Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
inge Home | Profiel | Archief | Vrienden
test

Jamaica22/3/2006

Het land van de rum en reggae is absoluut één van de mooiste eilanden in het Caribische gebied. Dit veelbezongen 'Island in the Sun' werd oorspronkelijk bewoond door de Arawak Indianen, die het Xaymaca (letterlijke vertaling: land van woud en water) noemden. Later is dit verbasterd tot de naam die iedereen kent: Jamaica.

Eeuwenlang was het een belangrijke post voor vers voedsel en water want het eiland lag langs de grote handels- en scheepsroutes van die tijd. Hierdoor is het eiland is dan ook een smeltkroes van vele, vooral Afrikaanse, Spaanse en Engelse culturen. De Engelssprekende bevolking is kleurrijk en leidt een levenslustig bestaan op het relaxte ritme van reggae.

Gelokt door de verhalen over een hof van Eden aan een blauwe zee en het heilzame water van Doctor's Cave Beach kwamen rond 1925 de eerste toeristen naar Jamaica. Vandaag de dag trekken ze nog steeds in grote aantallen naar plaatsen zoals Montego Bay. Ook Port Antonio is erg populair. Filmster Errol Flynn biechtte een keer op dat "Deze plaats mooier is dan enige vrouw die ik ooit heb gezien".
Om uit te zoeken of hij gelijk had zijn sinds die uitspraak drommen filmsterren en miljonairs hier regelmatig op vakantie gekomen. Maar je hoeft echt geen beroemdheid te zijn om hier de vakantie van je leven te hebben....

3 Reacties | Reageren | Permanente Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer