Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Jeugdcriminaliteit

Description

Dit is het logboek voor de 2de jaars studenten van de opleiding Maatchappelijk werk en dienstverlening. We volgen de minor jeugdcriminaliteit en zullen over ons project hiernaar onderzoek doen. Dit proces en onze bevindingen zetten wij in ons logboek.


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Interview 5- Kimberly

 

Stanley is 16 jaar oud en woont nog thuis bij zijn moeder in Amsterdam zuidoost. Hij woont zijn halve leven in Amsterdam zuidoost en hiervoor woonde hij in Ghana. Stanley zit nog op school en gaat weleens om met de jongeren uit de buurt in Kraaiennest.

1.Wat is volgens jou een jeugdcrimineel?

Iemand die berooft, zomaar vecht, op scooter rijden terwijl je nog geen 16 bent, joyrijden (in een auto terwijl je nog geen 18 bent), met een wapen lopen (zoals een mes) en die vele erge dingen heeft gedaan.


2. Wat vind je van Jeugdcriminaliteit?

Dat het best vaak voorkomt, vooral in de vriendengroepen op straat. En het is wel vervelend, vooral als er vaak voor de scholen gevochten word.


3. Merk je dat er iets gedaan wordt aan Jeugdcriminaliteit? Zo ja, hoe?

In de buurt organiseren de buurthuizen vaak, activiteiten. Er word daar weleens met ons gesproken dat drinken, beroven en alle slechte dingen niet goed zijn voor onze toekomst. Want als je een strafblad hebt, kom je niet ver met een baan. Er rijden weleens wijkagenten rond en die praten ook wel met jongeren, maar niet iedereen luistert, omdat zij de agenten stom vinden. Verder merk ik niet zoveel in de buurt.


4. Hoe zou jij jeugdcriminaliteit aanpakken?

Mijn moeder is zelf heel streng tegenover mij, dus misschien moeten de hulpverleners met de ouders praten over hun kinderen. Strengere straffen zou ik invoeren, omdat ze vaak denken dat ze er makkelijk van af komen.


5. Ben je zelf eens in aanraking geweest met justitie, Bureau Halt, of Spirit?
Zo ja, wat vond je van je straf/begeleiding? 

Ik ben zelf een keer opgepakt, omdat er een gevecht plaatst vond en ik was erbij en had meegedaan. Daarna kwam ik terecht bij bureau Halt en ik moest een taakstraf doen bij de Albert Heijn en een brief schrijven waarom ik dat gedaan had. Ik vond de begeleiding niet leuk, omdat die vrouw heel streng was. En de straf vond ik eigenlijk leuk, omdat er veel jongeren in de Albert Heijn werken.


6. Ken je iemand die in aanraking is geweest met Justitie, Bureau Halt, of Spirit? Zo ja, wat vond je van die straf/begeleiding? Had het effect? 

Ik ken een jongen uit de buurt en die is al te vaak opgepakt, hij zit nu in de jeugdgevangenis en die komt nog lang niet vrij. Ik denk dat ze misschien niet zo streng waren bij hem. Hij gaat ook om met alleen maar slechte vrienden.


7. Hoe zie jij de politie of hulpverleners?

De politie is er om ons te helpen, eerst dacht ik niet zo, ik vond ze stom, want al mijn vrienden zeiden dat de politie verklikkers waren.


8. Hoe denk je dat jeugdcriminelen weer op het rechte pad kunnen komen en blijven?

Ik denk dat de jongeren beter naar school kunnen gaan, voor hun toekomst. En dat de buurthuizen blijven bestaan. En zij moeten anderen vrienden uitkiezen die niet zo crimineel zijn.


9. Heb je zelf toekomstplannen?

Ik wil later de bouw in, maar weet niet in wat ik me wil specialiseren. En ik heb iets met muziek dus misschien word dat ook wat.


10. Wat voor advies geef je iemand die Jeugdcrimineel is? Wat hoop je te zien voor de toekomst van jongeren?

Dat hij zijn leven moet gaan oppakken, en die vrienden achterlaten. Je moet je richten op je school, werk en rijbewijs.


Posted: 22:52, 19/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Interview 4- Esther

 

Interview jeugdcriminaliteit

 

Cyntia is een 18jarige meisje uit Amsterdam Zuid – oost. Cyntia heeft een Ghanese vader en een Ghanese moeder en die zijn al een tijdje gescheiden. Cyntia heeft haar hele leven lang in Amsterdam zuid- oost gewoond en kent aantal jongeren van zijn leeftijd die wel vaak in aanraking zijn gekomen met Justitie.  

 

1.     Wat is volgens jou een jeugdcrimineel?

 

Een jeugdcrimineel is iemand die al op een jonge leeftijd begint met criminele activiteiten. Het begint bij bv. een snoepje stelen bij de Jamin. En het eindigt op een busoverval. 

Een jeugdcrimineel is vaak met een groep jongeren die het ook doen. Dus het motiveert een jeugdcrimineel om zich  bezig te houden met dit soort activiteiten. Maar het ligt soms ook aan de omgeving en de opvoeding van een jeugdcrimineel.

 

2.     Wat vind je van jeugdcriminaliteit?

 

Ik vind het gewoon vervelend en jammer dat er op dit moment veel jeugdcriminaliteit zich voordoet. Je merkt gewoon dat het jongeren zijn die gescheiden ouders hebben of ze hebben geen geld om dingen te kopen. Jeugdcriminaliteit wordt vaak ondersteunt door het soort muziek en films die er worden bekeken door de jongeren. Net zoals 50cent, 2PAC etc.

Dit zijn allemaal rappers die zich al vanaf jongs af aan bezig houden met criminele

activiteiten. Dus als de jongeren naar dit soort muziek luisteren, voelen zij zich geïnspireerd.

 

3.     Merk je dat er iets gedaan wordt aan jeugdcriminaliteit?

 

Ja, dat merk ik wel. Je hebt bijvoorbeeld nu veel meer politie, buurtwachters, beveiligers op straat lopen maar ik denk persoonlijk dat het niet echt  veel effect heeft. Jongeren hebben altijd wel andere plannen om al deze mensen te kunnen ontwijken en toch weer iets te doen. Ze observeren hoe de politie ter werk gaan zodat hun ook weten wat zij kunnen doen. Maar ik vind dat het een slechte uitdrukking geeft als er meer politie op straat loopt. Jongeren ergeren zich aan politie. Dus op het moment dat ze het zien, zijn ze juist geneigd om iets doen.

 

4.     Hoe zou jij jeugdcriminaliteit aanpakken?

 

Ik zou eerst kijken naar het percentage tussen de jongens en de meisjes. Op het moment dat het duidelijk is zou ik een aantal ex-gedetineerden vragen of zij een voorlichting willen geven over jeugdcriminaliteit. Dus het zullen ex-gedetineerden zijn die zelf  in aanraking zijn geweest met de politie voor jeugdcriminaliteit. Ik denk dat het veel effect zal hebben. Omdat ze dan horen van een persoon die precies “hetzelfde” is net als hun en hij heeft het allemaal ook mee gemaakt. Vaak zien de jongeren niet wat de gevolgen zijn van het plegen van een criminele activiteit. Dus op het moment dat ze het horen van iemand die heeft vastgezeten kan het zijn dat die persoon toch een indruk achter laat. Daarnaast zou ik een dag organiseren voor de jongeren in de Bijlmer. Zoals voetbal, eten, drinken performance etc. Maar ze verdienen er toch geld bij. Jongeren doen dit vooral om ze er geld mee willen verdienen dus als je een dag organiseert waarbij je toch leuke dingen doet, en geld voor kan krijgen is het vaak leuk voor de jongeren.  En ik vind dat het onderwijs zich daar ook bezig moet houden. Zoals het onderwijs in de Bijlmer. Ze moeten inventariseren en bekijken wat voor jongeren zij hebben en hebben zij een factor om als een jeugdcrimineel opstap te gaan. Ik denk dat als je het van te voren goed uitzoekt, dat je veel criminaliteit kunt voorkomen.

Daarnaast zijn kerkprogramma’s ook leuk voor dit soort jongeren.

Hoe dichter bij je bij God bent, hoe meer je bereid bent om meer met hem te zijn. En om zijn wegen te nemen. En dat voorkomt ook alle criminaliteit.

 

 

5.     Ben je zelf eens in aanraking geweest met Justitie, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt of Spirit?Zo ja, wat vind je van hun begeleiding?

 

Ik ben zelf 1 keer in aanraking geweest met Bureau Halt. Ik vond de begeleiding wel OK. Ze gaven duidelijk aan dat zij mij willen helpen om er voor te zorgen dat ik niet meer zal terugvallen in de jeugdcriminaliteit. Het is altijd wel fijn om te weten dat bepaalde mensen je serieus nemen. Daarnaast vind ik dat de begeleiding wel beter mag en ook strenger. Want als de begeleiding strenger is dan geeft het de jongeren ook een indruk dat ze het niet meer willen doen. Hoe milder het wordt, hoe vaker jeugdcriminaliteit voorkomt.

 

6.     Ken je iemand die in aanraking is geweest met Justitie, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt of Spirit?Wat vind je van hun straf/begeleiding?

 

Ja ik ken genoeg mensen die in aanraking zijn geweest met Justitie. Als je in de Bijlmer woont, leef je met zulke mensen. En het probleem is dat ze het vaak niet afleren. Omdat ze een makkelijke straf krijgen, vallen ze vaak terug. Ik merk dat ook als ik met zo’n een persoon in gesprek ben. Je merkt dat het diegene niet interesseert dat hij/zij voor even vast moet zitten omdat ze weten dat het toch niet lang gaat duren. Maar tegenwoordig merk ik dat het anders wordt. Ik zie dat jongeren zich concentreren op de toekomst. Ik merk vaak dat ze het vervelend vinden dat ze een strafblad hebben en niet verder kunnen gaan met school. Maar  als Bureau Jeugdzorg ze goed begeleidt, komen ze er vaak snel en goed over heen.

 

7.     Hoe zie jij de politie en hulpverleners?

 

De politie denkt dat ze “alles” zijn. Ze houden zich bezig met onnodige zaken. Op het moment dat ze een groep jongeren ergens zien staan, gaan ze er gelijk op af. Maar ze houden zich niet bezig met andere zaken zoals vermiste kinderen en moordzaken. Ze irriteren de jongeren te vaak omdat ze gelijk al heel arrogant en negatief overkomen. Zoals vergeet ze zelf dat zij ook werken voor de overheid dus dat we allemaal 1 zijn. Ze voelen zich “te hoog”.

 

8.     Hoe denk je dat jeugdcriminelen weer op het rechte pad kunnen komen en blijven?

 

Door uit te zoeken in wat voor buurten de jeugdcriminelen worden. Daarnaast zou je buurthuizen kunnen plaatsen in buurten zoals de Bijlmer. En er voor zorgen dat er hulpverleners zijn die elke dag contact hebben met de jeugdcriminelen. Zodat zij in de gaten kunnen houden dat zij naar school gaan, dat zij zich bezig houden met “goede” dingen. En veel activiteiten en programma’s organiseren dat hun ook aangaat. En zoals ik al eerder aangaf, voorlichtingen geven op scholen, buurthuizen , tijdens programma’s over wat de gevolgen zijn van jeugdcriminaliteit.

 

 

9.     Heb je zelf toekomstplannen?

 

Ja zeker! Trouwen met kinderen en een succesvolle zakenvrouw zijn.

 

 

 

10.     Wat voor advies geef je iemand die jeugdcrimineel is? Wat hoop je te zien voor de toekomst van de jeugd?

 

 

Als je uit een familie komt die gescheiden zijn of je leeft op dit moment zonder geld, moet het je motiveren om je ouders trots te maken. Niet als jeugdcrimineel, maar als iemand die voor de overheid werkt en veel geld verdient. Tenslotte wilt elke ouder zijn dochter/zoon rijk en goed zien. Dus als jij dat in je hoofd heb, wil je er voorzorgen dat je je onderwijs goed afmaakt en wat wordt in het leven. Zorg ervoor dat je naar school gaat. Ga niet met verkeerde vrienden om en blijf gewoon je zelf. Je hebt het allemaal zelf in je handen. Als er geen geld is ga je een bijbaan zoeken bij de AH of wat dan ook. Maak je zelf nuttig door te werken en te leren. En dan wordt je nog iets in het leven in plaats van 30% van je leven in de gevangenis te zitten.


Posted: 22:51, 19/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Interview 3- Esther

 

Interview jeugdcriminaliteit

 

Cedrick is een 18 jarige jongen en woont in Amsterdam Zuid- Oost. Cedrick is een Ghaneese jongen. Hij heeft een Ghaneese moeder en vader. Cedrick is op 8 jarige leeftijd naar Nederland gekomen en woont verder zijn hele leven in de wijk Ganzenhoef. Hij heeft zelf een aantal criminele activiteiten uitgehaald en kent ook andere jongeren die in het crimineel circuit bekent zijn.

 

 

1.     Wat is volgens jou een jeugdcrimineel?

 

Kinderen die bezig zijn met criminele dingen enzo, bijvoorbeeld jongeren die willen slopen en overvallendoen, stelen en vechten op straat. Jongeren die uit de hand zijn gelopen en rare dingen doen, geen opvoeding thuis, slecht achtergrond.

 

 

2.     Wat vind je van jeugdcriminaliteit?

 

Ik vind dat het aangepakt moet worden en ook harder aangepakt moet worden.

Ik vind Jeugdcriminaliteit niet goed, omdat je niet hoort te stelen en tasjes van oudere vrouwen te stelen.

 

 

3.     Merk je dat er iets gedaan wordt aan jeugdcriminaliteit?

 

Nee niet echt, helemaal niet echt. Je wordt alleen 2 maandjes vastgezet en dan ben je weer vrij, daar leer je niet van. Ze proberen wel dingen, maar ik merk geen enkel effect.

 

 

4.     Hoe zou jij jeugdcriminaliteit aanpakken?

 

Ik zou veel communiceren met de jeugd en dan proberen die rare dingen die ze van plan zijn te voorkomen. Hoe zou je dat voorkomen dan? Ja ik zou echt proberen met ze te praten en ze te adviseren dat het niet goed is. Ik zou ze gewoon in de groep aan spreken en dan met ze praten en zeggen dat ze hier een goede leven leiden. Ik zou door middel van verschillende activiteiten met ze te doen, zoals voetbal, ze van de straat te houden. Verder denk ik dat het gewoon het meest belangrijk is goed met je jongeren te communiceren om te kijken wat er allemaal in hun hoofd omgaat.

 

 

5.     Ben je zelf eens in aanraking geweest met Justitie, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt of Spirit?Zo ja, wat vind je van hun begeleiding?

 

Ja met justitie. Ik was met een groep vrienden en dat probeer je gewoon de stoere jongen uit te hangen, van ja ik durf het wel en dan zit je voor je het weet 6 maanden in de gevangenis. Ik heb inderdaad eerder een aantal criminele activiteiten uitgehaald. Ik heb ingebroken enzo.

De begeleiding die ik kreeg vond ik niet echt goed, ik zat in gevangenis op een jeugdafdeling met jongens tot en met 23. Hier proberen ze je wel soort van opnieuw op te voeden, je moet bijvoorbeeld in de ochtend vroeg opstaan en je bed netjes hebben opgemaakt, je bent dan verder wel de hele dag druk bezig en met de maatschappij enzo. Ik vond de begeleiding die ik kreeg niet zo, ik weet niet of het ze me op een verkeerde manier begeleiden, maar ik had nou niet echt het gevoel dat ik daar wat had geleerd of dat ik nu veranderd was.

 

 

6.     Ken je iemand die in aanraking is geweest met Justitie, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt of Spirit?Wat vind je van hun straf/begeleiding?

 

Ja genoeg, kennissen en vrienden die in aanraking geweest zijn met justitie. Ik ken mensen die hebben ingebroken en overvallen hebben gepleegd. Hier ben ik zelf niet bij betrokken geweest, maar ik heb wel een keer met hun ingebroken. Dat was gewoon dom.

Zij zijn ook gestraft voor wat zij gedaan hebben. Een jongen die ik ken heeft al drie keer vast gezeten en hij heeft de laatste keer 18 maanden gekregen.

Sommige jongens zijn nu wel veranderd, ik weet niet of het nou komt omdat ze zo goede begeleiding hebben gekregen, maar misschien ook omdat ze nu ouder zijn geworden.

 

 

7.     Hoe zie jij de politie en hulpverleners?

 

Politieagenten zijn sukkels, ik vind het sowieso een heel slecht systeem hier in Nederland. Want als er thuis bijvoorbeeld wat aan de hand is, moet je eerst wachten voor dat er wat gebeurd is of dat er iemand iets aan is gedaan en dan pas komen ze eraan. Daarvoor niet, dan komen ze en dan zeggen ze van ‘er is toch niets gebeurd’. En dat vind ik gewoon een heel slecht iets.

En wat ik vind van de hulpverleners, ze praten veel, ze praten alleen maar, maar ze mogen wel eens wat gaan doen. Met alleen praten schiet je ook niets op, iets doen dat zal beter helpen.

 

 

8.     Hoe denk je dat jeugdcriminelen weer op het rechte pad kunnen komen en blijven?

 

Ja, dat ik wel moeilijk. Het ligt ook aan de persoon, het is wel leuk om allemaal activiteiten te organiseren, maar die jongeren denken ook van ‘ ik doe eventjes mee en dat thuis begin ik weer, weet je’, dus daar schiet je niks mee op. Het ligt echt aan de persoon zelf.

Je zou wel activiteiten met ze kunnen doen en met ze kunnen communiceren en ze je eigen verhaal kunnen vertellen over wat jij het meegemaakt om ze te inspireren en jou visie te laten zien. Jongeren zijn heel koppig en luisteren niet op die leeftijd, meestal moeten ze zelf eerst tegen de lamp lopen voor dat ze hun lesje eruit leren.

 

 

9.     Heb je zelf toekomstplannen?

 

Ja, heel veel. Ik wil graag een opleiding gaan volgen en afronden, ik wil volgend schooljaar beginnen. Ik wil een goede baan krijgen en een gezin opbouwen. Ik heb nu al een zoontje, maar ben niet meer met zijn moeder samen. Ik wil wel gewoon een goede vader worden voor mijn zoontje en een goede toekomst ook voor hem te kunnen bieden.

 

 

10.     Wat voor advies geef je iemand die jeugdcrimineel is? Wat hoop je te zien voor de toekomst van de jeugd?

 

Kijk, als ik oog in oog met een jeugdcrimineel zou staan, dan zou ik zeggen van ‘wat jij hebt gedaan het ik ook gedaan en hier bereik je niks mee’,  ‘je gaat van hier naar daar en je bereikt er niks mee.

Wat ik hoop te zien voor de toekomst van de jeugd zijn gewoon serieuze jongens die wat doen met hun leven, niet roken en herrie schoppen. Gewoon jongens die hun best doen, op school zitten en jongens met een visie.


Posted: 22:49, 19/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

interview 2- Euredice

 

Interview jeugdcriminaliteit.

 

Caroline is 15 jaar en is geboren en getogen in Amsterdam Zuid- oost. Beide ouders zijn van Surinaamse afkomst en zijn al een tijdje uit elkaar. Caroline is zelf nooit in aanraking gekomen met justitie, maar kent wel anderen waarmee dit wel is overkomen.

 

1.      Wat is volgens jou een jeugdcrimineel?

 

Een jong persoon die steelt, drugs verkoopt of met wapens loopt.

 

2.       Wat vind je van jeugdcriminaliteit?

 

Het kan gewoon niet. Ik vind ze zielig, Vaak denken ze dat ze gangsters zijn, maar ze bereiken er niks mee en hun gedrag slaat nergens op. Hun ouders hebben misschien geen goede opvoeding gegeven of die zijn zelf met dat soort dingen bezig.

3.      Merk je dat er iets gedaan wordt aan jeugdcriminaliteit?

 

Eigenlijk niet, je ziet vaak dat ze in de gevangenis terecht komen en na een weekje zijn ze vrij. Ik merk weinig van wat de overheid doet om criminaliteit te voorkomen.

 

4.      Hoe zou jij jeugdcriminaliteit aanpakken?

 

Ik zou mensen bij bepaalde buurten plaatsen om toezicht te houden en als mensen verkeerde dingens doen, dan moeten ze gelijk meegenomen worden.

 

5.      Ben je zelf eens in aanraking geweest met Justitie, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt of Spirit?Zo ja, wat vind je van hun begeleiding?

 

Ja, ik was eigenlijk gewoon getuige van iets, maar niks ergs.

 

6.      Ken je iemand die in aanraking is geweest met Justitie, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt of Spirit?Wat vind je van hun straf/begeleiding?

 

Wel goed, ze kreeg goede regels waar ze zich aan moest houden. Alleen houd ze zich niet aan die regels. Dat is wel jammer, want in het begin hield ze zich wel aan die regels, maar later niet meer en nu gaat het minder goed met haar.

 

7.      Hoe zie jij de politie en hulpverleners?

 

De politie stelt zich aan, ze denken dat ze iedereen zomaar kunnen pakken.

 

8.      Hoe denk je dat jeugdcriminelen weer op het rechte pad kunnen komen en blijven?

Door misschien even of langer in de gevangenis te zitten, dat ze kunnen beseffen dat ze zich moeten gedragen anders moeten ze nog langer de cel in of worden ze nog harder gestraft. Misschien leren ze hun les zo.

 

9.      Heb je zelf toekomstplannen?

 

Nou , ik wil gewoon een goede baan, 2 gezonde kinderen en een gezonde familie hebben.

 

10.  Wat voor advies geef je iemand die jeugdcrimineel is? Wat hoop je te zien voor de toekomst van de jeugd?

Gewoon normaal doen, want door crimineel te zijn worden ze niet stoerder. Je bereikt er niks mee.

Zij die al in de gevangenis hebben gezeten moeten hun les leren om niet meer terug de bak in te gaan. 


Posted: 22:39, 19/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Interview 1- Euredice

 

Interview jeugdcriminaliteit

 

Marciano is een 18jarige jongen uit Amsterdam Zuid – oost. Marciano heeft een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en die zijn al een tijdje gescheiden. Marciano heeft zijn hele leven lang in Amsterdam zuid- oost gewoond en kent aantal jongeren van zijn leeftijd die wel vaak in aanraking zijn gekomen met Justitie.  

 

1.     Wat is volgens jou een jeugdcrimineel?

 

Iemand die kleine criminele dingen doet, zoals de taxi ingaan en dan niet betalen maar wegrennen, onderdelen stelen uit auto’s of winkels. Ze halen gewoon kattenkwaad uit en ze zijn een beetje uit de hand gelopen, maar het zijn in mijn ogen geen grote straatcriminelen.

 

2.     Wat vind je van jeugdcriminaliteit?

 

Het is jammer, omdat soms je gewoon met je vrienden wilt chillen en als er een groepje jongens komen die rotzooi willen trappen dan verpest het wel de goede sfeer in jouw eigen groepje. Als ik bijvoorbeeld met mn vrienden stoned ben en ik wil rustig met ze chille, dan is het wel opgefokt als 1 van ons merkt dat onze portemonnee is gestolen bijvoorbeeld of we worden met ruzie geschokt, dat verpest dus de goede sfeer.

 

3.     Merk je dat er iets gedaan wordt aan jeugdcriminaliteit?

 

Ja, er zijn wel van die toezichthouders en buurtvaders die rondlopen enzo, maar of die effect hebben? Ik denk dat je zoiezo veel problemen krijgt want er zijn gewoon teveel jongeren in 1 kleine buurt. Het is dan makkelijker om met lastige jongens om te gaan enzo. Die jongeren zijn vanzelf heel boos en gefrustreerd en dat hoort bij hun leeftijd.

 

4.     Hoe zou jij jeugdcriminaliteit aanpakken?

 

Heleboel criminaliteit wordt veroorzaakt door het idee dat ze meer horen te krijgen dan ze hebben. Vooral die criminelen die niet van rijke ouders zijn,  doen vaker criminele dingen. Je hebt ook wel middenstand criminelen, maar die doen niks ergers dan een vechtpartij ofzo, want ze hebben veel te verlizen, maar bij wat armere jongeren hebben ze niet veel te verliezen. Als ik dit probleem zou oplossen, dan zou ik oudere jongeren aansporen om dingen te organiseren zoals voetbaltoernooitjes enzo voor de jongere jongens, en ik zou ze laten spelen om 10 euro of een andere kleine beloning. Ik zou dus de oudere jongens leren leiding te geven en aansporen om dingen te organiseren dat jongere leuk vinden, dan hebben ze dus een rol en die jongere jongens hebben dan iemand om tegen op te kijken, want vaak hebben ze dat niet. Het houd ze ook op het rechte pad, want ze vinden sport enzo vaak heel leuk.  

 

5.     Ben je zelf eens in aanraking geweest met Justitie, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt of Spirit?Zo ja, wat vind je van hun begeleiding?

 

Ja, ik vind dat streetcorner work mensen verwaarlozen, ik had me 3 jaar geleden aangemeld voor begeleid wonen via streetcorner work en 3 jaar lang ben ik aan het lijntje gehouden. Het bleek dat ik helemaal niet op hun lijst stond en ik moest me dus weer opnieuw aanmelden ik moest dus helemaal opnieuw beginnen, onderaan het lijstje. Ik vind dat streetcornerwork het gemeentegeld gewoon opvreet. Spirit geeft wel goede begeleiding, ze geven me het gevoel alsof ze me serieus nemen en dat ze me echt willen helpen. Ze zijn ook heel professioneel. Het gebouw al, vind ik heel goed en ook de manier waarop ze met mensen omgaan.

 

6.     Ken je iemand die in aanraking is geweest met Justitie, Bureau Jeugdzorg, Bureau Halt of Spirit?Wat vind je van hun straf/begeleiding?

 

Ja, mild. De persoon die ik ken had een politieagent geslagen en heeft maar 200 uur taakstraf gekregen. Dat is zo gedaan, het is een kleine straf. Er zouden zwaardere straffen  moeten komen, een maandje cel bijvoorbeeld of een geldboete.

 

7.     Hoe zie jij de politie en hulpverleners?

Politie en hulpverleners zijn arrogant. De politie vooral. Hun houding is vreselijk arrogant en daarom weten ze niet wat er echt speelt.

 

8.     Hoe denk je dat jeugdcriminelen weer op het rechte pad kunnen komen en blijven?

Oor hun omgeving te veranderen. Ik zou ze in heropvoedkampen plaatsten. Zo weten ze toch hoe het wel moet, als ze terug gaan naar hun eigen omgeving. Ze zullen toch het kleine beetje wat ze hebben geleerd altijd bij ze houden.

 

9.     Heb je zelf toekomstplannen?

 

Ja, ik wil later een eigen bedrijf.

 

10.     Wat voor advies geef je iemand die jeugdcrimineel is? Wat hoop je te zien voor de toekomst van de jeugd?

 

Zoek een baan, is m’n advies. Scholen moeten beter onderwijs geven over het echte leven en niet over een sprookje dat toch niet bestaat.


Posted: 22:34, 19/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Notulen

 

Notulen Vergadering:

 

 

Datum:      15 mei 2009

 

 

Notulist :   Sibel

 

 

Aanwezig: Sibel, Rashena, Ikram, Kimberly, Ruminaily, Esther, Euredice

 

 

Afwezig:     /

 

 

Besproken:

 

Tijdens de vergadering is er besproken hoe ver we tot nu toe zijn. Wie wat heeft gedaan. Er was bij de vorige vergadering afgesproken dat degenen met een interview minimaal 1 interview al gehouden moesten hebben en dat is gelukt. Iedereen heeft zich aan de afspraak gehouden. De taakverdeling is ook ter sprake gekomen. Hiervoor was het al verdeeld maar niet iedereen was aanwezig, dat is nu dus bij deze bijeenkomst opgehelderd en iedereen weet nu wat haar taak is. We hebben een nieuwe deadline voor alle overige interviews. Voor zijn er onderlinge meningen uitgewisseld en hebben we het ook over onze site gehad, waar we al onze opdrachten naartoe gaan versturen. Ook is het afwezig zijn ter sprake gekomen, hierover is meer te lezen in het plan van aanpak.

 

 

 

 

Gemaakte afspraken: 

 

·        Alle interviews moeten af voor volgende week.

·        Onderzoek houden over het beleid.

·        Er gaat gewerkt worden aan ‘het boekje’.

·        25 mei moet er iets op papier staan over ‘het boekje’.

 


Posted: 22:28, 19/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Belangrijke mededeling voor Sibel en Ikram

Hi Ikram en Sibel,


Vandaag hadden we een vergadering waarin jij en Sibel ontbraken terwijl dit wel is vermeld in de vorige vergadering.
Ook waren er duidelijke afspraken vastgelegd in de plan van aanpak waar, nog eens, duidelijk staat vermeld
dat een ieder zich moet afmelden of tenminste een ander groepslid reden van afwezigheid, doorgeven.
Ook dit is niet gebeurt door jullie beiden...

Sibel:
De notule van de vorige vergadering is wel goed (alles wat we hebben besproken, is er in terug te lezen), alleen missen de concrete data's nog. Ook is het zo dat de meester deze notule ook te zien krijgt, dus moet het een officiële notule worden (denk maar aan de opmaak en de opbouw van een officiële notule). Met een officiële notule wordt de vergadering, overzichtelijk weergegeven.
Sibel, volgende keer graag afmelden voor je weggaat om misverstanden te voorkomen.

Ikram:
Vandaag hadden we het vak Drama (doel: het bedenken van verhaal toneelstuk). Doordat jij er niet was waren we genoodzaakt om die taak, op ons te nemen (drama en scriptie schrijven was jouw bijdrage aan het project).
Dit is nu dan al de 2de keer (de 1ste presentatie) dat het voorkomt dat je een taak op je hebt genomen,  wat je eindstand zonder enige verantwoordelijkheidsgevoel (niet afbellen en dergelijke) aan de groep overlaat.
Dit gedrag heeft de groep aan het denken gezet met betrekking tot jouw totale bijdrage in het project...

Ook staan er afspraken vast, zoals het doormailen van taken die een ieder heeft afgelegd.
Zo verwachten we nog steeds, de interview van een hulpverlener van jou wat je afgelopen vrijdag door zou mailen.
Hiervoor geldt de deadline tot Dinsdag 19 Mei om 23.59 uur, zoniet dan zijn we wederom genoodzaakt om hiervoor sancties op te leggen.


Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest tot jullie beiden.
Mochten jullie vragen hebben of opmerkingen kunnen jullie die alsnog stellen aan mij of aan de overige groepsleden.

Mvg,

Ruminaily Alberto

 

Gemaild op: maandag 18 mei, 2009


Posted: 22:24, 19/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

plan van aanpak

Ons groep bestaat uit zeven leden, dit zijn Kimberly, Ruminaily, Ikram, Euredice, Esther, Rashena en Sibel. Wij hebben als doel een goede samenwerking, die tot hoge resultaten moeten leiden. Wij hebben daarom als hulpmiddel een plan van aanpak opgesteld en daar gaan wij ons aan houden. Wij willen graag door middel van het onderzoek de vraagstukken kunnen beantwoorden. En wij zijn bereid om van alles en nog wat bij te leren voor deze diff. minior.

 


Taakverdeling

 

Het is de bedoeling dat elk lid van deze groep medeverantwoordelijk is voor het eindresultaat. Dat betekent dus ook dat elk lid meerdere taken op zich neemt (min 2). Als er iets niet goed gaat, dan heeft elk lid recht om in te grijpen.

 

Bij een groepsactiviteit zijn dus alle groepsleden verantwoordelijk!

 

 

Leden                                                           Taken

Esther v. Middelkoop                                     Interview + beleid
Euredice Spalburg                                         Interview + beleid + boekje
Sibel                                                               Boekje+ ??
Ruminaily Alberto                                           Discussiebijeenkomst
Rashna                                                          Dramastuk? Discussiebijeenkomst?
Kimberly Hasselbaink                                               Interview hulpverlening + beleid

 


Projectactiviteiten

 

 

1. Schrijven van een boekje over jeugdcriminaliteit. Hiervoor doet elk groepje een eigen  onderzoek.

 

A- Onderzoek naar beleid: recent(e) beleid(stukken) van de regering en de deelraad/ Gemeente over de aanpak/preventie van jeugdcriminaliteit.

B- Onderzoek onder jongeren 12-18:  interviews met jongeren over hun leefwereld en criminaliteit. Over hoe jongeren kunnen afglijden. Wat vinden jongeren eigenlijk zelf van overlast en criminaliteit?  Wat vinden ze van preventie?

C- Onderzoek onder sociaal werkers: interviews met hulpverleners (m.n. Streetcornerwork!) over preventie

In het boekje schrijf je, je bevindingen op met als doel om vooroordelen en misverstanden over jeugdcriminaliteit bespreekbaar te maken. Dus conclusies en verhalen naast elkaar.

 

-2. Organiseer samen met de andere studentengroepjes een discussiebijeenkomst op school in het ei / de zaal(1e verdieping), waarop je conclusies presenteert, een discussie leidt en een dramastukje opvoert over jeugdcriminaliteit.  (hiervoor krijg je 3x een dramales)

 

-3 Maak als groepje afspraken op papier hoe je samen gaat werken, en verdeel de taken en maak een planning in weken. Kies ook een buurt of wijk (waar straathoekwerkers actief zijn! En niet dezelfde buurt als een ander groepje) Ga ook echt de interviews afnemen! Hou gezamenlijk een logboek/of webboek  bij. Ik kan daar naar vragen .

 

-4 Geef aan mij door wie er in je groepje zit en wie contactpersoon is met mij en de andere groepjes.

 

 


Tijd & vergadering

 

Elke week is het de bedoeling dat wij een vergadering hebben over de opdrachten en de samenwerking.

 

De voorzitter en notulist worden elke week vrijwillig aangewezen, door alle leden.

De voorzitter is verantwoordelijk voor het begeleiden tijdens de vergaderingen en alle leden te betrekken.

De notulist zorgt dat er van elke vergadering schriftelijk op papier en digitaal op de dagboeksite komt te staan.

 

 

 

Verplichte vergaderingen

mei 15, 22, 29, juni 5

 

Interviews af

22 mei

 

Einddatum voor het project
5 juni

Basis Groepsregels  

 

 

 • Als je niet aanwezig kan zijn, dit bij het liefst meerdere (min. eén) groepslid(en) bekend maken.

(of in de ochtend of van te voren mailen als dit bekend is + sms)

 • Gemaakte afspraken doormailen naar ieders mail (tot de dagboek site wordt ingesteld)  (het kan dus NIET voorkomen dat je er niet bent en dus geen werk hebt kunnen leveren!!!)
 • Positieve werkhouding

(wees AANWEZIG: initiatief nemend, als je iets niet weet of snapt VRAGEN etc.)

 • Actief tijdens de vergaderingen vereist. Dit betekend voor iedereen die een bepaalde rol moet vervullen zich daaraan houdt en nagaat wat van hem/haar verwacht word.
 • Zit je met iets meld het dan aan de hele groep en niet aan 1 lid. Het is de bedoeling dat elk lid op de hoogte is van de zaken, zowel privé m.b.t. de opdrachten. (In verband met de opdrachten en ook de samenwerking)
 • Als er van je verwacht word dat je presteert, maak het dan waar, door middel van je opdrachten op tijd af hebben, doen wat er van je verwacht word, als je ziet dat je extra inzet kan tonen (bijv. iets extra doen) doe het dan! (maak het wel bespreekbaar)
 • Samenwerking: Het kan voorkomen dat je niet zo goed met iemand om kan gaan. Zorg er eerst voor dat je het zelf oplost, zo niet zorg ervoor dat het bespreekbaar word.
 • Mocht het zo zijn dat een groepslid zich niet aan de afspraken houdt of die, na meerdere waarschuwen toch nog blijft maken, volgen er sancties die kunnen leiden tot uitzetting van de groep of gewoonweg dat je naam niet bij het project/ presentatie wordt gezet.
 •  Bespreken, alles betreft het project.

 

Door middel van de regels kunnen wij als groep ervoor zorgen dat wij de komende periode een goede en zinvolle samenwerking aangaan. Het einddoel is dat het project met een voldoende word afgesloten. Wij gaan er vanuit dat er goed word samen gewerkt en dat alle leden er iets van op brengen. Dit is de laatste periode en ze zeggen dat de laatste loodjes heel zwaar wegen, als groep zorgen wij ervoor dat wij er door heen komen. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking.
Contactenlijst

 

Kimberly Hasselbaink   0641515787                        kimberlyhasselbaink@hotmail.com

Ruminaily Alberto          0614177771                        ruminaily@gmail.com

Euredice Spalburg        0619485799                        euredrutje2@hotmail.com

Ikram                                                                         ikramx-x-x@hotmail.com

Sibel Cigdem                                                             sibel_cigdem@hotmail.com  

Rashena                                                                    rashena_@hotmail.com

Esther v. Middelkoop    0651552348                         e.v.middelkoop@hotmail.com

 


Posted: 20:06, 14/5/2009
Comments (1) | Add Comment | Link

Interview vragen voor hulpverleners

Hulpverlener interviewvragen

 • Maak de zin af. Jeugdcriminaliteit is …
 • Wat is de meest voorkomend jeugdcriminaliteit onder jullie instelling?
 • Wat zijn de risicofactoren met betrekking tot jeugdcriminaliteit? Benoem er min. 3
 • Met welke preventiemethodes werken jullie/ de instelling?
 • Bent u het met de werk of preventiemethodes mee eens? Beargumenteer uw antwoord.
 • Welke preventieprogramma’s zijn er?
 • Wat zijn de knelpunten van deze preventieprogramma’s?
 • Welke (preventie)programma werkt, volgens u, effectief? Hoe komt dit?
 • Welke (preventie)programma werkt, volgens u, minder effectief? Hoe komt dit?
 • Hoe ziet de nazorg eruit?
 • Hoe ziet het stappenplan eruit (begint met het aanbieden van hulp tot de nazorg)?
 • Worden er ook andere (ouder, vrienden) bij de cliënt/ het proces betrokken?
 • Zo ja,  wat is de rol van de betrokkene?
 • Met welke andere instellingen/ instanties werken jullie samen?
 • Benoem een voordeel en een nadeel in het samenwerken met andere instanties.
 • Vind u dat de instelling positief belicht wordt door de media? Leg uit.
 • Stelling: De oorzaak van jeugdcriminaliteit bevind zich in de opvoeding.

  Bent u het hiermee eens? Waarom wel of waarom niet? 


Posted: 19:07, 13/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Takenverdeling + deadlines opdrachten

Hi ladies,


Dit zijn de takenverdeling tot nu toe:

Esther:  Interview + beleid
Euredice: Interview + beleid + boekje
Sibel: Boekje
Rumi: Discussiebijeenkomst
Rashna: dramastuk? Discussiebijeenkomst?
Kim: interview hulpverl + beleid


Deadlines: Binnen 1 week onze interviews af, dus 22 mei
en binnen 2 weken is het boekje klaar, dus 5 juni.

 


Posted: 05:19, 12/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Interview vragen voor jongeren


Meiden, dit zijn de interviewvragen voor de jongeren!

1. Wat is volgens jou een jeugdcrimineel?

2. Wat vind je van Jeugdcriminaliteit?

3. Merk je dat er iets gedaan wordt aan Jeugdcriminaliteit? Zo ja, hoe?

4. Hoe zou jij jeugdcriminaliteit aanpakken?

5. Ben je zelf eens in aanraking geweest met justitie, Bureau Halt, of Spirit?

Zo ja, wat vond je van je straf/begeleiding? 

6. Ken je iemand die in aanraking is geweest met Justitie, Bureau Halt, of Spirit? Zo ja, wat vond je van die straf/begeleiding? Had het effect? 

7. Hoe zie jij de politie of hulpverleners?

8. Hoe denk je dat jeugdcriminelen weer op het rechte pad kunnen komen en blijven?

9. Heb je zelf toekomstplannen?

10. Wat voor advies geef je iemand die Jeugdcrimineel is? Wat hoop je te zien voor de toekomst van jongeren?

Groetjes,


Euredice 

 

 

 


Posted: 05:03, 12/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

HI leden van onze homegroep.!!!!!!!!!!! Klik hier voor instructies

We kunnen dus elke keer als we wat willen plaatsen, dat op deze site zetten. Hier kan men dus alles vinden, betreft ons project. Het is heel simpel en makkelijk!

Je opent een entry en geeft het een naam. En daarna kan je alles wat je wilt hierin plaatsen. We kunnen ook commentaar geven op wat er geplaatst is door op comments te klikken, zo kunnen we discussieren over elkaars stukken en ideeen maybe!

Als het project klaar is, of misschien tijdens het project al,  sturen we deze site naar meneer Gerard en die kan kijken hoe we het doen en zelf evt reacties plaatsen.

Ik hoop dat dit duidelijk is voor iedereen. Zijn er vragen. Please let me know!

 

Euredice


Posted: 04:56, 12/5/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer