Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hypotheek Informatie en Nieuws

Huurwoningen voor asielzoekers zijn schaars

11:02, 27/7/2010 .. 0 comments .. Link
Asielzoekers die een verblijfstatus hebben krijgen onderdak verleend door de gemeentes in Nederland. Van de overheid krijgen zij ieder jaar te horen hoeveel asielzoekers ze aan een geschikte huurwoning moeten helpen. Voorheen was dit allemaal geen probleem, maar als gevolg van de crisis zijn er steeds meer gemeentes die moeite hebben om asielzoekers aan een huurwoning te helpen.

In West Maas en Waal lopen ze dan ook behoorlijk de feiten achter na. Van het afgelopen jaar moeten ze namelijk nog steeds 5 mensen plaatsen en voor het komende half jaar komen er weer 6 nieuwe bij.

De oorzaak van het niet kunnen aanbieden van huurwoningen is tweeledig. Allereerst is daar de crisis, die ervoor zorgt dat er minder doorstroom is van huurders naar koopwoningen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld in de gemeente West Maas en Waal maar relatief weinig huurwoningen, dit is slechts 20-25% van de totale bebouwing.

In principe is het mogelijk dat het Rijk de provincie en de gemeente woonruimte gaan vorderen, maar op dit moment gebeurt dit nog niet. Hoe lang dit nog zal voortduren is onduidelijk, zoals al blijkt hangt het nauw samen met de economie.

Bron: Huurwoningen voor asielzoekers zijn schaars

Een hypotheek voor je woonboot, kan dat nog?

09:48, 27/7/2010 .. 0 comments .. Link
Veel animo is er om te wonen op een woonboot. Jammer genoeg denken de hypothecaire verstrekkers er niet zo over. Veel toekomstige woonbooteigenaren lopen dan ook vast op de hypotheek. Er zijn namelijk maar weinig banken die te springen staan om een lening te verstrekken voor de aanschaf van een woonboot.

Wat is nu precies het probleem? Dit ligt bij de voorwaarden die worden gesteld bij een hypotheek. De meeste verstrekkers geven alleen een hypotheek af wanneer de ligplaats van de woonboot een vergunning is of een huurovereenkomst met een overheidsinstelling. Er wordt dus geen woonboothypotheek verstrekt wanneer de ligplaats wordt gehuurd van een particulier.

Dit is precies waar woonbooteigenaren tegen aan lopen, want het aantal particuliere ligplaatsen is aanzienlijk hoger dan de ligplaatsen die worden afgegeven door overheidsinstellingen. Voorheen streek de Rabobank of de ING nog wel eens over hun hart en gaven de woonbooteigenaren toch een hypotheek. Maar nu lijkt alles erop dat ze ook de woonbootmarkt om zeep willen helpen.

Bron: Woonboten onverkoopbaar door hypotheekregels

De Nederlandse markt voor huurwoningen onder de loep

08:19, 9/7/2010 .. 0 comments .. Link
Direct Wonen voert ieder kwartaal een onderzoek uit naar de ontwikkelingen op de huurwoningmarkt. Dit keer een postief bericht voor de huurders. In vergelijking met vorig jaar huren we namelijk gemiddeld 2% goedkoper.

Ook zijn de steden nader onder de loep genomen en zijn de huurwoningen in Amsterdam wederom uit de bus gekomen als de duurste van Nederland. Je betaald voor een huurhuis in hartje Amsterdam gemiddeld € 1.122. Het enige positieve is dat dit maar liefst 15,4% goedkoper is in vergelijking met vorig jaar toen huurders nog € 1.326 neer moesten leggen voor hun huis.

Tilburg blijkt de beste keuze zijn als je goedkoop een huis wilt huren. De gemiddelde huurprijs voor een huurhuis in Tilburg ligt namelijk op € 468 dit is een daling van 1.9% ten op zichte van vorig jaar. Als je in Dordrecht een huis huurt heb je het op dit moment slecht getroffen, daar is in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde de huurprijs namelijk gestegen met maar liefst 30%. Dit geldt voor alle nieuwe huurhuizen die in het afgelopen jaar zijn gerealiseerd.

 De landelijke prijsdaling van 2% is vooral te danken aan de gedaalde huurprijzen in het hogere segment, bij de huurwoningen vanaf € 800,-. Deze huurwoningen laten een daling zien van maar liefst 2,8%, dit betekent dat de gemiddelde huurprijs in deze klasse vorig jaar nog € 1168 euro bedroeg en dit jaar € 1135. Slecht nieuws voor de huurwoningen tot € 800, want deze laat een prijsstijging zien van 0,6%.

Bron: De Nederlandse markt voor huurwoningen onder de loep

Hoe stellen banken de variabele hypotheekrente vast?

14:16, 8/7/2010 .. 0 comments .. Link
Ben je van gedachte dat iedere hypotheekverstrekker de variabele hypotheekrente op dezelfde manier vaststelt dan heb je dat mooi mis. Niets is minder waar, er bestaan wel degelijk verschillen op welke wijze de banken de variabele rente berekenen.

Zo zou je in eerste instantie denken dat er gebruik wordt gemaakt van de Euribor rente met daarop een opslag. Maar dat zou waarschijnlijk te transparant zijn voor ons, dus hebben sommige banken hele ingewikkelde methodes ontwikkeld. Aan één ding hebben ze niet gedacht, want opvallen doet het wel als je variabele rente gemiddeld 1,5x zo hoog is dan bij iedere andere bank.

Daar hadden ze dan weer niet zo goed over nagedacht bij Obivion en SNS, hierdoor zijn de klanten van deze banken erg benadeeld en zijn ze er bepaald niet beter op geworden door akkoord te gaan met een hypotheek met een variabele rente.

Neem dan ING, daar weten de klanten gelukkig wel hoe de vork in de steel zit. Hierdoor heeft ING op dit gebied al jaren tevreden klanten. Minister Jan Kees de Jager vind dat de manier waarop banken hun variabele hypotheekrente vaststellen transparanter moet worden. Hierdoor zullen er meer regels worden opgelegd waaraan de banken moeten voldoen en de klanten beter moeten worden ingelicht over de risico's van hypotheken met een variabele hypotheek.


Bron: Die schimmige variabele hypotheekrente

Regelgeving omtrent sociale huurwoningen pas in januari van kracht

08:54, 8/7/2010 .. 0 comments .. Link
Heb je een sociale huurwoning en verdien je meer dan € 33.000 op jaarbasis? Dan wordt de komende tijd een spannende tijd voor je. Als het namelijk aan de Europese regelgeving ligt, sta je binnenkort op straat.

Deze richtlijn zou eigenlijk al ingevoerd worden per 1 oktober 2010, maar Minister van Middelkoop heeft om uitstel gevraagd tot 1 januari 2011. Dit uitstel is aangevraagd mede door het protest van 133 woningcorporaties, VNG, Woonbond en Aedes. Zij hebben om nader onderzoek gevraagd in de hoop dat de onderzoekscommissie tot de conclusie komt om af te zien van deze EU regelgeving.

De vraag is alleen is dat nu juist wel zo'n slimme beslissing, want uit het onderzoek kan ook een hele andere conclusie naar voren komen. Zo zou het zomaar kunnen zijn dat de regelgeving juist strenger wordt en de afbakening bij de woningcorporaties heviger wordt. Of dit nu echt is waar we op zitten te wachten, dat weten we natuurlijk nog niet. Kortom de tijd zal het uitwijzen. Voorlopig zitten de 365.000 huishoudens nog even prima in hun sociale huurwoning.

Bron: Europese regelgeving voor sociale huurwoningen uitgesteld

DSB had geen bankvergunning mogen krijgen.

09:26, 1/7/2010 .. 0 comments .. Link
Eindelijk is het rapport rondom DSB Bank vrijgegeven. Scheltema geeft hierin een duidelijke en heldere conclusie.

De conclusie luidt dat DSB Bank nooit een bankvergunning had mogen krijgen van De Nederlandsche Bank. Lekkere conclusie en een die we zelf natuurlijk ook al hadden gesteld, maar goed het is nu officieel.

Toch is het een opmerkelijke conclusie in die zin van wie is er nu eigenlijk schuldig aan het DSB-debacle. Zullen niet veel vingers nu in de richting gaan wijzen van De Nederlandsche Bank? Wij denken van wel, het gaat immers om een groot probleem waar duizenden mee zitten opgezadeld.

Bron: Had die DSB hypotheek eigenlijk niet gemogen?

Verkoop van huurwoningen de oplossing?

09:06, 1/7/2010 .. 0 comments .. Link
De oplossing is nabij volgens wonincorporatie Woonbron. De woningmarkt kan namelijk wel degelijk uit het slop worden gehaald. En wellicht moeten we het gewoon wat dichter bij huis zoeken dan bij de hypotheekrenteaftrek.

De heren uit het Woonbron bestuur stellen voor om de helft van de huurwoningen van woningcorporaties te verkopen. Met dit initiatief worden verschillende problemen aangepakt zoals scheefhuren, emanicaptie van de huurders en schaarste op de koopwoningmarkt.

Maar is dit nu echt wel zo'n briljante ingeving? Op het opinieblof van NRC Handelsblad wordt er heftig gediscussieerd en vliegen de standpunten over en weer.

Zo blijkt weer wel dat de heren het voornamelijk vanuit hun eigen standpunten hebben bekeken, en niet vanuit hun huurders. Waar moeten zij uberhaupt in deze tijden het geld vandaan halen om een woning te kopen? En daarnaast zijn de meeste huurwoningen in de verkoop niet erg gewild. Ze beschikken namelijk niet over de juiste energielabels en hebben in de meeste gevallen groot achterstallig onderhoud.

Bron: Woonbron is voor massale verkoop van huurwoningen

Vernieuwde nieuwbouwgaranties

09:15, 24/6/2010 .. 0 comments .. Link
Niet alleen voor het verkrijgen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, maar zeker ook voor je eigen portemonnee en gemoedstoestand is een garantieregeling voor nieuwbouwwoningen aan te raden. Maar wat is dit nu precies en welke heb je tegenwoordig?

Jarenlang waren we vertrouwd met de GIW Garantie, die om onverklaarbare redenen moest verdwijnen. De noodzaak van een dergelijke garantieregeling is natuurlijk blijven bestaan. Je wilt natuurlijk niet met een half afgebouwd huis zitten als je aannemer failliet gaat en naast het feit dat je dan geen huis hebt ook geen geld meer hebt om het af te bouwen. Daarom is een garantieregeling zo belangrijk en natuurlijk omdat dit ook een voorwaarde is voor een NHG Hypotheek.

Gelukkig zijn er op dit moment wel bedrijven die de garantieregeling kunnen afgeven waardoor je in aanmerking komt voor een NHG Hypotheek. Zo kun je de goedkeuring krijgen bij: Woningborg N.V, Euler Hermes Interborg N.V., Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK), N.V. Waarborgmaatschappij Stiwoga, VerBOUWgarantie Plus en Stichting Garantie Woningbouw Jo Roelof Zeeman.

Ook hoef je je geen zorgen te maken als je al over een bestaande garantieregeling beschikt, deze blijven namelijk gewoon geldig.

Bron: Nieuwe nieuwbouwgaranties

Premie voor scheefhuurders

10:40, 17/6/2010 .. 0 comments .. Link
Tijdens de verkiezingen is het onderwerp scheefhuren meerdere malen aan bod gekomen. Op dit moment worden de goedkopere sociale huurwoningen bewoond door hogere inkomensgroepen. In vergelijking tot hun loon betalen ze dus een lage huur.

Hierdoor komen veel mensen met een laag inkomen niet aan de juiste woning. Maar moeten ze in een duurdere huurwoning wonen of zoeken naar andere alternatieven. De politiek is het er over eens, dit kan zo niet langer. Maar hoe pak je het scheefhuren nu effectief aan.

Sommige partijen zijn van mening dat de huur van een (sociale) huurwoning afhankelijk moet zijn van het inkomen dat iemand verdient. Maar dit is natuurlijk niet gemakkelijk om uit te voeren.

Gemeente Oosterhout heeft een eigen effectieve wijze ontwikkeld. Zij geven de scheefhuurders een 'oprotpremie' van maar liefst €3.500 en zorgen ervoor dat ze boven aan de lijst komen te staan bij nieuwbouwprojecten. Wij zijn benieuwd of de andere gemeentes en politiek Den Haag een voorbeeld nemen aan Oosterhout.


Bron: Hoe verjaag je scheefwoners?

Kraan definitief dicht voor koopsubsidie

09:00, 8/6/2010 .. 0 comments .. Link
Even leek het erop dat de 1353 mensen die op het nippertje koopsubsidie hadden aangevraagd, deze toch nog zouden krijgen toegekend. Maar helaas een Kamermeerderheid heeft tegen dit voorstel gestemd. Nu vissen ze dus achter het net.

Maar wie zijn schuld is dat nu eigenlijk? De subsidieaanvragen waren namelijk wel te laat binnen, er was immers al bekend dat de subsidiepot leeg was. Diegene die de subsidieaanvraag heeft ingediend moet hiervan op de hoogte zijn geweest, maar moet gedacht hebben dat ze het uiteindelijk toch wel zouden toekennen.

 Maar goed wat heeft het voor gevolgen dat de koopsubsidie niet wordt toegekend en wie draait er voor op? Zijn dat de hypotheekadviseurs die de aanvraag hebben doorgestuurd of moet de koper de tol betalen. Of gaat de claim vervolgens weer richting overheid? De tijd zal het uitwijzen dus voorlopig is het nog even afwachten.

Bron: Koopsubsidie-mislopers hebben pech gehad

Huurwoningen winnen aan populariteit

14:52, 7/6/2010 .. 0 comments .. Link
Het wordt steeds moeilijker om aan een geschikte huurwoning te komen. Het aantal woningzoekenden voor huurwoningen groeit namelijk explosief. Dit komt ook weer naar voren uit cijfers van Woonloket Breda, de overkoepelende organisatie voor 3 woningcorporaties.

Hierdoor is het steeds moeilijker om als woningzoekende op de huurmarkt aan een betaalbare huurwoning te komen. Ook worden de wachtlijsten langer.

Maar hoe komt het nu dat er meer woningzoekenden zijn. 1. Dit is een gevolg van de crisis die heeft geleidt tot een onstabiele woningmarkt. 2. De discussie omtrent het afschaffen of behouden van de hypotheekrenteaftrek. Afschaffing houdt in dat het voor veel mensen niet langer mogelijk is om een woning te kopen.

Natuurlijk helpt het ook niet mee dat woningcorporaties soms genoodzaakt zijn om een deel van hun bezit te moeten verkopen. Dit omdat ze anders niet in staat zijn om de kosten te dekken. En ook de sloop van oude huurwoningen en toewijzing van nieuwe huurwoningen aan deze huurders zorgt ervoor dat er voorlopig geen eind in zicht is voor de lange wachtlijsten.

Geduld is een schone zaak. Zo wordt je geduld maar liefst 4 jaar en 4 maanden in Breda op de proef gesteld. Dit is namelijk de gemiddelde wachttijd van iemand die op zoek is naar een geschikte huurwoning in Breda.Bron: Steeds meer vraag naar huurwoningen op een krappe woningmarkt

Kopers kiezen vaker voor kopen

14:15, 7/6/2010 .. 0 comments .. Link
Door de blijvende discussie om de hypotheekrenteaftrek die de regeringspartijen iedere keer blijven aanvoeren. Lijkt de starter of huizenkoper zijn beslissing om een huis te kopen nog even uit te stellen en kiezen ze voor een huurwoning.

Dit komt naar voren uit de cijfers van Stichting Tijdelijk Twee Woningen. Hier is het aantal huurders de laatste weken fors toegenomen. Deze stijging is ongeveer gelijk aan het aantal huizenbezitters die momenteel met twee hypotheken zitten omdat ze hun (oude) huis niet verkocht krijgen. Hierdoor zitten ze met de gebakken peren en zijn velen noodgedwongen om hun huis te verhuren.

De hypotheekrenteaftrek heeft dus al voor heel wat opschudding gezorgd. Feit blijft dat wanneer straks het kabinet wordt gevormd er bezuinigd zal moeten worden. Afhankelijk van welke regeringspartijen dit zullen worden, is de verwachting dat de bouwproductie met 10-30% zal afnemen. Hierdoor komt er krapte op de huurwoningmarkt en dit voelt de huurder uiteindelijk in zijn portemonnee eveneens als gemeente en bouwbedrijf overigens.


Bron: Huren in plaats van kopen

SNS geeft commerciele vergoeding voor nieuwe hypotheek klanten

07:33, 27/5/2010 .. 0 comments .. Link
Voortaan krijg je bij SNS maar liefst 0,5% vergoeding als je een nieuwe hypotheekklant aanbrengt. Dit wordt ook wel tipgeld vergoeding genoemt. De Vereniging van Eigen Huis is niet zo blij met deze openlijke bekentenis, omdat dit de transparantie van de hypotheekmarkt verder zal belemmeren.

Wij vinden dat raar want dergelijke tipgeld vergoedingen komen inmiddels al voor bij de Rabobank maar die communiceert het niet openlijk naar buiten en daar heeft VEH niets over gezegd. Raar, toch? Want het belemmert de transparantie van de hypotheekmarkt dus blijkbaar niet als het stil wordt gehouden, maar als er een bank is die het in de media gooit wordt daar ineens schokkend op gereageerd.


Bron: Tipgeld hypotheken een probleem?
Hypotheek Weetjes is een financiële website die gebruikers informeert over hypotheken. Hierop worden alle hypotheekaanbieders, soorten hypotheken en het laatste nieuws besproken.

Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen

14:58, 25/5/2010 .. 0 comments .. Link
Alle politieke partijen hebben al hun speerpunten in het partijprogramma samengevat en zijn nu onderling met elkaar in debat. Wie er straks als sterkste uit de bus komt, mag in ieder geval zijn borst nat maken wat betreft het onderwerp: hypotheekrenteaftrek.

De politieke partijen hebben ieder zo hun eigen opvatting over wat er met de hypotheek rente aftrek moet gebeuren. Maar welke partij wil nu wat precies? Wij hebben alles nog eens voor u op een rijtje gezet zodat duidelijk is waar zowel links als rechts naar toe wil met de renteaftrek.

De SP gaat voor een gegarandeerde hypotheekrenteaftrek van 42% voor hypotheken tot maximaal €350.000. Deze regeling zal geleidelijk over een periode van 10 jaar worden uitgesmeerd, waarbij het zo snel mogelijk aflossen van de hypotheekschuld extra zal worden aangemoedigd. Ook worden de aftrek van pensioenpremies gemaximeerd tot 1,5 x modaal.

ChristenUnie gaat voor totale aanpak van de woningmarkt en bekijkt de hypotheekrenteaftrek samen met het eigenwoningforfait en de overdrachtsbelasting. De reden waarom deze maatregelen destijds zijn opgesteld, lijkt volgens ChristenUnie achterhaald. ChristenUnie vind het huidige pakket aan maatregelen onevenwichtig en noemt het zelfs onrechtvaardig.

Onder het bewind van Femke Halsema stevent GroenLinks af op geleidelijke afschaf van de hypotheekrenteaftrek. Eerst zal de maximale hypotheek aan banden worden gelegd en daarna de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afgebouwd worden naar nul. Daarna zijn ook het eigenwoningforfait en de overdrachtsbelasting aan de beurt. Zij beogen het minder scheppen van schulden en meer doorstroming in de huizenmarkt.

GroenLinks laat de waarde van de eigen woning meetellen met de vermogensbelasting waarbij een vrijstelling geldt ter hoogte van de gemiddelde waarde van een huis. D66 stemt voor hervorming van de hypotheekrenteaftrek. Als gevolg van hervorming zal het eigen woning bezit weer gestimuleerd worden. Dit bereiken ze door uit te gaan dat iedere hypotheek na een periode van 30 jaar wordt afgelost en alle inkomensgroepen 30% hypotheekrenteaftrek in mindering mogen brengen.

De VVD behoudt de hypotheekrenteaftrek, maar stelt wel maatregelen voor met betrekking tot de overdrachtbelasting en de Onroerend Zaakbelasting. Zo wordt de overdrachtsbelasting gehalveerd naar 3% en komt aan de Onroerend Zaakbelasting een wettelijk maximum. De verruiming van hypotheekrenteaftrek wordt verlengd tot 2015. Ook wil de VVD een verlaagd BTW-tarief invoeren die dienen voor onderhoud en verbeteringen aan de woning.

Het CDA wil graag de hypotheekrenteaftrek behouden en laat zien in hun partijprogramma dat zij hier niet aan gaan morrelen. Hypotheekrenteaftrek is een effectief instrument om de woningmarkt verder te stimuleren en bevordert doorstroming. Zij geven aan dat hypotheekrenteaftrek eigen woningbezit stimuleert en het daarbij behorende vermogensopbouw.

De PvdA geeft aan wel degelijk te zijn voor het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek. Het is een té grote last voor de schatkist van het rijk en maakt het starters extra moeilijk om een huis te kunnen kopen. PvdA vind dat hypotheekrenteaftrek grote leningen in de hand werkt met hoge risico’s voor de woningmarkt wanneer de huizenprijzen respectievelijk stijgen of dalen. Ook vinden ze het onrechtvaardig dat vermogende huizenbezitters meer ondersteuning krijgen vanuit de overheid dan de minder bedeelde medeburger.


Bron: Hypotheekrenteaftrek en de standpunten van de politieke partijen.

Huurprijzen zullen na de verkiezingen verder stijgen

08:36, 25/5/2010 .. 0 comments .. Link
Huurders komen er weer berooid vanaf zo blijkt uit het verkiezingsprogramma van diverse politieke partijen. De politiek wil het scheefhuren wat op dit moment massaal gebeurt in Nederland, stevig aanpakken. Dit doen ze door een forse stijging in de huren, die bij de VVD zelfs oploopt tot 60%.

Scheefhuren houdt in dat hogere inkomensgroepen in een goedkope huurwoning wonen, die eigenlijk bestemd is voor de lagere inkomensgroepen. Doordat zij de goedkope huurwoning bezetten, vissen veel huurders achter het net en moeten zij in een te dure huurwoning wonen.

De vraag is alleen of een stijging van de huren met dergelijke percentages, nu niet juist nadelig is voor de lagere inkomensgroepen. Want als de huren gaan stijgen zullen zij vooral de klappen moeten opvangen en waar moeten zij dan in wanneer ze niet langer meer de huur kunnen betalen? Huurders verwachten als gevolg van de maatregelen van Politiek Den Haag fors te moeten bezuinigen.

Bron: Politieke partijen kondigen stijging in huren aan

Annuiteiten- en lineare hypotheek winnen door hypotheekrenteaftrek aan populariteit

13:30, 20/4/2010 .. 0 comments .. Link
Werd er de afgelopen jaren vooral stilzwijgend gepraat over de annuïteiten- en lineare hypotheek, nu lijkt het erop dat deze hypotheekvormen weer aan populariteit winnen.

Deze hypotheken werden de afgelopen jaren eigenlijk min of meer afgeraden door hypotheekadviseurs doordat je hierdoor niet optimaal kan profiteren van de hypotheekrenteaftrek en dus belastingvoordeel hebt.

Nu met de dreiging dat de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft, neigen mensen toch steeds maar naar de ouderwetse hypotheekvormen. Ze geven immers zekerheid en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk van je hypotheekschuld 'verlost' bent. Enig nadeel is alleen de torenhoge maandlasten in het begin.

Hypotheekverstrekker Florius speelt hier handig in op deze nieuwe trend en is de voorloper met hun (oude) lineare hypotheek.

Bron: Comeback voor annuïteit en lineair

Afschaffing hypotheekrenteaftrek is nadelig voor kopers en huurders

08:52, 20/4/2010 .. 0 comments .. Link
Afschaffing van de hypotheekrenteaftrek betekent niet alleen slecht nieuws voor de huizenbezitters. Ook de huurders moeten er aan geloven.

Dit blijkt uit een open brief aan alle huurders op de website van de Vereniging Eigen Huis. Doordat het kopen van een eigen woning door afschaffing van de renteaftrek duurder wordt en prijzen dalen zullen er minder verhuizingen zijn. En is er minder behoefte aan nieuwbouw.

Omdat er minder gebouwd wordt en de financiering van de sociale woningbouw voor een groot deel afhankelijk is van de private sector daalt ook daar de nieuwbouw van huurwoningen.

Een nadelig gevolg dus voor de totale woningmarkt omdat Den Haag het er op deze manier voor elkaar heeft gekregen dat er op deze manier niet alleen krapte in de koopwoningsector onstaat, maar dit ook in de huurwoningsector zal gebeuren.

Bron: Hypotheekrenteaftrek zorgt volgens VEH ook voor klappen in huurwoningsector

Postbank heeft zich net als DSB ook schuldig gemaakt aan overkreditering

09:15, 13/4/2010 .. 0 comments .. Link
De AFM heeft ook de ING bank op de vingers getikt. Dit omdat de voormalige zelfstandige Postbank die nu onderdeel is van de ING zich ook schuldig heeft gemaakt aan overkreditering. We weten allemaal dat DSB bank dit de kop heeft gekost, maar was de Postbank wel net zo erg als de DSB Bank?

Feit is dat Postbank in het verleden wel erg gemakkelijk is omgegaan met het toepassen van de uitzonderingsregel op de Gedragscode. In deze uitzondering op de Gedragscode van hypothecaire verstrekkers staat dat er mag worden afgeweken van de maximale hypotheek. De Postbank zo blijkt nu uit onderzoek van de AFM, draaide hier zijn hand niet voor om. En is erg makkelijk omgegaan met het toepassen van deze uitzonderingsregel.

Maar waar hebben we het hier nu eigenlijk over...De AFM heeft ING Bank namelijk een boete opgelegd van € 10.000. En er is absoluut verschil tussen de praktijken die de DSB Bank met hun klanten uithaalden en de Postbank. De vergelijking tussen Postbank en DSB Bank is dan ook niet eerlijk aangezien de DSB Bank naast overkreditering ook hun klanten nog eens een koopsompolis in de maag splitste. Dat neemt niet weg dat wij benieuwd zijn hoe dit verhaal gaat eindigen voor ING.

Bron: Postbank erger dan DSB Bank?

Hypotheek Weetjes is een onafhankelijke website die consumenten informeert over hypotheken. Niet alleen de aanbieders en hypotheken worden besproken ook kunnen ze via deze site op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws.

Huren is in Zwolle het goedkoopst

12:26, 12/4/2010 .. 0 comments .. Link
Uit onderzoek van een grote woningbemiddelaar is gekomen dat in Zwolle relatief gezien het goedkoopst gehuurd kan worden. De gemiddelde huurprijs bedraagt daar € 430. Dit in tegenstelling tot de duurste stad van het land: Amsterdam. In Amsterdam moet je twee keer zo veel geld neerleggen als in Zwolle, maar liefst € 1180 betaal je daar gemiddeld voor een huurhuis.

In het algemeen zijn de prijzen van huurwoningen aan daling onderhevig. Zo is maar liefst een daling van 11.3% zichtbaar voor de gemiddelde huurprijs landelijk in vergelijking met vorig jaar.

We zien hierbij dat de huurhuizen in het hogere segment harder zijn gedaald dan in het lage segment met huurhuizen tot € 800. Dit omdat er een duidelijke verschuiving gaande is van het duurdere- naar het goedkopere segment.

Bron: Daling in huurprijzen zet door
Huurwoningen is een site waar je gratis kunt adverteren. Hier kunnen huurders en verhuurders elkaar ontmoeten. Ook kunnen ze op de hoogte blijven van het laatste nieuws over huurwoningen.

NHG hypotheek niet langer hoogste kredietwaardigheid?

11:05, 7/4/2010 .. 0 comments .. Link
Kredietbeoordelaar Fitch heeft ernstige vraagtekens bij de rating van onze NHG hypotheken. Op dit moment hebben zij een triple-A-status. Dit betekent de hoogste kredietwaardigheid die er is. Dit komt omdat de overheid immers garant staat voor het terugbetalen van de hypotheek.

Fitch zegt dat veel banken niet alle regels die gelden voor de NHG hypotheek toepassen. Hierdoor vindt er uiteindelijk geen uitbetaling plaats door het waarborgfonds en zullen de banken zelf de klappen moeten opvangen. Eigen schuld dikke bult, zul je zeggen, maar uiteindelijk wordt de consument gestraft. Want door een aanpassing van de A-rating zullen banken minder snel hypotheken in gunstige pakketten doorverkopen, waardoor het rentevoordeel voor de consument als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Gelukkig is er nog zoiets als het waarborgfonds. Zij roepen om strengere controle bij de banken en het opleggen van boetes wanneer deze niet zijn nageleefd.

Bron: Verdwijnt NHG hypotheekvoordeel?Hypotheek Weetjes is een onafhankelijke website die consumenten informeert over de verschillende soorten hypotheken en hypotheekaanbieder. Gebruikers kunnen reviews lezen en schrijven en op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws.

{ Last Page } { Page 1 of 5 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Hypotheek
plastische chirurgie
ADSL
inkt
contactlenzen
ooglaseren
lening
hypotheek blog
Article a2z
Samenvatting
hypotheek nieuws

Categories

Hypotheek nieuws
Hypotheekrente
Soorten Hypotheken

Recent Entries

Huurwoningen voor asielzoekers zijn schaars
Een hypotheek voor je woonboot, kan dat nog?
De Nederlandse markt voor huurwoningen onder de loep
Hoe stellen banken de variabele hypotheekrente vast?
Regelgeving omtrent sociale huurwoningen pas in januari van kracht

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer