Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Peper & Zout


Kritisch waar het moet en vrolijk waar het kan !!

Home | My Profile | Archives | Friends

Open en eerlijk ?

Posted at 11:16 on 26/10/2008

Daar is ie dan. De kritische noot of opvrolijkertje binnen Ierse Wolfshonden scene Nederland.
 
Gelukkig is er veel te lezen over de Ierse Wolfshond en je kunt dus als belangstellende overval informatie halen. Er zijn boeken, folders van de vereniging of de stichting en natuurlijk zijn er de moderne snufjes zoals de website of het forum. Wees wel op je hoede bij het bezoek aan het forum want voor je het weet is je kop afgehakt omdat je een komma verkeerd hebt gezet of een hond hebt gekocht van een bepaalde fokker. In deze moderne tijden steken we onze mening niet onder stoelen of banken. De waarheid, voor wat deze waar is, moet gehoord worden.
Cuchulainn kon de drang niet meer onderdrukken om erover te berichten en heeft dan ook de blog gevonden om hier en daar te prikken of een pleister te plakken.

Open en eerlijk schijnt het te zijn tegenwoordig. Schrijf het zo vaak mogelijk op en je gaat er als vanzelf in geloven. Cuchulainn denkt dat open nog wel kan. Open is zoiets als de bereidheid tonen met elkaar de dialoog aan te gaan om te komen tot een gemeenschappelijke noemer. Je hoef het niet eens te zijn met elkaar als je maar de bereidheid hebt om te luisteren en misschien wel te leren. Bij eerlijk wordt het toch wat gecompliceerder.
De vertaling van eerlijk in de dikke Van Dalen "eer·lijk 1 betrouwbaar:  2 openhartig: ".

Is een lijst van overleden dieren met daarbij opgetekende ziekte op je website vermelden eerlijk? Je zou kunnen zeggen dat het eerlijk is in het kader van openhartigheid. Zegt de vermelding dat als anderen dit niet hebben opgetekend zij dan oneerlijk zijn. Nee luidt de conclusie. Er ligt geen afspraak aan ten grondslag en er ligt geen ingebedde gewoonte aan ten grondslag dus geen enkele reden om er vanuit te gaan dat er sprake van oneerlijkheid zou kunnen zijn.

Interessant wordt het als eerlijk gelegd wordt tegen een norm. Als liegen behoort tot je eigen waarden kun je dan nog een ander jouw norm opdringen. Is open eerlijk interpreteerbaar met een beetje liegen erin. Of kan berouwbaarheid ook een beetje onbetrouwbaar zijn. Volgens Cuchulainn niet.

Dus lezer dezes laat u niet van de wijs brengen als u ergens leest, in Ierse Wolfshonden land, dat alleen een enkeling betrouwbaar is. Het is bewijsbaar onzin. Eerlijkheid en betrouwbaarheid vragen een veelvoud van innemendheid, diepzinnige hang naar samenwerking, respect en openhartigheid naar andere partijen. Eerlijkheid wordt herkend nadat het is verdiend en een hele gemeenschap dat heeft ervaren. Het zichzelf een oorkonde op de borst spelden heeft iets kolderieks maar ook iets triests. Zelfdecoratie leidt tot eenzaamheid wat op zich kan weer leiden tot verdere zelfverheerlijking en uiteindelijk tot totale isolatie.

Tot slot van deze blog wil ik een oproep doen om het tij te keren. Het einde van het jaar is naderende en de meesten van ons krijgen gedachten van vrede en liefde en zou het dan niet mooi zijn als we deze gedachten zouden delen met de geïsoleerde mens door een kaartje te sturen. Het is dat het zondag is anders was ik nu al onderweg naar de Bruna.

CuchulainnComments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer