Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Iets met media


Hallo, ik ben alberik Wouters. Dit is mijn eerste weblog ooit, en het heeft iets met media....

Home | Profile | Archives | Friends


De contra-switcher

Posted at 17:18, 30/10/2009Ik ben opgegroeid met Apple’s. Apple computers. Vanaf de eerste MACintosh tot de laatste iMac; ik ken ze van binnen en buiten. Apple maakt computers die mooi zijn, en er staat software op die werkt. Meestal dan. Alleen kon ik dat niet delen met de buitenwereld. Niemand had van Apple gehoord, alleen DOS en Windows 3 punt één en 95 (wat dat ook allemaal in mag houden).


Maar in ieder geval mag duidelijk zijn: Apple is goed, Microsoft is slecht. De mensen die zich erin verdiept hebben, de mac-fanaten waren altijd een slag apart. Een beetje zoals de eigenaars van de 2Chevaux auto’s (de ‘eenden’). Ze voelen zich net even anders en vooral gelukkiger dan de wereld om hen heen. Want zij hebben het geluk gehad dat zij inmiddels bekend zijn met Apple, in tegenstelling tot de rest van de wereld die zich nog altijd moet dood-ergeren aan zijn crashende Windows peecee uit de Aldi. Het is een cult(uur) op zich, de underdog. Het kleine Apple, met jarenlang nog geen 3% marktaandeel, tegen het grote boze Microsoft, dat dezelfde markt voor 95% vergiftigde. Het was niet eerlijk, iedereen verdient de kwaliteit van een Apple! Nou ja, behalve dan al die koppige mensen die beweren dat Windows beter is.


In 1998 kwam de oprichter van Apple terug op het oude nest, en het bedrijf dat op dat moment meer levend dan dood was begon gestaag op te krabbelen. Het begon met de revolutionaire iMac. Een beeldscherm in een felle kleur gespoten, met daarin een hele computer! Toen kwam er een iBook, de laptop variant. Vervolgens programma’s genaamd iTunes, iMovie, iDvd, iCal, iWeb, Gadgets; iPod’s, iPod Mini’s, iPod Nano’s, iPod Touches, iPhones… En alles was zo mooi, en lekker, en prachtig, en makkelijk, en nét betaalbaar als je een maandje extra aan het werk ging..


En nu…nu is het lelijke eendje dat niemand kende uitgegroeid tot de zwaan die iedereen begeert of met jaloezie en afgunst bekijkt. Apple is dankzij haar gadget-succes met de iPod zó ontzettend bekend geworden dat men ook is gaan overwegen om een iMac aan te schaffen. Op zijn beurt maakt Apple zichzelf nog makkelijker bereikbaar voor de massa, tegenwoordig zijn er zelfs redelijk acceptabele prijzen!


En dan heb je nog die Switch campagnes; een schot in de roos. Nu wordt er eindelijk eens uitgelegd aan die PC-gebruikers waarom zij op het foute spoor zitten. Werkelijk vermakelijke filmpjes waren dat de eerste jaren.  Maar tegenwoordig hebben de Apples en de PC’s hetzelfde hart (processor) van Intel, hetzelfde geheugen, eigenlijk is de binnenkant exact hetzelfde. De mogelijkheden van de software zijn tegenwoordig ook vrijwel gelijk, je kunt er evenveel mee. Alleen bij een PC moet je zelf meer uitzoeken en technische kennis hebben om alles goed en snel te laten werken, en bij de Mac krijg je alles voor gestoomd.

Nu zie ik ineens zoveel mensen met iBooks, iPhones en iMacs om mij heen, en iederen weet waar ik het over heb als ik begin over mijn mac. Maar om de één of andere reden is het niet de opluchting die dacht dat het zou zijn. Die simpel en makkelijk te gebruiken Apples zijn geweldig voor al die mensen met de ballen verstand van computers. Het is goed voor hen.

Alleen het gekke gevoel bekroop me toch dat als al die ‘windhoos gebruikers’ mijn Apple eiland koloniseren, dan pak ik de boot en ga ik wel naar het vasteland. Alsof ik volwassen ben geworden, ga ik nu mijn ouderlijk huis (Apple) verlaten om de uitdaging aan te gaan met nieuwe vijand. Ik ga weg van de bescherming en het gemak, ik ga naar een woeste plek om daar de grenzen van mijn kunnen te testen. Ik heb net mijn eerste PC-laptop gekocht en ga zometeen proberen een weg te banen door Windows 7.

Les van een jochie uit Engeland

Posted at 13:24, 30/10/2009Je kunt natuurlijk op pianoles, gitaarles, een jojocursus volgen... Of je kijkt even op Youtube. Het is werkelijk een bron van informatie over de gekste dingen. Honderdduizenden denken dat ze nog iets hebben toe te voegen aan deze wereld, en plaatsen allemaal filmpjes met tips en tricks op de site. En niet alleen dat, ook een grap over de buurman moet gedeeld worden met de hele wereld, videodagboeken over van alles moet gedeeld worden...


Hoewel iedereen uniek is en daarom denkt iets nuttigs toe te voegen aan youtube, is toch het grootste deel van van de database kwalitatief gewoon rommel. En er staan ook heel veel dubbele filmpjes op. Van een videoclip op op MTV vind je zo 20 versies op youtube. Youtube is een gigantische kast vol met content, en als je geluk hebt of weet wat je wilt vinden, kun je er toch wonderlijke dingen mee.


Ik speel basgitaar, alleen les heb ik nooit gehad. In plaats daarvan vul ik een nummertje bij Youtube in met het woordje 'bass' erachteraan. En zo kan het dat je in 2009 leert gitaarspelen van één of ander getalenteerd jochie uit Engeland.

Watch and learn:


De Nerdblog

Posted at 13:23, 30/10/2009Omdat blogs ooit alleen voor nerds waren, nu eens een blog speciaal voor hen. De pioniers die, die het liefst 'geek'worden genoemd. Ik raad jullie allen aan dagelijks deze site te bekijken. En ontdek je inner-nerd-nes. Vroeg of laat geeft iedereen eraan toe. Kijk maar naar al die duizenden blogs.

This is it, en dit was het

Posted at 15:29, 29/10/2009

Michael Jackson’s film is op dinsdagavond 28 oktober in premiere gegaan. Wereldwijd stonden de fans in de rij voor de bioscoop. This is it toont Michael Jackson tijdens de aanloop naar zijn laatste concertreeks in de Londense O2 Arena. De King of Pop overleed plotseling op 25 juni, vlak voor het eerste optreden van de reeks.

De man word door bijna iedereen als een moderne jezus beschouwd, hij was dan ook een meesterlijke enterteinment. De king of entertainment als je het mij vraagt. Er wordt ook gezegd dat hij de wereld zoveel heeft gegeven, en daar ben ik het mee eens. Vooral Sony Records en nog een kluit aan andere mensen in de indrustrie.

Pepsi cola, ongeveer 20 jaar geleden gepromoot –en succesvol- door Michael. MTV wilde hem eerst niet op de TV hebben omdat hij zwart was, maar hij werd de eerste zwarte artiest die een clip vertoonde op de zender. En zowel Pepsi als MTV zijn de man maar wat dankbaar. Want naast dat hij een begrip was in de muziekwereld, was hij de onbetwiste nummer één Merknaam. Alle merchandising met zijn naam erop staat garant voor goede verkoopcijfers.

Er zijn zelfs complotdenkers die deze mensen uit de industrie ervan verdenken dat zij Michael dood meer waard vonden dan levend.

Feit is wel, dat sinds de dood van Michael, ineens de Beatles muziek waar hij de rechten van bezat, opnieuw is uitgebracht. Na zijn dood zijn de verkoopcijfers van Beatles en Jackson CD’s exponentieel toegenomen. Er komt waarschijnlijk zelf een real-life soap over de omgang van de familie met het verlies van Michael op TV die is opgenomen vanaf de dood van de man.

En nu is er een film samengesteld van de repetities die Michael Jackson had voor wat zijn grote comeback tournee had moeten worden. Geschat wordt dat de film 1 miljard zal opleveren. Dan is het echt gebeurd. De koe is (van kalfs-af) uitgemolken.

Prachtig entertainment, en heel veel geld...

Thank you Michael

Hosting door HQ ICT Systeembeheer