Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Anouk's blog

• 26/4/2010 - Ik

Wie ik ben?

Ik ben niet in staat om mezelf los te zien van anderen. Ik voel me vierentwintig uur per dag minder dan de mensen om me heen. Ben altijd omringd door meiden die mooier zijn. Grappiger zijn. Meiden die minder moeilijk doen, of sportiever zijn. Die gewenster zijn.

Ik spiegel me aan anderen. Ben op zoek naar goedkeuring, waar ik ook ben. Vind mezelf nooit goed genoeg, nooit ècht beter dan iemand anders. Ondanks dat ik onzeker ben, zal ik het niet overduidelijk laten merken. Ik wil anderen niet tot last zijn. Ik wil geen scene veroorzaken als ik mijn spiegelbeeld weer eens veracht, of het stemmetje in mijn hoofd niet meer stil krijg.

Ik wil niet zijn zoals ik ben. Ik wil lachend door het leven. Niet continu bewust zijn van de mensen om me heen. Niet overal het idee hebben aangestaard te worden. Ik wil mezelf niet meer onzichtbaar voelen. Niet meer een vijfde wiel aan de wagen. Ik wil niet meer een tweede keus zijn, bij gebrek aan beter. Ik wil niet meer dat mensen door me heen kijken, of het idee hebben dat dit zo is.

Of mijn gedachten nou realistisch zijn of niet, feit blijft dat ik nog altijd bezig ben om te laten zien wat ik waard ben. Om te laten zien dat ik wel degelijk iemand ben. In de hoop dat als iedereen om me heen me accepteert, ik dat zelf misschien ook voor elkaar krijg.

Maar dit alles zie je niet, want ik toon het niet. Ik gooi mijn ziel en zaligheid niet op de tafel, omdat ik er niet vanuit ga dat het begrip zou opleveren. Ik verwacht geen aandachtige blik en een luisterend oor naar mijn verhaal. Hoe graag ik ook mezelf zou willen zijn, geloof ik niet dat 'zij' er bij zou horen. Het feestbeest in mij, die hoort bij jullie. Het meisje wat niet laat zien wat ze voelt, wat mee lacht en mee danst. Het meisje waar je weinig last van hebt, die er bijhoort maar toch nooit ergens op de eerste plek zou worden gezet.

Bewust of onbewust, ik schuif mezelf wel op zij. In dit deel van mijn leven houd ik mijn masker wel op. Misschien breek ik ooit nog wel, als het masker simpelweg te zwaar wordt. Maar op dit moment ziet jullie wereld er uit als een waarin geen plek is voor de bagage die ik met me meedraag..
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

• 26/4/2010 - Voor mijn lieve Opa..

Voor jou Opa..

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat je te overlijden kwam. Zo plotseling, zonder afscheid blies je, je laatste adem uit en sloot je je ogen om ze nooit meer open te doen. Nadat we je met zijn alle in december 2008 zo hebben zien vechten weten we dat dit voor jou een hele mooie dood is geweest. Je laatste ronde had je gemaakt en rustig ben je heengegaan. Maar ondanks dat vele het keer op keer zeggen blijf ik me afvragen hoe het kon gebeuren.. De weken na je eerste hartstilstand waren zo bijzonder. Je genoot van je leven, je lachte met heel je hart en langzaam werd je weer de oude. Je werd een opa die zichtbaar meer genoot van alles om hem heen dan voorheen. Maar schijn bedriegt, 7 weken heeft het goed gegaan maar het was te zwaar voor je hart. We wisten allemaal dat je hart zo slecht was maar dat het zo snel zou gaan had niemand verwacht. Vorig jaar ben ik mijn 19e levensjaar ingegaan, mijn eerste verjaardag zonder jou.. Die ene lege stoel langs oma.. Wetend dat je de jaren die nog volgen er ook niet meer zal zijn.. En dan je hoekje op de bank bij oma in jullie oude huis, altijd als ik binnen kwam even zwaaien en het was weer goed.. Maar als ik terug kijk is die hoek leeg. Oma woont goed in haar nieuwe huisje waar jij ook had moeten wonen, waar jij ook had moeten zitten als ik binnen kom en nu zie ik alleen je foto staan. Er waren nog zoveel dingen die je had moeten meemaken, waar je naar uit keek.. In oktober “vierde” we met de hele familie je verjaardag, we hebben lekker met zijn alle een gebakje gegeten omdat we weten dat jij dat zo zou willen. En alle grappige dingen die we nu met oma meemaken, we weten gewoon dat je daarboven in een deuk ligt.. Ik hoor je lachen diep van binnen!

 

Maar opa, ik ben zo ontzettend blij dat we de maandag voor je dood nog met zijn 3en ouderwets tosti’s hebben zitten eten.. En toen ik naar huis ging zei je nog; Wanneer kom je weer een tosti eten? Waarop ik lachend zei; In de zomervakantie opa, als ik weer vakantie heb en waarna ik vervolgens de achterdeur sloot.. Niet wetend dat ik je nooit meer zou zien..

 

Lieve opa, bedankt voor de 19 mooie jaren dat ik je heb mogen kennen.. Ik hou van je!


Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Anouk

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Recent Posts

Ik
Voor mijn lieve Opa..

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer