Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Indra's weblog Home | Profiel | Archief | Vrienden

Vanaf nu sta ik (Indra) zelf ook eindelijk op het net, ik zal er regelmatig mijn reisavonturen op zetten en andere noemenswaardige gebeurtenissen in mijn leven.10/8/2020

Op deze weblog zijn foto's en korte verslagen te vinden van de reizen die ik heb gemaakt. Aangezien reizen een van mijn passies is, en ik er zeer enthousiast over ben, vind ik het leuk om er over te vertellen. Verder haal jij er als lezer wellicht nog inspiratie uit, of heb je baat bij de tips die ik tussen de regels door geef. Ik ben daarnaast ook zeer benieuwd hoe jullie zelf e.e.a. (land, reis etc.) hebben ervaren, of er van verwachten als je nog plannen hebt! En... comments zijn welkom...

 

 

Bevriende weblog's en sites:

- The Doloken Show: www.dobken.com

-

-

 

* * * *

1 Reacties | Reageren | Permanente Link

Zhongguo, ofwel China...foto's van mijn trip in 2006!10/8/2006

Ik ben de afgelopen 3 weken op reis geweest naar China, na een bezoek aan Shanghai ben ik via Guillin/Yangshuo, Xi'an en Beijing door het land gereisd, afsluitend met nog een paar dagen Shanghai. Wat mij bijblijft is dat het land zo groot is, en dat je er maar zo weinig in zo'n korte tijd van kunt meemaken. Klinkt cliche, maar ik heb het echt zo ondervonden. Delen van het land die ik namelijk nog niet eens gezien heb zijn bijvoorbeeld Tibet, Hongkong, Macao of Hangzhou. Met name Tibet zou ik op korte termijn nog wel willen bezoeken, aangezien de railverbinding die nu gereed is er voor zal zorgen dat veel van Tibet's (laatst overgebleven) puurheid verloren zal gaan, nu het makkelijk bereikbaar is. Tip mijnerzijds voor de snelle reizer (als je net als ik 3-4 weken hebt i.p.v. een flink aantal maanden): gebruik het vliegtuig! Je mist wel de avonturen van het samenreizen met Chinezen in de trein, maar je komt ze genoeg tegen om wat van hun cultuur, doen(!) en laten (!) mee te krijgen. Vliegen is relatief goedkoop: Met ongeveer 100,- vlieg je binnenlands naar iedere stad in China. Let wel, ze passen zich niet aan jou (als westerling) aan, maar jij moet je aan hen aanpassen, hun taal spreken (ook al beheers je die niet), hun gewoontes kennen (ook al snap je ze niet), en naar hun cultuur handelen (wat is specifiek "de cultuur" binnen dit grote land?!). Geef je gewoon over aan de grillen en verassingen van het land en de mensen, en geniet...

 

Hoogtepunten van deze trip waren voor mij: De skyline van Shanghai gezien vanaf de Pearl Oriental Tower, fietsen en varen tussen het karstgebergte in Yanghsuo, de historische schatten (en dan met name de Terracota Warriors) in Xi'an, de Great Wall (ondanks de mist) en zeker ook de Forbidden City...Last but not least de zg. Hutongs (originele, soms eeuwenoude, chinese straatjes, tegenwoordig vaak tussen de hoogbouw bijna helemaal verdrukt, of zelfs bijna compleet verdwenen)! Hier voel, zie en ruik je het ware China! Hieronder nog wat foto's ter illustratie. Daarnaast was het leuk om mijn zus en gezin een bezoek te brengen...zij werken en wonen sinds een paar maanden in Shanghai!

 

Oh ja, vergeet niet tijdig een visum te regelen!

 

 

* * * *

0 Reacties | Reageren | Permanente Link

Egypte 2006!!!10/6/2006

 

Met wat extra geld te hebben gespaard, en veel vakantiedagen over van mijn werk, even lekker 15 dagen weg in het voorseizoen. Bestemming: Egypte!

 

8 dagen Nijlcruise, en alle historische schatten tussen Luxor en Aswan gezien, met de boot terug naar Luxor, tussentijds lekker op het dek in het zwembad poedelen, zonnen, en genieten van een biertje. Een echte aanrader, de organisatie was prima alsook de accomodatie, het personeel, de kwaliteit van het eten.... http://www.niletravel.nl/

 

Deel 2 van mijn vakantie (de laatste 7 dagen) doorgebracht in Hurghada, en ze waren prima: Duiken in de Rode Zee, dagtrip Cairo, en genieten van het all-inclusive gebeuren (mag ook wel eens vond ik). Prima hotel (Grand Azur ****).

 

http://www.vakantiereiswijzer.nl/vakantie/beoordeling/6775/grand-azur-horizon-resort/).

 

Tip: Eet hier dus niet in de "eetfabriek", ofwel het grote restaurant. Mijdt de vele (veelal onbeschofte en vervelende) Russen en ga lekker in het Italiaanse restaurant op de hoek (met versgebakken pizza die je zelf mag kiezen!) en ook onderdeel van het all-inclusive arrangement!! Sluit je halverwege de middag aan bij de fanatiekelingen die op het strand in zijn voor een potje volleybal!

 

Houdt verder op de terugreis rekening met een chaos op Hurghada Airport, ofwel....een chaos voor ons, waarschijnlijk standaard en gestructureerd voor de Egyptenaar, lees Hurghadanees, zelf...En laat je visum vanuit Nederland regelen door de reisorganisatie.

 

Hoogtepunten: Niet zo gepland, maar wel zo gekregen, de prive-trip met gids, reisleider en 3 chauffeurs naar Cairo, en hier dus ook de Sphinx, piramids en het nationaal museum(!); de imposante tempels in Luxor e.o., zeilen in Aswan, duiken/snorkelen in de Rode Zee, en het continu veranderende decor langs de Nijl tijdens de nilecruise zelf...prachtig!

 

* * * *

0 Reacties | Reageren | Permanente Link

Pics Thailand 2005!10/8/2005

Al weer een jaar geleden, maar toch leuk om wat foto's te publiceren. Thailand....bekend om haar extreem goede keuken, de parelwitte stranden, de paradijselijke eilanden met mooie riffen om te snorkelen en te duiken, de wouden in het noorden om door heen te trekken, te voet of per olifant, de vriendelijkheid van de bewoners...Ik heb het allemaal mogen ervaren. Een prima vakantieland, voor zowel de echte actieve backpacker, alsook de luxe strandligger...die zo nu en dan een uitstapje wil maken. Zie mij als een tussenvorm. Het was tevens leuk om mijn goede vriend Bas te zien. Hij heeft het goed voor elkaar als manager bij Club Bamboo (Patong Beach; Phuket ~ http://www.clubbamboo.com).

 

Verder waren de Full Moon Parties op Koh Pha Nang, het wakker worden in een bamboohut strak op het strand met 25 meter lopen naar de zee, het met ruim 100 km per uur  achter op de 'motorbike' door de straten van Bangkok scheuren om het vliegtuig te halen, en het fietsen met een gids door Bangkok (sloppenwijken (!) afgewisseld met de rijke wijken), en toch ook Koh Phi Phi (ondanks de recente Tsunami) absoluut van toegevoegde waarde wat betreft de reis...

 

* * * *

1 Reacties | Reageren | Permanente Link

Uit de oude doos: Tunesie11/3/2002

Binnenkort meer over Tunesie 2002. Twee en een halve week door de woestijn met Jeeps en kamelen. Een onvergetelijk avontuur. Zie ook http://www.saharaadventure.nl/. Ondertussen draait deze reisorganisatie zo te zien goed. Toen ik mee ging, was het in het kader van "figurant" op de foto's die voor het promotiemateriaal (internet etc.) zouden worden gebruikt. Een profesioneel reclamebureau werd in de hand genomen, alsook een fotograaf en een journalist van dagblad De Gelderlander (voor het reisverslag). Op mijn studie destijds (Katholieke Universiteit Nijmegen) werden de figuranten geworven, waaronder ik (zie foto onder!). 

 

De hoogtepunten waren: Zonsopgang/ondergang onderweg, de absolute stilte ver weg in de diepe woestijn, het slapen in de openlucht (soms in een droge rivierbedding) met s'ochtends wakker worden met de rijp op je slaapzak , Chenini (historisch dorp in bergen uitgehakt), te voet/per kameel door het onbegaanbare deel van de woestijn verder, slachten van een geit, uitgraven en repareren van de jeep...kortom: Avontuur en afwisseling!

 

* * * *

0 Reacties | Reageren | Permanente Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer