleept. Maar de stad slipte al snel dicht. En er komt geen sleep wagen. De straat wordt door de politie leeg gemaakt (iedereen moest weer achter uit)
Dus ik ook maar achteruit Na een uur waren mijn pasagiers er weer en ik kon rustig verder rijden. En in Pecs kon het verkeer weer rijden. Op naar Kroatie. We rijden door een gebied waar 15 jaar geleden hevig gevochten is door de serven en kroaten.
Heel indrukwekkend, kapot geschotel huizen waar je de kogel gaten nog in de muren ziet. Ook zie je van de weg af bordjes met GEVAAR voor mijnen.
Van hier uit zijn we verder gereisd naar Novi Sad in Servie. Zeer lux Hotel 5 sterren :-) no name


Huis met kogel gatenno nameLuxe kamer hotel ServiëDag 4: Een rustige dag. 9 uur vertrokken uit het hotel. De mensen gaan weer gebouwen bekijken. Omdat het lekker weer is (26c) plof ik voor de bus neer in m'n stoeltje.
Tegen de middag pak ik mijn fiets en fiets ik naar het centrum. Mooi vrolijk centrum, daar pak ik een terras om eens lekker te gaan eten. Tegen 17 uur rijden we naar een dorpje verder op. Daar hebben we in een servies restaurant buiten gegeten.

Dag 5: Vandaag zijn we weer om 9 uur vertrokken. Op naar Belgrado. Al hoewel ik altijd een negatief beeld heb gehad van Belgrado, door het nieuws uit de tijd van de oorlog, viel het me toch reuze mee. Erg gezellig terrasjes muziek. Alleen de gebouwen zijn wat donker. Terwijl Belgrode lichte stad betekend.
We zijn vanuit Novi Sad vertrokken in de richting van Ruma. dwars door de fruit bergen. Aangekomen in Belgrado hebben we eerst een korte stads tour gemaakt. Onder anderen langs de plekken waar de bommen gevallen zijn, waar ze nu nog druk aan bouwen zijn. Parlement gezien en de beroemde TV torren. En daarna was ik vrij tot morgen 16 uur ivm de wettelijke 24 uur rust. Dus morgen ff lekker Belgrado verkennen
:-d

Dag 6: Vandaag was het een rustig dagje!
En ik had geluk het was 26 graden. Na een ontbijt dat heel erg vies was ben ik gaan wandelen. Kwam uit in een mooi park en iets van een kasteel. Toen ik wat wou gaan eten vroeg ik een jongen waar de mac was. Op z'n beste engels (wat ze hier bijna niet spreken) zei hij dat die gesloten was. Ze hebben het kapot gemaakt. Later hoorde ik dat het kwam dat Amerika Kosovo als eerste land heeft erkend voor onafhankelijk land.
Ze hebben toen de Amerikaanse Ambassade vernield en ook Amerikaanse bedrijven waar onder mc donalds. Dus ben ik maar ergens anders op terras gaan zitten. Toen ik verder ging wandelen kwam ik op een plein uit waar ze aan het demonstreren waren. Daarna ng lekker in het zonnetje gezeten.

Dag 7: 08:30 de taxi rijd voor het hotel om mij naar de parkeerplaats te brengen waar de bus staat geparkeerd. Om 9:00 koffers inladen en we vervolgen onze reis richting het zuiden.
De bergen nemen toe en ook de herdenk stenen aan de kant van de eg van omgekomen mensen in het verkeer. Elke bocht staat er weer een. Met foto een datum. Triest wordt ik ervan. Ze rijden hier ook zo roekeloos. M’n grootste angst is dat er een tegen ligger aan het in halen is voor een bocht, want dat gebeurt hier gewoon. Goed we hebben de reis weer overleefd en zijn aan gekomen in Stencenica waar we over nachten naast een klooster.
Niks voor mij dus… s’Avonds krijgen we te horen dat we nog een extra nacht zullen verblijven. Want door demostraties in Novi Pazar voor Kosovo is het niet erg handig daar als Nederlander te zijn.


Dag 8: 9:15 vertrekken we richting Novi Pazar. Het plaatsje waar we eigenlijk zouden verblijven. Het is een Islamitisch plaatsje en de mensen daar noemen zich ook bosnier.
Vanaf daar rijden we nog zuidelijker om naar een klooster te gaan waar het sterfbed van Maria staat zeggen ze. Vanaf daar weer terug naar Stencenica waar me weer een saaie avond staat te wachten

Dag 9: Vertrek naar Sarajevo (Hoofdstad Bosnië) Vroeg vertrokken 8uur gaan we richting het zuiden de bergen in.
Over de hoog vlaktes hebben we mooie uitzichten. Na een bezoek tre brengen in Prijipie gaan we verder naar de grens van Bosnie. Vandaar rijden we naar Višegrad. Hier heb je de beroemde brug over de dinar.
We rijden verder naar Sarajevo. Voor we aan komen staan we om 20 uur nog even stil om de doden herdenking. (4 mei )
Om half 9 zijn we in ons Hotel.

Dag 10: 9:00 vertrek naar de tunnel.(is een tunnel die tijdens de belegering van Sarajevo onder het vliegveld van de stad door werd gegraven en die een belangrijke rol speelde in de overleving van de stad. De tunnel werd in 1993 in een periode van ruim 4 maanden gegraven door het Bosnische leger. Hij had een lengte van 760 meter, was ongeveer 1,6 meter hoog en 1,2 meter breed. De ingang van de tunnel lag in de belegerde wijk Dobrinja. De tunnel kwam uit in het "vrije" Butmir, in de kelder van het huis van de familie Kolar, tegenover het vliegveld. Van daaruit kon men via de berg Igman Centraal Bosnië bereiken.) Heel indrukwekkend wat hier heeft afgespeeld.
Daarna heb ik de mensen in het centrum afgezet. Een rustig dagje voor mij dus.

Dag 11: Vrije dag voor mij, Ben het centrum even in gegaan, maar het is vandaag koud en regen dus heb besloten om niet lang te blijven. Heb even wat rond gekeken. wat foto's gemaakt en Burak gegeten typisch bosnies werd mij verteld.

Dag 12: Vandaag is het gelukkig wat mooier weer. Niet zoals in Nederland maar toch de moeite om buiten op teras te eten. Ciwapci.
Pittig gekruid gehakt. Verder stad bekeken en s'middags een park in gegaan fietsen.

Dag 13 Vertrek vanuit Sarajevo naar Mostar. Leuk dorpje islamitisch vlak bij de grens van Kroatië. Bekend is de brug dat in de oorlog compleet werd verwoest maar in 1998 weer werd opgeknapt. Vanuit hier zijn we naar de kust van Kroatië gereden en via Split naar Rijeka gevaren.

Dag 14 Vanuit de boor in Rijeka naar Slovenië gereden. Hier gepauzeerd bij het meer van bled. Hier ben ik vroegen wel eens op vakantie geweest. Leuk om het weer eens terug te zien. Was toen een jaar of 5/6 ;P
Vanuit Slovenië naar Oostenrijk voor de lunch. Toen naar Zuid Duitsland voor over nachting.

Dag 15: 7 uur vertrek naar Huis

Yeahhhh Ben weer thuis.


16 mei t/m 18 mei 3daagse steden reis Paris. 

 23 mei t/m 1 juni 10 dagen Cote d'azur

Dag 1 : Morgen vroeg opstaan omdat ik om 7 uur de eerste mensen moet oppikken in Zwolle
Dan via Utrecht Eindhoven Maastricht.
Vandaar via Belgie Luxemburg naar Langres (frankrijk) voor over nachting.

Dag2 : Vertrek om 8 uur s'morgen richting het zuiden. via Dijon Lyon naar Avion naar Cannes. Waar we tegen 19uur aankomen.
Het begint te regenen. WELKOM AAN DE COTE D'Azur

Dag3: een vrije dag voor mij. Heerlijk wantelen over de boulevar van Cannes. Het is film festival dus veel bekende sterren lopen hier ook rond. Jammer dat ik ze niet ken. Want kijk weinig film.no nameno name

Dag4 Fietsen langs de kust van Saint Tropez naar Frejus. Helaas het regend... maar af en toe ook zon. En zit ik al snel aan het strand.... wat een job :-)

Dag 5 Gorges du Verdon.
We zijn om 8 uur vertrokken naar de Gorges du verdon, een gebergte wat behoorlijk ruig is. Maar wel een uitdaging. Met aanhanger en al. Er rijd een busje van hotel voor me om de auto's tegen te houden in de gevaarlijke haar speld bochten en tunnels. Naar de route te hebben gereden worden de fietsen uitgeladen. Er staat veel wind waardoor de mensen niet meer dan 14 km gaan fietsen. Wel is het lekker weer vandaag.no nameno name

Dag6 Cannes Frejus,
Na de fietsen hebben uitgeladen is het tijd voor koffie, en dat doe ik dan lekker op het strand. Zet wat koffie inde bus pak m'n stoeltje en loop naar het strand heerlijk. Daarna pak ik de bus om vervolgens naar Antibes te rijden. Daar ga ik eerst ff lekker eten ergens op een terrasje. Natuurlijk op kosten van de baas ;P
Daarna ff lekker luier op het strand. Zelfs nog ff pootje baden. Dan rij ik verder na Biot. Waar de mensen bij een glas blazerij komen. Daar worden de fietsen weer ingeladen.

Dag7 Monaco
Vandaag staat Monaco op het Programma. De hele groep gaat weer mee. Deze excursie is niet inbegrepen dus altijd weer verassing wat er mee gaat. Helaas weer een dag met regen. Waardoor de wisseling van de wacht ook niet door gaat. (mietjes)
Na Monaco bezoeken we het kunstenaars dorpje Saint Paul de Vence. Leuk plaatsje met allemaal nauwe straatjes. Natuurlijk auto en bus vrij ;Pno name

Dag 8
we vertrekken naar de bakermat van de wijnen uit de Provence.Via le Muy gaan we naar Les Arcs waar we een route fietsen door glooiende wijnvelden en uiteindelijk uitkomt in Taradeau. Met de bus gaan we verder naar een wijnchateau. daar hebben we een rondleiding met aansluitend een wijnproeverij. Vandaar rijden we door naar Gras de Parfumerie stad van Frankrijk en krijg een gratis flesje parfum voor me moeder natuurlijk ;-)

Dag 9 Vandaag weer 680 km op naar Dijon voor overnachting.

Dag 10
Naar huis toe.... 924 km pff een lange rit
eindelijk 2 dagen vrij, en vrijdag weer naar de Cote D'azur.

De 2e keer naar de Cote d'azur. 6 t/m 15 juni

Dag1 Weer een vroeg vertrek. Om 4 uur gaat m'n wekker. En de vorige avond was het ook al niet vroeg. Er moet altijd van alles geregeld worden de dagen voor vertrek. Je koffer inpakken. M'n bank zaken voor betalingen. Had al een brief van de belasting die wel erg dreigend over kwam omdat ik m'n wegen belasting te laat betaald had. Wat zeuren ze nu heb toch betaald.

Na de eerste mensen op gepikt te hebben in Zwolle rij ik verder via Utrecht Eindhoven naar Maastricht. In Eindhoven stapt Bas in. Een jongen van 24 die gaat werken in Hotel Thomas in Cannes. Hij help me goed met het inladen van de fietsen. Vanaf Maastricht zijn we compleet en reizen we af via Luik, Arlon, Luxemburg, Metz, Nancy naar Langres in de Champagne streek. Na aankomst drinken bas en ik nog ff een biertje in de bus om deze vermoeiende dag af te sluiten.

Dag2 8 uur vertrek naar Cannes. 730 km hebben we voor ons. We paseren de plaatsen Dijon, Lyon, Valence, Marseille en zo naar de Cote d'azur. We komen tegen 19uur aan.
Daar aangekomen mag ik gelukkig de bus voor het hotel laten staan scheelt me erg veel tijd.

Dag 3 Saint Tropez naar Frejus
Het regent het regent...... Sta met de paraplu te wachten tot de mensen in stappen m'n 2e keer aan de cote d'azur en zal toch niet waar zijn maar echt weer slecht weer :-(
Na te zijn vertrokken om 9 uur en we richting saint tropez rijden komt ook de zon on tegemoet en het wordt toch prachtig weer.
We eten nog een stok broodje op het stranden fietsen de mensen richting Frejus. Ik pak de bus en even voor Frejus pak ik m'n stoeltje en ga lekker aan strand zitten tot de groep voor bij fietst.
Een heerlijke dag. s'avonds ga ik nog even met Bas Cannes in. We lopen langs de dure jachten waar net een meisje afkomt.
We spreken haar aan en ze verteld alles over het leven op zo'n peper dure boot. Nou als personeel is het niet echt gewelding kleine kamer, mag niet overal komen geen eigen douche en tiolet. kort om niks aan dus om daar te werken. Wel zie je veel beroemd heden. Zei werkte voor een Italiaanse mode ontwerper weet de naam ff niet meer. En haden 8 man personeel op de boot.
About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Untitled

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer