Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

verslag exploratieweek1

De laatste dag...

16:24, 27/11/2007 .. 0 comments .. Link

De laatste loodjes wegen het zwaarst! Vandaag kwamen we allemaal nog één laatste keer samen in het EMI om de laatste hand te leggen aan al onze taken. We waren ruim op tijd klaar, dus hadden we nog wat tijd over om onze visuele dagboeken leuk op te hangen aan de pilaar. Na twee uur wachten kwam de gevreesde beoordeling; maar uiteindelijk bleek dit ongegrond want we kregen nog een 13. Nog de map vlug afgeven aan onze begeleider en dan konden we naar huis om uit te rusten van deze zware week.

Over and out,

THE SINNERS AND SAINTSweekend van de exploratieweek

15:45, 26/11/2007 .. 0 comments .. Link

In het weekend kon iedereen rustig aan zijn toegewezen taken werken. Zaterdagochtend was het interviewtijd. Daarvoor zijn we naar 's Gravenwezel gegaan. Hierna kon iedereen wat van zijn weekend genieten en wat aan zijn taken werken. Tamara heeft voor de vakopdracht van historische inzichten gezorgd en heeft ook de inleiding voor Nederlands geschreven. Merel heeft filosofie tot een goed einde gebracht. Sophie stootte op enkele problemen ivm de hoofdopdracht en moest deze uit noodzaak maandag maken. Melissa heeft het interview opnieuw beluisterd en deze in een tekst neergegoten. Ik heb een tekst van de hoofdopdracht samengevat. We hebben dus dit weekend allemaal ons steentje bijgedragen.

Kaat Bovin

8PRVVoorlaatste dag van de exploratieweek

15:29, 26/11/2007 .. 0 comments .. Link

De exploratieweek loopt op zijn einde...Na een weekendje uitrusten kwamen we met zijn allen terug bijeen om de laatste toetsen te leggen aan ons werk. We wouden alles vandaag afhebben zodat we met een gerust hart naar huis konden gaan. Kaat en Merel hebben mooie collages gemaakt voor zowel de vakopdacht van PR als voor ons visueel dagboek, ze zijn tevens ook enkele enquêtes gaan afnemen. Sphie is naar de bibliotheek gegaan en heeft daar haar tekst voor de hoofdopdracht samengevat, Tamara heeft alles nagekeken en voor de lay-out van ons werk gezorgd, dit leek een grotere taak dan verwacht en nam al bij al nog veel tijd in beslag. Ik heb de laatste tekst voor de hoofdopdracht samengevat en samen met Tamara de bevindingen van de enquêtes neergeschreven en haar een beetje geholpen bij het nakijken van ons werk.

Melissa Van Doorne

8PRV  Day three of the event

20:12, 23/11/2007 .. 1 comments .. Link

Vrijdagochtend zag ik allemaal vrij vermoeide gezichtjes. We hadden de dag ervoor dan ook stevig doorgewerkt aan alle opdrachten zodat we er goed voorstonden. Toch liep niet alles even gesmeerd als we dachten. Zo heeft merel 3 kwartier staan wachten op mevrouw meerts (eigen schuld) om antwoord te krijgen op een dringende vraag. Ondertussen wou het bij sofie en mellissa ook niet echt vlotten met hun collage frans omdat ze de opdracht ook niet zo goed begrepen. Dus we gingen iets trager van start dan we hadden verwacht. Maar na de middag kwam alles terug op zijn pootjes gevallen. Merel en kaat hadden een campagne van 25 jaar oud gevonden terwijl Tamara even een handje toestook bij Mellissa en Sofie. Zo ging het allemaal terug een pak beter. Op het einde van de dag waren we allemaal vrij moe (en hongerig   alhoewel genoeg snoepjes vandaag) maar vonden we toch nog even de moment om een groepsgesprekje te starten (over vriendjes enzo...) we zijn tenslotte wel een echte meisjesgroep hé. Over het algemeen kunnen we stellen dat we een zeer hechte groep zijn en dat we zelfs met spijt in het hart onze exploratieweek zullen afsluiten. Daarom zullen we nog met volle teugen van onze 2 resterende daagjes genieten.Evaluatie donderdag

22:52, 22/11/2007 .. 0 comments .. Link

We hebben afgesproken rond 9 uur in het EMI. We beginnen er dus vroeg aan! Het werk verloopt heel vlot. Merel en ik zetten ons aan de opdracht van Engels en tegen etenstijd is de helft al af. Na het eten begin ik aan economie, wat ook heel vlot verliep. De opdracht van economie is nog wel niet af, maar ik ga daar morgen en dit weekend aan werken. We hebben wel al veel gedaan vind ik, vooral als je kijkt tegenover andere groepen. We hadden ook een afspraak met onze mentor vandaag. Wat wel goed was, want we hadden enkele vragen rond bepaalde opdrachten. En dan hebben we na deze afspraak onze enquête opgesteld. Al bij al was het vandaag wel een zeer vermoeiende dag. Van 9 tot 5 in het EMI, met korte pauzes weliswaar, is echt wel vermoeiend. Maar we hebben al veel klaargekregen. Dus ik ben wel heel tevreden.

Kaat BovinVerslag Exploratieweek dag 2

19:23, 22/11/2007 .. 0 comments .. Link

Vandaag hebben we eerder per 2 gewerkt. Merel, Tamara en Kaat hebben de opdracht van engels volledig afgewerkt. De spaanse woordjes zijn ook klaar en Melissa en ik hebben ons gestort op de franse taak. Tenslotte hebben we het laatste uur opgevuld met vijf vragen te verzinnen voor de enquete. Al bij al een leuke, maar toch vermoeiende dag. We weten al wat we morgen gaan doen en ik hoop dat het even leuk zal worden.

Sophie Van VyveVerslag exploratieweek dag 1

22:12, 21/11/2007 .. 0 comments .. Link
 

Omdat de ervaringen van de eerste dag heel persoonlijk waren hebben we beslist om elk groepslid apart de dag te laten evalueren:

Melissa Van Doorne:
Eerst zijn we begonnen met de teambuilding met als bedoeling om ons team beter te leren kennen. Ik vond de opdrachten op zich een beetje nutteloos maar het heeft wel geholpen om het ijs te breken. Nadat we de opdrachten hadden volbracht kregen we een A3 blad op waar we onze groep kort moesten samenvatten. Ik vond dat we deze opdracht goed volbracht hebben en dat onze collage wel representatief is voor ons onderwerp. Hierna kregen we een concert voorgeschoteld, ik was wel verbaasd over hoe goed sommige leerlingen van Plantijn wel konden zingen. Als laatste opdracht voor onze eerste exploratiedag moesten we onze weblog aanmaken. Ik vind dat de eerste dag goed verlopen is en kijk uit naar de rest van deze exploratieweek.

Merel Denis:
Toen ik op school aankwam had ik gemengde gevoelens. Met wie zou ik in de groep belanden, wat verwachten ze van ons en zeker hoe gaan we dit als groep aanpakken. Eerst was er ook een beetje verwarring in de groep want we vonden namelijk twee studenten van onze groep niet. Maar na die rechtzetting hebben we ons meteen op de opdrachten gestort. Zo moesten we een puzzel maken en foto's in de stad zoeken. Dit ervaarde ik echter als minder groepsbindende opdrachten waartegenover de pauze tussen de teambuildingsactiviteiten en het informatiemoment juist het meest 'vruchtbaar' waren bij ons. Op dat moment hebben we onze collage van onze groepsnaam en slogan gemaakt en iedereen deed zeer enthousiast mee. Dit vond ik heel leuk en ik ervaarde ook een zeer positieve sfeer. Na het informatiemoment hebben we in de cafetaria heel het portfolio met taken doorgenomen. Hier hebben we zoveel mogelijk taken verdeeld en al ideeën besproken. Ook hier zat niemand ermee in om iets op zich te nemen. Daarna hebben we de weblog opgestart en zijn we met zijn allen (denk ik) met een goed gevoel naar huis gegaan. Ik ben nu alvast razend enthousiast om morgen terug te beginnen.

Tamara Van Jole:
Tot en met gisteren had ik geen enkel idee wat te verwachten van deze exploratieweek. Een resem vakgebonden en creatieve taken met enkele onbekende leerlingen van andere klassen. Na de eerste dag heb ik er al een heel ander beeld over. De eerste opdracht (de puzzel) was een leuke opwarmer om de andere groepsleden te leren kennen. Het leren kennen verliep zeer vlot, in tegenstelling tot het vormen van de puzzel... Voor de tweede opdracht (de foto opdracht) hebben we ons in kleinere groepjes opgedeeld om zo snel mogelijk de vragen op te lossen, wat wel een goede oefening was voor alle taken in de hele exploratieweek. Het blijft natuurlijk een groepswerk, maar ook bij deze taken zullen we moeten verdelen en samenwerken tegelijkertijd. De tijd die we overhadden hebben we goed benut om onze groepsnaam en –slogan te verzinnen. Persoonlijk vind ik dat het resultaat best leuk en creatief is, en hopelijk hebben we de hele week zulke goede ideeën. Na het optreden hebben we in groep de map met opdrachten doorgenomen en al in grote lijnen wat verdeeld en besproken. Geen enkele opdracht lijkt me echt saai of ondoenbaar. Dit is natuurlijk nog maar de eerste dag, maar hopelijk verloopt deze hele week en de opdrachten zoals ik ze mij nu voorstel; leuk en leerzaam in een creatieve groep!  

Kaat Bovin:
Vandaag begonnen we dus allemaal met de teambuildingsactiviteiten. Je had wel heel veel tijd voor je opdrachten te maken en we hebben dan al maar ons blad met naam en slogan direct gemaakt, wat er trouwens keigoed uitziet! Het was wel leuk om zo heel de groep te leren kennen en zo kon je al direct zien wie er echt gemotiveerd was en wie niet. In de middag had je dan de optredens en de briefing waar we eindelijk onze map kregen. We hebben ons toen eerst samen in de cafetaria gezet waar we gezamenlijk de opdrachten hebben bekeken en gezien wat we al konden doen hiervoor. Toen hebben we ook al enkele opdrachten verdeeld en gezien wie wat kon doen. De verdeling, de voorlopige kleine dingen dus, verliep heel vlot en dus waren we tegen een uur of half 3 naar het EMI gegaan om onze weblog op te starten. Dit verliep met enige moeilijkheid omdat we eerst niet doorhadden dat we onze e-mail moesten aanvaarden enzo van die dingen, maar uiteindelijk zijn we wel gestart geraakt.
Na vandaag heb ik er echt zin in gekregen, ook omdat ik weet dat de rest van de groep zich zal inzetten voor de opdrachten fatsoenlijk af te leveren. In het begin van de week zag ik er echt tegenop, omdat ik schrik had dat mijn groepje zich misschien niet genoeg zou inzetten en dat de opdrachten zouden tegenvallen, maar dit is niet zo. Dus ja, we vliegen erin hé!

Sophie Van Vyve:
Vandaag was de eerste dag van de exploratieweek. Ons groepje vond ik heel goed, ook al waren we maar met vijf. We kregen eerst een enveloppe met allemaal puzzelstukjes in. Die moesten we dan op een blad plakken. Deze opdracht was moeilijker dan verwacht… Maar uiteindelijk kwam het toch nog in orde. De tweede opdracht nam meer tijd in beslag. Daarvoor zaten we in het EMI op de computer verschillende gebouwen op te zoeken. De bedoeling was om op alle vragen een antwoord te vinden. We waren niet bij de eerste drie, maar dat vond ik niet erg. Omdat we nog wat tijd hadden kregen we een groot wit blad waar we een groepsnaam op moesten schrijven en een slogan. Dit was een leuke opdracht en ik moet zeggen dat het resultaat een geslaagde collage is geworden. Iedereen werkte ijverig mee. Het concert in de cafetaria vond ik ook leuk, want de studenten konden goed zingen. Helaas was het om 13u20 gedaan voor ons omdat we een briefing kregen over wat er nog allemaal ging gebeuren deze week en welke opdrachten we nog moeten maken. Na die uitleg hebben we allemaal de opdrachten doorgenomen en al beslist wie wat ging opzoeken vanavond. Ik hoop dat het morgen ook zo’n toffe dag word.

 Algemeen kan je stellen dat we er allemaal best zin in hebben, en vooral nieuwsgierig zijn naar het verloop van deze komende week. De eerste indrukken van elkaar zijn heel positief, en morgen om het vroege 08.45 hebben we afgesproken in het EMI om te starten aan de taken!

 Tamara Van Jole
PR & V groep 8About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

De laatste dag...
weekend van de exploratieweek
Voorlaatste dag van de exploratieweek
Day three of the event
Evaluatie donderdag

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer