Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
In gesprek met mijn lijf en geest

Home - Profile - Archives - Friends

Wandeling van een Bard

Posted on 25/2/2012 at 17:31 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik ben weer eens veel te vroeg wakker. Het is nog donker buiten en een kleine schemering laat zien dat een nieuwe dag om het hoekje gluurt. Na een stil ontbijt sluip ik met de hond het huis uit zodat niemand anders wakker wordt.

Het voelt goed om buiten te zijn en ik besluit te wandelen met al mijn zintuigen open. Het is verbazingwekkend hoe snel het opeens weer licht is. De vogels zijn al druk bezig met zingen en in de stilte van het leven klinkt hun gezang overheersend en hard.

Op de hei blijf ik even stilstaan om alleen maar te luisteren en ik verbaas me erover dat het eigenlijk nooit helemaal stil is. Er is altijd wel geritsel en geluid door wind of dieren. Soms heb ik behoefte aan stilte in mijn hoofd, maar dit besef maakt me duidelijk dat het niet erg is als het niet helemaal stil is. Rustiger is ook goed.

De frisse wind zorgt ervoor dat ik nog wakkerder word. Mijn geest voelt rustig en helder. De natuur ontwaakt ook uit zijn winterslaap, overal zie ik sneeuwklokjes en krokussen opkomen. De knoppen aan bomen en struiken zwellen om in de lente open te barsten. Even blijf ik staan bij het groepje Berken en raak de stam van één van hen aan. Ik laat ze mijn dankbaarheid voelen voor hun geneeskracht. Het is een magische boom die genezend werkt bij mijn reuma en het sap geeft nieuwe energie.

Ik zie twee eksters vliegen en moet denken aan een oud Engels kinderliedje. Mijn dag kan niet meer stuk!

One for sorrow
Two for joy
Three for a girl
Four for a boy
Five for silver
Six for gold
Seven for a secret,
never to be told
Eight for a wish
Nine for a kiss
Ten for a bird you must not miss.

Zal ik doorlopen op het pad dat zo overwoekerd is dat het lijkt alsof je door een poort loopt, of zal ik afslaan en het rondje doen zoals ik al vele malen heb gelopen. Ik ga van mijn vertrouwde pad af en stap door de poort. Wat voelt dat lekker! Er daalt een deken van rust over me neer en ik weet dat het goed is.

In mijn werkleven sta ik ook voor belangrijke keuzes en ga ik het veilige pad verlaten. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn nieuwe pad een hele mooie route geeft met een eindbestemming die nog lang niet in zicht is.

Op dit pad begint ook net alles te ontwaken uit een hele lange winterslaap. Mijn winter gaat over in een lente en ik neem alle tijd om daarvan te genieten voor ik mijn zomer ga betreden. Dan als mijn levenspad richting herfst gaat pluk ik de vruchten om in de winter na te genieten van alle mooie dingen die ik in mijn leven heb gedaan.

Zo ben ik aan het genieten van mijn eigen gedachten. Het wordt een mooie dag, dat is al te zien omdat de zon door de wolken spiekt. Ik zie dat we al weer bijna thuis zijn en ik geniet nog even van de rust in mijzelf en het beeld van mij in mijn wintertijd waarbij ik alle seizoenen nog even voorbij laat komen.

Een gelukkige groet

Slapend Hart

Posted on 25/1/2012 at 08:56 - 0 Comments - Post Comment - Link

Een jongeman had een droom, een droom van status en macht.
Om dit te bereiken zette hij alles opzij en leerde hij hard.
Hij vergat dat hij ook nog een binnenste had.

Zijn hart schreeuwde om aandacht maar werd genegeerd.
Gevoelens een last, die werden geweerd.

Nu is hij een man en voelt hij zich de beste van allemaal.
Maar van binnen is hij leeg en kaal.

Zijn hart, moe van het schreeuwen, inmiddels in rust.
Zijn lijf, moe van het werken, behoefte aan levenslust.

De weg naar binnen is hij helemaal kwijt.
Hij ziet niet hoe zijn omgeving van hem  wegglijdt.

Beste van allemaal, maar zo alleen.
Hij vraagt zich af wanneer de eenzaamheid verscheen.

Verwijten naar iedereen, wie doet hem dit aan.
Hard geleerd en gewerkt en altijd alles gedaan.

Hij wil geen hulp maar kan zo niet door.
Hij moet terug naar de tijd voordat zijn hart bevroor.

Dan toch die uitgestoken hand als een baken.
Langzaam zal zijn hart weer ontwaken.

Zijn binnenste verwarmen en gevoelens te veel.
Zijn ware ik komt tevoorschijn, hij wordt weer een geheel.

Nu kan hij op zoek naar zijn ware droom.
En in liefde leven in zijn eigen levensstroom.

Passend onderwijs zonder passende docenten

Posted on 30/11/2011 at 10:35 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn hart huilt. Ik was een enthousiast docent die voor de klas stond omdat ze voelde dat daar haar thuis was. In de studie die daarop volgde kon ik niet vinden wat ik zocht. Theoretische kennis genoeg en dat is natuurlijk heel belangrijk. Maar waar was de handleiding om met die leerlingen om te gaan die net iets meer aandacht nodig hadden. Leerproblemen, gedragsproblemen, problemen thuis, op school, op straat, overal. Daar werd niet naar gekeken. Ja even, in vogelvlucht. Dus voor mij was de overstap naar een docentenopleiding die wel aandacht geeft aan die problematiek heel logisch. Vooral nu deze problematiek steeds meer in het klassenbeeld voorkomt. Het resultaat van deze goede bedoeling is dus dat ik het nieuwe schooljaar even 3000 euro extra uit mijn eigen zak mag betalen voor de studie door het lang studeren. En, omdat ik meer leerling gericht les wil geven telt mijn bevoegdheid niet meer. Ergo, studie niet kunnen betalen is geen studie, verkeerde bevoegdheid is geen baan. Dus per het nieuwe schooljaar mag ik op zoek naar een andere baan omdat er in het onderwijs geen plek is voor mensen zoals ik die zich vooral in willen zetten voor leerlingen die meer aandacht nodig hebben. Hoezo passend onderwijs als er geen passende docenten zijn! Mijn enthousiasme ebt weg en het gevoel dat ervoor in de plaats komt is verslagenheid. Als extra een punt tot nadenken aan de docenten: Denk eens goed na over hoe je de leerlingen aanspreekt in de klas. Zij hebben namelijk ieder uur iemand anders en het komt wel voor dat ze na 8 uur les te hebben gehad vanaf het eerste uur woorden naar hun hoofd krijgen geslingerd die ze echt wel tot zich nemen. Voorbeeld: 1e uur ben je een hangoor, 2e uur ben je een trut, 3e uur ben je te lui om uit je ogen te kijken, 4e uur wordt je genegeerd, 5e uur ben je een sukkel, etc. Hoe is het zelfbeeld van die leerling aan het einde van een schooldag?!? Pijnlijk toch! En dan vaak thuis ook al het gevoel dat je niet echt gewenst gezelschap bent. Dit is nog maar één van de weinige voorbeelden uit de praktijk en daar maak ik me dus druk om. Hoe gaat het met het welzijn van onze kinderen op school of is school echt alleen maar voor het overdragen van kennis?

Zorgleerlingen vragen om leraren die zorgen

Posted on 26/11/2011 at 13:27 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het passend onderwijs vraagt om nieuwe constructies. De overheid bezuinigt 300 miljoen op zorg voor leerlingen met gedrag- en leerstoornissen. Scholen moeten nu zelf de zorg in huis hebben in de vorm van docenten die weten hoe ze met de zorgleerlingen om moeten gaan. Dat vraagt om meer dan de gedegen vakinhoudelijke kennis en algemene leerlingbegeleiding  van nu. Eén van de aangedragen oplossingen is om de leerlingen niet meer te labellen. Dus alle onderzoeken ten spijt...ADHD en zo is maar een label en bestaat niet echt. Negeren is achteruit zien!

Gelukkig kunnen docenten zich altijd bij laten scholen zodat ze weten hoe ze met de problematiek om moeten gaan als ze zorgleerlingen in de klas hebben. Jammer alleen dat ze al een studie hebben gedaan om docent te worden, want nu mogen ze minimaal 3000 euro bovenop het collegegeld betalen omdat ze zomaar door gaan studeren en onder 'langstudeerders' vallen. Heel aantrekkelijk toch?!?

Niet? Oh, nog sterker:  Vanaf het schooljaar 2012 mogen docenten alleen nog maar lesgeven in het vak waar ze voor bevoegd zijn. Oftewel, ben je economiedocent, dan mag je niet ook nog een paar uurtjes maatschappijleer geven want daar ben je niet voor bevoegd. Ervaring telt niet mee, papiertje is wat jouw kunde weergeeft. Scholen moeten dus aan een nieuwe samenstelling van hun docentenkorps. En dat past niet echt binnen de bezuinigingen.

Zo zorgt deze 'verbetering' voor een grotere vraag naar geld terwijl er flink op los bezuinigd wordt. Daar snap ik dus niets van. Het doel was toch juist om het onderwijs te verbeteren? Dat zie ik in deze constructie niet gebeuren. Wanneer gaat iemand bij het ministerie eens nadenken over de gevolgen voordat er iets in gang wordt gezet?

verwondering

Posted on 28/9/2011 at 11:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Het gaat nog steeds lekker. Zelfs in deze drukke tijd. De meeste supplementen doe ik niet meer maar wel het magische poedertje en ik voel me prima.
Slaapjes blijven er wel in en goed in de gaten houden dat ik zo af en toe rust heb ook, maar (en nu klop ik het even af) ik ben zeer blij!
Afgelopen maandag heb ik twee collega's uitgezwaaid die mee gingen op Ardennenkamp. Dit jaar ga ik niet mee, toch een soort van toegeven dat dat soort dingen niet meer zo makkelijk gaat. Het voelt ook een beetje als toegeven aan de ziekte en dat wil ik niet, nog niet!
Ik hou er toch al zoveel mogelijk rekening mee door braaf af en toe op de rem te gaan staan, maar soms net te laat en dan wordt ik weer teruggefloten en moet ik weer even op de bank met poes die daar heel blij van wordt. maar vergeleken met vorig jaar ben ik nu mega super gezond.
het heeft ook alles te maken met dingen doen die je leuk vind en lekker in je vel zitten daardoor. Dat is volgens mij het grootste medicijn. Dus ik ga lekker door met leuke dingen doen waar ik met heel mijn hart achter kan staan en stop met het negeren van mezelf. Als ik zo de winter doorkom heb ik bewijs dat het echt goed werkt!!! Het beste medicijn ever

Vakantie

Posted on 24/8/2011 at 07:11 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn lijf vind vakantie fijn, vooral met een temperatuur rond de 25 graden, niet te heet en niet te koud. De afgelopen twee weken zaten we in Zuid-Frankrijk en het voelde heel erg goed, bijna geen pijn!

Inventarisatie:
a) Ik heb netjes alle voedingssupplementen meegenomen en ben die braaf blijven innemen
b) De temperatuur in Frankrijk was behaaglijk
c) Geen stress, moeten en drukte
d) Ik heb heel weinig tot niets gedaan, alleen genoten

Dit jaar voelde de vakantie 'reumavrij' ondanks twee weken uitermate slecht slapen door bedden met betonnen matrassen. De temperatuur en luchtvochtigheid waren op mijn lijf geschreven en door de rust ging mijn lijf ook in de relaxstand. Wat een zaligheid!

De terugweg reden we in 1x, dus 1100 km achter elkaar hatsikidee. En ook dat ging goed, zelfs ik heb stukken gereden, gewoon omdat dat kon. Wat een verschil met het gebroken vogeltje van vorig jaar die met haar kussentje zo makkelijk mogelijk probeerde te zitten om de reis te doorstaan!

Zie ik verbetering? Dat lijkt me duidelijk! Als ik kijk naar het inventarisatielijstje dan is er maar 1 ding dat ik standaard en makkelijk kan blijven doen...de Ayurvedische pillen, poeders en olieen blijven gebruiken.
De temperatuur in Nederland kan ik niet veranderen, dus dan maar emigreren? Nee, geen optie, partner wil absoluut niet weg uit zijn geboortedorpje.
De stress, moeten en drukte dan, tja, daar kan ik wel wat in proberen te veranderen, maar dat is lastig voor een ADHDerige geest als het mijne. Dat probeer ik al jaren maar er zijn nog zoveel leuke dingen te ontdekken dat het vaak mislukt. Maar ik blijf mijn best doen.
Weinig tot niets doen brengt hier geen brood op de plank dus ik ga toch echt wel weer werken. De truc is om hier het moeten te veranderen in willen. Ik vind mijn werk als docent en coach heerlijk om te doen dus dat voelt niet als werken. Ik voer kleine momentjes van nietsdoen in door hazeslaapjes tussendoor op de bank, gezellig samen met poes.

Nu ben ik weer terug in Nederland en heb bergen was weg te werken, een moestuin weer op te knappen na twee weken verwaarlozing (viel gelukkig mee) en het werk en de studie roepen alweer om aandacht + het weer, dat echt slecht is voor reumalijven! Dus het is zaak om dit lijf najaar en winterproof te maken zodat ik daar ook soepeltjes doorheen rol.


Artsbezoek en pillen

Posted on 29/7/2011 at 07:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Zo, alweer een week voorbij na het bezoek aan de Ayurvedisch arts. Als een echte taxateur keurde hij mijn huis, met behulp van wat bloeddruppels kon hij mij vertellen dat er flink geklust moest gaan worden. Zelf mocht ik ook meekijken. Levend bloed analyse heet dat. En het zag er niet fraai uit, bij elkaar geklitte bloedplaatjes, streepjes die vertellen dat ik een prikkelbare darm heb en vlokkerige stipjes die de vervuiling aangeven. Aan de slag dus om dat plaatje weer fris te krijgen. Dat betekent doorspoelen tot en met de verwarmingsbuizen aan toe. Zelfs het riool wordt ontstopt, maar dat gelukkig pas na de vakantie, dan kan ik aan dat idee nog een beetje wennen.

Voor iemand die niet van pillen slikken houdt heb ik toch een hele batterij meegekregen, voor schoon bloed, schone lever, schone darmen, soepelere gewrichten en nog een poeder voor het ontzuren. Dat poeder is eigenlijk het ware tovermiddel, door alles wat we eten en drinken raken we vreselijk verzuurd. Misschien dat er daarom zoveel mensen rondlopen met van die zure gezichten! Die verzuring zorgt voor allerlei klachten omdat ons lichaam dan de afvalstoffen niet goed kan verwerken en die dan maar her en der gaat opslaan. U snapt de gevolgen! Onder andere opslaan als kristalzouten die gaan klieren bij je gewrichten, in de aanhechtingen en zo. En na een week drinken van poeder voel ik me best een stuk fitter....en minder zuur....hmmm, dat voelde ik me al niet, ben meer van de blij, dus nog blijer!

Gelukkig zijn die pillen niet voor eeuwig en het zijn kruidenpreparaten dus geen chemische polonaise in mijn lijf. Verder heb ik wat dieetvoorschriften meegekregen. Basisregel is: geen eiwitten, en dan ook echt totaal niet, dus geen vlees, kaas, melk, eieren etc. Snif, die kaas, daar heb ik het wel moeilijk mee, de rest valt gelukkig mee. Ik was al een vagetarier, dus nu ben ik vegetarier. Dat is niet moeilijk vol te houden en stiekem zondig ik wel met geitenkaas en honing, zo heel af en toe. Maar ik eet heerlijke gerechten en hou in de dingen die ik eet ook rekening met hoe de zuurgraad is.

Dus, score na 1 week, fitter gevoel, slapen als een os, paar kilo's kwijt (vocht), nog geen verminderde reumaklachten vooral in mijn handen (Mickey Mouse handen), sneller herstel na bijv. lang lopen. Nog even en ik huppel weer rond als een jong geitje in de wei! In ieder geval is de verf die aan het afbladderen was van de deuren en kozijnen geschuurd dus mijn huis is klaar voor de volgende fase.

Mag ik even voorstellen: mijn lijf en reuma tadaaaaaaaa

Posted on 21/7/2011 at 11:30 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik ben bewoner van een huis dat ziek is......reuma heet dat. Je zou het kunnen zien als een huis vol scharnieren die niet gesmeerd zijn en dus steeds vastlopen. Stel je maar eens voor dat je steeds deuren open en dicht moet doen met heel veel kracht omdat ze niet meer soepeltjes meewerken. Dat dus, heel vermoeiend en vaak ook erg pijnlijk.

Ooit, heel vroeger heb ik gekozen voor dit huis omdat het aan een aantrekkelijke weg leek te liggen. Maar soms vraag ik me wel eens af waarom ik niet een wat makkelijker huis had gekozen. Niet zo'n gezellige cottage maar een kant en klare prefab woning. Lekker makkelijk, erin trekken en je leven leven.

Tja, maar dan had ik ook niet al die mooie, verdrietige, blije, avontuurlijke, nare, fantastische dingen meegemaakt die nu op mijn pad zijn gekomen. Dus dan toch maar dat huisje dat een leven lang klussen vereist. Heb ik toch goed gekozen! Met roestige scharnieren en meer opknapklusjes. Een uitdaging, een nieuw avontuur.

Ik ben maar eens even midden in dit huis gaan zitten en heb besloten om het op te knappen. Dat kan ik niet zelf en ik wil daar ook nog niet voor aan heftige medicijnen, dus morgen ga ik voor een tweede consult naar een Ayurvedisch arts die mee gaat helpen om dit huis weer schoon te krijgen, te ontzuren, ontgiften en weet ik niet wat nog meer.

Dus de raampjes worden gewassen voor een heldere blik, de atmosfeer wordt gezuiverd en de scharnieren krijgen een pompje olie. Laat de grote schoonmaak maar beginnen zodat er weer heel veel positieve energie door dit huis kan stromen. Want die weg waar dit huis aan ligt heb ik nog lang niet verkend en ik wil nog vele afslagen ingaan om te leren!

Hosting door HQ ICT Systeembeheer